Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...
Zdjęcie

Skutki uboczne przyjmowania hormonów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
107 odpowiedzi w tym temacie

#61 kasia1111

kasia1111
  • Użytkownik
  • 43 postów

Napisano 24 listopada 2008 - 14:51

biorę tabletki od trzech lat i jest ok. Nie przytylam , nie mam żadnych plam po solarium a okres chodzi jak w zegarku, trochę mi piersi urosły. Przy braniu tabletek trZeba pamiętać że nie ze wszystkim można je brać np antybiotyki i inne leki na ktore nalezy zwracac uwagę. Tabletki chronią przed jednymi chorobami a wspomagają inne a najlepiej wszystko z lekarzem przedyskutować. Moja koleżanka miala spory problem z doborem . Były takie ktore ścinały ją doslownie z nog i dopiero po jakimś czasie dobrał jej lekarz właśćiwe.

#62 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 24 listopada 2008 - 17:55

Wzielam dzis ostatnia z pierwszego listka, wiec bede teraz czekac na @. Nie mam jakichs zauwazalnych zmian, no moze troche nastrojowe ;-)

#63 kayen

kayen
  • Użytkownik
  • 870 postów

Napisano 19 stycznia 2009 - 00:56

A ja coraz bardziej chciałabym spróbować tabletek. Cały czas na gumkach lecimy, czasem w czasie okresu bez niczego i odczuwam wyraźną różnicę że tak powiem w doznaniach ;-)
Niestety boję się trochę skutków ubocznych tabsów anty i chyba tylko to mnie powstrzymuje teraz przed ich wypróbowaniem :roll:
Jeśli jest ci dobrze, dwa razy lepiej jest mi!

#64 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 19 stycznia 2009 - 09:41

kayen, ale jakich skutkó ubocznych?

Kojarzy mi się to z taką jedną moją znajomą- ma już trójkę dzieci,a jest tylko 2 lata starsza ode mnie. Jak jej zapytałam czym się zabazpiecza to powiedziała , że niczym- a dlaczego? bo nie lubią prezerwatyw, a z tablektami jest tak że boi się ich skutków ubocznych- a więc wolą zabezpieczać się niczym, przecież to też dobra metoda antykoncepcji.

Ale to nie było porównanie do Ciebie tylko taka mała dygresja. Oczywiście nieodpowidnio dobrane tabletki mogą powodować skutki uboczne. Zawsze możesz lekarza poprosić o skierowanie na odpowiednie badanie za pomocą któego można będzie Ci dobrać idealne pigułki. Tylko chyba ono kosztuje ponad 100 zł... :-(

<ookk>

#65 kayen

kayen
  • Użytkownik
  • 870 postów

Napisano 19 stycznia 2009 - 12:19

Roxi np takich że zmniejszy mi się libido, czego raczej bym chciała uniknąć ;) Jak pójdę do gina (o matko, kiedy to będzie) to napewno zagadam o tym i wtedy zobaczymy. Ale wiem że napewno chcę już odstawić gumki.

#66 mishi

mishi
  • Użytkownik
  • 378 postów

Napisano 19 stycznia 2009 - 12:44

Och, to zależy do ilości hormonów. Moja droga, seks rodzi się w głowie, nie hormonach, więc jeśli coś Ci się zmieni, to tylko dlatego, że sama na to ochoty mieć nie będziesz. Tabletki bynajmniej dla mnie sa wygodne, są bezpieczne, nie mają skutków ubocznych. Możesz owszem przytyć, ale to bardziej ze złego dobrania tabletek, które zatrzymują wodę w organizmie. Możesz usłyszeć głos - tabletki powodują niepłodność, co jest bzdurą. Mało która kobieta bada się na płodność przed zaczęciem stosowania tabletek, natomiast tabsy mogą uwydatnić tylko problem. Poza tym, tabeltki zmniejszają ryzyko zachorowań na dwa schorzenia raka układu rozrodczego. :)
Wpływaja na cerę, na włosy, na wyglad paznokci :)
Bóg stworzył człowieka. Stać mnie na coś lepszego, powiedział, i stworzył kobietę...

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#67 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 19 stycznia 2009 - 13:15

Och, to zależy do ilości hormonów. Moja droga, seks rodzi się w głowie, nie hormonach, więc jeśli coś Ci się zmieni, to tylko dlatego, że sama na to ochoty mieć nie będziesz.

oj całkowicie się z tym nie zgadzam...Tabletki moga mieć wpływ na libido i nie musi mieć to związku z tym co ma się w głowie

<ookk>

#68 kayen

kayen
  • Użytkownik
  • 870 postów

Napisano 19 stycznia 2009 - 14:35

No właśnie tak mi się wydawało, ale ja niedoświadczona więc nie będę się kłócić :-P

#69 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 19 stycznia 2009 - 17:49

kayen, a zdajesz sobie sprawę że w czasie okresu też możesz zajść? dobrze dobrane tabletki nie powodują żadnych skutków ubocznych (tak było u mnie)
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#70 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 13 lipca 2009 - 13:27

mam pytanko ... czy jak biorę tabletki anty. to skutki uboczne mogę wychodzic dopiero po 3 miesiącach brania ? bo na początku nic mi nie było a teraz zaczynam miec bóle głowy zawroty głowy biegunki bóle brzucha .

#71 depre

depre
  • Użytkownik
  • 632 postów

Napisano 13 lipca 2009 - 16:23

krowka17, mogą :)
tolerancja organizm może się zmienić co do tabletek :)

tylko pytanie czy to napewno przez tabletki czy może powód jest troche inny :|
Już nie panna a żona :*

#72 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 13 lipca 2009 - 18:44

tylko pytanie czy to napewno przez tabletki czy może powód jest troche inny :|

no właśnie ja się zastanawiam tak ... bo na początku żadnych skutków ubocznych nie miałam .... to możliwe że teraz mi zaczynają wychodzic... kurczę muszę do lekarza jutro iśc

#73 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 13 lipca 2009 - 22:05

krowka17, pytanie po co je bierzesz? Bo chyba nie wspolzyjesz?
Ja przestalam... niby sa pewniejsze, ale teraz lepiej sie czuje.
Misiek tez zauwazyl roznice.

#74 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 14 lipca 2009 - 06:46

Mirabelka__22, tabletki nie tylko zabezpieczaja, ale tez chyba wplywaja na wiele innych rzeczy, np. na jakośc miesiaczki czy cerę...

niby sa pewniejsze,

tak naprawdę nic nie jest pewne :-P po zasmiecac organizm, tym bardziej, ze nie biorąc czujesz się lepiej ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#75 Pachulka

Pachulka
  • Użytkownik
  • 853 postów

Napisano 14 lipca 2009 - 07:30

Mirabelka__22, ja też zaczynałam się coś nie tak czuć dlatego przerwę robię tylko że w moim przypadku brałam 1,5 roku tabsy. Troszkę ciężko się przestawić no ale zdrowie przede wszystkim
Od aniołka mam skrzydełka... lecz diabełek dał mi charakterek :D

Dołączona grafika

#76 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 14 lipca 2009 - 09:56

Mirabelka__22, hmm a czy ja tylko muszę współżyc żeby je brac? teraz tabletki zbierają mniej hormonów i nie są tak bardzo szkodliwe jak kiedyś ... ja biorę je po to by mój okres trwał mniej dni i nie był taki jak dotychczas kiedyś zwijałam się z bólu wymiotowałam źle się czułam bardzo a teraz funkcjonuje normalnie nawet w 1 dniu , owszem boli mnie trochę ale nie tak bym nie mogła się ruszyc... ale co do współżycia... jestem tylko człowiekiem też mam swoje potrzeby ale póki co nie współżyję więc może kiedyś się przydadzą i do tego :)

#77 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 14 lipca 2009 - 14:59

kashira, wiem ze maja tez inne skutki... badz nazwijmy to dzialanie... ale istnieja tez inne srodki na cere np <bezradny></span> Zdrowsze...

ale co do współżycia... jestem tylko człowiekiem też mam swoje potrzeby ale póki co nie współżyję więc może kiedyś się przydadzą i do tego

Hmm..sunie mi sie cos na jezyk..ale nie chce sie klocic... w tym wieku malo ktora laska naprawde ma takie potrzeby.. To juz raczej kwestia przyzwyczajenia i pogladow. Ktorych oczywiscie nie popieram. <bezradny></span> Lepiej zebys sie juz zabezpieczala...

ja biorę je po to by mój okres trwał mniej dni i nie był taki jak dotychczas kiedyś zwijałam się z bólu wymiotowałam źle się czułam bardzo a teraz funkcjonuje normalnie nawet w 1 dniu

Z tym sie zgodze...sama odczuwalam wielka roznice...a teraz niestety..
Nie wiem czy kiedys nie wroce do tabletek, ale nie widzimy sie az tak czesto zebym sie trula.

Zreszta..mam juz odpowiedni wiek na dziecko wiec jak cos nie bede lamentowac.

[ Komentarz dodany przez: nie(d)oceniona: 2009-07-14, 16:11 ]
ale z kwestiami współżycia przenieście sie do innego tematu albo na pw ;-)

#78 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 25 września 2009 - 11:01

po jakim czasie zauważyłyście jakieś zmiany u siebie jeśli chodzi o branie tabletek?
Mi wczoraj było niedobrze i myślałam że to grypa żołądkowa a później tak myślę że to może od tabsów?
I inne objawy? kiedy zaczęłyście zauważać ?

#79 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 25 września 2009 - 11:14

WweronikaA, no ja nie miałam żadnych ... może tam pare razy bolała mnie głowa i źle się czułam ... ale tak to nie zauważyłam nic , nawet nie przytyłam ...

#80 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 25 września 2009 - 14:20

WweronikaA, ja ci nie pomoge bo tez niedawno zaczełam brac- teraz 2 opakowanie. mi nic nie jest, nie miałam podobnych obkawów do twoich, tylko jakoś mam mniejszą ochote na seks co mnie denerwuje :evil: :evil: :evil: :evil:
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...