Skutki uboczne przyjmowania hormonów
Napisano 25 września 2009 - 15:39
Napisano 25 września 2009 - 15:39
A piersi wam urosły?
[ Dodano: 2009-09-25, 16:40 ]
mloda, w sumie to by mi się przydało...
ważę aktualnie 42 kg
dla mnie byłby to pozytywny skutek antykoncepcji
Napisano 25 września 2009 - 15:40
A piersi wam urosły?
![]()
urosły tylko mi wszystko urosło jak już napisałam także nie bardzo się z tego cieszę
Napisano 25 września 2009 - 15:47
Ale jednak ogólnie pozytywnie większość do tabletek jest nastawiona i nie narzeka na skutki uboczne
Napisano 25 września 2009 - 18:12
Napisano 25 września 2009 - 18:45
Tabletki wywołują uczucie "pustości w żołądku, dlatego najlepiej je brać w porze wieczornej, przed godziną spania.
tak je własnie biorę
"od tabletek się nie tyje. tyje się od jedzenia.
nie zgodze się
jak zaczęłam brać tabletki antykonc. wcale nie jadłam wiecej niz normalnie a przytyłam ok 10 kg
Napisano 25 września 2009 - 18:56
moja kolezanka co tez była bardzo szczupła przytyła i to by jej nie przeszkadzało ale przytyła dosc szybko i miała rozstepy wszedzi anwet nałydkachmloda, w sumie to by mi się przydało...
ważę aktualnie 42 kg
dla mnie byłby to pozytywny skutek antykoncepcji
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 25 września 2009 - 20:54
WweronikaA, mi urosły o jeden rozmiar
Napisano 26 września 2009 - 08:10
a ja biorę o 15 ale bardzo często o 15 jest mój ostatni posiłek - obiad i już więcej przeważnie nie jadam.... chyba że gdzieś idziemy na jakieś "zdrowe jedzenie"
Napisano 26 września 2009 - 10:34
ja sie zastanawiam co się stanie ze mną jak do 5 października nie wezmę tabletki ani jednej ... bo wtedy idę do ginekologa po inne... mogę źle się czuć albo coś?
Napisano 26 września 2009 - 10:36
Nie wydaje mi się, by to miało jakiś wpływ na Ciebie. Przestaniesz brać i być może nawet poczujesz się lepiej, jeśli masz jakieś skutki uboczne brania tabletek.ja sie zastanawiam co się stanie ze mną jak do 5 października nie wezmę tabletki ani jednej ... bo wtedy idę do ginekologa po inne... mogę źle się czuć albo coś?
Napisano 26 września 2009 - 10:38
Napisano 26 września 2009 - 10:41
no to nie wiem, w czym problem. Skoro lek właściwie dopasowany, to i po odstwieniu go nie powinnaś mieć żadnych problemów. Tym bardziej, że Ty nie bierzesz ich długo...właśnie chodzi o to że skutków ubocznych nie miałam ...
Napisano 26 września 2009 - 10:46
jeszcze dzisiaj zobaczę może ich jednak nie zmienię... albo jeszcze wezmę to jedno opakowanie a dopiero jak mi się skończy zacznę brać tamto nowe co mi lekarz przepisze... pomyślę jeszcze
Napisano 27 września 2009 - 10:25
Elodi, no biorę już jakieś 5 miesięcy ... to trochę długo
![]()
jeszcze dzisiaj zobaczę może ich jednak nie zmienię... albo jeszcze wezmę to jedno opakowanie a dopiero jak mi się skończy zacznę brać tamto nowe co mi lekarz przepisze... pomyślę jeszcze
A ja nie rozumiem dlaczego chcesz zmienić tabletki skoro na nie nie narzekasz?
Napisano 31 sierpnia 2011 - 07:18
ja też brałam tabletki ponad 5 lat...przy pierwszym opakowaniu Cilestu strasznie wymiotowałam , zamieniłam je na inne i było ok, żadnych skutków ubocznych- wręcz przeciwnie bo poprawiła mi się cera i przestały wypadać włosy i dodatkowo schudłam chyba ze 4 kg w ciągu pierwszych dwóch miesięcy brania. teraz się przerzuciłam na krążek dopochwowy po prostu z wygodyA czy jest tutaj ktoś taki kto bierze tab podnad 5 la
Napisano 31 sierpnia 2011 - 16:34
Ja brałam tabletki antykoncepcyjne przez ok. 5 lat. I muszę powiedzieć, że uratowały mnie przed bezpłodnościa.
nieźle, a mówi się , że tab. mogą doprowadzić do bezpłodności ..dlaczego to tak? i jakim to cudem ?
. teraz się przerzuciłam na krążek dopochwowy po prostu z wygody
i też nie narzekam
a na ile lat jest zakładany ? ile kosztuje ? trzeba wymieniać? bolesne jest zakładanie ? i czy ma taki sam wpływ jak tab. anty. ?