Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...
Zdjęcie

Skutki uboczne przyjmowania hormonów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
107 odpowiedzi w tym temacie

#101 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 01 września 2011 - 10:06

mówi się , że tab. mogą doprowadzić do bezpłodności

Kiedyś oglądałam program jakiś i tam wypowiadał się ginekolog - mówił, że praktycznie żadna kobieta przed tym jak zaczyna przyjmować hormony w postaci tabletek anty nie sprawdza czy jest płodna czy bezpłodna, więc wcale nie jest powiedziane, że to tabsy doprowadzają do bezpłodności. Mógł być z tym problem już wcześniej.

Może coś w tym jest <bezradny></span>
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#102 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 01 września 2011 - 10:47

a na ile lat jest zakładany ? ile kosztuje ? trzeba wymieniać? bolesne jest zakładanie ? i czy ma taki sam wpływ jak tab. anty. ?

zakłada się raz na 3 tygodnie potem tydzień przerwy i znowu, tak w kółko :-)
koszt jednego to ok. 50 zł
ani zakładanie ani wyjmowanie nie są bolesne a skład hormonów ma taki sam jak tabletki, z tym że wchłaniają się bezpośrednio do krwiobiegu więc pomija się wchłanianie przez przewód pokarmowy :-)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#103 Hafcia

Hafcia
  • Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 01 września 2011 - 12:08

A ja mam pytanie, czy po połączeniu opakowań, można dosatć krwawienia. Ja dostałam w 5 tyg, 17.08 i trwa do teraz :/ następne opakowanie zaczynam 05.09... To nornalne?
Dołączona grafika

#104 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 03 września 2011 - 17:42

Hafcia, a które to Twoje opakowanie ?
to że nieregulane myślę żę normalne, u mnie też okres czasami długo trwał

zakłada się raz na 3 tygodnie potem tydzień przerwy i znowu, tak w kółko :-)
koszt jednego to ok. 50 zł
)

ja wyczytałam, że możę on wypaść np poczas stosunku, a gdy wypadnie na dłużej niż3 h trzeba dodatkowe zabepiecznie stosować :roll:
Dołączona grafika

#105 Hafcia

Hafcia
  • Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 04 września 2011 - 11:18

dobra jest to moje 5 opakowanie, ale czytałam gdzieś że takie coś może wystąpić przy połączeniu opakowań. @ mi się skończył wczoraj. Jutro zaczynam kolejne opakowanie
Dołączona grafika

#106 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 04 września 2011 - 20:52

ja wyczytałam, że możę on wypaść

ani mnie ani żadnej mojej znajomej stosującej krążek się to nie zdarzyło...owszem jest tak napisane w ulotce ale oni zawsze muszą podać wszelkie ewentualności
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#107 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 08 października 2012 - 10:58

Przeniosłam się z dyskusją tutaj, żeby nie zaśmiecać wątku o globulkach. Jeśli tu też nie pasuje, to poproszę o przeniesienie. :-D

Możesz spróbować z tabletkami przecież to nie są teraz takie tabletki jak kiedyś...

Nie są, co nie znaczy, że nie zawierają hormonów. I żeby nie było, ja nie jestem przeciwniczką tabsów, uważam jedynie że jeśli nie trzeba, to nie ma sensu. Jednemu zaszkodzą, innemu być może pomogą, lub będą dla organizmu neutralne- nie mniej są ingerencją w organizm i trzeba ostrożnie. A jeśli ktoś współżyje sporadycznie, to kwestia do przemyślenia, czy rzeczywiście są potrzebne. ;-)

Wydaje mi się, że młoda dziewczyna, która stosunkowo niedawno zaczęła miesiączkować, powinna jeszcze dokładniej przemyśleć, czy chce od razu serwować organizmowi hormony. Nawet jeśli w postaci tabletek anty nowej generacji. ;-)

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#108 gusiek

gusiek
  • Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 09 października 2012 - 13:14

tabletki anty mają uboczne skutki niestety i tego się nie uniknie, można je brać, ale trzeba dbać o siebie, o swoją dietę by nie obciążać wątroby, o to by uprawiać sport, a także by brać tabletki regularnie, tabsy to dobra metoda antykoncepcji i lepiej je brać niż potem zajść w ciążę w młodym wieku, są jeszcze inne zabezpieczenia, ale ta jest najpewniejsza.