A jak tylko gwarancja się kończy to usterka goni usterkęFakt masz gwarancję w razie usterek i to chyba jedyny plus.
samochody
Napisano 19 lipca 2011 - 14:37
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo
Napisano 19 lipca 2011 - 17:11
Masz trochę racji, ewentualnie mogłabym kupic od jakiegoś biznesmena jego Merca, które po miesiącu znudziło mu się ale za połowe cenyTak czy siak nowego bym nie kupił bo to wyrzucone pieniądze moim zdaniem.
tak jak jawolę szybkie, nowoczesne, z porządnym zaprzęgiem pod maską
Te nowe samochody w pełni skomputeryzowane są chyba tak programowane by zaraz po zakończeniu gwarancji psuło się w nich wszystko po kolei- na czymś trzeba zarabiać
Napisano 19 lipca 2011 - 17:14
Tigra czyżbyś wywęszyła spisek?są chyba tak programowane by zaraz po zakończeniu gwarancji psuło się w nich wszystko po kolei- na czymś trzeba zarabiać
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”
Napisano 19 lipca 2011 - 17:19
No mniej więcejktóre po miesiącu znudziło mu się ale za połowe ceny
to był by deal

www.rakszyjki.pl> STOP rakowi szyjki macicy
Napisano 19 lipca 2011 - 18:24
Miałam okazję poznać zdanie zaprzyjaźnionego mechanika, który stwierdził, że najlepiej kupić trochę starsze auto, włożyć w niego trochę kasy by go zrobić i takie cacko posłuży o wiele dłużej niż dwuletni samochód. I może to ironicznie zabrzmiało, ale ja naprawdę uważam, że w ten sposób producenci w tej chwili działają. Poza tym w takim nowym aucie, gdy coś padnie to nie każdy mechanik jest w stanie coś zrobić, bo do tego potrzeba specjalnego sprzętu, komputera. A wiadomo, że skoro mamy ograniczony dostęp do takich usług to momentalnie ceny są windowane do takiego poziomu, że głowa boli. Nie sztuką jest samochód kupić, sztuką jest go utrzymaćdużo racji masz...
Wujek mojego P. wziął w leasing w styczniu 2008 opla vectrę z salonu. Rocznik 2007. Samochód po przecenie kosztował ponad 90 tys. Doliczcie do tego odsetki a wychodzi dobrze ponad 100 tys. Spłacają go do dzisiaj a w tej chwili te samochody kosztują około 30 tys. Paranoja
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo
Napisano 20 lipca 2011 - 12:32
Też już o takich sytuacjach słyszałam, najgorsza jak może byćwziął w leasing w styczniu 2008 opla vectrę z salonu. Rocznik 2007. Samochód po przecenie kosztował ponad 90 tys. Doliczcie do tego odsetki a wychodzi dobrze ponad 100 tys. Spłacają go do dzisiaj a w tej chwili te samochody kosztują około 30 tys. Paranoja
Napisano 21 lipca 2011 - 12:10
Dokładnie to samo mówi mój tata, który był kiedyś mechanikiem samochodowym. Ponoć części produkowane kilkanaście lat temu są o wiele bardziej wytrzymałe i "porządne", niż te produkowane teraz. Z resztą teraz nic nie jest robione tak, żeby mogło służyć przez długie lata, samochody równieżTe nowe samochody w pełni skomputeryzowane są chyba tak programowane by zaraz po zakończeniu gwarancji psuło się w nich wszystko po kolei- na czymś trzeba zarabiać
Nowymi samochodami nie interesuję się zupełnie i absolutnie żaden nie jest w stanie mnie zachwycić. Markę jestem w stanie rozróżnić tylko po znaczku, a co do modelu nie ma szans.
Ale stare samochody, jak np te, które wrzuciła Madź uwielbiam. Byłam ostatnio na zlocie takich starych aut i nie mogłam oderwać od niektórych wzroku. Są piękne
Napisano 27 lipca 2011 - 16:36
Napisano 25 sierpnia 2011 - 12:43
Jak dla mnie po prostuu ->
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? Cause I like you!
Napisano 25 sierpnia 2011 - 15:11
zakochałam się w nim!
Jedyne, czego bym się obawiała, to fakt, że mocno rzucałby się w oczy i często by mnie policja zatrzymywała.
Gdybym mogła mieć taki samochodzik tylko dla siebie, to kupiłabym sobie garbuska. To takie moje marzenie.
-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?
-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! 
Napisano 25 sierpnia 2011 - 18:38
a na poważnie to kulejący przemysł motoryzacyjny będzie napierał na ustawodawców , co i cały czas robi by wymusić na nas zakupy nowych aut. niestety nie am co liczyć an to ze wytrzymają wiele lat ,i da się je jeszcze dobrze sprzedać. o ile niemców npstać jeszcze to u nas już nie jest tak wesoło , a plany wymuszenia zakupów nowych aut są podobne.
ciekawostką są wprowadzane gigantycznym kosztem viatolle. tak zwane e-myto. zapłaczemy i zapłacimy za to wszyscy. choć siła naszych pensji jest wielokrotnie niższa to stajemy się pod względem kosztów i obciązeń przodującym krajem europy.
Napisano 15 listopada 2011 - 03:10
Napisano 15 listopada 2011 - 05:59
Napisano 15 listopada 2011 - 09:38
najlepiej poczekać - żebyśmy mogli znowu w wiadomościach usłyszeć, że zima zaskoczyła kierowcówczy można jeszcze poczekać?
A tak poważnie
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”
Napisano 15 listopada 2011 - 09:48
Dziewczyny, kiedy wymieniacie opony na zimowe? Już czas?
ja wymieniłam w swoim w zeszłym tygodniu, Michał dzisiaj jedzie wymienić w swoim. Nie ma na co czekać, nawet teraz drogi na moim osiedlu są całe w lodzie
Napisano 15 listopada 2011 - 22:00
tak mawiają producenci opon . guma w zimówkach jest jednak wyjątkowo miękka. błyskawicznie się scierają. i o to chodzi, bo kosztuja podobnie. przeznaczone są na śnieg i tu spełniają swoją rolę .
jednak na asfalcie , nawet jeśli temperatura jest grubo ponizej zera ich korzyści nie są już tak oczywiste.
gdyby jednak mieć pewnosć ze śnieg nie spadnie ,bezpieczniej byłoby z nich nie korzystac, ale..... no i jeszcze do tego mamy ustawodawcę który pod groźbą kar moze wymusić ich montaż.
w tym przypadku jednak straty nie są wielkie pomimo że naszej stronie , to jednak mogą się zdarzać sytuacje w których uratują nam życie.
co innego ostatnio po wciagnięciu się w ustawy o drogach mnie martwi znacznie bardziej.
załamujaco wysokie ceny paliw w połaczeniu z próbami wymuszenia na nas zakupu nowych aut poprzez drastyczne obciążenia podatkowe aut nieco starszych i ......viatoll-e doprowadzą nas do ruiny. nie wszyscy niemcy choć zarabiają znacznie więcej pomykają nowymi autami , a tu u nas chyba chcą zrobić to samo pod presją koncernów motoryzacyjnych. wracając do viatoll-i ustawodawca przewidział objęcie po stosownym czasie po wprowadzeniu ich na auta cięzarowe także i na osobówki. rozszezenie takze na pozostałe podrzędne drogi bez względu na to czy będą przynosiły w ich przypadku dochód.
niestety zapałcą wszyscy choćby w sklepach.
Napisano 15 grudnia 2011 - 00:12
Napisano 15 grudnia 2011 - 00:19
nie wiem co w tym śmiesznegoha ha
w tym roku śniegu nie ma do tej pory, ale lubi sobie deszcz popadać, jak dodamy do tego mróz, który przychodzi nocą to fajna musi robić się ślizgawka w nocy i nad ranem