Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

samochody

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1156 odpowiedzi w tym temacie

#941 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 08 maja 2012 - 13:21

ale jak Tilka chcecie coś większego to Astry

Fakt, bo nas jest 2 plus pies z tyłu i jest oki. Za to rodzice mają golfa 3 i z tyłu jest ciaśniej niz u mnie.

#942 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 08 maja 2012 - 13:42

No a Astra to i na mieście się sprawdzi i na dalszy wypad, bo bagażnik ma pokaźny ;-) no i przewóz psiaków jest w nich wygodny.
Już Tilce podesłałam oferty sprzedaży :-D

#943 nuska

nuska
  • Użytkownik
  • 217 postów

Napisano 09 maja 2012 - 17:27

My pierwsze autko kupiliśmy właśnie Opla Corsę. Dla naszej trójeczki był idealny. Co prawda mieliśmy 2-drzwiowy ze względu na dziecko, ale był to bardzo wdzięczny samochodzik.
Gdyby nie kolizja i kolejne dziecko zapewne posłużyłby nam dużej.
Teraz mamy Opla Astrę II (pozostajemy zatem wierni oplom) w kombi i jest rewelacja !!
Przestronny, dużo miejsca, pokaźny bagażnik.
Szwagier posiada Opla Astrę 2-drzwiową, ale też jest rewelacja. Rocznik '92 a jeździ się nim świetnie. I na pewno jak na swoje lata nie trzeba go często naprawiać a to też ważne.
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#944 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 09 maja 2012 - 22:50

jednak co Opel to Opel

Ja osobiście nie lubię opli.
Uwielbiam niemieckie auta, ale najbardziej VW i Audi.

Ja mam Golfa III i jestem z niego bardzo zadowolona. Nie psuje mi się (3 naprawy na 2 lata posiadania, a rocznik też nie młody '95), a według mnie jest bardzo wygodny do jazdy.
Jeśli chodzi o VW to jeszcze mnie bardzo podobają się Lupo i z tego co się orientuje bardzo mało pali, ale jest 4 osobowy. Niestety nie wiem ile kosztuje. Zamiennikiem jego jest seat arosa, który wygląda prawie identycznie - tworzyli na jeden wzór te auta- a jest tańszy.
Polecić mogę jeszcze Hondy.

Natalka odnośnie peugeotów to moja znajoma ma i jest bardzo zadowolona. Jak na razie nie miała z nim żadnego problemu. Za to mój tata ma forda i władował w niego górę pieniędzy, bo co chwila coś się psuło. Dopiero jak gruntowny remont zrobił to jest ok, ale kilka tysięcy władował w niego. Ogólnie o fordach się mówi, że są gó.... warte. Więc wszystko zależy od tego na co się trafi.

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#945 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 09 maja 2012 - 23:13

Ogólnie o fordach się mówi, że są gó.... warte

ale nie każda morda pasuje do forda :-D

fordy nie są wybitne, ale jednak peugeoty z mojego doświadczenia to największa porażka. Dlatego też nawet 4 letniego peugeota można do 10 tysięcy kupić.
Przynajmniej Renault podnosi poziom francuskich aut ;-)

#946 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 10 maja 2012 - 07:37

mam Golfa III i jestem z niego bardzo zadowolona. Nie psuje mi się

a ja mam wręcz przeciwną opinie- golfy 3 to najgorsze modele z tej półki, już golf II jest o niebo lepszy i mniej awaryjny!
blachy tez nie są za dobre i szybko się sypią <bezradny></span>

forda

fordy są suuuper wygodne do jazdy, to czy się psują zależy od poprzednich właścicieli- czy dbali i wymieniali poszczególne części w czasie czy nie, ale blacha ich skreśla- jest kiepska, bardzo kiepska ;-)

Lupo

chyba wciąż drogie, ale super ekonomiczne, miejsce auto

Tilia jeśli będziecie szukać auta, szukajcie wśród starszych właścicieli, najlepiej pierwszych, wtedy w 90% przypadków auto jest serisowane, zadbane i "niewytłuczone" większa szansa jest też że nie będzie bite. Jak się umówicie na oglądanie, dobrze jest posiedzieć, poczytać na forach na co zwrócić uwagę w danym modelu, żebyście mogli sprzedawce zagiąć- wtedy zazwyczaj spuszczają z tonu..

Jak kupowaliśmy naszą 80tkę audi, ja poczytałam, doedukowałam się, i podczas oglądania auta, niby mimochodem zapytałam o to, tamto siamto, a chłopaczek od razu skonsternowany do mnie mówi: o, pani widzę to się zna, a ja na to, no tak, tato ma warsztat, więc człowiek ma z tym doczynienia na co dzień :-) mina chłopaka bezcenna, już nam nic nie próbował wciskać :lol:

#947 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 10 maja 2012 - 07:44

z mojego doświadczenia to największa porażka

masz 19 lat. prawko zapewne od roku i z doświadczenia wiesz... hmm to iloma peugeotami jeździłaś przez ten rok?

[ Komentarz dodany przez: elizabeth: 2012-05-10, 08:54 ]
takie komentarze zachowaj dla siebie. Można też wysłać pw do forumki.

#948 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 10 maja 2012 - 09:05

dobrze jest posiedzieć, poczytać na forach na co zwrócić uwagę w danym modelu

dlatego właśnie chcemy wcześniej skupić się na jakimś modelu,doczytać i wiedzieć co i jak :-)

jeśli będziecie szukać auta, szukajcie wśród starszych właścicieli, najlepiej pierwszych, wtedy w 90% przypadków auto jest serisowane, zadbane i "niewytłuczone" większa szansa jest też że nie będzie bite

szkoda,że nie ma wieku właściciela w ogłoszeniu :lol: ale w sumie celna uwaga :-)

to jeszcze pociągniemy ten temat :-) co macie w swoich autach?
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#949 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 10 maja 2012 - 09:18

co macie w swoich autach?

B+G- jak dla nas ekonomiczniej niż diesel- jakoś chyba nigdy nie przekonam się do diesla, choć podobno lepsza żywotność silnika jest przy ON.
Gaz w aucie jeśli już, to tylko sekwencja- wtedy jest gwarancja że auto beie hulać bez problemów i będzie odpalać nawet przy największych mrozach, sekwencje zakłada się do silników nowszej generacji. ;-)

#950 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 10 maja 2012 - 09:23

mam auto na gaz
od samego początku. nie wyobrażam sobie inaczej.
mam daleko do pracy i na benzynie bym zbankrutowała <bezradny></span>
a na gazie śmigam ile wlezie :-P

#951 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 10 maja 2012 - 11:15

iloma peugeotami jeździłaś przez ten rok?

czterema, ostatnim nie dalej jak tydzień temu, ale niestety mimo, ze nówka to już mu padła klima ;-)
poza tym chyba każdy zna kogoś, kto interesuje się motoryzacją i od tych osób można się dowiedzieć dużo więcej niż od przeciętnego użytkownika samochodów, na przykład mnie ;-)

diesel

takie diesel + kompresor <serduszka></span> ale drogie to jak pieron w utrzymaniu :-P

Gaz w aucie jeśli już, to tylko sekwencja- wtedy jest gwarancja że auto beie hulać bez problemów i będzie odpalać nawet przy największych mrozach, sekwencje zakłada się do silników nowszej generacji. ;-)

ja się do samochodów na gaz raczej nie przekonam. Jechałam jeepem, który miał gaz, ale właśnie razem z benzynką. Sobie nawet takiego bym nie sprawiła. Nawet 80km/h nie przekroczył, więc tutaj, gdzie właściwie wszędzie jedzie się autostradą, średnicówkami i ekspresówkami by się nie sprawdził. Taki urok miasta tranzytowego.

Jak się umówicie na oglądanie

najlepiej jest wziąć własny czytnik grubości lakieru - ja wypożyczyłam od mechanika na jeden dzień za 30 zł ;-)

#952 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 10 maja 2012 - 11:18

Jechałam jeepem, który miał gaz, ale właśnie razem z benzynką. Sobie nawet takiego bym nie sprawiła. Nawet 80km/h nie przekroczył, więc tutaj, gdzie właściwie wszędzie jedzie się autostradą, średnicówkami i ekspresówkami by się nie sprawdził.

A tu się nie zgodze kompletnie :lol: :lol:

Ojciec ma Jeppa na gaz właśnie z benzynką. 2 razy w tygodniu jeździ autostrada i samochód potrafi się rozpędzić nawet do 170 km/h ;-)
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#953 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 10 maja 2012 - 11:19

Jechałam jeepem, który miał gaz, ale właśnie razem z benzynką. Sobie nawet takiego bym nie sprawiła. Nawet 80km/h nie przekroczył

To dziwne :lol: Ja mam cinquecento na gaz i spokojnie 120 km/h pojedzie, a to przecież małe autko.

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#954 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 10 maja 2012 - 11:37

Ojciec ma Jeppa na gaz właśnie z benzynką. 2 razy w tygodniu jeździ autostrada i samochód potrafi się rozpędzić nawet do 170 km/h ;-)

Ja mam cinquecento na gaz i spokojnie 120 km/h pojedzie, a to przecież małe autko.

to nie wiem, dlaczego tamten tak ledwo zipał :mrgreen:
może dlatego, że miał więcej lat niż ja :lol:

babeczki z samochodami 'na gaz' - a zimą nie macie żadnych problemów? garażujecie swoje limuzynki? :-)

#955 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 10 maja 2012 - 11:41

a zimą nie macie żadnych problemów? garażujecie swoje limuzynki? :-)

Moj father nie garażuje i nie ma problemów ;-)
Czasem musi troche więcej razy kręcić kluczykiem, ale zimą to chyba normalne dla każdych samochodów :P
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#956 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 10 maja 2012 - 11:49

to ja jeszcze tak z innej beczki - co myślicie o matowych lakierach (tym razem nie do paznokci :mrgreen: ) ?

Załączone miniatury

• cls_2.jpg
  • ms16331.jpg
  • matowy-lakier_2.jpg
  • S5 noir mat.jpg

#957 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 10 maja 2012 - 11:54

Natalka, też nie mamy problemów w zimie.

może dlatego, że miał więcej lat niż ja :lol:

Może. W takim razie to nie wina gazu. Zresztą auto na gaz po prostu nie jeździ wolniej z tego powodu. Nasz też już staruszek - z 96.

<serducho>

65vqegz2wjpc3llf.png

#958 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 10 maja 2012 - 12:29

. Nawet 80km/h nie przekroczył,

a to akurat ma mały związek z tym że auto na gaz jest :lol:
wiadomo że na bezynie jest bardziej zrywny, ale 140 km/h to przy gazie żaden problem- choć wiadomo że ze zbiornika ucieka więc najekonomiczniejsza jazda to w granicach 80-100 km/h

ale zimą to chyba normalne dla każdych samochodów :P

jasne :-) pamiętam, poprzedniej zimy, temp. spadła do -30 i co? Sąsiada diesel ani zipnął
W dieslach zdarza się że przy takich temp zamarza paliwo :-P

#959 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 21 maja 2012 - 14:48

Dzisiaj autko zostało przetestowane i już wiemy co ewentualnie w najbliższym czasie jest do wymiany :-) właściciel trochę zbił z ceny i zdecydowaliśmy się na zakup :-) ogółem facet,który je testował powiedział,że autko jest zadbane i jeśli trochę się potargujemy to nie powinniśmy nawet się zastanawiać tylko brać ;-)

w czwartek autko będzie nasze <jupi></span> <jupi></span> <jupi></span>

Jest to suzuki swift,autko miejskie,na duży plus jest fakt,że mało pali. Niestety ma tylko jedną parę drzwi,ale trudno :-P

ja się ogromnie cieszę <jupi></span> <jupi></span> <jupi></span>
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#960 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 21 maja 2012 - 15:06

Tilia, super :mrgreen: autko fajne :D fajnie, że już będzie Wasze ;-)

<serducho>

65vqegz2wjpc3llf.png