Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...
Zdjęcie

Każda kobiet ma w sobie coś z lesbijki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
35 odpowiedzi w tym temacie

#21 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 01 lutego 2011 - 17:47

homofobia to przede wszystkim strach i niewiedza

to sobie zajrzyj na wikiepdie choćby pisze jak byk .

Twoim strachu

ale jak ty ten strach pojmujesz? bo ja strachu nie odczuwam. Raczej...niesmak .

Sajuri napisał/a:
Może Ciebie malenka, kreca inne kobiety

wyczuwam tu złośliwość

bład kochana, pisałas na poprzedniej stronie że nie widzisz problemu aby pojść z kobieta do łóżka czy też ja pocałować. Stad też moja uwaga. Wiec nie rozumiem ...gdzie ma zlośliwość

Uczucia są piękne po prostu nie ważne do jakiej płci

oczywscie że tak . :) Dlatego to toleruje :) a jak może wiesz jest różnica miedzy akceptacja a tolerancja. Nie musze tego akceptować odrazu .Tolerować jak najbardziej.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#22 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 01 lutego 2011 - 18:02

to sobie zajrzyj na wikiepdie choćby pisze jak byk .

:roll:
homo FOBIA.
FOBIA=strach

nienawiść i uprzedzenia również mają swoje źródło w strachu. Ale ok zostawmy to.

bład kochana, pisałas na poprzedniej stronie że nie widzisz problemu aby pojść z kobieta do łóżka czy też ja pocałować. Stad też moja uwaga. Wiec nie rozumiem ...gdzie ma zlośliwość

oj już dobrze wiesz o co chodzi, ale spoko ja nie widzę w tym problemu. I podtrzymuję swoją wypowiedź. Jeśli będę miała ochotę to pójdę z kobietą do łóżka i nie widzę w tym problemu ;-)

Tolerować jak najbardziej.

skoro tolerujesz to nie obrażaj tych osób stwierdzeniem "zboczenie". Tolerancja wiążę się również z odrobiną wiedzy... :roll:
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#23 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 01 lutego 2011 - 18:38

nie widzę w tym problemu

no. a ja widze. :)

Sajuri napisał/a:
Tolerować jak najbardziej.

skoro tolerujesz to nie obrażaj tych osób stwierdzeniem "zboczenie

juz nie przesadzaj z tym obrażeniem :roll: . Uzyłam może
nie odpowiedniego słowa - winno byc bardziej że jest to dl amnie ...niesmaczne.
Nie widze przymusu by akceptować kobiete ktora idzie do lożka z inna. Ale toleruje to - niech robi na co ma ochote.
Nadal nie mam odpowiedzi.... piszesz że ja sie boje, ze to strach. Jaki strach ? przed...niewiadoma ?? przed tym że może nie wiem jakie to miłe ( jednak) byc z inna?
strach przed tym że jednak mogłoby sie okazać iż ..lubie kobiety i to mnie by przeraziło ??

#24 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 01 lutego 2011 - 20:50

strach przed tym że jednak mogłoby sie okazać iż ..lubie kobiety i to mnie by przeraziło ??

dokładnie. Wnioskuje to po Twoich wypowiedziach.

fajnie użyłaś nieodpowiednie słowa... to tak jakbym ja powiedziała o Tobie że jesteś agresywna bo przez przypadek kogoś tam uderzyłaś z łokcia. To jest właśnie na takiej samej zasadzie moja droga, dlatego zanim coś napiszesz najpierw pomyśl co słowa przez Ciebie wypowiadane znaczą i co mogą znaczyć dla osób o których piszesz. I o to się przyczepiam tylko. Nie każe Ci tego akceptować i cieszę się że tolerujesz. Ale na przyszłość zważ na to co i w jaki sposób piszesz...

#25 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 02 lutego 2011 - 08:46

Wnioskuje to po Twoich wypowiedziach

to bardzo bardzo źle wnioskujesz. Ale ..kłocic sie nie bede. Nie czuje strachu - bo znam siebie na tyle aby wiedzieć czy wole facetów czy nie.
I...nie oszukuje siebie, nie uciekam od prawdy.Nie napisze Ci" kto wiem..moze sie okazac jednak kiedys że pokocham inna i pojde znia do łożka " Rozczaruje cie.

Zauwazyłam jedno..i to nie jest tylko moje spotrzezenie ...ze osoby o odmiennej orietnacji sex sa wrecz agresywne w stosunku do osób które tej ich orientacji nie akceptuja ( jedynie toleruja) A może by tak...wzajemnie sie tolerowac ? ja toleruje odmienna orientacje sex a taka osoba toleruje że tego nie akceptuje. Niech to działa w dwie strony.;/

Ale na przyszłość zważ na to co i w jaki sposób piszesz

hym..tak bardzo sie tym przejełaś jakby to moje slowo dotkneło Ciebie. Jakbys sama conajmniej była odmiennej orietacji sex i Cie to zabodło.A na przyszłość.... badz bardziej tolerancyjna bo mam wrażenie że nie dopuszczasz jakby mysli że kobieta może niechciec kobiety.

#26 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 03 lutego 2011 - 11:17

Sajuri, czy ty w ogóle czytasz co ja pisze?? Czy przyjęłaś jeden tok myślenia a reszta Cię nie interesuje. Napisałam wyraźnie, że cieszę, że tolerujesz....

agresywne w stosunku

to nie chodzi o to. chodzi o mylenie pojęć. Napisałaś, że to zboczenie mimo, że to zboczeniem nie jest. To jest krzywdzący i głupi błąd, który powielany rodzi stereotypy i właśnie chore wyobrażenia. Naprawdę pisanie o tym że homoseksualizm jest zboczeniem to tak jakby napisać że rak jest zakaźny i można się nim zarazić przez kichnięcie... czyli głupota tak??
Tak samo ty obraziłaś się, gdy napisałam że wykazujesz oznaki homofobii, tak samo inni mogą się obrazić kiedy nazywasz ich bez przyczyny zboczeńcami...

badz bardziej tolerancyjna bo mam wrażenie że nie dopuszczasz jakby mysli że kobieta może niechciec kobiety.

tym samym udowodniłaś, że ogólnie to nie przeczytałaś ani jednego mojego postu. Ale cóż z takimi osobami nie ma co dyskutować.
A może jestem Sajuri i co w związku?? Nazwiesz mnie zboczeńcem i powiesz, że się mnie brzydzisz??

#27 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 03 lutego 2011 - 12:03

A może jestem Sajuri i co w związku?? Nazwiesz mnie zboczeńcem i powiesz, że się mnie brzydzisz??

:shock: wiesz...dla mnie temat zakonczony. Nie nie uwazałabym Cie za zboczenca i jesli łaska przestan to słowo ciagnac za mna :roll: bo ciagle je wywlekasz
Już to wyjasniłysmy a ty jak nawiedzona ciagle o tym piszesz. :roll:
bedziesz mi to wypominać już zawsze czy jak ;/ Twoja sprawa co robisz ze swoim życiem. Dla mnie konktakt sex z inna kobieta jest niesmaczny tak to nazwijmy i jesli łaska - uszanuj to.

#28 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 26 lutego 2011 - 18:07

hym..tak bardzo sie tym przejełaś jakby to moje slowo dotkneło Ciebie. Jakbys sama conajmniej była odmiennej orietacji sex i Cie to zabodło

to znaczy nie bronmy innych nie sie sami bronia; gdybym sie oburzyła ,z e kogos sie od zyda wyzywa , albo jakies stereotypy na ich temat wysuwa t zanczy , ze jestem zydówka ??? .
sa ludzie , ktorzy nie tylko dbaja o swoje intersy , tylko o to co inni mowia o nim , a reszte swiata maja w dupie , nie kazdy jest egoista.

badz bardziej tolerancyjna bo mam wrażenie że nie dopuszczasz jakby mysli że kobieta może niechciec kobiety.

bardzo duzo osob w pewnej sytuacji dopuszcza sie kontaktów homoseksualnych , mozemy sie zarzekac , ze nie nigdy itp ; natomiast w aresztach wiezieniach jest wysoki odsetek kontaktów homoseksualnych to nie oznacza , ze przestepcy maja jakis lement wrodzony homoseksualizmu , tylko zamkniecie , brak kobiet to powoduje .
Wiele ludzi nie wyobraza sobie jak mozna uprawiac sex z osoba tej samej plci , natomaist dla homoseksulistów trudne jest utrzymywanie kontaktów heteroseksulanych.
wiekszosc ludzi uwaza, ze bez sexu ne da sie zyc , wiec homoseskualisc musieliby albo wyzbyc sie tej potrzeby, albo sie zmuszac <bezradny></span>
nie wiem czy kazda kobieta ma cos w sobie z lesbijki , ale mysle , ze nie mozna sie zarzekac , bo wszytko sie moze zmienic w zleznosci od sytuacji.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#29 Sylwia205

Sylwia205
  • Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 26 lutego 2011 - 19:32

Ja nie miałam. Kobiety traktuję jak koleżanki, owszem mogą mi się podobać fizycznie, ale bardziej tak jakbym patrzyła na ładny obraz czy sukienkę. Nie czuję wtedy podniecenia fizycznego tak jak w kontakcie z facetami.

#30 Ravena

Ravena
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 18 marca 2011 - 19:43

Ja również nie mam tego typu zapędów. Jestem typową samicą, więc najczęściej kobiety traktuję jako ewentualne rywalki :-P
Nie jest to jednak przeszkodą do posiadania koleżanek czy przyjaciółek. Nie jestem aż tak agresywnie nastawiona ;)

Patrząc na kobietę, najczęściej porównuję... Zazdroszczę, gdy np ma większy biust lub oryginalną urodę...albo też dowartościowuję się, gdy jest odwrotnie.
Chyba jak większość kobiet.

U mnie w pracy jest jedna dziewczyna, która żyje w takim związku. Oczywiście przyznała się do tego tylko grupie zaufanych osób. Nie rozumiem takiego życia, ale toleruję i absolutnie relacje między mną a tą dziewczyną nie uległy negatywnej zmianie, gdy mi o tym powiedziała. Traktuję ją jako dobrą kumpelę, ona również nie przekracza granic. Lubię ją i dobrze nam się pracuje.

#31 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 19 marca 2011 - 17:42

nie wiem czy kazda kobieta ma cos w sobie z lesbijki , ale mysle , ze nie mozna sie zarzekac , bo wszytko sie moze zmienic w zleznosci od sytuacji.

no tak ale człowiek chyba do pewnego momentu zna siebie tak ??
Sa tematy w ktorych mam takie a nie inne zdanie i owszem..kiedys pod wpływem różnych sytuacji moge je zmienić. Mam tego świadomość. Ale tu chodzi o moja sexualność. Wiem co lubie, co mnie kreci. I napewno nie sa to kobiety. Na sama myśl o pieszczotach z kobieta czuje obrzydzenie. Nie bawi mnie to. Nie podnieca. Nie mysle o tym jakby to było.

#32 Yuri

Yuri
  • Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 07 października 2012 - 18:47

co o tym sądzicie?? miałyście jakieś przygody z innymi dziewczynami??

Hm.. no ja miałam parę przygód :oops: 8-) Nie ukrywam, i były bardzo przyjemne.

Ja tak nie mialam,a teoria Twojej koleżanki to moim zdaniem kompletna bzdura.Śmiechu warte.

Moim zdaniem, koleżanka kolegi na sporo racji. Ze statystyk wynika, że 85% kobiet miało fantazje o kobietach albo coś podobnego.

Sajuri napisał/a:
bo nie pałam nienawiścia ,, niechecia , wrogoscia do osob o odmiennej orientacji sex.

homofobia to przede wszystkim strach i niewiedza. Nazywanie związek dwóch kobiet czy mężczyzn "zboczeniem" czy to że całowanie innej kobiety Cię przeraża i inne Twoje wypowiedzi świadczą o Twoim strachu (boże, fuj, w życiu) i tyle.

Całkowicie się z Tobą zgadzam.
Jeszcze nie wiem, co tu będzie, ale coś wymyślę.. ;)

#33 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 14 października 2012 - 19:57

ja kiedys mialam sen lesbijski , ale nie widze siebie w tym ;-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#34 malwitka

malwitka
  • Użytkownik
  • 1 213 postów

Napisano 15 października 2012 - 10:25

Jakoś mnie to nie pociąga, a raczej obrzydza... :shock: Nie neguje takich wyborów innych ludzi bo to zwyczajnie ich sprawa, ja sama natomiast nie odważyłabym się, pozostanę przy relacjach damsko-męskich :lol: :-P

#35 Desire

Desire
  • Użytkownik
  • 172 postów

Napisano 05 stycznia 2013 - 12:51

Ja mam podobnie, jak malwitka ;). Pociąga mnie tylko płeć przeciwna, o babeczce nie może być mowy ;P. Chociaż może z trzy razy mi się zdarzyło wyobrażać sobie siebie w sytuacji homoseksualnej w łóżku, ale niech to pozostanie w świecie moich jednorazowych fantazji :D. Myślę, że to jeszcze nie czyni ze mnie lesbijki hihi.
22.01.2012 ;*

#36 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 12 stycznia 2013 - 15:41

Kiedyś tak sobie myślałam, ale szybko przestałam, bo stwierdziłam, że to mnie wcale nie kręci. Nie, że obrzydza, ale no... facet jednak ma to coś co mnie pociąga i wgl. Taka fascynacja jest ciałem, bo jest inne od mojego. A kobieta ma to samo co ja, co w tym fascynującego ? <lol></span>