Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...
Zdjęcie

Każda kobiet ma w sobie coś z lesbijki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
35 odpowiedzi w tym temacie

#1 zakletyksiaze

zakletyksiaze
  • Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 04 stycznia 2011 - 20:05

Czy zgodzicie się z tym twierdzeniem. bo kiedyś przedstawiła mi je koleżanka. jako rację podaje takie fakty - że większość dziewczyn ma do siebie nastawienia w stylu buzi, buzi nieraz chodzenie za rączkę. przymierzanie wspólne ciuchów. i do tego wiele koleżanek wzajemnie odkrywa na wzajem swoje ciało. poza tym jak twierdzi związki lesbijskie w porównaniu do gejowskich - oraz sceny erotyczne mają raczej publiczne przyzwolenie.

co o tym sądzicie?? miałyście jakieś przygody z innymi dziewczynami??

#2 ladyA

ladyA
  • Użytkownik
  • 105 postów

Napisano 05 stycznia 2011 - 12:49

nie miałam i nie wyobrażam sobie pokazywać swojego ciała czy pozwolič sie dotykać nawet najlepszej koleżance
'Za tobą pójde nawet w ogień i wode jeśli chcesz'

#3 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 05 stycznia 2011 - 13:02

Czy zgodzicie się z tym twierdzeniem

nieeee

że większość dziewczyn ma do siebie nastawienia w stylu buzi, buzi nieraz chodzenie za rączkę

owszem, w szkole podstawowe, gimnazjum
I ma to oddzwiek czysto przyjacielski.

i do tego wiele koleżanek wzajemnie odkrywa na wzajem swoje ciało

??tzn?
majac 13 , 14 , 15 lat dziewczyny ucza sie siebie, swego ciała, poznaja swoje reakcje.
Rozmawiaja o sexie, pokazuja sobie piersi itp
( tak jak chłopcy chwala sie swoim penisem )
i ma to zwiazek z dojrzewaniem a nie z tym że każda kobieta ma w sobie coś z lesbijki..
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#4 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 05 stycznia 2011 - 14:49

Czy zgodzicie się z tym twierdzeniem. bo kiedyś przedstawiła mi je koleżanka. jako rację podaje takie fakty - że większość dziewczyn ma do siebie nastawienia w stylu buzi, buzi nieraz chodzenie za rączkę. przymierzanie wspólne ciuchów. i do tego wiele koleżanek wzajemnie odkrywa na wzajem swoje ciało. poza tym jak twierdzi związki lesbijskie w porównaniu do gejowskich - oraz sceny erotyczne mają raczej publiczne przyzwolenie.

Ja tak nie mialam,a teoria Twojej koleżanki to moim zdaniem kompletna bzdura.Śmiechu warte. <umieraam></span> <umieraam></span> <umieraam></span> <umieraam></span> <umieraam></span> <umieraam></span>

#5 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 05 stycznia 2011 - 15:11

zakletyksiaze, jeszcze pytanie ile Twoja koleżanka ma lat i w jakim kręgu się obraca, że taką teorię wysnuwa... Sorry, jak dla mnie to w wieku 12 lat, w kręgu różowych blondyneczek :roll:

Ta Twoja szczegółowa ankieta (nie wypełniłam jak zobaczyłam pytania, dla mnie to nie do pracy, a z ciekawości- ale mogę być w błędzie), teraz takie pytanie... Zaloguj się na odpowiednim forum do takich dyskusji ;-)

#6 Allhambra

Allhambra
  • Użytkownik
  • 25 postów

Napisano 14 stycznia 2011 - 11:17

Może powiem tak - nie tyle każda kobieta ma w sobie coś z lesbijki, co każdy z nas, czy mężczyzna czy kobieta - ma w sobie małego biseksualistę :)

#7 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 14 stycznia 2011 - 13:41

co każdy z nas, czy mężczyzna czy kobieta - ma w sobie małego biseksualistę

brednia. Nigdy nie ciagło mnie do kobiet, nawet nie miałam myśli typu " a jak to jest z kobieta"
nie ma sensu pisać wiec że Każdy raczej że są osoby które bywaja bi...

#8 truskaweczka

truskaweczka
  • Użytkownik
  • 1 088 postów

Napisano 14 stycznia 2011 - 17:21

co każdy z nas, czy mężczyzna czy kobieta - ma w sobie małego biseksualistę

brednia. Nigdy nie ciagło mnie do kobiet, nawet nie miałam myśli typu " a jak to jest z kobieta"
nie ma sensu pisać wiec że Każdy raczej że są osoby które bywaja bi...

No właśnie :-/ Mnie też nigdy nie ciekawiło nawet "jak to jest z kobietą" :shock: Jak widzę jakąś ładną dziewczynę to potrafię powiedzieć, że jest ładna albo, że ma piękne włosy itd ale nic więcej.... :shock:
szczęście ma smak truskawek :D :D

#9 ewelina344

ewelina344
  • Użytkownik
  • 694 postów

Napisano 14 stycznia 2011 - 18:33

ja ze swoją przyjaciółka daje sobie buzi..nawet czasami jak za dużo wypijemy takie dłuższe buzi :-D i ja nie widzę nic w tym nic złego..bo to w tych czasach normalne między przyjaciółkami.a jeśli facet by tak dał całusa facetowi to wiadomo..trochę to dziwne by było.:mrgreen:
Dołączona grafika
Bo ja mam to coś, co oni kochają… A one nienawidzą.. :D
Dołączona grafika

#10 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 14 stycznia 2011 - 18:41

co każdy z nas, czy mężczyzna czy kobieta - ma w sobie małego biseksualistę :)

A ja myślę, że Allhambra, miała tu na myśli tyle, ze

ak widzę jakąś ładną dziewczynę to potrafię powiedzieć, że jest ładna albo, że ma piękne włosy itd ale nic więcej....

Po prostu- jak kobieta widzi przystojnego faceta obróci się za nim, jak widzi piękną kobietę na pewno tez nie umknie to jej uwadze, czasem trochę pozazdrości ;-) Tak samo jest z facetami, też nieraz na pewno o innym facecie pomyślą, że ten to kurcze musi na siłowni pakować, a ten to jednak coś tam coś tam ;-) I nie ma się tu co burzyć ;-)

bo to w tych czasach normalne między przyjaciółkami

ja tam nie praktykuję, ale skoro tak twierdzisz :-P

#11 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 14 stycznia 2011 - 19:36

ja myślę, że Allhambra, miała tu na myśli tyle, ze

truskaweczka napisał/a:
ak widzę jakąś ładną dziewczynę to potrafię powiedzieć, że jest ładna albo, że ma piękne włosy itd ale nic więcej....

i czy fakt że uznam iż kobieta jest ładna oznacza iż jestem bi??

bo to w tych czasach normalne między przyjaciółkam

eee tam ja tak nie robiłam no al emoje czasy to hoho ;-)

#12 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 14 stycznia 2011 - 20:46

ja znalazłam taki artykuł

rientacja wcale nie musi być z góry narzucona i od urodzenia determinować naszego życia. Według amerykańskich specjalistów, orientacja kobiet może ulegać zmianie. Dzięki temu mogą dopasowywać się do sytuacji.
Kobieta, uważana za heteroseksualną, równie dobrze może znaleźć szczęście z mężczyzną, jak i z drugą kobietą. Odpowiedzialne są za to chromosomy X, których faceci mają tylko 1 zestaw, podczas gdy panie aż 2. Właśnie to warunkuje wybór preferencji seksualnej. Mężczyźni mają tylko jedną drogę, a kobietom pozostawiono wolność wyboru.
Podczas poszukiwania partnera, kobiety zwracają uwagę przede wszystkim na związek emocjonalny z konkretną osobą, najważniejsza jest przyjaźń. Natomiast mężczyźni zwracają na pierwszym miejscu uwagę na cechy fizyczne, najważniejsza jest atrakcyjność. Podczas poszukiwań od razu zapala się im lampka "SEKS". W związku heteroseksualnym mężczyzna zazwyczaj pełni rolę dominującą, podporządkowuje sobie kobietę, jednak ona cały czas ma elastyczność w kwestii wyboru preferencji seksualnej. Jej „zapotrzebowanie" w każdej chwili może ulec zmianie.
Naukowcy, określając seksualność kobiet, unikają określenia biseksualizm, według nich bardziej pasuje słowo „płynność". Chodzi przede wszystkim o zdolności adaptacyjne, które u kobiet są o wiele większe i bardziej tolerancyjne. Według psychologów, panie mogą dowolnie zmieniać swoje uczucia i lokować je w osobnikach tej samej bądź przeciwnej płci. Na zmianę orientacji mają wpływ sytuacje życiowe. Taki proces może być wywołany przez zmianę pracy, miejsca zamieszkania, środowiska.
Dla przykładu, autorzy artykułu z „Wprost" podawali przypadki znane z życia codziennego, aktorek - Ellen DeGenere czy Cynthi Nixon, które po wieloletnich związkach z mężczyznami porzuciły ich dla kobiet. Podobnie sytuacja wygląda z enfant terrible Hollywood, Lindsay Lohan. Mimo romansów z wszystkim, co się rusza, związała się z kobietą i planuje wziąć z nią ślub. Kobiety często dają to, czego nie umieją dać mężczyźni albo to, czego akurat nie ma pod ręką.

źródło papilot.pl

ciężko mi stwierdzić ile w tym prawdy bo seksuologiem nie jestem....
ale wydaje mi się, że jest to prawdopodobne. Nie bierzcie wszystkiego przez pryzmat seksu... kobiety przede wszystkim emocjonalnie podchodzą do wszelkich związków.
Ja np. nigdy nie wykluczałam związku z kobietą i nie odrzuca mnie na myśl, że mogłabym z nią pójść do łóżka czy pocałować się... <bezradny></span>
a poza tym... z tego co wiem orientacja seksualna czasem budzi się nawet w wieku lat 40-50. Pisząc pracę licencjacką czytałam o kobiecie która miała męża i dzieci i miała coś koło 50 lat i zakochała się... w koleżance. Więc nigdy nie można niczego wykluczać... <bezradny></span>
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#13 Desi00

Desi00
  • Użytkownik
  • 32 postów

Napisano 25 stycznia 2011 - 14:45

Nigdy nawet przez myśl mi nie przeszło żeby spojrzeć na kobietę jak na obiekt pożądania, więc dla mnie ta teoria wydaje się delikatnie niedorzeczna :mrgreen:

#14 Allhambra

Allhambra
  • Użytkownik
  • 25 postów

Napisano 27 stycznia 2011 - 10:26

Większość z was źle to zrozumiała, ale cóż :)

#15 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 29 stycznia 2011 - 18:59

Większość z was źle to zrozumiała, ale cóż

myśle że dobrze :) wiem co myśle i czuje.

kobiecie która miała męża i dzieci i miała coś koło 50 lat i zakochała się... w koleżance

no tak...ale nie wiemy czy ona przez lata nie ukrywała np. swojej orientacji sexualnej ?

#16 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 01 lutego 2011 - 15:12

no tak...ale nie wiemy czy ona przez lata nie ukrywała np. swojej orientacji sexualnej ?

czytałam o tym w książce do socjologii. Kobieta przez cały czas była przekonana, że jest heteroseksualna itp. Został z nią przeprowadzony dokładny wywiad.
Ja po prostu nie rozumiem tego wielkiego strachu przed tym, że może nam się spodobać koleżanka itp. Uczucia to uczucia ;-)

#17 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 01 lutego 2011 - 15:37

Ja po prostu nie rozumiem tego wielkiego strachu przed tym, że może nam się spodobać koleżanka itp. Uczucia to uczucia

spodobać w sensie że uważam że jest ładna czy w sensie " alez ona piekna, chce sie z nia przespać" bo to drugie dla mnie jest zboczenie, i tyle. Nie ciagnie mnie do kobiet w żadnym wypadku.

#18 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 01 lutego 2011 - 15:57

bo to drugie dla mnie jest zboczenie

aha...
homofobia się zatem kłania ;-)
ok ;-)

#19 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 01 lutego 2011 - 16:13

malenka, ...chyba przeginasz :roll: bo nie pałam nienawiścia ,, niechecia , wrogoscia do osob o odmiennej orientacji sex. Zwyczajnie mi sie to nie podoba, nie uważam aby było to ... normalne -( bo normalne jest dla mnie zwiazek kobieta i mezczyzna , sory za taki a nie inny punkt widzenia ) - chec przespania sie z inna kobieta, miłość do niej. Ale to toleruje bo to sprawa tej osoby. Wiec byłabym wdzieczna aby nie padały tu takie słowa jak homofobia czy tez usilne tłumaczenie że jednak każda kobieta ma w sobie cos z lesbijki.

Może Ciebie malenka, kreca inne kobiety , nie przeraza Cie mozliwość całowania sie z inna... ale mnie tak. tyle ;)

#20 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 01 lutego 2011 - 16:25

bo nie pałam nienawiścia ,, niechecia , wrogoscia do osob o odmiennej orientacji sex.

homofobia to przede wszystkim strach i niewiedza. Nazywanie związek dwóch kobiet czy mężczyzn "zboczeniem" czy to że całowanie innej kobiety Cię przeraża i inne Twoje wypowiedzi świadczą o Twoim strachu (boże, fuj, w życiu) i tyle. A fobia z łaciny nie wiem czy wiesz znaczy właśnie strach... <bezradny></span>
Nie mówię że pałasz nienawiścią, bo widzę, że tak nie jest.
Jeśli wejdziesz sobie na jakąkolwiek klasyfikacje parafilii (czyli zboczeń) nie dostrzeżesz tam homoseksualizmu. Czyli popełniasz typowy błąd merytoryczny, który krzywdzi inne osoby.

Może Ciebie malenka, kreca inne kobiety

wyczuwam tu złośliwość ale powiem Ci że jeżeli kiedykolwiek będzie tak że zakocham się w innej kobiecie to nie będę robiła z tego wielkiego halo i uważała siebie za dziwadło a już na pewno nie będę tym faktem przerażona. Uczucia są piękne po prostu nie ważne do jakiej płci ;-)