Każda kobiet ma w sobie coś z lesbijki
Napisano 04 stycznia 2011 - 20:05
co o tym sądzicie?? miałyście jakieś przygody z innymi dziewczynami??
Napisano 05 stycznia 2011 - 12:49
Napisano 05 stycznia 2011 - 13:02
nieeeeCzy zgodzicie się z tym twierdzeniem
owszem, w szkole podstawowe, gimnazjumże większość dziewczyn ma do siebie nastawienia w stylu buzi, buzi nieraz chodzenie za rączkę
I ma to oddzwiek czysto przyjacielski.
??tzn?i do tego wiele koleżanek wzajemnie odkrywa na wzajem swoje ciało
majac 13 , 14 , 15 lat dziewczyny ucza sie siebie, swego ciała, poznaja swoje reakcje.
Rozmawiaja o sexie, pokazuja sobie piersi itp
( tak jak chłopcy chwala sie swoim penisem )
i ma to zwiazek z dojrzewaniem a nie z tym że każda kobieta ma w sobie coś z lesbijki..
Napisano 05 stycznia 2011 - 14:49
Czy zgodzicie się z tym twierdzeniem. bo kiedyś przedstawiła mi je koleżanka. jako rację podaje takie fakty - że większość dziewczyn ma do siebie nastawienia w stylu buzi, buzi nieraz chodzenie za rączkę. przymierzanie wspólne ciuchów. i do tego wiele koleżanek wzajemnie odkrywa na wzajem swoje ciało. poza tym jak twierdzi związki lesbijskie w porównaniu do gejowskich - oraz sceny erotyczne mają raczej publiczne przyzwolenie.
Ja tak nie mialam,a teoria Twojej koleżanki to moim zdaniem kompletna bzdura.Śmiechu warte.
Napisano 05 stycznia 2011 - 15:11
Ta Twoja szczegółowa ankieta (nie wypełniłam jak zobaczyłam pytania, dla mnie to nie do pracy, a z ciekawości- ale mogę być w błędzie), teraz takie pytanie... Zaloguj się na odpowiednim forum do takich dyskusji
Napisano 14 stycznia 2011 - 11:17
Napisano 14 stycznia 2011 - 13:41
brednia. Nigdy nie ciagło mnie do kobiet, nawet nie miałam myśli typu " a jak to jest z kobieta"co każdy z nas, czy mężczyzna czy kobieta - ma w sobie małego biseksualistę
nie ma sensu pisać wiec że Każdy raczej że są osoby które bywaja bi...
Napisano 14 stycznia 2011 - 17:21
brednia. Nigdy nie ciagło mnie do kobiet, nawet nie miałam myśli typu " a jak to jest z kobieta"co każdy z nas, czy mężczyzna czy kobieta - ma w sobie małego biseksualistę
nie ma sensu pisać wiec że Każdy raczej że są osoby które bywaja bi...
No właśnie
Napisano 14 stycznia 2011 - 18:33

Bo ja mam to coś, co oni kochają… A one nienawidzą..
Napisano 14 stycznia 2011 - 18:41
co każdy z nas, czy mężczyzna czy kobieta - ma w sobie małego biseksualistę
A ja myślę, że Allhambra, miała tu na myśli tyle, ze
ak widzę jakąś ładną dziewczynę to potrafię powiedzieć, że jest ładna albo, że ma piękne włosy itd ale nic więcej....
Po prostu- jak kobieta widzi przystojnego faceta obróci się za nim, jak widzi piękną kobietę na pewno tez nie umknie to jej uwadze, czasem trochę pozazdrości
bo to w tych czasach normalne między przyjaciółkami
ja tam nie praktykuję, ale skoro tak twierdzisz
Napisano 14 stycznia 2011 - 19:36
i czy fakt że uznam iż kobieta jest ładna oznacza iż jestem bi??ja myślę, że Allhambra, miała tu na myśli tyle, ze
truskaweczka napisał/a:
ak widzę jakąś ładną dziewczynę to potrafię powiedzieć, że jest ładna albo, że ma piękne włosy itd ale nic więcej....
eee tam ja tak nie robiłam no al emoje czasy to hohobo to w tych czasach normalne między przyjaciółkam
Napisano 14 stycznia 2011 - 20:46
źródło papilot.plrientacja wcale nie musi być z góry narzucona i od urodzenia determinować naszego życia. Według amerykańskich specjalistów, orientacja kobiet może ulegać zmianie. Dzięki temu mogą dopasowywać się do sytuacji.
Kobieta, uważana za heteroseksualną, równie dobrze może znaleźć szczęście z mężczyzną, jak i z drugą kobietą. Odpowiedzialne są za to chromosomy X, których faceci mają tylko 1 zestaw, podczas gdy panie aż 2. Właśnie to warunkuje wybór preferencji seksualnej. Mężczyźni mają tylko jedną drogę, a kobietom pozostawiono wolność wyboru.
Podczas poszukiwania partnera, kobiety zwracają uwagę przede wszystkim na związek emocjonalny z konkretną osobą, najważniejsza jest przyjaźń. Natomiast mężczyźni zwracają na pierwszym miejscu uwagę na cechy fizyczne, najważniejsza jest atrakcyjność. Podczas poszukiwań od razu zapala się im lampka "SEKS". W związku heteroseksualnym mężczyzna zazwyczaj pełni rolę dominującą, podporządkowuje sobie kobietę, jednak ona cały czas ma elastyczność w kwestii wyboru preferencji seksualnej. Jej „zapotrzebowanie" w każdej chwili może ulec zmianie.
Naukowcy, określając seksualność kobiet, unikają określenia biseksualizm, według nich bardziej pasuje słowo „płynność". Chodzi przede wszystkim o zdolności adaptacyjne, które u kobiet są o wiele większe i bardziej tolerancyjne. Według psychologów, panie mogą dowolnie zmieniać swoje uczucia i lokować je w osobnikach tej samej bądź przeciwnej płci. Na zmianę orientacji mają wpływ sytuacje życiowe. Taki proces może być wywołany przez zmianę pracy, miejsca zamieszkania, środowiska.
Dla przykładu, autorzy artykułu z „Wprost" podawali przypadki znane z życia codziennego, aktorek - Ellen DeGenere czy Cynthi Nixon, które po wieloletnich związkach z mężczyznami porzuciły ich dla kobiet. Podobnie sytuacja wygląda z enfant terrible Hollywood, Lindsay Lohan. Mimo romansów z wszystkim, co się rusza, związała się z kobietą i planuje wziąć z nią ślub. Kobiety często dają to, czego nie umieją dać mężczyźni albo to, czego akurat nie ma pod ręką.
ciężko mi stwierdzić ile w tym prawdy bo seksuologiem nie jestem....
ale wydaje mi się, że jest to prawdopodobne. Nie bierzcie wszystkiego przez pryzmat seksu... kobiety przede wszystkim emocjonalnie podchodzą do wszelkich związków.
Ja np. nigdy nie wykluczałam związku z kobietą i nie odrzuca mnie na myśl, że mogłabym z nią pójść do łóżka czy pocałować się...
a poza tym... z tego co wiem orientacja seksualna czasem budzi się nawet w wieku lat 40-50. Pisząc pracę licencjacką czytałam o kobiecie która miała męża i dzieci i miała coś koło 50 lat i zakochała się... w koleżance. Więc nigdy nie można niczego wykluczać...
Napisano 25 stycznia 2011 - 14:45
Napisano 27 stycznia 2011 - 10:26
Napisano 29 stycznia 2011 - 18:59
myśle że dobrzeWiększość z was źle to zrozumiała, ale cóż
no tak...ale nie wiemy czy ona przez lata nie ukrywała np. swojej orientacji sexualnej ?kobiecie która miała męża i dzieci i miała coś koło 50 lat i zakochała się... w koleżance
Napisano 01 lutego 2011 - 15:12
no tak...ale nie wiemy czy ona przez lata nie ukrywała np. swojej orientacji sexualnej ?
czytałam o tym w książce do socjologii. Kobieta przez cały czas była przekonana, że jest heteroseksualna itp. Został z nią przeprowadzony dokładny wywiad.
Ja po prostu nie rozumiem tego wielkiego strachu przed tym, że może nam się spodobać koleżanka itp. Uczucia to uczucia
Napisano 01 lutego 2011 - 15:37
spodobać w sensie że uważam że jest ładna czy w sensie " alez ona piekna, chce sie z nia przespać" bo to drugie dla mnie jest zboczenie, i tyle. Nie ciagnie mnie do kobiet w żadnym wypadku.Ja po prostu nie rozumiem tego wielkiego strachu przed tym, że może nam się spodobać koleżanka itp. Uczucia to uczucia
Napisano 01 lutego 2011 - 15:57
aha...bo to drugie dla mnie jest zboczenie
homofobia się zatem kłania
ok
Napisano 01 lutego 2011 - 16:13
Może Ciebie malenka, kreca inne kobiety , nie przeraza Cie mozliwość całowania sie z inna... ale mnie tak. tyle
Napisano 01 lutego 2011 - 16:25
homofobia to przede wszystkim strach i niewiedza. Nazywanie związek dwóch kobiet czy mężczyzn "zboczeniem" czy to że całowanie innej kobiety Cię przeraża i inne Twoje wypowiedzi świadczą o Twoim strachu (boże, fuj, w życiu) i tyle. A fobia z łaciny nie wiem czy wiesz znaczy właśnie strach...bo nie pałam nienawiścia ,, niechecia , wrogoscia do osob o odmiennej orientacji sex.
Nie mówię że pałasz nienawiścią, bo widzę, że tak nie jest.
Jeśli wejdziesz sobie na jakąkolwiek klasyfikacje parafilii (czyli zboczeń) nie dostrzeżesz tam homoseksualizmu. Czyli popełniasz typowy błąd merytoryczny, który krzywdzi inne osoby.
wyczuwam tu złośliwość ale powiem Ci że jeżeli kiedykolwiek będzie tak że zakocham się w innej kobiecie to nie będę robiła z tego wielkiego halo i uważała siebie za dziwadło a już na pewno nie będę tym faktem przerażona. Uczucia są piękne po prostu nie ważne do jakiej płciMoże Ciebie malenka, kreca inne kobiety