Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Co zrobić żeby mieć piękne włosy??

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
282 odpowiedzi w tym temacie

#141 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 11 lipca 2011 - 21:17

Możesz powiedzieć jakie zamiennika używasz zamiast lakieru ?

Rozczaruję Cię, ale żadnego :P Na co dzień mam włosy spięte w kitkę, a niesforne kosmyki trzyma mi opaska do włosów :P Chyba, że gdzieś wychodzę to liznę włosy żelem :mrgreen: Ale lakieru też używam - z tym że 2-3 razy w miesiącu, więc jeden lakier starcza mi na cały rok :mrgreen:
Jedyne co mogę Ci polecić jeśli musisz codziennie utrwalać fryzurę, to poszukanie lotionu czy innego cuda w płynie a nie w postaci gazu <bezradny></span>
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#142 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 11 lipca 2011 - 21:23

Ja ostatnio zaniedbuję swoje włosy, a właściwie to moje zaniedbanie to nic nie robienie z wyjątkiem ich mycia. Co prawda doszłam do tego, że bardzo mi szkodzą szampony, które mają perłowy kolor. Zazwyczaj po nich szybko mi się przetłuszczają, a i po umyciu nie wyglądają tak jakbym tego chciała- są strasznie płaskie. Teraz, paradoksalnie, używam najtańszych szamponów, przezroczyste, które wyglądają dosłownie jak woda, tylko konsystencja jest znacznie bardziej kleista i włosy wytrzymują mi jakieś 3 dni bez mycia ;) Jest to dużo, bo włosy ścinałam na krótko jakoś w grudniu, przez pół roku zdążyły mi sporo urosnąć i znowu zrobiły się cięższe.
Czasem staram się je przetłuścić, a właściwie jest to wynik mojego lenistwa i tego, jak pracuję- ciągle mam kitkę, przez cały tydzień właściwie nie ma sensu jej ściągać i specjalnie myć włosów :P Ale... to przetłuszczanie tak naprawdę nic mi nie daje. Sądziłam, że może dłużej potem będą świeższe, ale w moim przypadku się to nie sprawdza.
Po umyciu włosów używam zazwyczaj Gliss kura- odżywkę, sprawdza się głownie w zapachu i przygładzaniu moich włosów, co by się nie puszyły tak bardzo.

I to chyba tyle, co robię z moimi włosami :P Rzadko je czeszę. W sumie rano i wieczorem mus, czasami jak jest brzydka pogoda i wiatr rozwieje moją czuprynę, to trzeba się pofatygować :P

chciałam wypróbować odzywkę WAX, ale tyle z nią zachodu, że to moje lenistwo mi na to zapewne nie pozwoli :P

#143 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 11 lipca 2011 - 21:36

włosy ścinałam na krótko jakoś w grudniu, przez pół roku zdążyły mi sporo urosnąć i znowu zrobiły się cięższe.

Elodka a stopniowałaś sobie włoski? Jak włosy mają różną długość to fryzurka wygląda na "lekką" i lepiej się układa :P Przynajmniej teoretycznie, bo w praktyce to zależy od tego jakie są Twoje włosy ;-)

chciałam wypróbować odzywkę WAX, ale tyle z nią zachodu, że to moje lenistwo mi na to zapewne nie pozwoli :P

Coś w stylu - umyj włosy, nałóż odżywkę i zostaw ją na 10 do 15 minut, potem dokładnie spłucz a najlepiej to jeszcze raz umyj głowę? <lol></span> Mam coś takiego w domu i tylko półkę mi zagraca, bo ja też z tych leniwych :lol:

Nie wiem jak u Was, ale nawet na mojej wsi mają w salonach fryzjerskich coś co się nazywa "Sauna do włosów" - nakładają wam cuda na włosy i sadzają pod czymś co wygląda jak suszara do włosów na trwałą :lol: Cały zabieg trochę trwa, trzeba go powtarzać (ceny są już uzależnione od salonu), ale efekt jest - włosy faktycznie wyglądają zdrowiej i ładniej, bo te ich wszystkie cudne odżywki wchodzą głębiej w włos. Ja miałam okazję na praktykach wypróbować, teraz mi szkoda na to kasy, ale jakby mnie było stać <bezradny></span>
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#144 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 11 lipca 2011 - 22:18

bardzo mi szkodzą szampony,

ja zayważyłam, że mi także szkodzą szampony ale te które bardziej ładnie pachną, są przereklamowane tj. może nie tyle co szkodzą ale z włosami nic nie robią

które mają perłowy kolor.

a to dziwne

najtańszych szamponów,

te tańsze są często lepsze od droższych

przezroczyste, które wyglądają dosłownie jak woda,

też to zawuważyłam, że przy używaniu perłowych włosy jak by oklapnięte, a te przezroczyste tak jak by bardzie ożeźwiające

Czasem staram się je przetłuścić,

ja na weekend tak czasami robię ale tylko po to aby dać włosom odpocząć

Rzadko je czeszę.

ja w ogóle :!: po prostu nie plączął mi się włosy i same rozczesują a czy powinnam, ?

chciałam wypróbować odzywkę WAX,

tak samo, ale mam jeszcze inne i chciałbym najpierw pokończyć aby nie kupować kolejenj

[ Dodano: 2011-07-11, 23:19 ]
Madź, dziękuję za odpowiedź
Dołączona grafika

#145 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 11 lipca 2011 - 22:33

Elodi napisał/a:
Rzadko je czeszę.

ja w ogóle :!: po prostu nie plączął mi się włosy i same rozczesują a czy powinnam, ?

Czesanie włosów jest jednym z podstawowych zabiegów pielęgnacyjnych. Wykonywany w sposób prawidłowy (z głową pochyloną do przodu wykonujemy ruchy od samego karku przeciągając szczotkę, aż po same końce włosów), pozwala na równomierne rozprowadzenie serum na całej długości włosów oraz na usunięcie zanieczyszczeń nagromadzonych podczas całego dnia. Szczotkowanie włosów to nic innego jak wykonywanie masażu skóry głowy, który pozwala na lepsze ukrwienie i dotlenienie skóry głowy. Najlepsze efekty uzyskujemy podczas porannego przeczesywania włosów. Rozprowadzamy wówczas serum na całych włosach, zapewniając im tym samym całodzienną ochronę przed szkodliwym działaniem czynników atmosferycznych. Szczotkowanie włosów powinno się wykonywać szczotką wykonaną z naturalnego włosia (nie szarpie i nie elektryzuje włosów), albo grzebieniem o szerokim rozstawie ząbków. Czynność tę powinno wykonywać się bardzo delikatnie i tylko na włosach suchych. Nie powinno się czesać włosów jeszcze mokrych bądź wilgotnych (wyjątkiem są włosy kręcone) gdyż wówczas są bardziej narażone na wszelkie uwrażliwienia i uszkodzenia mechaniczne. Pamiętać również musimy o zachowaniu w należytej czystości naszych szczotek i grzebieni. Szczotkę po każdym wykonanym szczotkowaniu powinno się wyczesywać grzebieniem z włosów, które na niej pozostały. Co najmniej raz w tygodniu zamoczyć ją w wodzie z szamponem, którego używamy. Należy przy tym uważać, aby nie zamoczyć drewnianej obudowy szczotki.

Ze zbyt intensywnym szczotkowaniem nie należy również przesadzać, ponieważ może to być również przyczyną ogólnego osłabienia włosów. Ponadto bardzo istotną rolę odgrywa również rodzaj włosów przez nas posiadanych. W przypadku, gdy nasze włosy mają tendencję do przetłuszczania się częste ich szczotkowanie spowoduje, że jeszcze bardziej i jeszcze szybciej będą się one przetłuszczały. Natomiast gdy nasze włosy są kręcone, nie potrzebują one tak częstego przeczesywania. Zbyt częste szczotkowanie włosów kręconych (zwłaszcza tych już wysuszonych), spowoduje rozprostowanie naturalnego skrętu powodując efekt włosów sianowatych.

:mrgreen:

#146 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 11 lipca 2011 - 23:00

Madź, dobrze wiedzieć, jutro idę po szczotkę z włosia naturalnego - ciekawe czy dostanę w zwykłej drogierii, szczerze to trochę się przeraziłam tym co przeczytałam, może daltego od jakiegoś czasu - czyli od pol roku wypadają mi mocniej wlosy - dlatego ze nie masuje skory glowy .
Dołączona grafika

#147 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 11 lipca 2011 - 23:22

Coś w stylu - umyj włosy, nałóż odżywkę i zostaw ją na 10 do 15 minut, potem dokładnie spłucz a najlepiej to jeszcze raz umyj głowę? <lol></span> Mam coś takiego w domu i tylko półkę mi zagraca, bo ja też z tych leniwych :lol:

Ja mam patent na wersję dla leniwych :P nakładam niekiedy Wax na suche włosy(albo lekko zwilżone na zasadzie woda na dłoń i potem na włosy),zawijam workiem,owijam ręcznikiem i dopiero po godzinie idę się myć wraz z umyciem głowy :-P
polecam :mrgreen:

A jeśli chodzi o masaż głowy to zamiast szczotki lepsze jest Dołączona grafika
Poza tym jakie to przyjemne :mrgreen:
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#148 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 12 lipca 2011 - 04:52

zamiast szczotki lepsze jest

Fajnie wiedzieć - widziałam jak reklamowali to w tv, ale wyglądem to to do zakupu nie zachęca :lol:
:roll:
Myślałam, że to taki kolejny, niepotrzebny i bezużyteczny bajer <bezradny></span>

#149 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 12 lipca 2011 - 08:37

A jeśli chodzi o masaż głowy to zamiast szczotki lepsze jest

a ja czytałam trochę na necie o tym i większość ludzi pisała że to badziew <bezradny></span>
Dołączona grafika

#150 Jasminka

Jasminka
  • Użytkownik
  • 1 022 postów

Napisano 12 lipca 2011 - 12:40

Co prawda doszłam do tego, że bardzo mi szkodzą szampony, które mają perłowy kolor. Zazwyczaj po nich szybko mi się przetłuszczają, a i po umyciu nie wyglądają tak jakbym tego chciała- są strasznie płaskie. Teraz, paradoksalnie, używam najtańszych szamponów, przezroczyste, które wyglądają dosłownie jak woda, tylko konsystencja jest znacznie bardziej kleista i włosy wytrzymują mi jakieś 3 dni bez mycia ;)

To tak jak u mnie. Również nie moge używać tych wszelkich "wynalazków szamponowych".
Najgorszy w moim przypadku był chyba Dove (nigdy nie miałam tak oklapniętych włosów, dodatkowo po samym myciu juz sprawiały wrażenie tłustych) i Tomotei (wypadały strasznie, o ogromnym łupieżu nie wspominając).
Mam wrażenie, że za dużo w nich jest wszelkich dodatków, polepszaczy, itp. Przez co włosy są bardzo obciążone.

Teraz używam najzwyklejszych ziołowych, ewentualnie piwnego i jest o niebo lepiej.

Jesli chodzi o to co pomaga na to, aby włosy były ładne i zdrowe- przypomniało mi się jeszcze:

- płukac włosy w chłodnej wodzie (im zimniejsza tym lepsza), wtedy włosy odzyskają naturalny połysk, będą grubsze i mocniejsze. Sekret tkwi w tym, ze pod wpływem zimnej wody zamykają sie łuski włosowe, które stanowią naturalna barierę ochronna.
-aby włosy były miękkie i łatwo się rozczesywały do ostatniego płukania dodać łyżkę octu jabłkowego (lub innego owocowego), po regularnym takim płukaniu włosy stają się też mocniejsze i zdrowsze

#151 Sexi-Women_pl

Sexi-Women_pl
  • Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 12 lipca 2011 - 14:34

Ja stosuje jedwab, i mi pomaga. Może datego że mam swoje naturalne nie malowane włosy. Dobry szampon, odżywka powinny pomóc. Oczywiście żadnego stosowania prostownic, suszarek itp.

#152 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 12 lipca 2011 - 17:33

Również nie moge używać tych wszelkich "wynalazków szamponowych".

Ja dziś jednego z Shaumy używałam (z jogurtem i aloesem) i specjalnie przypatrzyłam się etykiecie a z tyłu same " Gricelin" i podobne może dlatego tak obciąza włosy i są oklapnięte.
A najlepsze jest to że ekstraks z aloesu był na samym końcu tej listy tzn. że to co najlepsze najmniej

Teraz używam najzwyklejszych ziołowych, ewentualnie piwnego i jest o niebo lepiej

Ja zamiennie używam pokrzywowy za 4 zł i jest bardzo dobry.
Dołączona grafika

#153 Jasminka

Jasminka
  • Użytkownik
  • 1 022 postów

Napisano 12 lipca 2011 - 18:13

A najlepsze jest to że ekstraks z aloesu był na samym końcu tej listy tzn. że to co najlepsze najmniej

to akurat jest bardzo popularne działanie wśród producentów, nie tylko szamponów.
O wiele lepiej przyciąga klientów szampon jogurtowy, aloesowy, miodowy, itp. niż zwykły. Ale zeby można było go jaki taki reklamować to trzeba dodać do niego chociaż minimalną ilość danego skladnika. Tak tez producenci czynia, z reguly nie jest to wiecej niz 1%
<bezradny></span>

Ja dziś jednego z Shaumy używałam (z jogurtem i aloesem) i specjalnie przypatrzyłam się etykiecie a z tyłu same " Gricelin" i podobne może dlatego tak obciąza włosy i są oklapnięte.

myslę, że tutaj tkwi problem. Może takie dodatki są dobre do włosów suchych, farbowanych, zniszczonych, itp. Ale jeśli ktoś ma wlosy przetłuszczające się to myjac je takimi szamponami musi to robic ze dwa razy dziennie.

Ja myłam dzisiaj w brzozowym i mam teraz miękkie i puszyste wlosy.

#154 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 12 lipca 2011 - 18:21

brzozowym i mam teraz miękkie i puszyste wlosy.

nie wiedziałam, że nawet jest i nigdy się nie spotkałam, a długo już nim myjesz włosy ? jak pachnie ?
Dołączona grafika

#155 Jasminka

Jasminka
  • Użytkownik
  • 1 022 postów

Napisano 12 lipca 2011 - 18:36

a długo już nim myjesz włosy

ok. 6 tygodni.

jak pachnie ?

zapachem przypomina trochę pokrzywowy, ale ten zapach jest delikatniejszy i przyjemniejszy. Generalnie ładnie pachnie.

nigdy się nie spotkałam

ja kupuję w osiedlowym spożywczaku.

Dołączona grafika

#156 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 12 lipca 2011 - 21:00

Jasminka, ja tylko znalazłam na necie brzozowy firmy Faroma ale przeczytałam opinię na wizarzu i nie są za bardzo pozytywne dlatego się waham, chętnie przestowałabym ten co Ty pokazałaś ale u mnie nie ma szans żeby taki dostać ..no chyba że 100 sklepów bym przeszła, teraz na półkach rządza tylko te reklamowane :/
Dołączona grafika

#157 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 12 lipca 2011 - 22:31

A jeśli chodzi o masaż głowy to zamiast szczotki lepsze jest

a ja czytałam trochę na necie o tym i większość ludzi pisała że to badziew <bezradny></span>

Dobra zamów sobie na allegro i sama się przekonasz. Nie kosztuje wiele :-) był też dodatkiem do skrzypovity
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#158 Maja.

Maja.
  • Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 13 lipca 2011 - 09:20

Warto spróbować, chociaż na każdego coś innego działa, ja chyba też sobie go zakupię. Szukam już strasznie długo odpowiedniego szamponu i jeszcze nie znalazłam :/

#159 Jasminka

Jasminka
  • Użytkownik
  • 1 022 postów

Napisano 13 lipca 2011 - 09:35

brzozowy firmy Faroma

Ale on chyba jest wlasnie z tych reklamowanych, z wyższej półki. Z tego co się orientuje wcale tani nie jest.

Patrzyłam dzisiaj w sklepie i z brzozowych są jeszcze takie:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

u mnie nie ma szans żeby taki dostać

popytaj w kioskach i małych sklepikach spożywczych.
Aż dziwne, że u Ciebie nie ma. U mnie w Tesco i Auchanie jest tego mnóstwo, nie mówiąc już o sklepach osiedlowych.

#160 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 13 lipca 2011 - 09:51

U mnie w Tesco i Auchanie jest tego mnóstwo, nie mówiąc już o sklepach osiedlowych.

U mnie jest tego masa właśnie w kioskach na przystankach - pokrzywowe, brzozowe i inne takie - zawsze w granicach 4-7 złotych ;-)