Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Co zrobić żeby mieć piękne włosy??

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
282 odpowiedzi w tym temacie

#161 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 13 lipca 2011 - 10:05

[quote name="Madź"]U mnie jest tego masa właśnie w kioskach na przystankach -) [/quote]
ja nigdy do kiosku ""nie zachodzę''

Jasminka dzięki za pomoc

[quote]Jasminka[/quote] w Tesco i Auchanie jest tego mnóstwo,[/quote]
do Tesko nie nawidzę chodzić, ale przejdę siędo Auhan

[ Dodano: 2011-07-14, 17:28 ]
Jasminka dziękuje za wszystko, dziś kupiłam sobie brzozowy szampon w aucham, całe 3-4 zł za 300 ml :shock: i ku mojemu zdziwinie pięknie pachnie, do tego kupiłam także rumiankowy - na blond włosy 500ml za 4 zł :shock: żeby nie Ty to nigdy bym nie wiedziała o istniejenu takiego szamponu
Dołączona grafika

#162 hanna78

hanna78
  • Użytkownik
  • 84 postów

Napisano 16 lipca 2011 - 19:25

A jaki najlepiej suplement diety stosować na poprawę włosów i paznokci?

Mnie nie pomagaja,bo moze w sumie biore nieregularnie i zwykle nie doczekam do końca opakowania.Bo człowiek chce od razu konkretne efekty zobaczyc...Dlatego własnie jestem juz po zabiegu haircare,zrobiłam sobie ta mezoterapie.Co od razu widac,zmniejszyło sie wypadanie włosów,wiec jest dobrze,nie wyłysieje...

#163 stokrotka

stokrotka
  • Użytkownik
  • 396 postów

Napisano 10 sierpnia 2011 - 13:32

A czy po lecie po takim nadmiernym opalaniu się tez macie problem z przesuszonymi i kruszacymi sie włosami?
Nie wiem,moze pomysle o tej mezoterapii bo nawet juz one mi nie tyle co wypadaja ,ale jak czesze to widze ze sa pokruszone i włosy sa jak siano.

#164 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 10 sierpnia 2011 - 16:44

A czy po lecie po takim nadmiernym opalaniu się tez macie problem z przesuszonymi i kruszacymi sie włosami?

nie mam, i w dodatku mam jasne włosy, a używasz odżywek ?

jak czesze to widze ze sa pokruszone i włosy sa jak siano.

a wcześniej też tak miałaś ? może zaczęłaś używać jakiegoś preparatu ,który źle wpłynął na Twoje włosy?
proponuję ściąć włosy, raz, że brzydko to wygląda, ściąć i zacząć dbać o włosy
Dołączona grafika

#165 adonis

adonis
  • Użytkownik
  • 82 postów

Napisano 16 sierpnia 2011 - 14:53

Mój sposób jest banalnie prosty - dobre kosmetyki ;-)
Zestaw, który zapewnia spokój z pielęgnacją włosów to GUAM Bioekologiczny szampon + odżywka do włosów suchych. Włosy wyglądają naprawdę fajnie, a dodatkowo jeszcze, nie muszę ich tak często myć jak kiedyś. Wyglądają na ożywione i atrakcyjne. Moje włosy naprawdę żyją ;-)

#166 stokrotka

stokrotka
  • Użytkownik
  • 396 postów

Napisano 14 września 2011 - 16:38

nie mam, i w dodatku mam jasne włosy, a używasz odżywek ?

jak czesze to widze ze sa pokruszone i włosy sa jak siano.

a wcześniej też tak miałaś ? może zaczęłaś używać jakiegoś preparatu ,który źle wpłynął na Twoje włosy?
proponuję ściąć włosy, raz, że brzydko to wygląda, ściąć i zacząć dbać o włosy

No własnie tak bede musiała zrobic.Juz byłam u fryzjerki i nawet moze podciecie końcówek tutaj moze pomóc.Nie chciałabym ich całkowicie scinac bo to w sumie troszke szkoda mi włosów,w sumie długo zapuszczałam.

#167 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 22 maja 2012 - 08:15

Kobitki mam problem.
Garsciami wypadaja mi wlosy <bezradny></span> Wyczytalam, ze to niby tak moze byc po ciazy, ale ja bede lysa niedlugo :shock:
Lykam juz Skrzypovite (slyszalam, ze jest dobra :roll: ) i wmasowuje w wlosy maseczke Wax. Masakra jakas :-/

Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,

zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,

nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -

byłam gotowa za Ciebie umrzeć... 

#168 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 22 maja 2012 - 10:54

nikus, przykro mi mówić ale niektóre kobiety (np moja mama) po ciązy tracą włosy... ja się boję że będę też miała ich tak malutko po ciąży.Moja mama przed ciążą miała loki w dodatku duuużo loków a po 2 ciążach ma 3 włosy na krzyż niestety.. i nic na to nie poradzisz.. Próbuj łykać Revalid drogi ale dobry.

#169 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 22 maja 2012 - 10:58

krowka17, dzieki za rade. Zobaczymy. Pojde tez zbadac poziom hormonu i do ginekologa-endykrynologa jak nic nie pomoze <bezradny></span>

#170 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 22 maja 2012 - 11:02

nikus, idź idź bo możliwe że to po ciąży... jak innym psują się zęby tak mogą wypadać włosy i być mega osłabione :/ moja mama ma ładne i zdrowe zęby ale za to włosów nic...

#171 lizzka

lizzka
  • Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 22 maja 2012 - 13:20

nikus, a po skrzypowicie i waxie nie ma poprawy?

#172 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 22 maja 2012 - 14:03

nikus, a po skrzypowicie i waxie nie ma poprawy?

Dopiero zaczelam jakis tydz temu moja "kuracje" 8-) Chyba za wczesnie na efekty :-P

#173 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 22 maja 2012 - 14:15

Chyba za wczesnie na efekty

chyba napewno :-P

Kumpela była niedawno u lekarza, bo też jej strasznie po ciąży włosy wypadają, i lekarka kazała jej właśnie kupić jakieś tabletki, odżywkę i wrócić do niej jeśli po 2-3 miesiącach nie będzie poprawy ;-) więc spokojnie, daj im czas na odżycie nikuś ;-)
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#174 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 22 maja 2012 - 14:22

więc spokojnie, daj im czas na odżycie nikuś

Niech maja caly czas swiata, ale ja bede lysa niedlugo <wow></span> :-P

#175 kaskuskaa

kaskuskaa
  • Użytkownik
  • 256 postów

Napisano 22 maja 2012 - 16:04

nikus warto sprobowac olej arganowy jest niesamowity!!! Jest bogaty w nienasycone kwasy tluszczowe i wit E. Poprawia strukture wlosa, wzmacnia, odbudowuje i nawilza. Idealny dla suchych i zniszczonych wlosow. Nablyszcza, ale nie obciaza! Zreszta jego zastosowanie jest widoczne nie tylko w preparatach do wlosow ale rowniez swietnie sie sprawdza w pielegnacji skory. Mozna go znalezc w internetowych sklepach.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#176 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 22 maja 2012 - 16:45

Ja moge polecić - nie na własnej skórze, ale z opowiadań koleżanek:najpierw jedna się skusiła, a za jej namową druga :D Biorą Vitapil :)
I mówią, że wszystkie wczesniejsze skrzypowity się umywają :)
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#177 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 22 maja 2012 - 18:28

Nikus, koleżance po maturze włosy bardzo wypadały (stres :roll: ) i lekarz przepisał jej roztwór do wcierania w skórę głowy kilka razy dziennie, jak jej się przypomni. Pamiętam, że bardzo zadowolona była. Nawet wydębiłam od niej buteleczkę i mnie też pomogło. Poszukałam, napiszę Ci skład, jak nic innego nie pomoże, to może lekarz da Ci receptę. ;-)
Więc tak:
0,1g encortolon
2g kwas salicylowy
i do 100g spirytusu

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#178 danka

danka
  • Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 24 maja 2012 - 15:16

http://4.bp.blogspot...nEA/s1600/1.bmp

Zobaczcie te włosy! Znalazłam na jakimś blogu, ale chyba jeszcze nigdy nie widziałam tak gęstych włosów, nawet w reklamach szamponów...

#179 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 24 maja 2012 - 15:22

danka, przecież wiele zależy od genów, a nie tylko od szamponu i chemii, jaką stosujemy. Niektórzy z natury mają cienkie, inni gęste włosy.

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#180 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 24 maja 2012 - 17:17

przecież wiele zależy od genów, a nie tylko od szamponu i chemii, jaką stosujemy.

otóż to :-> ja mam niestety lichutkie włosy (ale przynajmniej podatne na układanie :lol: ), a znajomej po ciąży w ogóle nie wypadają- ma 10 razy tyle co ja <bezradny></span>

Ostatnio znowu zaczęły mi wypadać i od jakiegoś czasu łykam belissę. Wcześniej mi pomogła, przestałam łykać, trochę był spokój, a teraz na nowo :->
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...