Co zrobić żeby mieć piękne włosy??
Napisano 16 czerwca 2011 - 06:42
Napisano 16 czerwca 2011 - 06:50
Napisano 16 czerwca 2011 - 07:02
ale jakie sa TWoje włosy ? wypadaja czy sa zniszczone farbowaniem ?Gdybyś widziała moje włosy.. ojojoj..
Napisano 16 czerwca 2011 - 07:11
Napisano 16 czerwca 2011 - 07:43
Napisano 16 czerwca 2011 - 08:00
Puder? Chetnie sprobuje, bo calkiem ciekawie brzmi:) powiedz mi tylko ile to kosztuje i gdzie to dostane?
dla mnie ten puder to masaka ..włosy po nim sa jak siano i nie wyobrażam sobie sypać czegoś na wosy po czym stają się sztywne ...czułabym się jak bym miała gniazdo na włosach blehh
a puder można kupić w drgerii, allegro lub innym sklepie interetowym
[ Dodano: 2011-06-16, 09:02 ]
W życiu nie farbowałam włosów. Uciekam od takich zabiegów jak od ognia. Strasznie szybko rozdwajają mi się końcówki. A największy problem to, że ich jest bardzoo mało i cieniutkie.
kurcze bardzo dziwne, u mnie przed farbowaniem włosy były takie mocne, lśniące (ahh mogę tylko to wspomiać
Napisano 16 czerwca 2011 - 08:32
@kornida, napoje musujace jakos mnie nie pobudzajado lepszej pracy, ale może faktycznie potrzebuje jeszcze troche czasu na wdrozenie. Puder? Chetnie sprobuje, bo calkiem ciekawie brzmi:) powiedz mi tylko ile to kosztuje i gdzie to dostane?
u mnie w kosmetykowym puszka kosztuje ok 20zl, ale mysle, z w większych drogeriach znajdziesz jeszcze taniej:)
Napisano 16 czerwca 2011 - 11:34
kurcze bardzo dziwne, u mnie przed farbowaniem włosy były takie mocne, lśniące (ahh mogę tylko to wspomiać ) bardzo dziwne, że masz w takim stanie i nie stosujesz takich zabiegów ..coś musi byćnie tak chyba że taka Twoja uroda
Zawsze jak idę do fryzjera to pytają co robię włosom, że są w takim stanie..
Wcześniej w poście ktoś pisał, że zależy od genów.. Może faktycznie..
Moja starsza siostra np. ma tak gęste i kręcone, że ciężko okiełznać tą czuprynę.
A ja za to całkiem na odwrót..
Napisano 16 czerwca 2011 - 19:06
Jest takie mądre zdanie; "jesteś tym co jesz", Twoje włosy również
Jeśli ktoś, na co dzień objada się fast foodami, zapija, to colą i dogryza cukierkami, to nie ma się co spodziewać, że jego włosy będą silne i zdrowe nawet, jeśli wykupi wszystkie suplementy z apteki. Nawet, jeśli jakiś suplement po regularnym stosowaniu zadziała, to przecież nikt nie będzie go stosował przez całe życie.
Potem odstawi, diety nie zmieni i znowu włosy zaczną wypadać.
Zbyt duża ilość farb również włosom nie pomaga.
Ja mam bardzo proste sposoby na gęste i mocne włosy:
- tylko szampony ziołowe (w miarę naturalne:brzoza,pokrzywa,len, itp.), jak kiedyś używałam Timotei, to myślałam, że wyłysieje
-maseczki z oliwy z oliwek z odrobiną olejku rycynowego
-CYNK!!!
(np. pestki dyni, wszelkie zielone rośliny liściaste, słonecznik,itp.)
KRZEM!!!
(Pokrzywa - piję ją w postaci naparu z sokiem z cytryny lub dorzucam listki do koktajli owocowych, Skrzyp-napar lub szczypta do gotującej się kaszy, siemię lniane - też do koktajli najczęściej)
SIARKA!!!
(kapusta, czosnek, rzodkiewka, cebula -, to właśnie siarka nadaje tą charakterystyczną ostrość),
SELEN!!!
(czosnek, orzechy brazylijskie, zielony groszek).
Najbardziej polecam właśnie ten skrzyp (3 złote za woreczek, który wystarczy na ok. miesiąc), pokrzywę i siemię.
Napisano 16 czerwca 2011 - 19:07
malutka316, to ciekawe jak by Twoje włosy wyglądały jak byś używała farby ?
Aż się boję pomyśleć..
Jasminka, ja pierwszy raz używam suplementu.. I też np. nie jadam wcale zbyt dużo słodyczy, a poza tym moje włosy nigdy nie były grube. Więc to się nie stało z dnia na dzień, że się takie stały..
Napisano 16 czerwca 2011 - 19:12
Nie wiem jak wygląda Twoja dieta na co dzień więc ciężko mi cokolwiek powiedzieć.
Napisano 16 czerwca 2011 - 19:23
Ale tak poważnie nie wiem co mogło by być przyczyną. Być może są takie bo są i nic nie da się na to poradzić..;]
[ Dodano: 2011-06-17, 13:39 ]
To może ktoś ma jeszcze jakieś sposoby, tak jak Jasminka. Np. co jeść, albo jakie składniki i zabiegi najlepiej wpływają na włosy..;]
Napisano 30 czerwca 2011 - 21:16
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 02 lipca 2011 - 16:49
malutka316chyba taka twoja uroda , a masz problem np z paznokcimi
Paznokcie dla odmiany mam mocne, szybko mi rosną.. Łamią się sporadycznie i jestem z nich szczerze powiedziawszy po prostu zadowolona..
Tylko te włosy takie trefne..
Napisano 11 lipca 2011 - 13:11
Ale sporo zależy też od odpowiedniej diety, bo kiedy nie ma witam i białka to nawet najlepsze odżywki do włosów nie pomogą.
Najgorszy wpływ na włosy ma lakier i farbowanie, więc jak ktoś lubi często zmieniać kolor to niestety może zapomnieć o gęstych i puszystych włosach naturalnych.
Napisano 11 lipca 2011 - 20:26
Bo lakier to nic innego jak gaz i plastik (czy tam silikon - zależy jaki lakier)tzn dlacEgo akurat lakier?
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”
Napisano 11 lipca 2011 - 21:00
Chciałam ponownie zacząć stosować ale po Twojej wypowiedzi nie kupię lakieiru.
Możesz powiedzieć jakie zamiennika używasz zamiast lakieru ?