Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Co zrobić żeby mieć piękne włosy??

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
282 odpowiedzi w tym temacie

#101 hanna78

hanna78
  • Użytkownik
  • 84 postów

Napisano 10 kwietnia 2011 - 16:10

Jak byłam u dermatolog ato Pani mi zaproponowala,zeby kupiła sobie zwykła nafte kosmetyczna.Matko,ale to nie dla mnie i po prostu włosy mi śmierdza i wydaje mi sie ze bardziej wypadaja.Natomiast pomysle nad tymi hormonami-tylko ze długo pewnie będe czekac.

#102 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 11 kwietnia 2011 - 11:07

Jak byłam u dermatolog ato Pani mi zaproponowala,zeby kupiła sobie zwykła nafte kosmetyczna.Matko,ale to nie dla mnie i po prostu włosy mi śmierdza i wydaje mi sie ze bardziej wypadaja.Natomiast pomysle nad tymi hormonami-tylko ze długo pewnie będe czekac.

ja na necie wyczytałam, że to ponoc dobre ...kupiłam i :shock: zapach okropny i tylko na tym się skończyło, że raz użyłam.

jest ktoś kto to regulanie używa ?
Dołączona grafika

#103 basska

basska
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 11 kwietnia 2011 - 14:51

Nafta może i pomaga, ale zapach jest wręcz odpychający. Nigdy nie zdecydowałabym się na użycie czegoś takiego :/ Moje włosy ( zwłaszcza teraz, po zimie ) nie wyglądają zbyt dobrze, są jakieś takie matowe i wysuszone. Do lekarza jeszcze się nie wybieram i na razie spróbuję sobie pomóc we własnym zakresie. Farmaceutka z apteki za grosze w manufakturze w łodzi poleciła mi coś, co się nazywa capivit piękne włosy. To zwykły suplement, ale podobno działa. To się okaże czy rzeczywiście tak jest, dzisiaj rano wzięłam dopiero trzecią tabletkę

#104 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 11 kwietnia 2011 - 17:47

mnie ten zapach nie przeszkadza , po 10 minutach myje włsoy szamponem i nic z zapachu nie zostaje . moja mama uzyła kilka razy < bo ja jak sobie przypomne :D> i zrobiły sie przyjemniejsze w dotyku.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#105 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 11 kwietnia 2011 - 18:55

> i zrobiły sie przyjemniejsze w dotyku.

chyba się bardziej przekonam i także zacznę używać bo póki co moja nafta tylko leży

Farmaceutka z apteki za grosze w manufakturze w łodzi poleciła mi coś, co się nazywa capivit piękne włosy. To zwykły suplement, ale podobno działa. To się okaże czy rzeczywiście tak jest, dzisiaj rano wzięłam dopiero trzecią tabletkę

każdy taki specyfik jest podobny (takie samo działanie), ale prawda jest taka że jeżeli ktoś naturalnie ma cienkie włosy to żadne specyfiki nic nie pomogą <bezradny></span>
Dołączona grafika

#106 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 11 kwietnia 2011 - 22:24

ja tam naftę mieszałam z olejkiem rycynowym i żółtkiem (w moim przypadku jeszcze musiałam cytryny dodać), więc smrodku jako takiego nie było, a efekt jak dla mnie lepszy niż po samej nafcie
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#107 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 12 kwietnia 2011 - 06:36

ja tam naftę mieszałam z olejkiem rycynowym i żółtkiem (w moim przypadku jeszcze musiałam cytryny dodać), więc smrodku jako takiego nie było, a efekt jak dla mnie lepszy niż po samej nafcie

a po co cytryna ? bo żółtko to wiem, że 'niby' dobre ..ale cytryna ? rozjaśnić włosy chcesz :-P ?
Dołączona grafika

#108 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 12 kwietnia 2011 - 16:38

dobra, ja mam bardzo jasne włoski, więc dodaje cytrynkę żeby mi ich nafta nie przyciemniła :-P
Dołączona grafika

#109 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 13 kwietnia 2011 - 08:48

dobra, ja mam bardzo jasne włoski, więc dodaje cytrynkę żeby mi ich nafta nie przyciemniła :-P

to nafta przyciemnie ? :shock: moja jest bezbarwna
Dołączona grafika

#110 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 13 kwietnia 2011 - 16:13

moja też jest bezbarwna, ale ona z czasem przyciemnia włosy. podobno jest też nafta z rumiankiem, żeby neutralizowało to przyciemnienie.
Dołączona grafika

#111 eli.bathory

eli.bathory
  • Użytkownik
  • 47 postów

Napisano 15 kwietnia 2011 - 20:31

Dziewczyny- właściwe odżywianie= piękne włosy. Jak byłam na dietach, źle się odżywiałam, to wypadały, były matowe. I żadne super odzywki nie działały. Dużo nasion, orzechów, nabiału, mięsa- to jest metoda.

#112 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 17 kwietnia 2011 - 07:55

Dziewczyny- właściwe odżywianie= piękne włosy. Jak byłam na dietach, źle się odżywiałam, to wypadały, były matowe. I żadne super odzywki nie działały. Dużo nasion, orzechów, nabiału, mięsa- to jest metoda.

nie zgodzę się z tym, gdyż jeżeli ktoś ma w genach słabe, kruche włosy niczym tego nie zmieni. Dobrze się odżywiam, a i tak mam cienkie i łamliwe włosy, jedynie suple i odżywianie tak wpływa na to że są błyszczące i NIE matowe. ale strukturę włosa nic nie zmieni :-/
Dołączona grafika

#113 hanna78

hanna78
  • Użytkownik
  • 84 postów

Napisano 12 czerwca 2011 - 14:11

A jeszcze doczytałam niedawno ze podobno dobre efekty daje mezoterapia głowy.Wiadomo ze zabieg nie jest moze taki tani jak szampony do włosów,ale w sumie ile juz sama wydałam na te wszystkie dobre srodki...

#114 malutka316

malutka316
  • Użytkownik
  • 218 postów

Napisano 13 czerwca 2011 - 06:40

jeżeli ktoś ma w genach słabe, kruche włosy niczym tego nie zmieni

Zgadzam się.. Mam strasznie cienkie włoski, rozdwajają mi się.. Udało mi się trochę poprawić ich wygląd suplementem diety i odżywkami, ale nic nie wpływa na to żeby były grubsze..
`Ludzie wybierają to co przyjemniejsze dlatego piją kawę z mlekiem, wódkę z sokiem oraz kochają ciałem a nie duszą!`

#115 zielona

zielona
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 14 czerwca 2011 - 12:55

ejj dziołchy mam problem z wlosami :( kiedys mialam takie geste i bujne, a od jakiegos czasu zazely mi mocniej wypadac, teraz jest ich wyraznie mniej i slabo się ulkadaja. Może to stres zwiazany z nowa praca. Od p3 miesiecy pracuje w duzej korporacji i w porowananiu z poprzednia praca mam dużo więcej obowiazkow, poza tym większość dzialan muszę robic „na wczoraj”. Możecie mi jakos pomooc? Za wszystkie pomysly wielgasne dzieki!

#116 Maja.

Maja.
  • Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 14 czerwca 2011 - 13:05

A jaki najlepiej suplement diety stosować na poprawę włosów i paznokci?

#117 malutka316

malutka316
  • Użytkownik
  • 218 postów

Napisano 14 czerwca 2011 - 20:22

Obecnie stosuje Humovit z. Skrzyp i pokrzywa. Ale na efekty czekam , bo krótko stosuje. To mój pierwszy suplement diety;]
`Ludzie wybierają to co przyjemniejsze dlatego piją kawę z mlekiem, wódkę z sokiem oraz kochają ciałem a nie duszą!`

#118 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 14 czerwca 2011 - 20:54

Stosuje SILICA i jestem z niej zadowolona. Od ponad 2 miesięcy biorę i wiadomo jeszcze nie ma efektów, choć już mnie włosów mi wypada. Kupiłam ją bo jest i tania i każdy farmaceuta mi ją polecał (byłam w różnych aptekach)

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#119 malutka316

malutka316
  • Użytkownik
  • 218 postów

Napisano 15 czerwca 2011 - 11:30

Może też kiedyś spróbuje jak to co obecnie zażywam nie da mi efektów.;]

#120 zielona

zielona
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 15 czerwca 2011 - 23:24

nowa praca. Wiem cos o tym, bo sama parę lat temu przeszlam z malej firemki do wielkiej firmy ousourcingowej. Na początku tez nie wyrabialam i bylam zalamana, ale z czasem jak się wdrozylam w temat, to było coraz lepiej. Pewne rzeczy robie już automatycznie i zostaje mi dzieki temu więcej czasu na inne dzialnia:) ja w pracy lubie pic napoje z tabletek musujacych poprawiajacych koncentracje, 2 dziennie i lepiej się pracuje. A na wlosy? Hmmm... sprobuj może pudru do wlosow powder'ful. Bardzo szybko zwieksza objetosc i można go stosowac na codzien.

@kornida, napoje musujace jakos mnie nie pobudzajado lepszej pracy, ale może faktycznie potrzebuje jeszcze troche czasu na wdrozenie. Puder? Chetnie sprobuje, bo calkiem ciekawie brzmi:) powiedz mi tylko ile to kosztuje i gdzie to dostane?