pewnie trafiłam na tą najgorsząsą 3 firmy produkujące WAX
Co zrobić żeby mieć piękne włosy??
Napisano 11 sierpnia 2010 - 12:09
monik_ka, ale są 3 firmy produkujące WAX....
A mógłby ktoś przybliżyć, co to ten WAX, jak się to stosuje i gdzie kupić?
Napisano 11 sierpnia 2010 - 12:27
Ja swój Wax Rainforest kupuje w aptece (pozostałe też można tam kupić). Mój kosztuje 12-13 zł(250ml).Henna wax treatment kosztuje od 15 do 25zł w zależności od wielkości opakowania (240 lub 480g),a WAX z L'biotica kosztuje ok.16-18zł (250g)
Ceny podałam orientacyjnie jakie ja spotkałam
Mój przepis
Myję głowę,potem czekam aż leciutko włosy podeschną albo na mokre nakładam maseczkę. Nie żałuje sobie ilości,bo w sumie mam długie włosy
Nakładam nieraz 2x w tygodniu,niekiedy raz.
Napisano 11 sierpnia 2010 - 16:50
czy ona jest z jakimś ekstraktem z henny?Henna wax treatment
nadaje się do włosów farbowanych na czarno?
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? Cause I like you!
Napisano 11 sierpnia 2010 - 17:52
Mój przepis
Potem hop pod prysznic
no to musz ekupić jutroNakładam nieraz 2x w tygodniu,niekiedy raz.
Napisano 11 sierpnia 2010 - 18:13
Sajuri nie wiem jaki nawilazajcy szampon , ale mysle ze cos sie znajdzie w drogerii i jakimis magicznymi skladnikami , moze wąłsnie jaks maska
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 11 sierpnia 2010 - 18:26
Tak,ale ta henna nie zmienia koloru włosów.czy ona jest z jakimś ekstraktem z henny?
Moim zdaniem kolor Ci nie zmatowieje,ale zawsze możesz poczytać dokładnie ulotkę w aptece. Oczywiście mówię o WAX'ie do włosów ciemnychnadaje się do włosów farbowanych na czarno?
Napisano 11 sierpnia 2010 - 18:33
Napisano 12 sierpnia 2010 - 09:34
dałam 21zł
zobaczymy jak bedzie działał
Napisano 16 sierpnia 2010 - 11:04
Napisano 12 września 2010 - 15:13
włosy sa nijakie. Jakby matowe
Mam pytanie
Napisano 12 września 2010 - 15:20
czy tez macie problem z rozczesaniem włosów ??
Ja mam problem z rozczesaniem włosów bezpośrednio po umyciu, ale traktuje je odżywką bez spłukiwania i się w miarę rozczesują
chodzcie spać w rozpuszczonych??
Z reguły tak, chociaż bywa, że jak zaczynają mi się przetłuszczać, to wolę spleść w kitkę
jak czesto je czeszecie danego dnia
Po wstaniu i przed spaniem. Może tego nie kontroluję i czesze się częściej, ale to taka podstawa
lepsza szczotka czy grzebien
Nie wiem, czy to ma jakiekolwiek znaczenie, ważne, by szczotki czy grzebienie były zrobione z dobrych materiałów. Wydaje mi się, że grzebień rozczesuje dokładniej, ale ja tam zawsze używam szczotki i nie narzekam
idziecie spac z mokrymi?
Z lenistwa czasem mi się zdarza, ale to nic dobrego dla moich włosów. Budzę się ze splątanymi i oklapłymi, dlatego myję je jeszcze raz
Ja aktualnie nie narzekam na swoje włosy. Niedługo wybiorę się do fryzjera, żeby je podciąć, a wtedy znów będę mogła być je raz na trzy dni
Wypadanie nadal jest minusem, ale na pewno jest ich mniej
Napisano 12 września 2010 - 15:21
to zależy, bez odżywki tak, po zastosowaniu odżywki nie
chodzcie spać w rozpuszczonych??
przeważnie tak
jak czesto je czeszecie danego dnia
bardzo różnie, jak siedzę w domu czeszę rano i wieczorem, przed pójściem spać, jeśli wychodzę - czeszę przed każdym wyjściem
lepsza szczotka czy grzebien
podobno szczotka, najlepsza z naturalnego włosia dzika
idziecie spac z mokrymi?
nie, czekam aż przeschną
Napisano 12 września 2010 - 15:37
tak ale lepiej jest w zwiazanych, bo nad ranem nie mam splatanychchodzcie spać w rozpuszczonych??
w zyciu! rano jest tragedia.idziecie spac z mokrymi?
Czesane wlosy na mokro strasznie wypadaja, i ciagnac je chyba sie urywaja. Ja mokre rozczesuje palcami. zadnych szczotek ani grzebieni.
Napisano 12 września 2010 - 15:40
mam też ten problem .czy tez macie problem z rozczesaniem włosów ??
zawsze chodzę spać w rozpuszczonych włosach , kiedyś jak miałam bardzo długie to wiązałam .chodzcie spać w rozpuszczonych??
rano i przed każdym wyjściem .jak czesto je czeszecie danego dnia
szczotka , nigdy nie lubiałam grzebieni.lepsza szczotka czy grzebien
nie , zawsze czekam aż wyschną .idziecie spac z mokrymi?
Napisano 12 września 2010 - 16:38
ja raczej nie mam z tym problemów ale to może z racji, że mam włosy zaledwie do ramion - tzn te najdłuższeczy tez macie problem z rozczesaniem włosów ??
siłą rzeczy tak, bo mam za krótkie włosy aby związać je w porządną kitkęchodzcie spać w rozpuszczonych??
bardzo częstojak czesto je czeszecie danego dnia
ponoć szczotka z naturalnego włosialepsza szczotka czy grzebien
zdarzyło mi się może ze 3 razy w życiu - to bardzo źle wpływa na włosy, bo plączą się, łapią - jak wiadomo mokre włosy są bardzo delikatne i poddatne na mechaniczne uszkodzeniaidziecie spac z mokrymi?
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? Cause I like you!
Napisano 12 września 2010 - 17:53
Ja mam problem z rozczesaniem włosów bezpośrednio po umyciu, ale traktuje je odżywką bez spłukiwania i się w miarę rozczesująchodzcie spać w rozpuszczonych??
Z reguły tak, chociaż bywa, że jak zaczynają mi się przetłuszczać, to wolę spleść w kitkęjak czesto je czeszecie danego dnia
Po wstaniu i przed spaniem. Może tego nie kontroluję i czesze się częściej, ale to taka podstawalepsza szczotka czy grzebien
Nie wiem, czy to ma jakiekolwiek znaczenie, ważne, by szczotki czy grzebienie były zrobione z dobrych materiałów. Wydaje mi się, że grzebień rozczesuje dokładniej, ale ja tam zawsze używam szczotki i nie narzekamidziecie spac z mokrymi?
Z lenistwa czasem mi się zdarza, ale to nic dobrego dla moich włosów. Budzę się ze splątanymi i oklapłymi, dlatego myję je jeszcze raz![]()
Ja aktualnie nie narzekam na swoje włosy. Niedługo wybiorę się do fryzjera, żeby je podciąć, a wtedy znów będę mogła być je raz na trzy dniPoza tym używam odżywki bez spłukiwania, dlatego ładnie pachną, błyszczą się i lepiej rozczesują
Wypadanie nadal jest minusem, ale na pewno jest ich mniej
(kurcze nie wiem czemu i sie wszystko cytuje
No to masz fajnie , zero problemów
a co ile obcinasz końcówki ?? rozdwajaja się ??
[ Dodano: 2010-09-12, 19:01 ]
Złosnica
ale szczotka z dzika chyba droga
Madzia też nie farbuje. A odzywki jakie masz??
Esmeralda jakiej uzywasz tej szczotki??
Amoraamor ... no to wynika z tego że mój bład jest w tym że chodze spać z mokrymi czesto
nic tylko kupić szczotke z naturalnego włosia...
po wymyciu odzywka zaraz
i nie chodzic z mokrymi
no...i te koncówki co jakis czas i może
beda bardziej ludzkie
mam bardzo dużo włosów ciezko mi je ogarnąc
BArdzo Wam dziekuje za rady
Napisano 15 września 2010 - 10:34
Napisano 15 września 2010 - 11:48
do blond i jakis drugi.
wziełam ten drugi.
Katarzynka89, no własnie zaczełam brac