Co zrobić żeby mieć piękne włosy??
Napisano 05 czerwca 2008 - 16:54
Napisano 05 czerwca 2008 - 21:46
Napisano 05 czerwca 2008 - 21:51
A któraś słyszała o płukaniu włosów w occie?
Slyszalam, pomaga :->
Ja mam bardzo geste wlosy i zdrowe, kazdy fryzier zawsze sie nimi zachwyca, myje je 2 razy w tyg. szamponem pokrzywowym, z chmielu badz czarnej rzepy.
I nigdy ich nie malowalam i nie zamierzam.
Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.
Napisano 05 czerwca 2008 - 22:13
tak wiec trzymaj sie tego,ze ich nie farbujesz
co do octu to nigdy nie slyszalam i jakos nie moge sobie wyobrazic,jak mialby pomoc
piwo owszem,jajka no i szampon pokrzywowy lub z czarnej rzepy - tyle ze nie pachna za ladnie
Napisano 07 czerwca 2008 - 07:46
Ja mam bardzo geste wlosy i zdrowe, kazdy fryzier zawsze sie nimi zachwyca, myje je 2 razy w tyg. szamponem pokrzywowym, z chmielu badz czarnej rzepy.
I nigdy ich nie malowalam i nie zamierzam.
Ja podobnie, tyle że mam suche i rzadkie
Napisano 02 października 2008 - 12:02
Napisano 10 października 2008 - 12:03
Napisano 29 lipca 2010 - 10:22
Mam od jakiegos czasu problem z włosami... sa suchawe, trudno mi je rozczesać,łamią sie , rozdwajaja .S apuszczyste nie gładnie z zamiłowaniem do krecenia
Dodam że :
odzywiam sie dobrze
nie farbuje włosów , a raczej bardzo mało, co pół roku lub i mniej
stosuje odzywki
Gdzie jest problem ??
często włosy myje wieczorem, i kłade sie z wilgotnymi i mokrymi
Moze powinnam po umyciu poczekać aż wyschną?? spiąć je do spania??
Jakies sposoby domowe ?? wiem że zółtko ? i oliwa chyba sa dobre;/
Plissssss help me
Napisano 08 sierpnia 2010 - 13:30
ja wtedy mam szope , sa włsnie takie suche. dlatego zazwyczaj czekam az podeschna , lub sa praiwe suche i dopiero ide spac. moze jakis szampon nawilzajacy , albo jakis dodajacy blasku wypróbujczęsto włosy myje wieczorem, i kłade sie z wilgotnymi i mokrymi
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 08 sierpnia 2010 - 14:51
moje też. I poza jedwabiem i długimi posiedzeniami z maseczkami na głowie nic właściwie nie stosuję ...S apuszczyste nie gładnie z zamiłowaniem do krecenia
nie, podobno się łamią w ten sposób ...spiąć je do spania??
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 08 sierpnia 2010 - 15:28
- dla wytrwałych WAX - trochę czasochłonny, ale włosy po nim są lśniące i niesamowicie mięciutkie
- odżywki - tak na szybko mam odżywkę gliss kur z jedwabiem w spray`u, gdy mam więcej czasu dla siebie stosuję odżywki do spłukiwania. Teraz częście stosuję odżywkę do spłukiwania - wiadomo promienie słoneczne niszczą włosy więc trzeba o nie szczególnie zadbać, podobnie w zimie gdy noszę czapkę ( dzięki odżywce mniej się elektryzują)
- sposoby naszych babć - maseczki z żółtek i piwa, polecam gdy siedzimy w domu bo zapach specyficzny
- suszę suszarką tylko wtedy, gdy jest to konieczne
- odnośnie szamponów - ja z kolei słyszałam, że szampon należy często zmieniać, bo włosy się przyzwyczajają...
Napisano 08 sierpnia 2010 - 18:58
Napisano 09 sierpnia 2010 - 10:05
w suche końcówki włosów możecie wcierać panthenol- taki na oparzenia słoneczne, w piance. Na koniec warto związać włosy w gumkę by składniki wnikały we włosy w ciepłym słoneczku.
Napisano 09 sierpnia 2010 - 11:53
no własnie..zmieniłam to.ja wtedy mam szope , sa włsnie takie suche. dlatego zazwyczaj czekam az podeschna , lub sa praiwe suche i dopiero ide spac
Tj. wlosy myje, nastepnie odzywka, jak sa suche robie sobie warokocze i rano mam włosy fajne
tylko jaki?moze jakis szampon nawilzajacy
daje coś ten jedwab??I poza jedwabiem
tak, ale gdy robisz np. kucyka, koka.Sajuri napisał/a:
spiąć je do spania??
nie, podobno się łamią w ten sposób ...
Ale luźne warkocze, warkocz- myśle że nie
hym.. no fakt..dawno nie byłamregularne ścinanie włosów lub samych końcówek wzmacnia włosy. Mi np po obcięciu włosy rosną szybciej
pierwsze słyszedla wytrwałych WAX
nie stosuje suszarkisuszę suszarką tylko wtedy, gdy jest to konieczne
suche końcówki włosów możecie wcierać panthenol- taki na oparzenia słoneczne, w piance
Dzieki kochane za rady
Napisano 10 sierpnia 2010 - 10:35
Napisano 10 sierpnia 2010 - 20:38

Koleżanka używała tego:
i również była zadowolona
Napisano 11 sierpnia 2010 - 11:46