Rozczaruję Cię, ale żadnegoMożesz powiedzieć jakie zamiennika używasz zamiast lakieru ?
Jedyne co mogę Ci polecić jeśli musisz codziennie utrwalać fryzurę, to poszukanie lotionu czy innego cuda w płynie a nie w postaci gazu
Napisano 11 lipca 2011 - 21:17
Rozczaruję Cię, ale żadnegoMożesz powiedzieć jakie zamiennika używasz zamiast lakieru ?
Napisano 11 lipca 2011 - 21:23
Napisano 11 lipca 2011 - 21:36
Elodka a stopniowałaś sobie włoski? Jak włosy mają różną długość to fryzurka wygląda na "lekką" i lepiej się układawłosy ścinałam na krótko jakoś w grudniu, przez pół roku zdążyły mi sporo urosnąć i znowu zrobiły się cięższe.
Coś w stylu - umyj włosy, nałóż odżywkę i zostaw ją na 10 do 15 minut, potem dokładnie spłucz a najlepiej to jeszcze raz umyj głowę?chciałam wypróbować odzywkę WAX, ale tyle z nią zachodu, że to moje lenistwo mi na to zapewne nie pozwoli
Napisano 11 lipca 2011 - 22:18
ja zayważyłam, że mi także szkodzą szampony ale te które bardziej ładnie pachną, są przereklamowane tj. może nie tyle co szkodzą ale z włosami nic nie robiąbardzo mi szkodzą szampony,
a to dziwnektóre mają perłowy kolor.
te tańsze są często lepsze od droższychnajtańszych szamponów,
też to zawuważyłam, że przy używaniu perłowych włosy jak by oklapnięte, a te przezroczyste tak jak by bardzie ożeźwiająceprzezroczyste, które wyglądają dosłownie jak woda,
ja na weekend tak czasami robię ale tylko po to aby dać włosom odpocząćCzasem staram się je przetłuścić,
ja w ogóleRzadko je czeszę.
tak samo, ale mam jeszcze inne i chciałbym najpierw pokończyć aby nie kupować kolejenjchciałam wypróbować odzywkę WAX,
Napisano 11 lipca 2011 - 22:33
Elodi napisał/a:
Rzadko je czeszę.
ja w ogólepo prostu nie plączął mi się włosy i same rozczesują a czy powinnam, ?
Czesanie włosów jest jednym z podstawowych zabiegów pielęgnacyjnych. Wykonywany w sposób prawidłowy (z głową pochyloną do przodu wykonujemy ruchy od samego karku przeciągając szczotkę, aż po same końce włosów), pozwala na równomierne rozprowadzenie serum na całej długości włosów oraz na usunięcie zanieczyszczeń nagromadzonych podczas całego dnia. Szczotkowanie włosów to nic innego jak wykonywanie masażu skóry głowy, który pozwala na lepsze ukrwienie i dotlenienie skóry głowy. Najlepsze efekty uzyskujemy podczas porannego przeczesywania włosów. Rozprowadzamy wówczas serum na całych włosach, zapewniając im tym samym całodzienną ochronę przed szkodliwym działaniem czynników atmosferycznych. Szczotkowanie włosów powinno się wykonywać szczotką wykonaną z naturalnego włosia (nie szarpie i nie elektryzuje włosów), albo grzebieniem o szerokim rozstawie ząbków. Czynność tę powinno wykonywać się bardzo delikatnie i tylko na włosach suchych. Nie powinno się czesać włosów jeszcze mokrych bądź wilgotnych (wyjątkiem są włosy kręcone) gdyż wówczas są bardziej narażone na wszelkie uwrażliwienia i uszkodzenia mechaniczne. Pamiętać również musimy o zachowaniu w należytej czystości naszych szczotek i grzebieni. Szczotkę po każdym wykonanym szczotkowaniu powinno się wyczesywać grzebieniem z włosów, które na niej pozostały. Co najmniej raz w tygodniu zamoczyć ją w wodzie z szamponem, którego używamy. Należy przy tym uważać, aby nie zamoczyć drewnianej obudowy szczotki.
Ze zbyt intensywnym szczotkowaniem nie należy również przesadzać, ponieważ może to być również przyczyną ogólnego osłabienia włosów. Ponadto bardzo istotną rolę odgrywa również rodzaj włosów przez nas posiadanych. W przypadku, gdy nasze włosy mają tendencję do przetłuszczania się częste ich szczotkowanie spowoduje, że jeszcze bardziej i jeszcze szybciej będą się one przetłuszczały. Natomiast gdy nasze włosy są kręcone, nie potrzebują one tak częstego przeczesywania. Zbyt częste szczotkowanie włosów kręconych (zwłaszcza tych już wysuszonych), spowoduje rozprostowanie naturalnego skrętu powodując efekt włosów sianowatych.
Napisano 11 lipca 2011 - 23:00
Napisano 11 lipca 2011 - 23:22
Ja mam patent na wersję dla leniwychCoś w stylu - umyj włosy, nałóż odżywkę i zostaw ją na 10 do 15 minut, potem dokładnie spłucz a najlepiej to jeszcze raz umyj głowę?
Mam coś takiego w domu i tylko półkę mi zagraca, bo ja też z tych leniwych

Napisano 12 lipca 2011 - 04:52
Fajnie wiedzieć - widziałam jak reklamowali to w tv, ale wyglądem to to do zakupu nie zachęcazamiast szczotki lepsze jest
Napisano 12 lipca 2011 - 12:40
Co prawda doszłam do tego, że bardzo mi szkodzą szampony, które mają perłowy kolor. Zazwyczaj po nich szybko mi się przetłuszczają, a i po umyciu nie wyglądają tak jakbym tego chciała- są strasznie płaskie. Teraz, paradoksalnie, używam najtańszych szamponów, przezroczyste, które wyglądają dosłownie jak woda, tylko konsystencja jest znacznie bardziej kleista i włosy wytrzymują mi jakieś 3 dni bez mycia
Napisano 12 lipca 2011 - 14:34
Napisano 12 lipca 2011 - 17:33
Ja dziś jednego z Shaumy używałam (z jogurtem i aloesem) i specjalnie przypatrzyłam się etykiecie a z tyłu same " Gricelin" i podobne może dlatego tak obciąza włosy i są oklapnięte.Również nie moge używać tych wszelkich "wynalazków szamponowych".
Ja zamiennie używam pokrzywowy za 4 zł i jest bardzo dobry.Teraz używam najzwyklejszych ziołowych, ewentualnie piwnego i jest o niebo lepiej
Napisano 12 lipca 2011 - 18:13
to akurat jest bardzo popularne działanie wśród producentów, nie tylko szamponów.A najlepsze jest to że ekstraks z aloesu był na samym końcu tej listy tzn. że to co najlepsze najmniej
Ja dziś jednego z Shaumy używałam (z jogurtem i aloesem) i specjalnie przypatrzyłam się etykiecie a z tyłu same " Gricelin" i podobne może dlatego tak obciąza włosy i są oklapnięte.
Napisano 12 lipca 2011 - 21:00
Napisano 12 lipca 2011 - 22:31
Dobra zamów sobie na allegro i sama się przekonasz. Nie kosztuje wielea ja czytałam trochę na necie o tym i większość ludzi pisała że to badziewA jeśli chodzi o masaż głowy to zamiast szczotki lepsze jest
Napisano 13 lipca 2011 - 09:20
Napisano 13 lipca 2011 - 09:35
brzozowy firmy Faroma

popytaj w kioskach i małych sklepikach spożywczych.u mnie nie ma szans żeby taki dostać
Napisano 13 lipca 2011 - 09:51
U mnie jest tego masa właśnie w kioskach na przystankach - pokrzywowe, brzozowe i inne takie - zawsze w granicach 4-7 złotychU mnie w Tesco i Auchanie jest tego mnóstwo, nie mówiąc już o sklepach osiedlowych.
| Temat | Podsumowanie | Ostatni post | |
|---|---|---|---|
Jak zrobić kruszonkę na ciasto drożdżowe? |
|
|
|
Jak zrobić romantyczną kolację dla niej? |
|
|
|
Co powinna mieć w szafie kobieta po 40-tce? |
|
|
|
Co powinnam zrobić i jak powinnam się zachować...? Potrzebuję pomocy, ale i obiektywnego spojrzenia |
|
|
|
Co zrobić ,jeśli partner nie chce jeszcze dziecka? |
|
|
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych