Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Co zrobić żeby mieć piękne włosy??

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
282 odpowiedzi w tym temacie

#121 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 16 czerwca 2011 - 06:42

A ja tylko szczotkuje i po tym sa włosy super. Noi odzywka po myciu . ;-) A te wszystkie tabletki mi jakos nie pomagaja...ale je trzeba brac ponoc ponad 6 miesiecy aby byo widac efekt
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#122 malutka316

malutka316
  • Użytkownik
  • 218 postów

Napisano 16 czerwca 2011 - 06:50

Sajuri, nie którym nie potrzeba nic do włosów, tak jak Tobie. Gdybyś widziała moje włosy.. ojojoj.. :-P Dlatego chwytam każde rozwiązanie które je choćby trochę poprawi :-)
`Ludzie wybierają to co przyjemniejsze dlatego piją kawę z mlekiem, wódkę z sokiem oraz kochają ciałem a nie duszą!`

#123 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 16 czerwca 2011 - 07:02

Gdybyś widziała moje włosy.. ojojoj..

ale jakie sa TWoje włosy ? wypadaja czy sa zniszczone farbowaniem ?

#124 malutka316

malutka316
  • Użytkownik
  • 218 postów

Napisano 16 czerwca 2011 - 07:11

W życiu nie farbowałam włosów. Uciekam od takich zabiegów jak od ognia. Strasznie szybko rozdwajają mi się końcówki. A największy problem to, że ich jest bardzoo mało i cieniutkie.
`Ludzie wybierają to co przyjemniejsze dlatego piją kawę z mlekiem, wódkę z sokiem oraz kochają ciałem a nie duszą!`

#125 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 16 czerwca 2011 - 07:43

malutka316, byłas z tym problemem gdzies ? tez mi sie rozdwajały bardzo. Olejek rycynowy pomagał , podcinanie co 3 miesieca i odp. czesanie włosów

#126 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 16 czerwca 2011 - 08:00

Puder? Chetnie sprobuje, bo calkiem ciekawie brzmi:) powiedz mi tylko ile to kosztuje i gdzie to dostane?

dla mnie ten puder to masaka ..włosy po nim sa jak siano i nie wyobrażam sobie sypać czegoś na wosy po czym stają się sztywne ...czułabym się jak bym miała gniazdo na włosach blehh

a puder można kupić w drgerii, allegro lub innym sklepie interetowym

[ Dodano: 2011-06-16, 09:02 ]

W życiu nie farbowałam włosów. Uciekam od takich zabiegów jak od ognia. Strasznie szybko rozdwajają mi się końcówki. A największy problem to, że ich jest bardzoo mało i cieniutkie.

kurcze bardzo dziwne, u mnie przed farbowaniem włosy były takie mocne, lśniące (ahh mogę tylko to wspomiać <cryyy></span> ) bardzo dziwne, że masz w takim stanie i nie stosujesz takich zabiegów ..coś musi byćnie tak chyba że taka Twoja uroda
Dołączona grafika

#127 kornida

kornida
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 16 czerwca 2011 - 08:32

@kornida, napoje musujace jakos mnie nie pobudzajado lepszej pracy, ale może faktycznie potrzebuje jeszcze troche czasu na wdrozenie. Puder? Chetnie sprobuje, bo calkiem ciekawie brzmi:) powiedz mi tylko ile to kosztuje i gdzie to dostane?

u mnie w kosmetykowym puszka kosztuje ok 20zl, ale mysle, z w większych drogeriach znajdziesz jeszcze taniej:)

#128 malutka316

malutka316
  • Użytkownik
  • 218 postów

Napisano 16 czerwca 2011 - 11:34

kurcze bardzo dziwne, u mnie przed farbowaniem włosy były takie mocne, lśniące (ahh mogę tylko to wspomiać ) bardzo dziwne, że masz w takim stanie i nie stosujesz takich zabiegów ..coś musi byćnie tak chyba że taka Twoja uroda

Zawsze jak idę do fryzjera to pytają co robię włosom, że są w takim stanie..
Wcześniej w poście ktoś pisał, że zależy od genów.. Może faktycznie..
Moja starsza siostra np. ma tak gęste i kręcone, że ciężko okiełznać tą czuprynę.
A ja za to całkiem na odwrót..

#129 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 16 czerwca 2011 - 18:45

malutka316, to ciekawe jak by Twoje włosy wyglądały jak byś używała farby ? :shock:
Dołączona grafika

#130 Jasminka

Jasminka
  • Użytkownik
  • 1 022 postów

Napisano 16 czerwca 2011 - 19:06

Tak sobie czytam ten temat od czasu do czasu i przeraża mnie z jaką łatwością niektórzy sięgają po suplement z aptecznej, czy drogeryjnej półki. W dodatku nie wiedząc za bardzo jakie składniki i w jakiej ilości powinien on zawierać.

Jest takie mądre zdanie; "jesteś tym co jesz", Twoje włosy również <bezradny></span>
Jeśli ktoś, na co dzień objada się fast foodami, zapija, to colą i dogryza cukierkami, to nie ma się co spodziewać, że jego włosy będą silne i zdrowe nawet, jeśli wykupi wszystkie suplementy z apteki. Nawet, jeśli jakiś suplement po regularnym stosowaniu zadziała, to przecież nikt nie będzie go stosował przez całe życie.
Potem odstawi, diety nie zmieni i znowu włosy zaczną wypadać.

Zbyt duża ilość farb również włosom nie pomaga.

Ja mam bardzo proste sposoby na gęste i mocne włosy:
- tylko szampony ziołowe (w miarę naturalne:brzoza,pokrzywa,len, itp.), jak kiedyś używałam Timotei, to myślałam, że wyłysieje :shock:
-maseczki z oliwy z oliwek z odrobiną olejku rycynowego
-CYNK!!!
(np. pestki dyni, wszelkie zielone rośliny liściaste, słonecznik,itp.)
KRZEM!!!
(Pokrzywa - piję ją w postaci naparu z sokiem z cytryny lub dorzucam listki do koktajli owocowych, Skrzyp-napar lub szczypta do gotującej się kaszy, siemię lniane - też do koktajli najczęściej)
SIARKA!!!
(kapusta, czosnek, rzodkiewka, cebula -, to właśnie siarka nadaje tą charakterystyczną ostrość),
SELEN!!!
(czosnek, orzechy brazylijskie, zielony groszek).

Najbardziej polecam właśnie ten skrzyp (3 złote za woreczek, który wystarczy na ok. miesiąc), pokrzywę i siemię.

#131 malutka316

malutka316
  • Użytkownik
  • 218 postów

Napisano 16 czerwca 2011 - 19:07

malutka316, to ciekawe jak by Twoje włosy wyglądały jak byś używała farby ?

Aż się boję pomyśleć..

Jasminka, ja pierwszy raz używam suplementu.. I też np. nie jadam wcale zbyt dużo słodyczy, a poza tym moje włosy nigdy nie były grube. Więc to się nie stało z dnia na dzień, że się takie stały..;/

#132 Jasminka

Jasminka
  • Użytkownik
  • 1 022 postów

Napisano 16 czerwca 2011 - 19:12

malutka316, być może od dłuższego czasu brakuje Ci jakiegoś składnika w pożywieniu i włosy nie mają budulca.
Nie wiem jak wygląda Twoja dieta na co dzień więc ciężko mi cokolwiek powiedzieć.

#133 malutka316

malutka316
  • Użytkownik
  • 218 postów

Napisano 16 czerwca 2011 - 19:23

To widocznie od zawsze czegoś mi brakuje :-P :-P :-P :-P :-P

Ale tak poważnie nie wiem co mogło by być przyczyną. Być może są takie bo są i nic nie da się na to poradzić..;]

[ Dodano: 2011-06-17, 13:39 ]
To może ktoś ma jeszcze jakieś sposoby, tak jak Jasminka. Np. co jeść, albo jakie składniki i zabiegi najlepiej wpływają na włosy..;];D

#134 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 30 czerwca 2011 - 21:16

malutka316chyba taka twoja uroda , a masz problem np z paznokcimi ???

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#135 malutka316

malutka316
  • Użytkownik
  • 218 postów

Napisano 02 lipca 2011 - 16:49

malutka316chyba taka twoja uroda , a masz problem np z paznokcimi

Paznokcie dla odmiany mam mocne, szybko mi rosną.. Łamią się sporadycznie i jestem z nich szczerze powiedziawszy po prostu zadowolona..;D
Tylko te włosy takie trefne..;/

#136 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 11 lipca 2011 - 08:57

Tylko te włosy takie trefne..;/

To chyba taka Twoja uroda, to prawie zawsze słabe włosy z paznokciami idą.
Dołączona grafika

#137 Sawa

Sawa
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 11 lipca 2011 - 13:11

Giętkość włosy zawdzięczają keratynie i warto stosować takie odżywki do włosów. To raczej terapia na długi dystans.
Ale sporo zależy też od odpowiedniej diety, bo kiedy nie ma witam i białka to nawet najlepsze odżywki do włosów nie pomogą.
Najgorszy wpływ na włosy ma lakier i farbowanie, więc jak ktoś lubi często zmieniać kolor to niestety może zapomnieć o gęstych i puszystych włosach naturalnych.

#138 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 11 lipca 2011 - 15:57

Najgorszy wpływ na włosy ma lakier

pierwszy raz słysze tzn dlacEgo akurat lakier?
Dołączona grafika

#139 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 11 lipca 2011 - 20:26

tzn dlacEgo akurat lakier?

Bo lakier to nic innego jak gaz i plastik (czy tam silikon - zależy jaki lakier) ;-) Skleja włosy i one nie oddychają :P A długotrwałe stosowanie lakieru wysusza włosy i niszczy ich strukturę. Poza tym lakier jest jednym z czynników powodujących choroby u fryzjerów - dlatego na opakowaniach znajduje się informacja, żeby rozpylać je w odległości 30 cm od głowy.
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#140 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 11 lipca 2011 - 21:00

Madź, to takie proste ale jakoś nigdy nie zastanawiałm się nad tym (nie wpadłabym na to), całe szczęście lakier stosowałam tylko raz przez pewien okres.
Chciałam ponownie zacząć stosować ale po Twojej wypowiedzi nie kupię lakieiru.
Możesz powiedzieć jakie zamiennika używasz zamiast lakieru ?
Dołączona grafika