Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Filmy godne polecenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
812 odpowiedzi w tym temacie

#41 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 07 lipca 2007 - 23:33

to w kinach teraz Hostel 2 leci , moja znajoma powiedziala ze troche psychopatyczny , nie wiem czemu ale ja i tak sie wybieraz

o ile wiem to film nieco podobny do 'Piły'...

ja tam nie lubię takich

nic nie wnosi

wolę też właśnie jakieś dramaty, triRery;P, może i nawet kryminały, bo potrafią wciągnąć i są czasem interesujące.

Zresztą zawsze lubiłam filmy "dziwne" o których chyba mało kto słyszał. W stylu "Bagdad Cafe", "Delikatesy", "Rozalka idzie na zakupy".. nie wiem czemu:)

ale inne, popularne też są dobre:)
nie ma mnie tu i nie będzie.

#42 Flavia

Flavia
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 08 lipca 2007 - 22:52

O cerrata, tymi powyżej to nawet w mój gust trafiłaś.
"Przerwana lekcja..." - kiedyś w najwyżej, teraz nieco spadła w moim rankingu.
Dziś widziałam w świetnej obsadzie nieco sielankowy i babski - "Księżyc i Valentino". Przypadł, przypadł. W sam raz na niedzielny wieczór. A tym, co nie widziały polecam:
"Przypadki Harolda Cricka" czy jakoś tak. - z genialną Emmą Thompson w roli lektora :-)

#43 rokisss

rokisss
  • Użytkownik
  • 195 postów

Napisano 09 lipca 2007 - 12:17

i tak najlepsze są ksiażki:D ale jeżeli film nakrecono umiejętnie to nic nie jest w stanie mnie od niego odciągnąć. Był jesczze świetny film (psychologiczny thriller bodajże) z Jhonnym Deppem na podstawie powieści S. KInga (a jak;)) tylko nie pamietam tytułu..ech... coś z oknem chybaxD
żeglarski obóz. Mazury.

#44 Madae

Madae
  • Użytkownik
  • 5 875 postów

Napisano 11 lipca 2007 - 21:42

Byłam ostatnio w kinie na filmie "Wzgórza mają oczy 2". Polecam film jeśli ktoś lubi horrory, jest świetny i strasznie obrzydliwy :!: Warto się wybrać ;-)

ja lubie takie filmiki ale ten mnie nie wciagnał...pierwsza czesc mi sie bardziej podobała..ale przyznaje ze ostatnio w filmach jest coraz wiecej fajowych i naprawde obrzydliwych scen gdzie calkiem realistycznie fruwajace flaki wypadaja prawie z ekranu :mrgreen: i tu bylo troszke takich :P

#45 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 12 lipca 2007 - 08:42

Madae dla mnie był tak straszny, że chciałam wyjść z kina. Straszne sceny :-/
"miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"

#46 ritka

ritka
  • Użytkownik
  • 371 postów

Napisano 12 lipca 2007 - 13:30

oh jak straszny to chyba ja sie wybiorę :) uwielbiam się bać na filmach. mam takich swoich dwóch kolegów z którymi oglądamy wszystkie thrillety jak leci, kiedyś mieliśmy przez pare takich seansów same filmy typu jedzie samochód, w nim młodzi ludzie i nagle coś... normalnie zmasakrowało mnie to i ogłupiło. ale coś jak piła czy hostel potrafi wciągnąc... choć piła 3 to było już dno...

chyba pójde na te wzgórza 2 albo hostel 2 w weekend...
Dołączona grafika

#47 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 12 lipca 2007 - 16:09

Był jesczze świetny film (psychologiczny thriller bodajże) z Jhonnym Deppem na podstawie powieści S. KInga (a jak;)) tylko nie pamietam tytułu..ech... coś z oknem chybaxD

no to mówiłam, że Sekretne okno:)
nie ma mnie tu i nie będzie.

#48 rokisss

rokisss
  • Użytkownik
  • 195 postów

Napisano 12 lipca 2007 - 23:43

no, dziękuję Cerrata!! widocznie nie doczytałam:D
żeglarski obóz. Mazury.

#49 Madae

Madae
  • Użytkownik
  • 5 875 postów

Napisano 14 lipca 2007 - 01:19

Madae dla mnie był tak straszny, że chciałam wyjść z kina. Straszne sceny :-/

no mowie ze scen to tam byyło i to nawet calkiem fajne ale fabule to mogli glebsza wymyslec :P ogolnie film straszy ale nie poraza jakimis glebszymi (ani plytszymi) tresciami :mrgreen:

#50 malgonka

malgonka
  • Użytkownik
  • 1 551 postów

Napisano 14 lipca 2007 - 13:31

Filmy :mrgreen: a więc filmy oglądałam od dziecka razem z rodzicami dziś na tych filmach, które ja widziałam w dzieciństwie są czerwone znaczki w telewizji hehe i jakoś nie jestem ani wypaczona ani groźna :mrgreen: uwielbiam oglądać filmy stare, nowe, komedie, horrory najbardziej lubie thrillery a co mogę polecić? Uwielbiam Dirty Dancing mogę ciągle oglądać ten film tak samo Dziennik Bridget Jones 2 jakoś mi bardziej przypadła do gustu. Gladiator świetny film świetne kreacje aktorów Piraci z Karaibów wszystkie trzy części są świetne. Uwielbiam komedie z Benem Stillerem np Starsza Pani musi zniknąć albo Poznaj moich rodziców, Poznaj mojego tatę świetne komedie. jeśli lubicie się czasem nieziemsko pośmiać polecam komedię Eurotrip jest świetna :mrgreen: Jeśli chcecie się troche pobać to polecam Egzorcyzmy Emili Rose super film zrobił na mnie duże wrażenie i przyznam że przez kilka nocek miałam problemy z zaśnięciem. Ostatnio oglądałam Apocalypto Mela Gibsona też bardzo mi się film spodobał. z filmów przygodowych uwielbiam przygody Indiany Jonsa hehe stare ale jare :mrgreen: i oczywiście stare polskie dobre komedie uweilbiam Bruneta wieczorową porą, Nie lubie poniedziałku i mase innych polskich komedii To chyba tyle z mojej manii i pasji oglądania filmów. Sorki dziewczynki mam nadziję że was zbytnio nie zanudziłam ale ja po prostu kocham filmy :mrgreen: wybaczcie mi te mini wypracowanko :-D

#51 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 15 lipca 2007 - 16:28

malgonka większość, które wymieniłaś widziałam i muszę przyznać, że niezłe :) aczkolwiek zakochana jestem tylko w Dirty dancing :) chyba nigdy mi się to nie znudzi ;-)

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#52 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 15 lipca 2007 - 21:44

malgonka, widze ze mamy dosc podobne gusta ;) Komedie lubimy te same, Piraci takze mnie urzekli, wlasnie poluje na sciagniecie trzeciej czesci :) tylko tych Egzorcyzmow to raczej nie ogladne, ja pozniej spac nie moge <stres></span>

#53 malgonka

malgonka
  • Użytkownik
  • 1 551 postów

Napisano 15 lipca 2007 - 21:50

Ja tego sama nie oglądałam ale potem spałam niestety sama a moja wyobraźnia jest taka bujna :mrgreen: Piraci są świetni trzecia część tez jest super Johnny pasuje tam jak nikt inny :mrgreen:
"Dokąd brnie ten banał, ta proza życia? Po co to, czy tym właśnie chcesz oddychać? Zwolnij i przekonaj się o co tutaj chodzi. Może właśnie coś ucieka a życie za nos Cię wodzi?"

#54 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 15 lipca 2007 - 21:55

Johnny pasuje tam jak nikt inny

no właśnie przede wszystkim ze względu na niego czekam a ten film :D jego postać w tym filmie jest po prostu genialna <bravoo></span>

#55 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 30 lipca 2007 - 15:33

My wczoraj oglądaliśmy "Deja Vu" Świetny film, tylko cały czas trzeba być skupionym, aby sie połapać. Ciekawy pomysł, musiał go stworzyć ktoś kto naprawdę ma wyobraźnię :) Polecam :)

#56 Nimfetka

Nimfetka
  • Użytkownik
  • 568 postów

Napisano 03 sierpnia 2007 - 00:27

Ja polecam wszystkie części Władcy Pierścieni, wszystkie H.Pottera :mrgreen: , Starsza Pani musi zniknąc-swietnakomedia, Boski Gigolo-obie części, Bruce Wszechmogący, Cube, Zły zakręt, Goraca Laska-komedyjka typowo babska :mrgreen: , podoba mi sie też Matrix. Pachnidło oglądałam, ale z trudem, bo zazwyczaj mnie mdliło... :roll:

#57 malgonka

malgonka
  • Użytkownik
  • 1 551 postów

Napisano 07 sierpnia 2007 - 08:50

A Bruce Wszechmogący ma swoja kontynuację nie pamiętam tytułu ale też coś w tym stylu widziałam zwiastun w kinie tyle że nie gra już Jim Carrey tylko jakiś inny typek który buduje arkę, Boga gra Morgan Freeman, ciekawe czy będzie tak samo fajny jak jak Bruce, ale po zwiastunie wydaje się ok ;-) . Co do Harrego Pottera to rozczarowałam się ostatnią częścią filmu :-/ , książka o 1000razy lepsza, jakiś taki nudny był ten film nie trzymał w napięciu tak jak książka. Zły zakręt fajny film tyle, że później z kumpelą bałyśmy się przez las przechodzić :mrgreen:
"Dokąd brnie ten banał, ta proza życia? Po co to, czy tym właśnie chcesz oddychać? Zwolnij i przekonaj się o co tutaj chodzi. Może właśnie coś ucieka a życie za nos Cię wodzi?"

#58 Nimfetka

Nimfetka
  • Użytkownik
  • 568 postów

Napisano 07 sierpnia 2007 - 09:52

A Bruce Wszechmogący ma swoja kontynuację nie pamiętam tytułu ale też coś w tym stylu widziałam zwiastun w kinie tyle że nie gra już Jim Carrey tylko jakiś inny typek który buduje arkę, Boga gra Morgan Freeman, ciekawe czy będzie tak samo fajny jak jak Bruce, ale po zwiastunie wydaje się ok ;-) . Co do Harrego Pottera to rozczarowałam się ostatnią częścią filmu :-/ , książka o 1000razy lepsza, jakiś taki nudny był ten film nie trzymał w napięciu tak jak książka. Zły zakręt fajny film tyle, że później z kumpelą bałyśmy się przez las przechodzić :mrgreen:

Aaa, oglądałam kilka dni temu ten film - Evan Wszechmogący czy jakoś tak. :mrgreen: Świetny, ale Bruce był lepszy. :-)

Książka zawsze lepsza od filmu.

Dla mnie chyba największą klęską był film Koda Leonarda Da Vinc (biorąc pod uwage porównanie książki i filmu).Ten film jest po prostu beznadziejny, jesli ktoś nie czytał książki trudno mu się połapać. Ja czytałam i dla mnie ten film jest naprawdę cienki. :-/

#59 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 07 sierpnia 2007 - 09:55

Evan Wszechmogący czy jakoś tak.

wlaśnie tak ja tez ogladałam niedawno i mi sie podobał ale bez jakis zachwytów po prostu obejrzenia

Za to obejrzałam po raz drugi Testosteron i po raz drugi usmiałam sie niemiłosiernie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#60 Anija

Anija
  • Użytkownik
  • 2 822 postów

Napisano 07 sierpnia 2007 - 10:43

Za to obejrzałam po raz drugi Testosteron i po raz drugi usmiałam sie niemiłosiernie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ja bylam na tym w kinie to nie wiele z niego zrozumialam bo ciagle ktos wybuchal smiechem na sali <ookk></span> <ookk></span>
Jestem jeszcze trochę zakochana resztkami bezsensownej miłości i jest mi tak cholernie smutno teraz, że chcę to komuś powiedzieć. To musi być ktoś zupełnie obcy, kto nie może mnie zranić..