Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Filmy godne polecenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
812 odpowiedzi w tym temacie

#1 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 05 grudnia 2006 - 20:45

Tak strasznie teraz trafic na dobry film.... Jak znacie jakies tytuly godne polecenia to piszcie :)
Ja ostatnio ogladalam "Sztuke zrywania" . Taki fajny, babski film :) na relaksik moze byc :) aaaaa... i jeszcze taki... "Plan doskonaly" - cos w stylu Ocean's eleven ;) to juz mozna z chlopakiem ogladac, bo to o napadzie na bank ;)
Ogladalam tez "Posejdona"... beznadzieja, kolejny Titanic!!

#2 Diablica666

Diablica666
  • Użytkownik
  • 1 419 postów

Napisano 05 grudnia 2006 - 22:43

A ja właśnie oglądam miedzy piekłem a niebem i mi się na płacz zbiera ... fajny filmik typowy wyciskacz łez .
Dołączona grafika

#3 iness

iness
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 25 grudnia 2006 - 21:34

No cóż moge polecić kilka dobrych filmów np. Zgromadzenie lub Moja wielka wściekła rodzina- ale ten filmik dopiero będzie w kinie. Ja już go oglądałam, więc mogę go polecić. Mi się nawet podoba:P

#4 Little My

Little My
  • Użytkownik
  • 76 postów

Napisano 01 lutego 2007 - 11:42

A czy któraś z Was widziała już "Pachnidło"? Ja przeczytałam książkę i jakoś nie mogę się zabrac za film, boję się rozczarowac hollywoodzka produkcją :roll:
Optymista wierzy, że cały świat stoi przed nim otworem, pesymista również, ale ...dobrze wie co to za otwór

#5 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 01 lutego 2007 - 11:57

Ja przeczytałam książkę

i jak książka ? ja ani nie czytałam, ani nie oglądałam. Pewnie oglądnę jak będzie już można ściągnąć... Ja teraz czekam na Shreka 3, który ma sie pojawić w kinach jakoś w wakacje :D

#6 Xantia

Xantia
  • Użytkownik
  • 228 postów

Napisano 01 lutego 2007 - 11:58

o shrek 3 to jest to co kocham ogladac z chlopakiem :) swietny ubaw nie zawodza :) a na meskimswiecie widzialam filmik z shreka 3 i tez smiesznie wyglada
nigdy nie przestane cie kochac :******** [`]

#7 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 01 lutego 2007 - 21:22

A czy któraś z Was widziała już "Pachnidło"?

zbieram się. kończę Kod Leonarda i ta książka jest pierwsza w kolejce.

wracając do filmów: polecam Taniec zmysłów. dobra muzyka i kawał dobrego tańca, przyjemnie się ogląda :-)

I jeszcze Diabeł ubiera się u Prady. Niezła rola Meryl Streep.

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#8 Little My

Little My
  • Użytkownik
  • 76 postów

Napisano 02 lutego 2007 - 09:53

widziałam urywki z "Pachnidła" i cos mi tu nie gra, w książce, główny bohater jest szpetnym pokurczem a w filmie taki przystojniak?! :shock:
nie do wiary jak łatwo dajemy się omamic hollywoodzkim kanonom piękna, aż się boję kolejnej adaptacji dzwonnika z notre dam, pewnie będzie biegał w ciuchach gucciego i miał za sobą ze 3 liftingi i przeszczep włosów ;> bo przecież nie wypada pokazywac brzydoty na ekranie ;)
Optymista wierzy, że cały świat stoi przed nim otworem, pesymista również, ale ...dobrze wie co to za otwór

#9 Diablica666

Diablica666
  • Użytkownik
  • 1 419 postów

Napisano 02 lutego 2007 - 12:43

Jako że ja jestem z tych dziewczyn co lubia troche inne filmy niz romantyczne komedie to polecam wam bardzo filmik "Skazany na bluesa " strasznie mi się podobał pokazał w pelni do czego prowadzą narkotyki i nie ukryje że na koniec beczłam jak bóbr ...nie wiem czemu moze dlatego że lubię niektóre kawałki dżemu :D

przpraszam że nie zawsze mam polskie znaki ale moja klawiatura przezyła ostatnio upadek na ziemie i pogubienie klawiszy stąd nie zawsze dzieła mi spacja i niektóre polskie znaki :oops:
Dołączona grafika

#10 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 03 lutego 2007 - 11:24

Taniec zmysłów. dobra muzyka i kawał dobrego tańca,

zapomniałaś chyba dodać, że niezłe ciacho tam gra :D I jeszcze tak faaaaaaajnie tańczył <dreams></span>
A ja wczoraj oglądałam ze strusiem "Teorię Chaosu" Niezła obsada, fajny film akcji. Jeśli ktoś oglądał "Plan doskonały" to coś w tym stylu ten film :) a jeśli nie, to polecam oba :)

#11 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 03 lutego 2007 - 15:48

I jeszcze tak faaaaaaajnie tańczył <dreams></span>

przecież napisałam, ze kawałek dobrego tańca ;-)
a Ty to tylko, że ciacho :-P

"Teorię Chaosu"

nie znam. ale mamy narazie tyyyyyle filmów od taty do obejrzenia, że ohoho :-) fakt, że nie wszystkie to nowości, ale nie tylko nowości są fajne. za jakiś czas na pewno się po ten zgłoszę ;-)

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#12 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 04 czerwca 2007 - 09:20

Byłam ostatnio w kinie na filmie "Wzgórza mają oczy 2". Polecam film jeśli ktoś lubi horrory, jest świetny i strasznie obrzydliwy :!: Warto się wybrać ;-)
"miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"

#13 Guest_niki_*

Guest_niki_*
  • Gość

Napisano 04 czerwca 2007 - 16:18

heheh ogladalam pierwsza część, momentami robilo mi sie niedobrze. mam mozliwosc obejrzenia drugiej czesci, ale sie zastanawiam czy nie wymiekne, jesli bedzie rownie obrzydliwa jak pierwsza

#14 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 04 czerwca 2007 - 18:50

heheh ogladalam pierwsza część, momentami robilo mi sie niedobrze. mam mozliwosc obejrzenia drugiej czesci, ale sie zastanawiam czy nie wymiekne, jesli bedzie rownie obrzydliwa jak pierwsza

Jest jeszcze gorsza, ja prosiłam po 20 minutach filmu K. żebyśmy z kina wyszli. Efekty są naprawde dobre ale to tylko dla ludzi o mocnych nerwach.
"miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"

#15 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 04 czerwca 2007 - 19:56

ale to tylko dla ludzi o mocnych nerwach.

to nie dla mnie :) ja ostatnio oglądałam z Piotrkiem "Klątwę 2" i przyznam się, że połowę filmu to oszukiwałam, że oglądałam :D

#16 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 11 czerwca 2007 - 23:08

Moge polecic film, ktory bedzie w polsacie jutro o 21.00 znaczy juz dzis ;-) "Zdjecie w godzine" Ogladalam juz kiedys ale musze zobaczyc jeszcze raz. Naprawde dobry film.
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#17 Niepokorna

Niepokorna
  • Użytkownik
  • 109 postów

Napisano 16 czerwca 2007 - 10:06

Jestem, wielką wielbicielką zarówno małego jak i dużego ekranu, jeśli chodzi o filmy. Widziałam Pachnidło (w kinie), książki nie czytałam, ale według koleżanki film był przedstawiony tak jak w książce. Czy mi się podobał? Hmm... średnio ;) Ale chłopaki do dziś żartują, że szukają dziewczyny z niepowtarzalnym zapachem ciała... ;)
Co mogę polecić? 4 siostry, Step up, Babel (może się spodobać, ale nie musi), Biała masajka, Moje życie beze mnie, Jak w niebie (reżyserii Kay Pollak), Bracia. Z horrorów (chociaż za nimi nie przepadam) polecam serię filmów Oszukać przeznaczenie.

#18 Little My

Little My
  • Użytkownik
  • 76 postów

Napisano 18 czerwca 2007 - 16:38

Widziałam Pachnidło (w kinie), książki nie czytałam, ale według koleżanki film był przedstawiony tak jak w książce.

Ja wreszcie oglądałam film i jest wiele szczegółow pomiędzy nim a wydaniem książkowym, pominięte pewne rzeczy, ale to chyba jak w każdej ekranizacji książki, nie da się wszystkiego przelać na ekran :)

#19 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 18 czerwca 2007 - 22:38

ja w okolicach maja oglądnęłam sobie drugą część "Piratów z Karaibów", spodobało mi się całkiem i dwa dni temu oglądnęłam część pierwszą (wcześniej nie oglądałam, bo gdzieś słyszałam że kiepski film) i powiem Wam, że już czekam, aż będzie dostępna część trzecia ;) jakoś tak przypadł mi nawet do gustu taki filmik ;) no i nieziemski kapitan Jack Sparrow, któremu nic nie wychodzi tak jakby chciał :D drugi film na który czekam to Spiderman 3 - dwie poprzednie części także przypadły mi do gustu ;)

#20 Diablica666

Diablica666
  • Użytkownik
  • 1 419 postów

Napisano 19 czerwca 2007 - 08:30

Trzecia część Piratów z karaibów juz jest w kinach także możesz śmigać na seansik ;)
Dołączona grafika