Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Fotograf na wesele

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
72 odpowiedzi w tym temacie

#41 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8196 postów

Napisano 06 styczeń 2012 - 11:38

moze sie jednak znajdzie jakis co umie to i to dobrze :)

do czasu wesela na pewno ;-)

aby potem nie było , ze sie własnego filmu nie chce ogladac.

moja kuzynka dała robić film i zdjęcia znajomym fotografom i są przeciętne
niby po znajomości to prawie za darmo ale efekt :roll:
jeszcze im kamerzysta powiedział, że nie dołączy jakichś tam zdjęć bo za pózno powiedzieli..
płace wymagam!! ja bym kazała film poprawić

dla mnie to pamiątka na całe życie - dla mnie i dla gości więc będę dużą wagę do tego przywiązywać ;-)

#42 qazxs

qazxs
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 03 październik 2012 - 09:34

Ja wam polecam usługi fotografa z Krakowa który działa na terenie całego kraju, więcej informacji znajdziecie na reklama

#43 Histeria:)

Histeria:)
  • Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Wzrost:w sam raz:P
  • Włosy:brąz
  • Stan:Jeszcze panna...
  • Partner:K.
  • Nastrój:Brak
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 10 luty 2014 - 13:48

Powoli rozglądamy się (a raczej ja się rozglądam) za fotografem, mam na oku dwóch.jak dla mnie ich  zdjęcia niczym się nie różnią, ale ja jestem laik.

Cenowo (pakiety podstawowe) :

fotograf nr 11250 zł- album z 60 zdjęciami, płytka ze zdjęciami w formie multimedialnej, płytka z 600 zdjęciami z: błogosławieństwa, kościoła, pleneru (właśnie wysłałam mu pyt. czy plener może być w innym dniu), wesele, zabawy.

fotograf nr 21700 zł- 3 komplety DVD, reportaż ślubny (130-160 zdjęć),plener w innym dniu (ok 50 zdjęć), zdjęcia dodatkowe z podstawowym retuszem , w zależności od ilości gościprzygotowania ok 30, ślub 80- 120, wesele od  150 do 350. W tej ofercie nie dostaje się papierowych zdjęć       w albumie. (maksymalnej wersji wychodzi ponad 700 zdjęć)

Będziemy mieć też oczywiście kamerzystę...zawsze z filmu można poszczególne klatki wyciąć na zdjęcia, no i teraz nie wiem co wybrać... Taniej czy drożej? Szukać dalej?Obydwoje to młodzi ludzie, widać,że robią to z zapałem.

Jak myślicie, którego wybrać?

Wrzucę parę fotek ( trzy pierwsze to fotograf nr 2, reszta nr 1)

Załączone miniatury

• 993634_705624599464712_1063338802_n.jpg
  • 557647_704930162867489_1627477423_n.jpg
  • nr2_2.jpg
  • nr_1_1.jpg
  • 1459119_369787206489953_2055879121_n.jpg
  • 1441525_369786266490047_1602811829_n.jpg
  • 1385435_369788063156534_795677130_n_1.jpg

#44 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8330 postów

Napisano 10 luty 2014 - 13:56

@Histeria:) mnie sie bardzo podobają fotki ,,reszta nr.1'',Bardzo ładne ujecia,ciekawe wykonanie.Dla mnie milutkie dla oka,nie ponure.

#45 iwonaryki

iwonaryki

Prawdziwa miłość , nie zna granic .

• Użytkownik
  • 1560 postów
  • Lokalizacja..
  • Wzrost:170
  • Włosy:Są jakie są :-p
  • Stan:Żoneczka.
  • Partner:Mój kochany Mąż :*
  • Nastrój:Zakochana
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 10 luty 2014 - 14:13

Histeria Co do fotografa to najlepiej to abyście wspólnie wybrali , te pierwsze trzy zdjęcia są bardzo piękne , choć i te drugie tez są niczego sobie  :-) zależy jak stoicie z finansami .. ja bym tańszego wybrała fotografa .. a jaką wy wspólnie decyzje podejmiecie to już od was zależy , mam nadzieję że wspólnie wybierzecie takiego który wam podpasuje  :-)

Synek 13 lat , córeczka 7 lat , córeńka 6 lat .
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc
iv09vcqgirxd72tg.png
28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.

#46 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5119 postów

Napisano 10 luty 2014 - 17:54

@Histeria:) 'reszta nr 1' chyba lepsze ;-) akurat te co wrzuciłaś może szału nie ma, ale znalazłam jego zdj na fb i tak całkiem całkiem.

Chociaż przyznam, że liczy sobie sporo za pstrykanie foteczek bez zdjęć papierowych :-)

a kamerzystę już macie? Może on by polecił jakiegoś fotografa z którym współpracował?

Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#47 Histeria:)

Histeria:)
  • Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Wzrost:w sam raz:P
  • Włosy:brąz
  • Stan:Jeszcze panna...
  • Partner:K.
  • Nastrój:Brak
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 10 luty 2014 - 18:25

@Histeria:) 'reszta nr 1' chyba lepsze ;-) akurat te co wrzuciłaś może szału nie ma, ale znalazłam jego zdj na fb i tak całkiem całkiem.

Chociaż przyznam, że liczy sobie sporo za pstrykanie foteczek bez zdjęć papierowych :-)

a kamerzystę już macie? Może on by polecił jakiegoś fotografa z którym współpracował?

on(ten z Fb) akurat ma w ofercie album z tradycyjnymi zdjęciami, kamerzystę już mamy ale dość duzo sobie liczy i myslę ,że jakby miał kogoś polecić, to bym się nieźle zdziwiła..

#48 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7114 postów

Napisano 17 luty 2014 - 07:56

Mi też podoba się Fotograf nr 1, dodatkowo jest tańszy, więc przy tym bym obstawała.

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#49 rafalala

rafalala
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 04 marzec 2014 - 15:01

@ Histeria a skąd dokładnie są Ci Twoi fotografowie ? Też szukam w tym rejonie ale zdjęć nie kojarzę. Możesz podesłać mi namiary? 

ewentualnie możecie mi polecić kogoś z Lubania, okolic lub dojeżdżającego w te rejony ?

#50 Marcelina1

Marcelina1
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 04 marzec 2014 - 15:59

U mnie na weselu fotograf zawalił sprawę większość zdjęć zza kadru, wydaliśmy na niego ponad 1000 zł i za dużo zdjęć które można włożyć do albumu nie mamy. Masakra była z tymi fotografiami, niezły szok po weselu jak je dostaliśmy, tak to jest jak się słucha męża i bierze znajomego początkującego fotografa.

#51 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9425 postów

Napisano 05 marzec 2014 - 17:28

@ Marcelina1 to nie oglądaliście próbek jego twórczości przed weselem?

"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#52 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6718 postów

Napisano 05 marzec 2014 - 18:42

U mnie na weselu fotograf zawalił sprawę większość zdjęć zza kadru,
co to znaczy "zza kadru" ? Bo nie rozumiem stwierdzenia. 
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#53 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5825 postów

Napisano 29 kwiecień 2014 - 06:37

My bierzemy kolegę, który cyka fotki, płacimy mu 8 stówek, więc w porównaniu z innymi to jest sporo tańszy. Poza tym na plener nam będzie lepiej, bo swobodniej przy znajomym się bedziemy czuć :)

Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#54 smoczkowa

smoczkowa
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • LokalizacjaMiasto :D
  • Wzrost:156
  • Włosy:ciemne
  • Stan:wydana za mąż :)
  • Partner:M...
  • Nastrój:Neutralna
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 29 kwiecień 2014 - 12:46

@89kasienka89 A ma on własne pomysły na zdjęcia ? My nie mamy fotografa , ale tez znajoma robi zdjecia tylko bardziej się fascynuje naturą fotografowaniem niż ludzi hehehe Więc bedziemy musieli , własne pomysły na zdjecia rzucać :/

Love Love Love

#55 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5825 postów

Napisano 30 kwiecień 2014 - 06:21

@smoczkowa widziałam jego plenery i w sumie fajnie wychodziły mu do tej pory, a czy to jego pomysły, czy młodych, to nie wiem.

Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#56 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3557 postów

Napisano 30 kwiecień 2014 - 08:03

Ja tak na świeżo mogę powiedzieć ze swojej strony, że warto było tak długo szukać fotografa i zapłacić więcej kasy. Na razie co prawda mam tylko foty z sesji narzeczeńskiej i kilka przykładowych ze ślubu i wesela, ale patrząc na nie, naprawdę nie mogę doczekać się reszty. A wczoraj byliśmy na sesji plenerowej- fot nie widziałam, ale bawiłam się tak mega dobrze z nimi ( byli w trójkę- 2 fotografów i lightman), że coś fajnego z tego raczej musi wyjść. Oby! :) I cieszę się, że przy wyborze brałam pod uwagę też charakter i to, jak się w obecności danego człowieka czuję- Wojtek z ekipą już po pół godzinie na sesji narzeczeńskiej byli dla mnie dla dobrzy znajomi. :D

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#57 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2338 postów

Napisano 03 listopad 2014 - 11:03

Ja akurat do zdjęć przywiązuje dużą uwagę i muszę być naprawdę fantastyczne. Nie zależy mi tak bardzo na filmie jak na dobrych zdjęciach. :)

Także u mnie szukanie fotografa to była masakra. Bo zawsze coś mi się nie podobało. Aż w końcu koleżanka mi poleciła. Dwie dziewczyny robią zdjęcia, więc dwa punkty spojrzenia - co mi się bardzo podoba. Zdjęcia robią naprawdę świetne. Cena całkiem, całkiem. Więc w tej kwestii już problem z głowy.  :lol:  :mrgreen:

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#58 karolajn

karolajn
  • Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 20 listopad 2015 - 10:39

zdjecia z wesele to mega fajna pamiatka ale niektóre ceny które podajecie to jakiś dramat i stanowcza przesada. Ja na nasz slub wybrałam fotograf z polecenie- Dominika Taroń z ... . Byłam bardzo zadowolona z efektu, zdjecia maja magie o której pisałyscie :D ale wazne tez bylo to ze atmosfera podczas sejsi była swietna- a mnie bardzo to stresowało bo zazwyczaj ciezko mi sie wyluzowac przed obiketywem

#59 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5652 postów

Napisano 08 luty 2016 - 14:47

Jestem rozdarta. Z jednej strony zależy mi na świetnych zdjęciach, a z drugiej strony nie chcę wydać na fotografa majątku. Zastanawiam się nad taką opcją, żeby sesję plenerową wykupić u kogoś innego, a na wesele poprosić kogoś kto niekoniecznie jest profesjonalistą, a pasjonatem i zrobi też fajne fotki, za mniejszą cenę. Co myślicie o takim rozwiązaniu? Warto czy nie?

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#60 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23947 postów

Napisano 09 luty 2016 - 13:08

Co myślicie o takim rozwiązaniu? Warto czy nie?
mysle ze to fajny pomysl . ale pomysl czy na sam slub tez nie wynająć tego profesjonalnego fotografa . kosciol to takie oświetlenie trudne a pewnie tez byscie chcieli fajne fotki mieć z tego , i fajne zbliżenia ;-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko