Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Fotograf na wesele

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
72 odpowiedzi w tym temacie

#21 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1680 postów

Napisano 22 czerwiec 2011 - 19:23

.fotograf to drogi interes

niestety zgadzam się. my oczywiście chcieliśmy mieć pamiątkę z naszego ślubu cywilnego, ale wszędzie gdzie dzwoniliśmy cena nie schodziła poniżej 500 zł :-/ no a ile zdjęć można zrobić w ciągu 10 min uroczystości :?:
w końcu stanęło na tym ze zdjątka zrobi nam znajomy fotograf mojego A. i zrobi to za "flaszkę" tylko dlatego że na co dzień nie zarabia na fotografii ślubnej :-)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#22 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23947 postów

Napisano 23 czerwiec 2011 - 19:02

końcu stanęło na tym ze zdjątka zrobi nam znajomy fotograf mojego

i fajnie , faktycznie tak jest najlepiej , bo 500 zl za kilka minut pracy i potem obróbka to troche sporo.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#23 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1680 postów

Napisano 23 czerwiec 2011 - 19:42

zwłaszcza, że to profesjonalny fotograf a nie jakiś pasjonat :-) zawsze będzie jakaś pamiątka :-)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#24 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11336 postów

Napisano 24 czerwiec 2011 - 11:30

faktycznie tak jest najlepiej

tak...pod warunkiem że ten kolega, ktos z rodziny robi w miare dobre foty. KOlezanka zrezygnowała z fotografa, wzieła kuzyna to zrobił tak koszmarne foty w kosciele ze szok. Wogole nie miał sprzetu odp. na warunki w kosciele. Tak wiec tu tez trzeba uwazac. Chyba ze nam nie zalezy.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#25 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23947 postów

Napisano 25 czerwiec 2011 - 15:37

Chyba ze nam nie zalezy.

gdybym miala wydac 5 stow na kilka minut to bym sobie podarowala i ktos z rodziny by zrobił, albo znajomy :)
gdyby potem miala byc sesja to wtedy bym inwestowala w profeosjonaliste.

#26 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2459 postów
  • LokalizacjaZ daleka :P
  • Wzrost:178cm
  • Stan:mężatka
  • Partner:Przystojny ;)
  • Nastrój:Zmęczona
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 01 wrzesień 2011 - 22:47

A ja mam dylemat. Z racji, że nie można tutaj linkować to mniej więcej powiem co gdzie i za ile u mnie chcą.

Otóż jeden fotograf jest z Łodzi (jakieś 80-90km ode mnie). Cena 1600zł, w tym: ślub, wesele, plener innego dnia, fotoksiążka z 28kartami, około 300zdjęć na płycie DVD i prezentacja multimedialna z podkładem muzycznym też na DVD.

Drugi jest jakieś 15 km ode mnie. Cena za usługę to 650zł. Wiadomo, taniej. W cenie jest fotografowanie przygotowań, ślub, wesele, plener innego dnia. Do tego mogę mieć album 50zdjęć za 200zł albo 100zdjęć za 350zł. Czyli u tego biorąc dodatkowo nawet 2 albumy to wyniesie jakieś 1350zł czyli mniej niż u tego z Łodzi. ALE... podoba mi się jeden i drugi, z tym, że drugi ma ciut ciekawsze pomysły na zdjęcia... I teraz już sama nie wiem. Na razie "zamówiłam" sobie tego drugiego na wszelki wypadek, do wtorku mam się zastanowić i dać konkretną już odpowiedź...

[ Dodano: 2011-09-01, 23:49 ]
A i ten pierwszy ma w cenie także sesję studyjną na pierwszą rocznicę ślubu, oczywiście gratis :mrgreen:

#27 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1680 postów

Napisano 02 wrzesień 2011 - 08:43

z tym, że drugi ma ciut ciekawsze pomysły na zdjęcia

i to jest chyba najważniejsze... moim zdaniem kreatywność fotografa to rzecz na jaką się powinno zwrócić uwagę

Drugi wyniesie mniej niż u tego z Łodzi

skoro robi fajne zdjęcia to mniejsza cena jest tylko dodatkiem ;-) ja bym się nie zastanawiała i wzięła drugiego
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#28 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2459 postów
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 02 wrzesień 2011 - 09:37

i to jest chyba najważniejsze... moim zdaniem kreatywność fotografa to rzecz na jaką się powinno zwrócić uwagę

Tylko, e ten pierwszy, jak oglądałam zdjęcia to albo ja mam zamglone oczy albo te zdjęcia, praktycznie każde jest tak jakby za mgłą :roll:

skoro robi fajne zdjęcia to mniejsza cena jest tylko dodatkiem ;-) ja bym się nie zastanawiała i wzięła drugiego

Nie sądziłam, ze wybór fotografa będzie taki trudny... Ale dużo też zależy od pary młodej, czy będziemy spięci czy rozluźnieni no i my decydujemy co jak i gdzie chyba :-P

#29 perła

perła
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 05 wrzesień 2011 - 17:58

jeśli chodzi o wybór fotografa to na prawdę jest bardzo ważna sprawa i trudna zarazem. bo jak pogodzić przystępną cenę z dobrą jakością.
pamiętam fotki z wesela mojej kuzynki... koszmar. koleś zalał się w połowie wesela. druga kuzynka miała kolegę, niby robi fotki na ślubach, ale chyba tylko dla kasy... szkoda słów na opisanie efektów. ostatnio mój bezrobotny wujek zrobił kurs fotografii ślubnej :D żenada, najgorzej, że kuzyn będzie brał ślub i wujek już mu zapowiada, że nie musi szukać fotografa... ciekawe jak się z tego wywinie;)
fajne zdjęcia miała moja koleżanka, fotograf nie najtańszy ale jakby ktoś szukał to dane na
ja osobiście miałam fotografa z przypadku (zamówiony miał niemiłe wydarzenie w rodzinie na tydzień przed naszym ślubem i nie dojechał...), zdjęcia sa nie najgorsze, jakość spoko, tyle że brak inwencji przy sesji... no nic takie życie

#30 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2459 postów
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 06 wrzesień 2011 - 17:42

Jednak podpisałam dziś umowę z tym tańszym z moich okolic, a co mam się włóczyć po Łodzi. I na żywo byłam nim naprawdę zachwycona, a raczej cały czas jestem. Zdjęcia, które mi pokazał w albumie wyglądają znacznie lepiej niż te w necie. jestem zadowolona. I jako osoba ten fotograf jest naprawdę sympatyczny, trochę nieśmiały ale da się z nim radę :-) . Cieszę się, kolejna rzecz do przodu :-)

#31 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23947 postów

Napisano 06 wrzesień 2011 - 17:47

Cieszę się, kolejna rzecz do przodu :-)

i jka cenowo ??? sesja w ten sam dzien co slub czy w inny ?

#32 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2459 postów
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 06 wrzesień 2011 - 17:53

i jka cenowo ??? sesja w ten sam dzien co slub czy w inny ?

650 zł za usługę. A 200zł za album 50zdjęć albo 350zł album 100zdjęć. Plener proponuje innego dnia niż w dniu ślubu... Trochę się z tym zgodzę ale Narzeczony może pracować i ciężko będzie z plenerem w tygodniu, chyba, że weekend później jakby nie był na jakimś weselu...

#33 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23947 postów

Napisano 07 wrzesień 2011 - 18:37

Plener proponuje innego dnia niż w dniu ślubu.

robisz sobie na spokojnie a nie ze stresem, ze goscie zostali sami.

#34 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2459 postów
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 07 wrzesień 2011 - 21:33

robisz sobie na spokojnie a nie ze stresem, ze goscie zostali sami.

tym bym się nie przejmował, no może trochę :-P . Ale chodzi o to, że podczas pleneru zawsze może się zdarzyć tak, że zabrudzę suknię albo pan młody buty itp. itd., a na własnym weselu chcemy wyglądać idealnie :-) . Choć Połówek chce tego samego dnia ale jakoś sobie z tym Jego myśleniem poradzę :-P

#35 Priv

Priv
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 08 październik 2011 - 18:22

U mnie nie wyszło tak drogo bo brałam Jaguara od firmy i przy okazji można było wziąć w komplecie fotografa po atrakcyjnej cenie. Zwróćcie uwagę u siebie dziewczyny, bo może też możecie brać takie pakiety np. sala + fotograf albo auto do ślubu + fotograf a to zawsze taniej wyjdzie!

#36 iwonaryki

iwonaryki

Prawdziwa miłość , nie zna granic .

• Użytkownik
  • 1560 postów
  • Lokalizacja..
  • Wzrost:170
  • Włosy:Są jakie są :-p
  • Stan:Żoneczka.
  • Partner:Mój kochany Mąż :*
  • Nastrój:Zakochana
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 05 styczeń 2012 - 15:37

My to raczej nie będziemy żadnego tam fotografa brać aby nam zdjęcia porobił to będzie skromna uroczystość w gronie rodzinnym , ślub wiadomo cywilny mam siostrę która na prawdę robi niezwykłe zdjęcia więc sporo zaoszczędzimy ;-)
Synek 13 lat , córeczka 7 lat , córeńka 6 lat .
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc
iv09vcqgirxd72tg.png
28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.

#37 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3547 postów

Napisano 05 styczeń 2012 - 15:44

My się zastanawialiśmy nad fotografem ale daliśmy sobie spokój. Zdjęć mamy pełno. A prawie każdy gość miał aparat i cpykał. Potem zebraliśmy wszystkie i najbliżeszej rodzinie daliśmy po płycie z fotkami.

Ale ostatnio byliśmy na weselu gdzie fotograf był w domu, potem w kościele i na całej imprezie.... Myślałam, że fotki będą cudne i tu sie rozczarowałam. Było pełno panoramicznych zdjęć porobionych, ludzie powychodzili mało proporcjonalnie. Dobrze, że miałam aparat i cpykałam koleżance bo sama stwierdizła że lepsze zdjęcia cpykaliśmymy niż ten fotograf od siedmiu boleści.

Wszystko fajnie, jesli zna sie fotografa i wie jak robi... bo mieć aparat to nie sztuka...

#38 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3169 postów

Napisano 06 styczeń 2012 - 01:55

Ale ostatnio byliśmy na weselu gdzie fotograf był w domu, potem w kościele i na całej imprezie....

my z S. tak właśnie chcemy, żeby zrobił nam zdjęcia w kościele, na przyjęciu i w plenerze

Wszystko fajnie, jesli zna sie fotografa i wie jak robi... bo mieć aparat to nie sztuka...

dokładnie, dlatego trzeba 100 razy przemyślec wybór fotografa na wesele, zanim się wybierze jakiegoś ostatecznie. My z S. cały czas myślimy nad fotografem na wesele.
na razie nie mamy jakiegoś konkretnego

201407101662.png

#39 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8196 postów

Napisano 06 styczeń 2012 - 11:31

Dla mnie fotograf na wesele to będzie ciężki wybór gdyż chce mieć idealne zdjęcia :mrgreen:
Często przeglądam strony fotografów, kogoś już tam mam na oku ;P
ale jak na razie na plener podoba mi się ktoś inny, na przyjęcie też ktoś inny ;)
jak będzie trzeba to będzie 2 fotografów ;P

#40 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23947 postów

Napisano 06 styczeń 2012 - 11:34

jak będzie trzeba to będzie 2 fotografów ;P

moze sie jednak znajdzie jakis co umie to i to dobrze :)

dokładnie, dlatego trzeba 100 razy przemyślec wybór fotografa na wesele, zanim się wybierze jakiegoś ostatecznie. My z S. cały czas myślimy nad fotografem na wesele.

aby potem nie było , ze sie własnego filmu nie chce ogladac.