Ah te dumne dziewczyny ze wsi
Napisano 30 października 2010 - 10:41
Napisano 30 października 2010 - 11:40
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt
Napisano 30 października 2010 - 12:23
Nie ma gdzie się bawić, więc pójdźmy na dyskotekę i się sprzedajmy..
Lepiej by te książki poczytali
Napisano 30 października 2010 - 12:36
dziewczyny robią SHOW!!!!
hahaha

Bo ja mam to coś, co oni kochają… A one nienawidzą..
Napisano 30 października 2010 - 12:44
Napisano 30 października 2010 - 12:46
Napisano 30 października 2010 - 17:47
najlatwiej jest nic nie robic i narzekac ze to bieda
Napisano 30 października 2010 - 20:27
Napisano 30 października 2010 - 20:47
Napisano 31 października 2010 - 17:00
zgadzam sie ..Dla mnie to zupełnie nie jest śmieszne a smutne.Że też są jeszcze takie wsie w Polsce.Niestety dziewczyny mają tak niską samoocenę,że muszą się dowartościowywać w ten sposób.Ludzie ci nie znają innego życia.Bida,niestety.Tymi młodymi ludźmi nie ma kto pokierować.Dla nich picie,zabawa poniżej poziomu ,przekleństwa i zadyma ,to jest życie.Takie Preety Woman ,po Polsku.Szkoda mi tych dziewczyn i tej całej zapyziałej wsi.
mysle że tak naprawde sa to dobre osoby, tylko zwyczajnie sie zagubiły..
do tego niskie poczucie wartości..
smutne to wszystko
Napisano 02 listopada 2010 - 06:19
Napisano 02 listopada 2010 - 09:05
haha tancerka"bo zawsza chciała być tancerką"
Napisano 02 listopada 2010 - 09:37
Napisano 02 listopada 2010 - 11:51
a tak swoja droga sam film sympatyczny. Podoba mi sie fragment w ktorym cala rodzina zasiada razem do stolu tam na polu. widac ze sa bardzo za soba, i to sie chwali. Uwielbiam taki widok...pozytywna postacia jest tez ten chlopak z blizna na czole. Rozczula mnie to kiedy opowiada o tej wigilii i o relacjach z ojcem...gdyby chcial sie troche doksztalcic bylby calkiem fajnym facetem. Dziewczyna na skuterze troche prosta ale tez wydaje sie sympatyczna. Warto zauwazyc jak wszyscy sobe pomagaja w domowych obowiazkach ( mimo ze ta jedna mama mowila ze nic nie robia haha) to do swini sie kazdy rwal z pomoca
haha maja proste zycie, troche lipa ze kasy brak. Zazdroszcze im zycia na wsi, spokojnego i powolnego a nie jak miastowe...
Z tą wypowiedzią muszę się całkowicie zgodzić. Niektórzy mają piekny dom, pieniądze, a niektórzy są biedni, może i prości, ale każdy poszedłby za każdym w ogień.
Napisano 02 listopada 2010 - 15:33
oj dziewczyny dziewczyny, łatwo jest niektórym z Was oceniać czyjeś życie zza monitora.
Sam tytuł tematu, ta ironia sugeruje że osoby mieszkające na wsi są ludźmi gorszymi...(?) "Lepiej by sobie książkę poczytali""?? Tylko, ze my nie wiemy jak to jest wychowywać się całe życie w biedzie. (nie mówie o wszystkich, ale na pewno o sobie). Większość z Was podchodzi do kuchenki i odpala gaz,a ogień sie pojawia w mig. Ale nie wszyscy tak mają. Czasami trzeba iść do lasu czy ogrodu i narąbać szczapek drzewa po to by mieć ogiień na którym będzie gotowany obiad.
Roxi ja podpisuję się pod wypowiedziami dziewczyn poprzedzającymi twoją wypowiedź mimo, że wiem czym jest bieda, rabanie drzewa na opał lub fakt, ze nie zawsze jest co włożyć do garnka - i to dosłownie. Ale zawsze myślałam, ze chcę się kształcić, pójść do pracy, żeby właśnie nie skończyć w ten sposób - po drugie razi mnie w tych ludziach brak jakiejś inteligencji - nie potrafią poprawnie zbudować zdania
Mieszkałam na wsi, mam znajomych ze wsi - fakt, ze tam są inne realia, ale jeśli ktoś bardzo chce wydostać się z tego bagna, to da rade, a tu widzę pogodzenie ze swoim losem i to, że takie osoby lubią takie życie. Przyznają, że nie mają pieniędzy, pracy, ale mówią to ze spokojem. Dla mnie to kompletny brak nie perspektyw, ale marzeń, jakichś idei...
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 02 listopada 2010 - 16:20
dziewczyna wychodzi , rozbiera daje sie obmacywac i ma z tego 200 zł
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 02 listopada 2010 - 16:34
Napisano 02 listopada 2010 - 17:19
a przepraszam bardzo gdzie ona znajdzie prace raz w tygodniu za 200 zl pewnie za jakies 2-3h tanczenia? mysle ze w tej sytuacji dziecko jest na pierwszym miejscu i moze nawet dlatego zdecydowala sie na taka prace.
Powiedziała przecież, ze taka praca jest dla niej satysfakcjonująca nie ze względu na dziecko, tylko dlatego, że o takiej pracy marzyła, ćwiczyła takie pozy przed lustrem zanim była w ciąży, więc nie rozczulajmy się nad nią, bo praca jest jeśli ktoś naprawdę szuka, to ją znajdzie - mogła pójść sprzątać ulice, a nie się szmacić, że tak brzydko to ujmę
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 02 listopada 2010 - 17:41
a ja po obejrzeniu tego mam wrażenie, że ona jest szczęśliwa, ma pracę o której marzyła, czuje się atrakcyjna, mama ją wspiera. Całą resztą sama się krzywdzi- ciągle wraca do faceta, który ją bije, uważa się za głupią, a nie chodzi do szkoły (ma zamiar podobno)ja nie oceniam tej dziewczyny i powiem szczerze ze gdy sie ma dziecko na utrzymaniu, meza zula ktory bije
co ma do rzeczy kim jest matka czy w jakiej rodzinie się wychowywała? też powinnam mieć zawodowe, bo moja matka jest po zawodówce, a ojciec nawet jej nie skończył? No błagamPoza tym ludzie prosci nie maja parcia na edukacje. Jesli sa wychowaniu w prostym domu gdzie matka jest np. sprzataczka to kto ma byc dla nich wzorem zeby chcieli sie uczyc
Ciekawi mnie tylko za co ona jest tak ubrana i utrzymuje córkę, skoro nie zarabia za wiele
A co do reszty bohaterów reportażu- brak mi słów na ludzi, którzy pół wypłaty przeznaczają na imprezy i wszelkie popijawy z kumplami
dokładnie, połowa z tych ludzi winę za brak pracy zgania na to, że mieszkają na wsirozumiem ze to wies i innej pracy nie ma , ale jakies pks jezdza
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...
Napisano 02 listopada 2010 - 17:43
emocje emocjami, ale kultura wypowiedzi obowiązujeku*****o
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo