Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Ah te dumne dziewczyny ze wsi

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
63 odpowiedzi w tym temacie

#1 Piotrek

Piotrek
  • Użytkownik
  • 520 postów

Napisano 30 października 2010 - 10:41

Jakze one sa dumne, ze im sie cos udaje, ze sie podobaja.. masakra

#2 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 30 października 2010 - 11:40

Oglądałam parę dni temu ten dokument. Nazwa to "Czekając na sobotę". Po prostu byłam w szoku, co się dzieje z tymi ludźmi. Kobieta, która tańczy- zero godności, te sceny z dyskoteki były obrzydliwe, jak można facetom pozwalać się wszędzie dotykać :roll: I to jeszcze ją cieszy "bo zawsza chciała być tancerką". To, co się dzieje z tymi ludźmi to jedna wielka patologia.
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#3 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 30 października 2010 - 12:23

To ich spędzianie czasu jest poniżej jakiegokolwiek poziomu... Jakby w jednym miejscu stado prymitywów się zebrało po tygodniowym głodzie i ich pojęcie "zabawy" jest śmieszne... Zero szacunku do siebie, każdy się wykorzystuje i każdy myśli, że jest zaje****y, a reszta to szmaty, podczas gdy prawda jest nieco inna <bezradny></span>

Nie ma gdzie się bawić, więc pójdźmy na dyskotekę i się sprzedajmy..

Lepiej by te książki poczytali :lol:

#4 ewelina344

ewelina344
  • Użytkownik
  • 694 postów

Napisano 30 października 2010 - 12:36

o matko jak te dziewczyny na tej dyskotece sie poniżają...w ogóle nie mają wstydu!!!!jednej dziewczyny mąż nawet nie wie co ona wyrabia na dyskotece..:shock: mówi mu że ma "inwentaryzacje"dziwne że ten mąż nie dowiedział się od kogoś..że nikt mu nie doniósł...????i jeszcze w dodatku ma dziecko..a jej matka???pozwala jej na to..i jest zadowolona że tańczy...chyba nie widziała jeszcze co ona tam wyrabia ale patologia...oni na tej wsi nie mają co ze sobą zrobić..taka wegetacja a nie życie.a ich wypowiedzi.. :-/ <umieraam></span> szkoda gadać.

dziewczyny robią SHOW!!!! :mrgreen:
hahaha

:shock:
Dołączona grafika
Bo ja mam to coś, co oni kochają… A one nienawidzą.. :D
Dołączona grafika

#5 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 30 października 2010 - 12:44

Matko, jeszcze ten tekst tej młodej matki, że w końcu się mogła spełnić :shock: W czym przepraszam? Jak można się szczycić tym, że traktują ją podczas tego "show" jak "coś", prostaczkę i szmatę, która jest na tyle głupia, żeby się rozbierać i dotykać...

#6 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 30 października 2010 - 12:46

Dla mnie to zupełnie nie jest śmieszne a smutne.Że też są jeszcze takie wsie w Polsce.Niestety dziewczyny mają tak niską samoocenę,że muszą się dowartościowywać w ten sposób.Ludzie ci nie znają innego życia.Bida,niestety.Tymi młodymi ludźmi nie ma kto pokierować.Dla nich picie,zabawa poniżej poziomu ,przekleństwa i zadyma ,to jest życie.Takie Preety Woman ,po Polsku.Szkoda mi tych dziewczyn i tej całej zapyziałej wsi.

#7 lovely

lovely
  • Użytkownik
  • 460 postów

Napisano 30 października 2010 - 17:47

nie bieda, a glupota
najlatwiej jest nic nie robic i narzekac ze to bieda :-?
"Nigdy więcej- mówi rozum To do nastepnego razu- odpowiedziało serce"

#8 lily

lily
  • Użytkownik
  • 690 postów

Napisano 30 października 2010 - 20:27

jakie to smutne, brak ambicji, dążenia do osiągnięcia czegokolwiek. Faktycznie jest tak, że wieś niczego nie oferuje. Ale nawet w miastach czy miasteczkach rozrywka polega często na tym, zeby sie "nawalić" w weekend i potem tydzien do roboty chodzic i w kolejny weekend to samo. Tyle, ze w miastach jest mozliwość wyboru klubu, w którym faktycznie się cos dzieje, czy jakiś koncert, raz można zachwycać sie jazzem, bawić się gdy klub odwiedzi dobry DJ i nie jest się skazanym na tani spęd ze spitymi uczestnikami. A w takich wioskach dyskoteka to jedyna rozrywka poza sklepikem na rogu. Nie ma się co dziwić, że ludzie tam ciągną i chcą się oderwać od nudnej codzienności i poczuć się atrakcyjnymi, pożadanymi być w centrum zainteresowania. Przygnębiający ten reportaż.
lilian

#9 truskaweczka

truskaweczka
  • Użytkownik
  • 1 088 postów

Napisano 30 października 2010 - 20:47

Dla mnie to jest coś strasznego :shock: :shock: Biedni ci ludzie.... to co robią te dziewczyny to jest straszne... ale mieszkając na takiej wsi i jak jedna mówiła, że od 12 roku życia chodzą na takie właśnie dyskoteki to nic dziwnego, że potem same tam tańczą :-/ :-/ patologia... :-(
szczęście ma smak truskawek :D :D

#10 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 31 października 2010 - 17:00

Dla mnie to zupełnie nie jest śmieszne a smutne.Że też są jeszcze takie wsie w Polsce.Niestety dziewczyny mają tak niską samoocenę,że muszą się dowartościowywać w ten sposób.Ludzie ci nie znają innego życia.Bida,niestety.Tymi młodymi ludźmi nie ma kto pokierować.Dla nich picie,zabawa poniżej poziomu ,przekleństwa i zadyma ,to jest życie.Takie Preety Woman ,po Polsku.Szkoda mi tych dziewczyn i tej całej zapyziałej wsi.

zgadzam sie ..

mysle że tak naprawde sa to dobre osoby, tylko zwyczajnie sie zagubiły..
do tego niskie poczucie wartości..
smutne to wszystko
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#11 frezja

frezja
  • Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 02 listopada 2010 - 06:19

ja zaczelam chodzic na dyskoteki kiedy mialam 14 lat i nie uwazam ze to w jakis sposob zle na mnie wplynelo. Owszem nie byly to jakies kulturalne imprezy, widzialo sie duzo latwych dziewczyn i w prawie kazdym zaparkowanym samochodzie pod klubem ktos uprawial sex i nie bylo to wcale na wsi. Bylo to w duzym miescie i powiem wam ze w miastach jest takie same ku*****o. A to co robia te dziewczyny oczywiscie nie jest godne pochwaly no ale sama bylam swiadkiem czegos podobnego we Wroclawiu tyle tylko ze tamte dziewczyny robily to za darmo, a tym z filmu za to placa. Zreszta co tu duzo mowic...ludzie ze wsi sa mniej obyci i pewne rzeczy ktore ludzi z miasta moga razic dla nich sa calkiem normalne.

#12 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 02 listopada 2010 - 09:05

"bo zawsza chciała być tancerką"

haha tancerka :lol: to co w tym filmie wyprawiaja, na pewno nie nazywa sie "tancze" w dyskotece. Sa tancerki erotyczne nazwijmy, i sa amatorki jak te. z reszta nie widzialam, zeby tam byl taniec. Bardziej prowokujace ruchy, i wystawianie swoich intymnosci z kazdej mozliwej strony. A ona sobie status tancerki przypisuje.
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#13 frezja

frezja
  • Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 02 listopada 2010 - 09:37

a tak swoja droga sam film sympatyczny. Podoba mi sie fragment w ktorym cala rodzina zasiada razem do stolu tam na polu. widac ze sa bardzo za soba, i to sie chwali. Uwielbiam taki widok...pozytywna postacia jest tez ten chlopak z blizna na czole. Rozczula mnie to kiedy opowiada o tej wigilii i o relacjach z ojcem...gdyby chcial sie troche doksztalcic bylby calkiem fajnym facetem. Dziewczyna na skuterze troche prosta ale tez wydaje sie sympatyczna. Warto zauwazyc jak wszyscy sobe pomagaja w domowych obowiazkach ( mimo ze ta jedna mama mowila ze nic nie robia haha) to do swini sie kazdy rwal z pomoca :D haha maja proste zycie, troche lipa ze kasy brak. Zazdroszcze im zycia na wsi, spokojnego i powolnego a nie jak miastowe...

#14 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 02 listopada 2010 - 11:51

oj dziewczyny dziewczyny, łatwo jest niektórym z Was oceniać czyjeś życie zza monitora. :roll: Sam tytuł tematu, ta ironia sugeruje że osoby mieszkające na wsi są ludźmi gorszymi...(?) "Lepiej by sobie książkę poczytali""?? Tylko, ze my nie wiemy jak to jest wychowywać się całe życie w biedzie. (nie mówie o wszystkich, ale na pewno o sobie). Większość z Was podchodzi do kuchenki i odpala gaz,a ogień sie pojawia w mig. Ale nie wszyscy tak mają. Czasami trzeba iść do lasu czy ogrodu i narąbać szczapek drzewa po to by mieć ogiień na którym będzie gotowany obiad. I tak jak mówi jedna z bohaterek z filmu- niekiedy cały tydzień czeka sie na tę wymarzoną sobotę, po to tylko żeby zapomnieć o biedzie, o trudach codziienności. Ja sama wychowałam sie w bloku, jeżdziłam ze znajomymi na takie imprezy góra do 17 roku życia, ale jestem w stanie wyobrazić sobie ich życie, sama znam takie osoby, ze wsi, z biednych domów, bieda rodzi biedę- smutne ale prawdziiwe. Co do tancerki- sama przyznała jaki styl życia propagowała przed porodem, może i jest głupiutka i ma poniżającą pracę, ale teraz jest odpowiedzialna nie tylko za siebie...Nie popieram jej wyboru, nie oceniam jej tańca, jej los nie jest dla mnie śmieszny. Ten film jest po prostu smutny, nie ma tu nic do śmiechu...

a tak swoja droga sam film sympatyczny. Podoba mi sie fragment w ktorym cala rodzina zasiada razem do stolu tam na polu. widac ze sa bardzo za soba, i to sie chwali. Uwielbiam taki widok...pozytywna postacia jest tez ten chlopak z blizna na czole. Rozczula mnie to kiedy opowiada o tej wigilii i o relacjach z ojcem...gdyby chcial sie troche doksztalcic bylby calkiem fajnym facetem. Dziewczyna na skuterze troche prosta ale tez wydaje sie sympatyczna. Warto zauwazyc jak wszyscy sobe pomagaja w domowych obowiazkach ( mimo ze ta jedna mama mowila ze nic nie robia haha) to do swini sie kazdy rwal z pomoca :D haha maja proste zycie, troche lipa ze kasy brak. Zazdroszcze im zycia na wsi, spokojnego i powolnego a nie jak miastowe...

Z tą wypowiedzią muszę się całkowicie zgodzić. Niektórzy mają piekny dom, pieniądze, a niektórzy są biedni, może i prości, ale każdy poszedłby za każdym w ogień. :-)

#15 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 02 listopada 2010 - 15:33

oj dziewczyny dziewczyny, łatwo jest niektórym z Was oceniać czyjeś życie zza monitora. :roll: Sam tytuł tematu, ta ironia sugeruje że osoby mieszkające na wsi są ludźmi gorszymi...(?) "Lepiej by sobie książkę poczytali""?? Tylko, ze my nie wiemy jak to jest wychowywać się całe życie w biedzie. (nie mówie o wszystkich, ale na pewno o sobie). Większość z Was podchodzi do kuchenki i odpala gaz,a ogień sie pojawia w mig. Ale nie wszyscy tak mają. Czasami trzeba iść do lasu czy ogrodu i narąbać szczapek drzewa po to by mieć ogiień na którym będzie gotowany obiad.

Roxi ja podpisuję się pod wypowiedziami dziewczyn poprzedzającymi twoją wypowiedź mimo, że wiem czym jest bieda, rabanie drzewa na opał lub fakt, ze nie zawsze jest co włożyć do garnka - i to dosłownie. Ale zawsze myślałam, ze chcę się kształcić, pójść do pracy, żeby właśnie nie skończyć w ten sposób - po drugie razi mnie w tych ludziach brak jakiejś inteligencji - nie potrafią poprawnie zbudować zdania :roll:
Mieszkałam na wsi, mam znajomych ze wsi - fakt, ze tam są inne realia, ale jeśli ktoś bardzo chce wydostać się z tego bagna, to da rade, a tu widzę pogodzenie ze swoim losem i to, że takie osoby lubią takie życie. Przyznają, że nie mają pieniędzy, pracy, ale mówią to ze spokojem. Dla mnie to kompletny brak nie perspektyw, ale marzeń, jakichś idei...

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#16 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 02 listopada 2010 - 16:20

no ja rozumiem bieda bieda , mam kolezanki na wsi - 6 ich było, ojciec tylko pracował , w dwóch izbach mieszkali. jak dziewczyny chciały w lato na dyskoteke to szły na jagody i miały jakies kilka zł i wieksza grupa jechały sobie potanczyc a nie zeby sie szmacic.

dziewczyna wychodzi , rozbiera daje sie obmacywac i ma z tego 200 zł <bezradny></span> gdyby poszła do jakigos klubu gogo dostała by lepsza kase i najwazniejsze nietykalnośc ;-) ona nie mysli jakie zycie bedzie miało jej dziecko , jak sie inni dowiedza co robi mamusia :-/ rozumiem ze to wies i innej pracy nie ma , ale jakies pks jezdza a jak nie to ciułam na prawojazdy , nie w rok to wdwa zrobie. ona nawet nie chce sie z tego wyrwac , a co bedzie za 10 lat , co bedzie robic , co bedzie z dzieckime gdyby jej sie cos stało , ani renty ani nic . bieda bieda , ale nie trzeba sie tak sprzedawac.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#17 frezja

frezja
  • Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 02 listopada 2010 - 16:34

sama na koncu powiedziala ze chce wrocic do szkoly....ja nie oceniam tej dziewczyny i powiem szczerze ze gdy sie ma dziecko na utrzymaniu, meza zula ktory bije to z braku perspektyw latwy pieniadz jest jedyna szansa na przetrwanie...a przepraszam bardzo gdzie ona znajdzie prace raz w tygodniu za 200 zl pewnie za jakies 2-3h tanczenia? mysle ze w tej sytuacji dziecko jest na pierwszym miejscu i moze nawet dlatego zdecydowala sie na taka prace. Zreszta co jak co ale z filmu nie bylo widac ze sie puszcza z kimkolwiek i ze dostaje hajs za sex... jedyne co robi to tanczy gola i mozna ja porownac do zwyklej striptizerki. Poza tym ludzie prosci nie maja parcia na edukacje. Jesli sa wychowaniu w prostym domu gdzie matka jest np. sprzataczka to kto ma byc dla nich wzorem zeby chcieli sie uczyc? oni nie maja czegos takiego jak ambicja. Dla nich liczy sie tylko to zeby miec za co przetrwac a nie robic kariery naukowe wiec lapia sie byle czego. Zreszta najwieksza chyba przeszkoda w nauce czy lepszej pracy jest brak pieniedzy. Bo skad oni wezma kase na bilety na pociag codziennie w dwie strony???? prawo jazdy jest cholernie drogie wiec watpie zeby komukolwiek z nich chcialo sie placic tyle kasy jesli w domu jest 600zl na iles tam osobowa rodzine...

#18 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 02 listopada 2010 - 17:19

a przepraszam bardzo gdzie ona znajdzie prace raz w tygodniu za 200 zl pewnie za jakies 2-3h tanczenia? mysle ze w tej sytuacji dziecko jest na pierwszym miejscu i moze nawet dlatego zdecydowala sie na taka prace.

Powiedziała przecież, ze taka praca jest dla niej satysfakcjonująca nie ze względu na dziecko, tylko dlatego, że o takiej pracy marzyła, ćwiczyła takie pozy przed lustrem zanim była w ciąży, więc nie rozczulajmy się nad nią, bo praca jest jeśli ktoś naprawdę szuka, to ją znajdzie - mogła pójść sprzątać ulice, a nie się szmacić, że tak brzydko to ujmę :roll:

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#19 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 02 listopada 2010 - 17:41

ja nie oceniam tej dziewczyny i powiem szczerze ze gdy sie ma dziecko na utrzymaniu, meza zula ktory bije

a ja po obejrzeniu tego mam wrażenie, że ona jest szczęśliwa, ma pracę o której marzyła, czuje się atrakcyjna, mama ją wspiera. Całą resztą sama się krzywdzi- ciągle wraca do faceta, który ją bije, uważa się za głupią, a nie chodzi do szkoły (ma zamiar podobno)

Poza tym ludzie prosci nie maja parcia na edukacje. Jesli sa wychowaniu w prostym domu gdzie matka jest np. sprzataczka to kto ma byc dla nich wzorem zeby chcieli sie uczyc

co ma do rzeczy kim jest matka czy w jakiej rodzinie się wychowywała? też powinnam mieć zawodowe, bo moja matka jest po zawodówce, a ojciec nawet jej nie skończył? No błagam :roll: Jej lenistwo i olewkę nie usprawiedliwiajmy tym w jakiej rodzinie się wychowywała :-P
Ciekawi mnie tylko za co ona jest tak ubrana i utrzymuje córkę, skoro nie zarabia za wiele <bezradny></span>

A co do reszty bohaterów reportażu- brak mi słów na ludzi, którzy pół wypłaty przeznaczają na imprezy i wszelkie popijawy z kumplami :roll: Robią po kilkanaście godzin dziennie tylko po to, żeby przepuścić tyle kasy i uchlać się do nieprzytomności.

rozumiem ze to wies i innej pracy nie ma , ale jakies pks jezdza

dokładnie, połowa z tych ludzi winę za brak pracy zgania na to, że mieszkają na wsi :-/
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#20 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 02 listopada 2010 - 17:43

Powiem tak- potrafię zrozumieć, że życie na wsi to nie sielanka, że każdy z utęsknieniem wyczekuje soboty bu trochę oderwać się od rzeczywistości, ale... to co robią te dziewczyny na scenie to nie jest taniec erotyczny... właściwie sama nie wiem jak nazwać to, że cała gromada facetów wkłada jej paluchy, ślini i nie wiadomo co jeszcze :roll: bo z tańcem to raczej niewiele ma wspólnego

ku*****o

emocje emocjami, ale kultura wypowiedzi obowiązuje
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo