Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Ah te dumne dziewczyny ze wsi

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
63 odpowiedzi w tym temacie

#61 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 14 grudnia 2010 - 13:09

I tak bedę się kształcić całe zycie. Nigdy nie myślałam żeby naukę zakończyć na liceum/technikum/zawodówce tak jak rodzice... ;-) I cieszę się :D

Oczywiście ,bo tak powinno być.Ja sama ciągle powtarzam córce,że uczy sie dla siebie ,nie dla mnie.Że ta nauka w przyszłości zaowocuje dobrze płatną pracą i życiem na tzw.poziomie.Mnie niestety, nikt tak nie motywował.Po za tym corki do nauki szczególnie zaganiać nie muszę.Sama chce się uczyć dalej. :-)

#62 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 14 grudnia 2010 - 17:02

cenionka "stary" ma jakies doswiadczenia i jemu czasem latwiej walczyc z całym swiatem :-0 a mlody czlowiek, który nie ma do tego np silnego charakteru i ma niska samoocene to bedzie mu trudno i moze szybko odpyscic, nie chciec sie wybijac , nie chce byc dewiantem w swoim srodowisku.
ja nie usprawiedliwiam , ze jak ktos jest na marginesie , to wynika z tego jakich miał rodziców< smieszy mnie tez to hasło : z dobrego domu - czesto dla wielu ludzi tozsame ze stwierdzeniem z bogatego>.
na to wszytko sklada sie wiele czynników i ja rozumiem , ze czasem bardzo trudno sie jest wybic z jakiegos wygwizdowa , czasem checi nie wystarcza, musi pomóc ktos z zewnatrz .

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#63 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 14 grudnia 2010 - 17:07

cenionka "stary" ma jakies doswiadczenia i jemu czasem latwiej walczyc z całym swiatem

a jeżeli za "starego" zawsze wszystko robiono, to jak ma walczyć z tym światem?

A na końcu i tak każdy będzie oceniał sytuację innych przez własny pryzmat. ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#64 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 11 kwietnia 2014 - 16:03

Dokument "Czekając na sobotę" oglądałam już jakiś czas temu... szokujący, smutny.

Jak widać każdy ma inne pojęcie zabawy, rozrywki i pracy. Dla tych ludzi, mieszkających na wsi, sobotnia dyskoteka jet sposobem na oderwanie się od rzeczywistości, dowartościowaniem się (bo spodobają się jakimś napaleńcom).

Najbardziej przeraża to, gdy mówią od jakiego wieku chodzą na takie dyskoteki, od jakiego wieku piją czy biorą narkotyki.

I to wszystko będzie się ciągnęło dalej, z pokolenia na pokolenie. Dziecko nie będzie miało innych wzorców.

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''