Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Przepis na udany związek

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
139 odpowiedzi w tym temacie

#81 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 19 czerwca 2008 - 23:17

Olciiia, no wlasnie paul, pisal dopiero:)

#82 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 19 czerwca 2008 - 23:23

No to skoro tak :mrgreen: to juz nie trzeba o niczym z nim rozmawiac bo on sam sobie poczyta to co bylo wczesniej i to co jest tteraz i zobaczysz na pewno cos do niego dotrze :)

a jak sie zalogowal to juz duzy plus dla niego :)

#83 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 19 czerwca 2008 - 23:25

Olciiia, nie. Unika rozmow. Ide spac. Zdolowalam sie tylko. Dobrej nocki

#84 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 19 czerwca 2008 - 23:29

niech unika ale przeciez nikt mu nie kaze rozmawiac poczyta - to wystarczy :) nie rozumiem czym sie zdolowalas ?

#85 anusek

anusek
  • Użytkownik
  • 3 457 postów

Napisano 20 czerwca 2008 - 00:30

Poprostu cieszcie się z tego że z wami jest, on naprawdę nie jest z przymusu. Mężczyzna jest takim stworzeniem że jeśli męczy się z kobietą, to idzie do innej. Jeśli z wasi mężczyźni z wami są, to znaczy że jest im dorze z wami

no właśnie idzie do innej co nie oznacza że zostawia tą pierwsząto kobiety odchodzą jak im jest naprawde źle,jak juź nic nie da sie zrobic.i ja nikdy nie usiłowałam nic naprawiac na siłe,a jak już to zmiany zaczynałam od siebie,nie pytając czy on uważa je za potrzebne i póki co sie nie myliłam,trzeba poprostu działac a nie gadac.wiadomo że facet raczej nie powie otwarcie co mu nie pasuje.tu potrzebna jest ta babska intuicja.
wiesz kto-tego czego szukasz ja już tu nie napisze,nie marnuj czasu!!!!!!!!!!!!!

#86 Verona

Verona
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 18 września 2008 - 15:14

Nie brać wszystkiego zabardzo do siebie ... przymykać oko na błachostki,podejść poważnie do konkretnych problemów - Konkretne problemy to oczywiście dla kazdego co innego :-D

#87 kasiatoja

kasiatoja
  • Użytkownik
  • 1 244 postów

Napisano 18 września 2008 - 15:43

Ja jestem w związku od prawie 2 lat.. wczesniej dość często sie kłóciliśmy i to dosłownie o jakieś totalne bzdury.. oboje stwierdziliśmy, że to do niczego nie prowadzi.. teraz wiemy że czasem trzeba iść na kompromis, czasami ustąpić i kierować sie dobrem połówka/połówki...jak ja mam zły dzień W. wie, że lepiej mnie nie prowokować, - jak on ma to ja wtedy czekam aż mu przejdzie :-D dla nas jest tak dobrze.. fakt, że czasami jakieś sprzeczki są no bo jak to tak bez tego??!! ;-)
Dołączona grafika

"....a ja się śmieje kiedy ludzie mówią mi o tych królach zza dalekich mórz...a ja sie śmieje wtedy odpowiadam im: nie mam nic oprócz paru pięknych snów...."

#88 Alisekai

Alisekai
  • Użytkownik
  • 2 027 postów

Napisano 23 września 2008 - 16:44

Hm... udany przepis, który przynajmniej u mnie się sprawdza to:
:arrow: miłość
:arrow: zrozumienie
:arrow: zaufanie
:arrow: poświęcenie

#89 matrans

matrans
  • Użytkownik
  • 32 postów

Napisano 25 września 2008 - 12:04

ciezko to wszystko pogodzic czesem bo zycie jest trudne pełne nioespodzianek łez a czsem zalu do całego swiata

#90 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 28 września 2008 - 16:12

najgorsze jest chyba kiedy dwoje ludzi zyje tylko swoim zyciem a nie wspolnym <bezradny></span>

Tak więc trzeba miec jedno i drugie ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#91 kayen

kayen
  • Użytkownik
  • 870 postów

Napisano 29 września 2008 - 13:33

najgorsze jest chyba kiedy dwoje ludzi zyje tylko swoim zyciem a nie wspolnym

Równie złe jest życie tylko wspólnym życiem, czekanie cały dzień na faceta aż wróci wieczorem z pracy, odseparowanie się od świata i porzucenie swoich znajomości, marzeń, pasji.

Trzeba znaleźć złoty środek :->

#92 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 29 września 2008 - 21:45

Trzeba znaleźć złoty środek

na tym to wszystko chyba polega aby spotkac sie ze swymi marzeniami oraz oczekiwaniami w pół drogi
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#93 malutka-iwona

malutka-iwona
  • Użytkownik
  • 4 549 postów

Napisano 29 września 2008 - 22:03

Chyba nie ma takiego przepisu. Każdy jest inny i trzeba do tego podchodzić indywidualnie. Ile ludzi, tyle sytuacji! Ważne, by pielęgnować związek, dbać o drugą osobę, dać jej odczuć, że jest niezastąpiona, jedyna...
Jestem w Peru...

#94 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 07 października 2008 - 18:39

Co robić, aby związek był udany? Macie na to jakieś sposoby?

Ja mogę powiedzieć, że na pewno do sposobów należy umiejętność chodzenia na kompromisy, wspólny śmiech, czasami też wyrozumiałość dla partnera. No i na pewno zrobienie jak na jakiś czas czegoś szalonego, spontanicznego - czegoś innego niż codziennie - to pozwala zachować taką świeżość w związku, oraz oczywiście wspólne wygłupy ( my np co roku rzucamy się w śniegu - zimą, a latem - wojna na piasku :D ).
Ale też ważne jest zgodne podejście do spraw poważniejszych, typu sposób wydatkowania pieniędzy czy wychowania dzieci.
A Wasze sposoby na udany związek? ;)

Najleprzy przepis? Nie starać się na siłę uszczęśliwiać tej drugiej osoby. I myśleć też o sobie. Związek to nie jest zamknięcie dwóch osób w ''klatce'',ale zdrowe podejście do zycia z dużą dawką dystansu do siebie. To napewno nie jest regółą,ale kiedy człowiek stara się ZA BARDZO to nie zawsze wychodzą z tego dobre rzeczy...za to kiedy podchodzi do związku na tzw.luziku wtedy jest szansa na udany związek...tak sądzę choć może się mylę;)

#95 Alisekai

Alisekai
  • Użytkownik
  • 2 027 postów

Napisano 11 października 2008 - 19:37

Według mnie nie ma uniwersalnego przepisu na udany związek, ale na pewno powinien być oparty na szczerości, miłości i zaufaniu.

#96 tanika_aha

tanika_aha
  • Użytkownik
  • 2 491 postów

Napisano 30 października 2008 - 19:40

Dużo dużo miłości,ciepła i zaufania,szczerości i wyrozumiałości :-)
Gdy patrzysz na mnie,wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...!

If you don't know my name, you can call me baby Dołączona grafika" title="" />

#97 lily

lily
  • Użytkownik
  • 690 postów

Napisano 30 października 2008 - 22:30

Oprócz wspomnianej dużej dawki miłości, czułości, ciepła, i wiadomo wierności to wyjaśnianie nieporozumień tak szybko jak się tylko da, mówienie czego się oczekuje i pragnie, myślenie też o sobie i swoich potrzebach.

Gdyby to wszystko bylo takie proste... <bezradny></span> nie było by rozwodów :lol:
lilian

#98 luna

luna
  • Użytkownik
  • 302 postów

Napisano 31 października 2008 - 13:55

zycie ze zrozumieniem wspólnych problemów
dawać i wymagać
szanować i wymagać szacunku
a jak się nie da to odejść ,nie zabijać w sobie chęci życia

#99 WiOlLuŚś

WiOlLuŚś
  • Użytkownik
  • 174 postów

Napisano 02 grudnia 2008 - 22:40

ja mysle ze szczerość... zaufanie.... przyjaźń w zwiazku... szacunek... poświecenie... dzielenie sie uczuciami... przezywanie razem dobrych i złych chwil... itd.
I najwazniejesze to okazywanie miłosci ... bo słowa to jedno lecz słowa musza miec odzwierciedlenie w czynach !!

#100 Madziuś

Madziuś
  • Użytkownik
  • 3 332 postów

Napisano 09 grudnia 2008 - 16:12

Ja myślę,że szczerośc,zaufanie,bycie razem w tych dobrych jak i złych chwilach..
I trzeba się starac,okazywac miłośc.

Ale i tak nie ma idealnego związku,w każdym są i będą kłótnie..czy małe czy duże..