- Listki szpinaku obmywamy, kroimi( ja lubie bardzo dropbiutko), polewamy odrobina oliwy z oliwek, olejem sezamowych i sezamem, dodajemy rodzynek i mamy prostą saletke do kolacji, obiady i dobrego wina. Dodam jeszcze ze kiedys bylam na diecie, w ktorej było mnóstwo szpinaku i mialam przepiękna cere!! Dlugo od tamtej pory szpinaku nie jadlam, bo zamiast w przyjemnej, przepysznej wrecz formie, to ja zapychalam sie na sile tymi papkami mrozonymi bez zadnych przypraw( hehe...
Ryby - przepisy
Napisano 10 marca 2008 - 23:41
- Listki szpinaku obmywamy, kroimi( ja lubie bardzo dropbiutko), polewamy odrobina oliwy z oliwek, olejem sezamowych i sezamem, dodajemy rodzynek i mamy prostą saletke do kolacji, obiady i dobrego wina. Dodam jeszcze ze kiedys bylam na diecie, w ktorej było mnóstwo szpinaku i mialam przepiękna cere!! Dlugo od tamtej pory szpinaku nie jadlam, bo zamiast w przyjemnej, przepysznej wrecz formie, to ja zapychalam sie na sile tymi papkami mrozonymi bez zadnych przypraw( hehe...
Napisano 15 czerwca 2015 - 10:59
/.../
Obiad: Łosoś na jedną porcję.
1 główka brokułu pokrojonego drobno
2 ząbki czosnku, pokrojone na plasterki
2 łyżki oliwy z oliwek
1/ rozgrzej piekarnik do 200 stopni
2 /rozgrzej patelnię i wlej na nią oliwę
3/ kiedy oliwa się rozgrzeje, dodaj czosnek i brokuły
4 /smaż na szybkim ogniu, a później dolej trochę wody i pod przykrywką podduś
W piekarniku upiecz dobrze doprawionego solą morską, cytryną, pieprzem, łososia.
Po upieczeniu połóż rybę na talerzu i dodaj brokuł z czosnkiem. Proste i smaczne.
Śniadanie i kolacja: Zielony koktajl
1 ½ mleka migdałowego
½ szklanki wody kokosowej (zdrowa żywność)
2 liście jarmużu (zastanawiam się co zamiast… bo nie mogę dostać nigdzie)
½ avocado
½ szklanki pokrojonego mango
Zmiksuj wszystkie składniki razem do otrzymania jednolitej konsystencji. Wodę kokosową można pozyskać również z kokosa. Można zrobić tyle tego koktajlu aby starczyło na 24 godziny.
/.../
Smacznego. 
źródło: Fundacja goodness
Użytkownik Olenka edytował ten post 15 czerwca 2015 - 17:02
Do przepisów mamy oddzielne tematu