Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Przepis na udany związek

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
139 odpowiedzi w tym temacie

#101 z1utka

z1utka
  • Użytkownik
  • 306 postów

Napisano 07 lipca 2009 - 12:54

Porada jaką usłyszałam od mamy jest teraz dla mnie sposobem na udany związek.

Zgoda buduje, a niezgoda rujnuje

Trzeba rozmawiać o wszystkim, jeśli coś sie niepodoba otwarcie o tym mówić. Tak aby nie było problemów i niepotrzebnych kłótni.

#102 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 07 lipca 2009 - 12:58

Trzeba rozmawiać

poza rozmową, druga w kolejności jest umiejętność pójścia na kompromis ;)
nie ma mnie tu i nie będzie.

#103 z1utka

z1utka
  • Użytkownik
  • 306 postów

Napisano 07 lipca 2009 - 13:03

cerrata, oczywiście, że masz racje. Bez kompromisu w naszym związku byłaby jedna wielka burza i robienie na złość. A tego naprawde nie lubie. Sama nie robie na złość bo uważam że to wszystko psuje. A potem oczywiście on by musiał się odegrać i wyszło by takie błędne koło. Dlatego ja teraz zaciesnełam zęby jak mnie skrzywdził i wybaczyłam mu. Nie zrobiłam mu na złość choć on by mi na pewno zrobił w takiej styuacji. I dobrze o tym wie, że jeśli teraz zrobi coś na przekór mi to dostanie mega nauczkę :) Dobrze, że postarałam się skonczyć te dogryzanie sobie nawzajem, ale jeśli on nie skończy to ja mu dopiero pokaże. !!

#104 bouma

bouma
  • Użytkownik
  • 57 postów

Napisano 07 lipca 2009 - 13:06

W jakich sytuacjach powinno się (byłoby wskazane) "iść na kompromis"?

#105 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 07 lipca 2009 - 13:10

bouma, w każdej konfliktowej sytuacji, czyli wtedy gdy Ty masz inne zdanie i on ma inne, wówczas każda ze stron musi po trochu ustapić żeby nie pogłębaić konfliktu.

#106 z1utka

z1utka
  • Użytkownik
  • 306 postów

Napisano 07 lipca 2009 - 13:12

Hmmm. No w takiej sytuacji gdy obie strony chcą czegoś innego. Trzeba w tedy zastanowić się nad taim rozwiązaniem które po części zadowoli każdego ale żadnego nie urazi. Nie wiem czy uda się przytoczyć jakiś przykład.

Ale trzeba facetowi czasami ustępować, gdy sie złości to mu przynieść jakiegoś cukierka, kisiel czy budyń [ tak jak ja to robie] a on nawet sam nie wie kiedy został owinięty w okól palca swojej cwanej kobietki :)

#107 bouma

bouma
  • Użytkownik
  • 57 postów

Napisano 07 lipca 2009 - 13:16

szczerości, miłości i zaufaniu

<hmm></span> coś mi tu nie gra <zespol></span> do końca...Miłość i zaufanie, razem czy osobno ("związki" mogą być różne)? Szczerość i zaufanie mogą być w konflikcie. Dlaczego?

[ Dodano: 2009-07-07, 14:22 ]

bouma, w każdej konfliktowej sytuacji, czyli wtedy gdy Ty masz inne zdanie i on ma inne, wówczas każda ze stron musi po trochu ustapić żeby nie pogłębaić konfliktu.

<hmm></span> coś mi tu nie gra <31></span> do końca... "A" ma rację, "B" racji nie ma, spierają się, czyli jest konflikt <ciah></span> . Czy "A" powinna ustąpić "B(aranowi)"? I kto wtedy wychodzi na tym gorzej (na przyszłość, a nawet "na teraz")? Sytuacja jest powtarzalna.

#108 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 07 lipca 2009 - 13:22

bouma, zaczynam myśleć, że mówisz niczym świadek Jehowy bo oni też takie morały prawią zawsze, filozują a gdzie niby szczerośc i zaufabnie leżą w konflikcie? No chyba że Ci chodzi o to że nie mozna być zbyt szczerym bo wówczas druga osoba straci do mnie zaufanie, tak?Kompromis to złoty środek, trzeba go znaleźć a wtedy nikt nie bedzie poszkodowany

#109 bouma

bouma
  • Użytkownik
  • 57 postów

Napisano 07 lipca 2009 - 13:36

owinięty w okól palca

<hmm></span> coś mi tu nie gra <nuci5></span> do końca...On postawił na swoim, a Ty twierdzisz, że owinęłaś go sobie w ten sposób wokół palca? "Owijanie sobie kogoś wokół palca" polega na tym, że ten ktoś chcąc nie chcąc nam ulega (tak tak, z elementami manipulacji). Chyba, że Twoja wypowiedź jest niepełna i "przez podanie zwykłego budyniu" skłoniłaś go np. do super sexu wielogodzinnego :-D . Z wieloma orgazmami... <zakrecona></span>

#110 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 07 lipca 2009 - 13:37

bouma, odpowiedz tez na moje pytanie, bo coś mi tu nie gra

#111 bouma

bouma
  • Użytkownik
  • 57 postów

Napisano 07 lipca 2009 - 13:41

bouma, zaczynam myśleć, że mówisz niczym świadek Jehowy bo oni też takie morały prawią zawsze, filozują a gdzie niby szczerośc i zaufabnie leżą w konflikcie? No chyba że Ci chodzi o to że nie mozna być zbyt szczerym bo wówczas druga osoba straci do mnie zaufanie, tak?Kompromis to złoty środek, trzeba go znaleźć a wtedy nikt nie bedzie poszkodowany

<superwoman></span> Zarzucasz mi moralizowanie? Taaak? A przecież sama się powołujesz na moralną maksymę "złotego środka" (pamiętajmy, że mowa tu o kontaktach międzyludzkich). <byebye></span> idę na obiad.

#112 z1utka

z1utka
  • Użytkownik
  • 306 postów

Napisano 07 lipca 2009 - 13:43

hahaha. :)

Nie oceniaj moich sposobów na owijanie sobie faceta wokól palca. Sory ale to ja postawiam na swoim jeżeli wiem co on lubi, sprawiam mu przyjemność a on potem mi ulega pod każdym względem.

Co do seksu to nie musze go przekupywać. Nie wypowiadaj się na takie tematy bo jak na razie Twoje wypowiedzi są bardzo prymitywne i naprawde chyba nie wiesz jak postepuje się w miłości, bo ja jako życiowa partnerka mojego faceta wiem, co powinno się robić aby było ok.

Czytanie ze zrozumieniem się kłania, on gdy się złości to ja mu potrafie jakoś w tej chwili poprawić humor. O to chodziło kochana. A w takiej sytuacji on patrzy na mnie jak na zbawienie i jest mi wdzięczny. tyle :)

#113 z1utka

z1utka
  • Użytkownik
  • 306 postów

Napisano 07 lipca 2009 - 13:47

Co za żenada. Jeśli w pewnej kwesii nie masz kompletnie o niczym pojęcia to nie wypowiadaj się, bo jak na razie to my prowadzimy udane związki i jakoś nam to wychodzi. A ty tylko wydajesz się być zakompleksioną panią któa pozjadała rozumy. Nie podważaj moich wypowiedzi jeśli zupełnie nie masz pojecia o niczym.

#114 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 07 lipca 2009 - 13:49

(pamiętajmy, że mowa tu o kontaktach międzyludzkich).

najwyraźniej ty z nimi jesteś na bakier, smacznego spanka i pyszniutkiego obiadku, sama napiszesz jak będziesz chciała, nikt Ci nie bezie niczego przypominał

#115 z1utka

z1utka
  • Użytkownik
  • 306 postów

Napisano 07 lipca 2009 - 13:52

Daruj sobie dziecinko. Twoja teoria jest prymitywna a czytając Twoje wypowiedzi moge stwierdzić, że praktyki nie było żadnej.

#116 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 07 lipca 2009 - 13:53

Dziewczyny, dajcie spokoj bo robicie już brzydkiego OT.

#117 bouma

bouma
  • Użytkownik
  • 57 postów

Napisano 07 lipca 2009 - 14:03

Co za żenada. Jeśli w pewnej kwesii nie masz kompletnie o niczym pojęcia to nie wypowiadaj się, bo jak na razie to my prowadzimy udane związki i jakoś nam to wychodzi. A ty tylko wydajesz się być zakompleksioną panią któa pozjadała rozumy. Nie podważaj moich wypowiedzi jeśli zupełnie nie masz pojecia o niczym.

No dobra. Sama tego chciałaś...Przypomnij sobie co pisałaś 2 lub 3 lipca. I co pisały na temat Twojego "udanego związku" 3 lipca m.in. Roxi i tigraa84 (moim zdaniem słusznie). Twoja pamięć odmawia Ci posłuszeństwa?

#118 martusia254

martusia254
  • Użytkownik
  • 49 postów

Napisano 07 lipca 2009 - 14:05

jestem takiego samego zdania. to temat o udanym zwiazku a nie. poza tym sprawa kompromisow jest indywidulana dla kazdej z nas i nie powinno sie na ten temat dyskutowac kiedy pojsc na kompromis z facetem a kiedy nie. bo kazda ma inne zdanie i wychodzi klotnia.
Dołączona grafika

#119 bouma

bouma
  • Użytkownik
  • 57 postów

Napisano 07 lipca 2009 - 14:07

(pamiętajmy, że mowa tu o kontaktach międzyludzkich).

najwyraźniej ty z nimi jesteś na bakier, smacznego spanka i pyszniutkiego obiadku, sama napiszesz jak będziesz chciała, nikt Ci nie bezie niczego przypominał

Dziękuję pokornie. A Ty sobie przypomnij co pisała Sandy 5 lipca ("problemy w związkach").

#120 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 07 lipca 2009 - 14:10

Umiaru nie macie?! Piszcie sobie na pw, jak się Wam coś nie podoba, bo nikomu sie nie chce użerania czytać :roll: Już nie mówię o tym, że jak się administracja wkurzy to piękne ostrzeżenie dostaniecie.