Nasi milusińscy II
Napisano 17 stycznia 2016 - 21:41
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 30 kwietnia 2016 - 19:18
@Madź fajny, tez mam czarnego królika ☺
pokazałabyś ![]()
a takie mam pobudki od kiedy Uszaty został pozbawiony krat:
poczuł wolność ![]()
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”
Napisano 31 sierpnia 2016 - 17:51
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”
Napisano 31 sierpnia 2016 - 22:30
Napisano 01 września 2016 - 05:49
-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?
-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! 
Napisano 01 września 2016 - 06:34
Napisano 06 września 2016 - 08:09
Przedstawiam Wam naszego nowego przyjaciela Bostona. Znaliśmy go wcześniej, przygarnęliśmy bo znajomy rozstał się z kobietą i wyjechał za granicę. Ma ok. 1,5 roku i zachowuje się jak szczeniak. Tylko sił ma o wiele więcej. Ale ogólnie jest kochanym pieskiem. Antek go uwielbia
Napisano 06 września 2016 - 11:20
Napisano 06 września 2016 - 13:48
Ma ok. 1,5 roku i zachowuje się jak szczeniak
Labradory dłuuuuugo tak mają ![]()
Świetny jest ![]()
@Madź fajne króliczki
pisz szybko skąd pomysł i w ogóle, bo ja chyba dalej siedzę pod wrażeniem
![]()
Napisano 06 września 2016 - 15:20
Mój zapał został ostudzony po rozmowie z weterynarzami z Synergii, którzy mają pod skrzydłami króliki ze Stowarzyszenia Pomocy Królikom. Powiedzieli, że ich zdaniem najlepiej drugiego przygarnąć po miesiącu od kastracji, mogłabym wcześniej z moim metrażem (a więc i możliwością trzymania ich osobno gdybym wzięła drugiego od razu), gdybym mieszkała na miejscu. Albo przy kolejnej wizycie w Polsce po prostu.I jakby była potrzeba mogę kiedyś drugiego przygarnąć. Tylko na razie się głośno nie odzywam na ten temat
No to pomyślałam lipa. Ale że mam w ulubionych też kolejne dwie królicze fundacje nie umknęło mojej uwadze, że jeden królik z Fundacji Przygarnij Królika znalazł dom w Wiedniu. Było to parę miesięcy temu (maj chyba), napisałam więc do pośredniczki z FPK w Katowicach i nie owijając w bawełnę przedstawiłam naszą sytuację. Że nie mam upatrzonego królika, musi być samiczka, starsza od Uszatego albo w zbliżonym wieku i taka która nie boi się dzieci. Wysłałam zdjęcia tego w jakich warunkach żyje nasz królik, napisałam o kastracji i możliwych opcjach "po wszystkim".
Kasia nie widziała najmniejszego problemu. W lipcu ustaliliśmy, że wstępnie ona chciałaby nam Siarkę powierzyć. Nikt od kwietnia o nią nie pytał, była jednym z wielu króli odebranych z pseudo hodowli w Swarzędzu.
Pojechaliśmy na zapoznanie w dniu kastracji. Raczej się tak nie robi, ale ryzyk fizyk, bo czas nas gonił. To był strzał w dziesiątkę, do domu jechały już w jednym transporterze, nie było potrzeby trzymania ich osobno w ogóle
Hierarchia w stadzie jeszcze nie ustalona, ale coś czuję, że jak Uszatemu te hormony całkowicie opadną to ona mu pokaże kto będzie rządził w tym związku
Napisano 06 września 2016 - 15:31
@Madź extra! serio aż z bananem na buzi czytałam
człowiek człowiekiem, ale nic nie zastąpi tak towarzystwa królikowi jak drugi królik
![]()
Napisano 06 września 2016 - 15:43
Tylko czasami jak mi się syndrom Elmirki włączy
Napisano 10 marca 2017 - 16:39
Użytkownik Jogobella edytował ten post 10 marca 2017 - 16:40