Ja kocham koty, ale niestety jestem bardzo na nie uczulona. Mam za to dwa pieski ze schroniska oraz żółwia, kameleona, jeża pigmejskiego, aksolotla i ślimaka (z tych baaardzo dużych) . Oczywiście obowiązki przy zwierzętach dzielę z synem, który również hoduje dodatkowo różne robaki
mączniki i drewnojady na karmienie.
Nasi milusińscy II
Napisano 16 kwietnia 2015 - 14:09
Napisano 16 kwietnia 2015 - 14:53
@1parasolka wrzucisz fote slimaka ![]()
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 16 kwietnia 2015 - 14:58
@1parasolka można legalnie hodować takie zwierzęta? Tak tylko pytam z ciekawości. Można w normalnym zoologicznym je kupić? Nie spotkałam się chyba ![]()
Napisano 20 kwietnia 2015 - 11:51
Magdaaaaa oczywiście wrzucę
teraz Zakrętka śpi zagrzebana i wystaje jej tylko koniuszek skorupki, ale jak wstanie to cyknę jej zdjęcie
Zakrętka ma około roku i jest jeszcze stosunkowo mała. To gatunek Achatina Achatina i mamy nadzieję, że urośnie taka duża jak pokazują w internecie
.
Wisienkowa wszystkie zwierzaczki są dopuszczone do hodowli w Polsce, musiałam tylko zarejestrować Kameleona w urzędzie. Wszystkie zwierzęta kupiliśmy w sklepie zoologicznym lub od hodowców.
Teraz dodam zdjęcia Żaby (kameleon) i Sindy (jeż)
Napisano 26 kwietnia 2015 - 14:48
sliczny jezyk ![]()
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 01 maja 2015 - 11:17
@1parasolka piękności
Kameleon jest boski, ta mina ![]()
Jeż jak to jeż- też słodziak. A ślimaki uwielbiam, więc Zakrętka również super ![]()
Napisano 11 grudnia 2015 - 23:16
zdjęcia robione żelazkiem
nasz Uszaty (albo Uszata
zdjęcia robione żelazkiem
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”
Napisano 21 grudnia 2015 - 16:32
Uszaty raz jeszcze ![]()
i ten tego, Zuzu ma urządzony pokój, teraz królik się doczekał a my nadal śpimy na materacu
debile no, takie stare a takie "gupie" ![]()
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”
Napisano 22 grudnia 2015 - 10:51
@Tilia, możemy sobie pozwolić, to czemu nie dać mu swobody
Ma 120x200cm dla siebie, a my mamy może 1/9 pokoju mniej. A wiem, że potrzebuje. I jakby była potrzeba mogę kiedyś drugiego przygarnąć. Tylko na razie się głośno nie odzywam na ten temat ![]()
Napisano 22 grudnia 2015 - 15:53
@Tilia dzięki
Ty tak kochasz wszystko co ma 4 łapy, więc się cieszę, że doceniasz ![]()
Chooociaż to jeszcze nie jest to co chcę żeby było
ale wiadomo - budżet przed świętami ograniczony.
Trzeba ścianę poprawić, żeby estetyczniej wyglądała i dokupić parę rzeczy.
A tak swoją drogą - nie orientujesz się kiedy można kastrować króliczki? Do PL zjeżdżamy najwcześniej za miesiąc i wtedy dopiero do weterynarza pójdziemy. Uszak ma ok 4-5 miesięcy.
Napisano 22 grudnia 2015 - 22:44
@Madź wg mojej wiedzy już można go kastrować. Tylko jeśli to samczyk to nie sprawiajcie za szybko koleżanki, bo on jeszcze będzie płodny przez dłuższy czas ![]()
Napisano 22 grudnia 2015 - 22:53
@Tilia, nie wiemy tego na pewno, ale raczej samiec (chyba, że samiczki też ściany obsikują
) dowiem się od weta na 100%.
nie sprawiajcie za szybko koleżanki
To w ogóle myślę, że jak jakiś króliś będzie potrzebował domu to przygarniemy po prostu. Póki co zobaczymy jak to będzie wszystko z jedną sztuką działało, podróż samochodem 12h do PL itp.
Już jak braliśmy tego czarnucha to babeczka się pytała czy nie chcemy więcej maluchów przygarnąć, ale musieliśmy realnie myśleć.
Napisano 22 grudnia 2015 - 22:56
@Madź króliczek piękny ! Sama też miałam kiedyś królika i jedyną jego wadą było to, ze tak szybko umarł
I w sumie jako dziecko przeżyłam to bardzo.
A drugiego nieumyślne zabiłam, gdyż wypadł mi z rąk na panele...
EDIT: Wybieg obłędny ! Gratuluję wykonania i pomysłu ![]()
Keep calm and become a doctor
// Mission completed
Napisano 11 stycznia 2016 - 15:15
tak się chowam przed wścibskimi człowiekami ![]()
kobieto odejdź ode mnie
albo jednak poniucham co tam trzymasz fajnego