Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

prawo jazdy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2775 odpowiedzi w tym temacie

#2521 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 24 stycznia 2013 - 21:46

inqaa, ja ulic nie pamiętam :P ale po prostu na osiedlach - teraz jest duży problem, bo w Łodzi osiedla są nieodśniezone i faktycznie nia ma gdzie parkowac - niedługo odwilż, to już będzie ok ;)

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#2522 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 25 stycznia 2013 - 12:09

Torii to Ci się poszczęściło. Ja myślałam, że miałam szczęście, bo tylko parkowanie prostopadłe przodem miałam, ale parkować na pustym placu to dopiero fart.
inqaa a w którym wordzie zdajesz?

Jak ja zdawałam prawko to nie było problemu z uczeniem się parkować. Zawsze jeździłam na parkingi hipermarketów, ale od czasu zmiany prawa to można niestety wpakować się na policjantów.

Nie przypominam sobie, żebym o czymś takim uczyła się na kursie, że samochód nie może stać z zapalonym silnikiem na parkingu.

Ja też nie przypominam sobie o czymś takim, dlatego bardzo zdziwiło mnie to prawo.

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#2523 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 26 stycznia 2013 - 12:44

inqaa a w którym wordzie zdajesz?

wstepnie na Smutnej, ale już sama nie wiem :-?
Dostałam wczoraj od instruktora kartkę z Rondem Solidarności <wow></span>
nie jestem w stanie wyobrazić sobie mnie na tym skrzyżowaniu, choć byłam tam raz, ale to tylko gdzieś z boku tylko.

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#2524 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 26 stycznia 2013 - 13:07

Dostałam wczoraj od instruktora kartkę z Rondem Solidarności <wow></span>
nie jestem w stanie wyobrazić sobie mnie na tym skrzyżowaniu, choć byłam tam raz, ale to tylko gdzieś z boku tylko.

mnie jakoś na jazdach i egzaminie ronda, wielkie krzyżówki, skomplikowane osiedla nie przerażały- dopiero jak zdałam to się zastanawiałam 'jak ja tam mogłam śmigać bez strachu' :shock: nie było czasu na panikę, trzeba było jechać i jakoś sobie radzić :lol:
Także nie będzie tak źle inqaa ;-)

A o tym odśnieżaniu bez zapalania samochodu- ochrona środowiska dba o środowisko a my mamy zamarzać :lol: A tak poważnie to nie znam nikogo, kto w taki mróz odśnieża samochód bez wcześniejszego nagrzania <bezradny></span> M. nawet jak wyprowadza z garażu i nie musi odśnieżać to zostawia na chwilę zapalony.
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#2525 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 27 stycznia 2013 - 17:49

Dołączona grafika

:-> :-> :->
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#2526 Histeria:)

Histeria:)
  • Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Wzrost:w sam raz:P
  • Włosy:brąz
  • Stan:Jeszcze panna...
  • Partner:K.
  • Nastrój:Brak
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 27 stycznia 2013 - 22:49

Inqaa ja parkowanie już przerabiałam i to właśnie na nieodśnieżonych osiedlach-nie było tak źle.Zasady zawsze są te same,a jak dasz radę na śniegu to tym bardziej potem, jak już puści. Jak będziesz szła na egz. to po śniegu zostaną na szczęście tylko wspomnienia.

#2527 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 28 stycznia 2013 - 21:28

Madź, słyszałam o tym że gość od WORD-u nie zdał haha :mrgreen: :mrgreen: Jestem ciekawa czy zniosą te egzaminy czy jednak zostaną <hmm></span>

#2528 malwitka

malwitka
  • Użytkownik
  • 1 213 postów

Napisano 31 stycznia 2013 - 22:50

Dzisiaj również natknęłam się w gazecie na artykuł w którym była mowa o 90% oblanych testów teoretycznych. Z jedej strony to dobrze, niech nauczą się mysleć, a nie kłują na blachę, a jak przychodzi co do czego to dupka :lol: Nie widomo co zrobić i jak się zachować :-/

#2529 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 05 lutego 2013 - 19:38

ostatnio slyszalam w tv , ze jednym z miast , ktore ma wysoka zdawalnosc egzaminów praktycznych to Łodz.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#2530 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 05 lutego 2013 - 20:03

magdaaaaa, to mnie teraz zdziwiłaś! Bo u nas zawsze był ogromny problem zdać prawko, a tu taka informacja. Od kilku lat utrzymywaliśmy pozycje najmniejsze ilości zdań praktycznych.

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#2531 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 05 lutego 2013 - 20:55

Od kilku lat utrzymywaliśmy pozycje najmniejsze ilości zdań praktycznych.

eeee. serio?
To czemu niby krowka wybrała się akurat do Łodzi żeby tam zdawać egzamin?
Bo chyba taki był powód.
Chyba że się mylę...
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#2532 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 05 lutego 2013 - 21:14

Ranking zdawalności w 2012r.
Ranking zdawalności na kat. B prawa jazdy, przeprowadzony przez "Dziennik Gazetę Prawną" we wszystkich 49 wojewódzkich ośrodkach ruchu drogowego wykazał, że po "prawko" najlepiej wybrać się do Ostrołęki.

Jak wynika z zestawienia za 2012 r. w przypadku egzaminu teoretycznego tylko 4 ośrodki przekroczyły próg 80 % zdawalności. To Krosno, Gorzów Wielkopolski, Ostrołęka i Bydgoszcz. Z kolei egzamin praktyczny (którego zasady, co trzeba podkreślić, od nowego roku się nie zmieniły), najczęściej zdawali kursanci w Ostrołęce, Łomży, Suwałkach i Rzeszowie.

Teorię najtrudniej było zaliczyć w Legnicy, Wałbrzychu, Włocławku i Lesznie, a jazdę - w Pile, Koszalinie, Szczecinie i Łodzi.

W przypadku egzaminu praktycznego rozdźwięk pomiędzy najbardziej liberalnym, a najbardziej restrykcyjnym ośrodkiem, wynosi ponad 25 pkt. proc. W Ostrołęce zdawała jazdę niemal połowa przystępujących do egzaminu, w Łodzi - zaledwie co piąty, a w Warszawie - co trzeci.

"DGP" podaje, że po 19 stycznia, gdy wprowadzono nowy test, liczba osób, które przeszły przez sito teorii dramatycznie spadła. Ale jak się okazało - tylko chwilowo. Już pod koniec stycznia np. w Wałbrzychu i Koszalinie zdawalność przekroczyła 70 %.

źródło:http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Ranking-zdawalnosci-egzaminow-na-prawo-jazdy,wid,15305442,wiadomosc.html
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#2533 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 06 lutego 2013 - 09:53

w przypadku egzaminu teoretycznego tylko 4 ośrodki przekroczyły próg 80 % zdawalności.

<hmm></span> A egzamin teoretyczny nie był wszędzie taki sam??

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#2534 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 06 lutego 2013 - 10:15

Olenka, ja nie zdawałam w łodzi tylko 60 km od łodzi :) i tam gdzie zdawałam jako jedyna zdałam ze wszystkich osób które były na 10godzine na egzamin ...

#2535 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 10 lutego 2013 - 11:27

A egzamin teoretyczny nie był wszędzie taki sam??

był :-P

a jazdę - w Pile, Koszalinie, Szczecinie i Łodzi.

Łódź naprawdę jest jednym z miast gdzie ciężko zdać prawko, już też dawno słyszałam że w rankingach plasuje się gdzieś na końcu :lol:

#2536 Histeria:)

Histeria:)
  • Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Wzrost:w sam raz:P
  • Włosy:brąz
  • Stan:Jeszcze panna...
  • Partner:K.
  • Nastrój:Brak
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 15 lutego 2013 - 17:13

Byłam wczoraj w WORDzie- aż się zdziwiłam bo takie pustki, kolejka do obsługi interesantów liczyła tylko 6 osób a za każdym razem, kiedy byłam tam wcześniej to cały korytarz ludzi :shock: A z 20 osób zapisanych na godz 12 na teorię zdała tylko 1 :-? Podobno pytania egz. wyglądają całkiem inaczej i są dużo trudniejsze niż te, które są dostępne w necie i te, które na płytkach rozdawali instruktorzy, dlatego taka zdawalność... Już mnie trochę stres ogarnia, bo kończę jazdy :-/

#2537 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 15 lutego 2013 - 17:16

Jak dobrze że mam to za sobą...teraz to bym tego za chiny ludowe nie zrobiła...

#2538 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 04 marca 2013 - 14:40

Podobno pytania egz. wyglądają całkiem inaczej i są dużo trudniejsze niż te, które są dostępne w necie i te, które na płytkach rozdawali instruktorzy

Mogę potwierdzić, niektóre były banalnie łatwe ale niektóre :shock: nigdy takich na oczy nie widziałam.

Dziękuję wszystkim za kciuki, godzina 10.40 była dla mnie szczęśliwa + wasze kciuki to musiało się udać. ;-)
ZDAAAAŁAM tą teorię ! Jestem przeszczęśliwa choć wiem, że teraz przede mną najtrudniejsze zadanie - praktyka. :-|

Histeria a ty jak tam?

#2539 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 04 marca 2013 - 14:42

inqaa, gratuluję ! ;-)
oby na praktyce też tak sprawnie i głodko poszło :-)

er3mjw4zst9mivdb.png

#2540 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 04 marca 2013 - 14:43

Nooo! czekalam na wiesci :-D gratuluje! jazde tez zaliczysz elegancko :-D masz juz termin?

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.