Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

prawo jazdy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2775 odpowiedzi w tym temacie

#2161 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 06 listopada 2011 - 08:02

Jasminka, przez Ciebie nie wiem czy to ma w ogóle sens, żeby się zapisywać na egzamin :-P Ja myślałam, że sruuuu i już będziesz je miała ;-) Mam nadzieję, że w Twoim przypadku to będzie do trzech razy sztuka ;-)
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#2162 Jasminka

Jasminka
  • Użytkownik
  • 1 022 postów

Napisano 06 listopada 2011 - 09:11

Mam nadzieję, że w Twoim przypadku to będzie do trzech razy sztuka ;-)

również mam taką nadzieję.
Kolejne podejście 23 listopada o 18.

przez Ciebie nie wiem czy to ma w ogóle sens, żeby się zapisywać na egzamin :-P

miałaś tak świetną instruktorkę, że nie masz powodu do obaw. Przez cały kurs miałam problem z parkowaniem równoległym a Ona znalazła powód i mnie tego nauczyła w kilka minut :mrgreen:
Zapisuj się, bo w środku zimy może być trudniej no i kolejki będą większe, bo teraz sporo osób zaczęło kurs, żeby skończyć przed lutym.

#2163 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 06 listopada 2011 - 13:52

23 listopada o 18

i gdzie zdajesz teraz? :->

Zapisuj się

jadę 9 albo 10 się zapisać, zależy którego przyjdzie wypłata ;-) inne wydatki mieliśmy ważniejsze teraz i się przeciągnęło niestety <bezradny></span> ale jak będę znała termin to się pochwalę :-P chciałabym przed świętami zdążyć <amen></span>
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#2164 Jasminka

Jasminka
  • Użytkownik
  • 1 022 postów

Napisano 06 listopada 2011 - 14:52

i gdzie zdajesz teraz? :->

w Krakowie.
Ostatnio doszłam do wniosku, że ja tam bardzo dobrze jeżdżę i znam trasę i w ogóle fajne tam są egzaminy, praktycznie bez stresu jak fajny egzaminator trafi. Tylko ja zawsze coś głupiego zrobię <bezradny></span>
Jak nie zdam 3 raz to będę musiała dokupić godziny i wtedy nie wiem co zrobię.
Mam nadzieję, że zdam w tym listopadzie :->
A jak nie to trudno, będę zdawała do skutku. Kiedyś się uda :mrgreen:

#2165 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 06 listopada 2011 - 16:57

Kiedyś się uda :mrgreen:

pewnie , ze tak :* tyle kasy zainwestowałas , ze szkoda by bylo odpuscic, ale wierze ze trezci raz bedzie ostatnim :D

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#2166 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 06 listopada 2011 - 17:20

Jasminka, bardzo mi przykro, raczej cię to nie pocieszy ale mi też się nie udało.
Nie pytajcie o szczegóły bo wstyd. Załamana wybiegłam z ośrodka i powiedziałam dość! Ale ochłonęłam trochę, znalazłam bankomat (bo nie brałam ze sobą kasy na poprawkę) i zapisałam się na kolejny, bo szkoda tych testów, które zdałam w piątek.

Kolejne podejście 12 grudnia. Ale to już będzie ostatnie...

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#2167 Jasminka

Jasminka
  • Użytkownik
  • 1 022 postów

Napisano 06 listopada 2011 - 18:15

raczej cię to nie pocieszy ale mi też się nie udało.

<pocieszacz></span>

Nie pytajcie o szczegóły bo wstyd.

No wiesz, moje ruszanie z trójki też śmiechu warte :lol:

Kolejne podejście 12 grudnia. Ale to już będzie ostatnie...

Życzę Ci z całego serducha, aby było ostatnie ponieważ zakończy się wynikiem pozytywnym.

Halynka, miałaś jakieś dodatkowe jazdy przed egzaminem?
Ja miałam dzień przed, ale przed kolejnym podejściem już nie dokupuję. Chyba w 2,5 tygodnia nie zapomnę wszystkiego.

#2168 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 06 listopada 2011 - 18:23

Halynka, miałaś jakieś dodatkowe jazdy przed egzaminem?

Miałam. Przed każdym egzaminem brałam sobie dwie godziny tego samego dnia od samego rana, żeby wszystko mieć na świeżo. Ale teraz już chyba nie wezmę, bo jak widać to nie jest gwarancją sukcesu.

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#2169 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 06 listopada 2011 - 18:34

Ale to już będzie ostatnie...

Dlaczego? Chyba nie zamierzasz się poddać nawet jeśli się nie uda? (w co nie wierzę :mrgreen: )

bo w środku zimy może być trudniej

Ja zdawałam w lutym- mróz, pełno śniegu, oblodzone ulice iiiiii... powiem Wam, że wydawało mi się, że jest łatwiej niż przy dobrych warunkach drogowych. Wlekłam się tak jak i pozostali kierowcy jak mucha w smole a egzaminator nie mógł mi zwrócić uwagi, bo prędkość była dostosowana do warunków jazdy. Kierowcy zachowywali się ostrożniej, nie było wyprzedzania na trzeciego, wymuszania pierwszeństwa czy opcji, że nie wyhamuje przed pasami, gdy mi pieszy w ostatniej chwili wtargnie przed maskę lub zapali się czerwone światło :-P Ja tam nie narzekałam na egzamin w zimie :mrgreen:

Jasminka
to wszystko przez stres, mówię Ci :-P Tym razem na pewno się uda i całe forum będzie tu pędzić z gratulacjami ;-) całej trójce oczywiście. Trzymam kciuki za Was kobity :mrgreen:
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#2170 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 06 listopada 2011 - 19:38

Ja tam nie narzekałam na egzamin w zimie

Ja szczerze mówiąc też bym nie narzekała, ktoś mi właśnie mówił, że przecież i linii nie widać na drodze do porządku i właśnie trzeba wszystko dostosować do warunków jazdy ;-) ja w ogóle jestem dziwna, uwielbiałam jak nam lało na jazdach :-> jakoś mi się fajniej jeździło :lol:

Ale to już będzie ostatnie...

bo zdane pozytywnie :-P

#2171 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 07 listopada 2011 - 10:13

Kiedyś się uda

napewno słonko. Nie dzis to jutro. Czego Ci zycze. ;*

trzymam kciuki za Was dziewczyny. Za kazda z osobna. :)
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#2172 Sasha

Sasha
  • Użytkownik
  • 70 postów

Napisano 07 listopada 2011 - 23:00

bardzo bym chciala zrobic sobie prawko, ale boje sie jazdy samochodem... macie jakies sposoby zeby sie przekonac do prowadzenia samochodu?

#2173 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 08 listopada 2011 - 12:08

bardzo bym chciala zrobic sobie prawko, ale boje sie jazdy samochodem... macie jakies sposoby zeby sie przekonac do prowadzenia samochodu?

jak już trochę pojeździsz to sama poczujesz, że to super sprawa. Dla mnie stało się to czymś więcej, niż tylko sposobem na przetransportowanie się z jednego miejsca do drugiego :-P Nawet mój Michał śmieje się ze mnie, że jestem blacharą :mrgreen: No a zimą lepiej wsiąść do ciepłego samochodu niż buszować w śniegu a później marznąć na przystanku nie wiedząc, czy autobus w ogóle przyjedzie. No i w pracy pojawiasz się w lepszym humorze, bo w drodze słuchałaś ulubionej muzyki, było Ci ciepło, ominęłaś tłok w autobusie. No, same plusy.

#2174 malutka316

malutka316
  • Użytkownik
  • 218 postów

Napisano 08 listopada 2011 - 13:14

Hej wszystkim.
Teraz ja bym chciała się podzielić własnymi wrażeniami. Otóż ukończyłam już kurs prawa jazdy, jednak z wynikiem negatywnym gdyż pierwszy egzamin zawaliłam przez własną nie uwagę. Popełniłam niedozwolony błąd i egzamin został zakończony.
Teraz czekam na drugie podejście, które mam za dwa tygodnie.. :-/

Wrażenia z samego kursu..? Strasznie mi się podobało takie śmiganie po mieście :mrgreen:
szkoda że dobiegło końca.. Ale dla wszytskich którzy mają obawy przed zapisaniem się na prawko to naprawdę warto.! :-D :-D :-D
Jedynie sam egzamin to wielki stres, aż się odechciewa. Jednak głowa do góry.

Mam jeszcze takie pytanie w związku z egzaminem do osób które już zdawały. Czy przed podejściem do egzaminu może któraś zażywała jakieś tabletki na uspokojenie.?
Nie wiem czy to bezpieczne a po sobie wiem, że ledwo dałam radę z moim stresem. Tak cholernie sie bałam.. :-/
`Ludzie wybierają to co przyjemniejsze dlatego piją kawę z mlekiem, wódkę z sokiem oraz kochają ciałem a nie duszą!`

#2175 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 08 listopada 2011 - 16:22

Czy przed podejściem do egzaminu może któraś zażywała jakieś tabletki na uspokojenie.?
Nie wiem czy to bezpieczne a po sobie wiem, że ledwo dałam radę z moim stresem. Tak cholernie sie bałam.. :-/

nic nie brałam, choć stresowałam się tak, że mi ręce drżały na kierownicy :-? no i raz zapomniałam wrzucić jedynki wyjeżdżając już z łuku no i bach w słupek :mrgreen:

Przy trzecim podejściu nie stresowałam się w ogóle. Stwierdziłam, że na nic ten stres i jak się nie uda to trudno. No i wszystko poszło sprawnie, płynnie, no i zdane ;-)

Także myślę, że to kwestia podejścia do sprawy, a nie tabletek. Bo tabletki mogą jeszcze pogorszyć koordynację i spowodować, że będziesz taka 'ospała' za kierownicą.

#2176 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 08 listopada 2011 - 19:07

malutka316, ja brałam raz persen ale nie zdałam wtedy. Myślę, że jednak jakoś osłabia to reakcje i nie ma sensu faszerować się niczym. Stres dodaje motywacji w jakiś sposób

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#2177 dorotka12345

dorotka12345
  • Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 14 listopada 2011 - 15:54

ja juz kilka lat mam i nie wyobrazam sobie zycia bez auta

#2178 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 14 listopada 2011 - 16:33

Ehh jak ja bym chciała ale jestem za nerwowa. G. powiedział, że jak u nas w mieście będzie lotnisko to zacznie mnie uczyć a tak to nie ma mowy. I co najgorsze to nie ma chętnego, który by wsiadł do autka gdy ja za kierownicą :oops:
Więc narazie mnie wożą :mrgreen:

#2179 Jasminka

Jasminka
  • Użytkownik
  • 1 022 postów

Napisano 14 listopada 2011 - 18:35

I co najgorsze to nie ma chętnego, który by wsiadł do autka gdy ja za kierownicą :oops:
Więc narazie mnie wożą :mrgreen:

Wystarczy zapisać się na kurs i chętny się znajdzie i to nie tylko do jazdy na lotnisku ale też na drodze :D

#2180 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 14 listopada 2011 - 20:11

Jasminka chciałabym z kimś najpierw potrenować a nie tak nic nie kumata...