Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Atrakcje podczas wesela

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
130 odpowiedzi w tym temacie

#61 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 09 września 2010 - 18:56

amoramor, to nie zdjęcie z wesela, my mieliśmy kilkanaście lampionów, i każdy innego koloru :) wyglądało to ślicznie :D

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..

Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas

#62 666ilonka777

666ilonka777
  • Użytkownik
  • 4 470 postów

Napisano 15 października 2010 - 13:16

kuzynka P.jest organizatorka wesel od kilku lat wiec zna sie na wszystkim jak malo kto, zadzwonila dzis do nas, ze zakupila do swojej firmy 3 maszyny i mozemy sobie ktoras wybrac na nasz slub, bedzie to maszyna ktora zadziala jak bedziemy wychodzic z kosciola, jedna sypie ryzem, druga platkami roz, a trzecia puszcza banki mydlane, wiec ja nie zastanawiajac sie ani sekundy wybralam banki :mrgreen: to moze byc fajne, a banki, bo wydaja mi sie najfajniejsze, ryzem zawsze ktos sypnie, platkow roz trzeba by bylo miec bardzo duzo, a banki to banki i fajne i prawie zadnych nakladow, bardzo sie ciesze z tej propozycji :mrgreen:
Dołączona grafika

"Dziecko nie odchodzi, zmienia tylko datę swojego przyjścia na świat..." :cry:

#63 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 15 października 2010 - 13:31

666ilonka777, miesiac temu na weselu kuzynki Ł. znajomi też dmuchali im banki przed kosciolem, bardzo fajny efekt, na zdjeciach wyszlo swietnie :-D

Choć ja chyba skusilabym sie na platki roz :-P
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#64 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 15 października 2010 - 21:56

Choć ja chyba skusilabym sie na platki roz :-P

Ja też...ale nad bańkami też bym się zastanawiała. Najchętniej to goście by sypnęli ryżem i różami, a maszyna by puściła bańki :lol:
Róże są najbardziej romantyczne...ale bańki będą bardziej efektownie wyglądać, więc chyba dobrze wybrałaś. No i najbardziej ekonomicznie. Na pewno dla dzieci będzie to wielka radocha :mrgreen:

U nas kiedyś rzucało się młodym drobne pieniądze, u Was też? Musieli je oczywiście pozbierać wszyściutkie :lol:

#65 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 16 października 2010 - 08:55

U nas kiedyś rzucało się młodym drobne pieniądze, u Was też?

no pewnie do teraz tajk jest !

ja o bankach juz dawno myslalam nawet juz wiem ze bedzie to u nas tyle ze puszczane beda podczas [pierwszego tanca :D :mrgreen:

#66 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 16 października 2010 - 17:19

Mirabelka__22 napisał/a:

U nas kiedyś rzucało się młodym drobne pieniądze, u Was też?
no pewnie do teraz tajk jest !

ja zawsze przed weselem zbieram grosiczki żeby Młodzi sobie zbierali ;-)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#67 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 16 października 2010 - 21:20

U nas kiedyś rzucało się młodym drobne pieniądze, u Was też? Musieli je oczywiście pozbierać wszyściutkie :lol:

Do tej pory mam na pamiątkę pieniążki w woreczku,schowane.Już dawno wyszły z użycia.Leżą sobie na dnie szafy. ;-)

#68 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 16 października 2010 - 21:43

Ja chyba pochodzę z bardzo tradycyjnych stron, a jednak dawno już takiej atrakcji nigdzie nie widziałam <bezradny></span> Wiem, że to zwyczaje jeszcze w czasów moich rodziców. :mrgreen: U nas raczej też nic takiego już nie będzie, ale nie wiem czy żałować czy nie. :lol:

#69 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 16 października 2010 - 23:15

Mirabelka__22, w sumie jestem zdziwiona bo ostatnio bylam na 3 slubach i na kazdym "mlodzi" zbierali grosiki

wydaje mi sie ze ta atrakcja nie wyszla z mody to wlasnie taka tradycja ze trzeba wszystko wyzbierac, no i cala frajda dla ogladajacych :mrgreen:
(jak mlodzi sie denerwuja ze tyle to go jest ) :lol:

#70 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 17 października 2010 - 07:22

w sumie jestem zdziwiona bo ostatnio bylam na 3 slubach i na kazdym "mlodzi" zbierali grosiki

również jestem zdziwiona <bezradny></span> bo na wszystkich ślubach na jakich dotychczas byłam młoda para 'ganiała' za pieniążkami :mrgreen:
i do tego zazwyczaj świadkowie lub małe dzieci im pomagały - przynajmniej ja jako świadkowa też zbierałam grosiki <jezorek11></span>

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#71 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 17 października 2010 - 11:26

no i cala frajda dla ogladajacych

i rzucających :P

Częściej zdarza się, że nie można sypać ryżem, bo np. kościelny sobie ubzdura, że nie będzie tego potem sprzątał... natomiast zbieranie groszówek właściwie na większości ślubów w moich okolicach występuje ;-)

U nas raczej też nic takiego już nie będzie

czemu?

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#72 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 17 października 2010 - 13:52

ja rowniez jak bylam ostatnio z K. na slubie mlodzi zbierali grosiki na szczescie.
Do tej pory to sie widze praktykuje :-D Lubie to co tradycyjne.

201407101662.png

#73 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 17 października 2010 - 18:43

kościelny sobie ubzdura, że nie będzie tego potem sprzątał

słyszałam o takich przypadkach . ja czesto widze zbieranie groszowek , czasem ale to malo kiedy jeszcze rzucaja cukierkami. kiedys sie zastanawialam jak wygladaja potem paznokcie panny mlodej bo zbieraniu monet z betonu :)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#74 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 21 października 2010 - 10:05

U nas rzucali grosikami, ryżem i platkami roz, ale bylo ich tylko troszkę ;-) Grosikow nie zbieralismy bo od razu rzucily sie na nie dzieci, ktore przyszly pod kosciol :-P I szczerze mowiac nawet nie pomyslalam by zapytac koscielnego, czy mozna rzucac ryzem czy platkami roz :-> Ksiądz ani panie w kancelarii nic nie wspominały i jakos wypadlo mi to z glowy <bezradny></span>
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#75 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 16 kwietnia 2012 - 10:53

Nie chciałabym, żeby rzucali w nas grosikami- zbędne wydaje mi się schylanie i brudzenie moich ślicznych paznokci, no ale przecież nie napiszę w zaproszeniu "Nie rzucać pieniędzmi!" :lol: Zdecydowanie wolałabym maszynkę do robienia baniek, albo płatki róż. Ale ponieważ to niezależne ode mnie, nie mam zamiaru się tym przejmować.
Z racji, że u Brzydala w rodzinie prawie wszyscy z małymi dzieciakami i trochę obawiam się, że zamiast tańczyć, będą biegać i pilnować, zastanawiamy się nad zorganizowaniem na 2-3 godzinki chociaż jakiegoś klauna. W miejscu gdzie będziemy mieli prawdopodobnie wesele jest duży plac zabaw, więc może dałoby się dzieciaki ogarnąć, zorganizować im jakieś zabawy chociaż na trochę. Myślimy tylko, co rodzice na to, żeby dzieciaki oddać komuś pod opiekę. No nie wiem, jeszcze jest czas.
Na pewno chcemy barmana, który będzie robił kolorowe drinki. Pomysł zgapiony od przyjaciółki, u niej wyszło świetnie, więc namiary do odpowiedniego pana już mam. Nie chcę żadnych pokazów sztuki barmańskiej, tylko dobre drinki. :-)

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#76 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 16 kwietnia 2012 - 11:21

przecież nie napiszę w zaproszeniu "Nie rzucać pieniędzmi!"

A co tam twoje wesele :D Zart :D
Pomysł z bańkami bardzo ciekawy :)
Co do dzieci to dlaczego ty masz biegać za nimi , niech rodzice się zajmują to w końcu wesele a nie komunia...ale oczywiście to twoja decyzja :)

#77 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 16 kwietnia 2012 - 11:33

Nie rzucać pieniędzmi!"

Pytanie co lepsze, bo u nas sypali ryżem... fajnie ale jak później oglądaliśmy fotki to we włosach miałam pełno ryzu :mrgreen: Niby się wyciągało no ale jak widać nie dało się wsyzstkiego tym bardziej, że na włosach był lakier.

niech rodzice się zajmują to w końcu wesele a nie komunia

Dokładnie!!! Dzieci było fill ale to rodzice się nimi zajmowali a jak rodzice chcą sie wyszaleć to niech dzieciaków na weselicho nie biorą.
Jedyne co, to był pokój dla młodszych dzieci gdyby padły w trakcie weselicha. No i rodzice korzystali z niego.

#78 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 16 kwietnia 2012 - 13:23

Klaun dla dzieci, muszę przyznać że to nie głupi pomysł. U nas na weselu też będzie trochę dzieci, więcej ze strony S.ale nie myślimy o zapewnieniu im jakiś specjalnych atrakcji. Koło hotelu jest taki mini plac zabaw, jak będzie ładna pogoda to dzieciaki mogą się tam bawić.

Na pewno chcemy barmana, który będzie robił kolorowe drinki.

nie spotkałam się jeszcze z barmanem na weselu. Ile taki barman bierze za zrobienie drinków na weselu :?: dużo robi tych drinków :?:

201407101662.png

#79 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 16 kwietnia 2012 - 15:21

Co do dzieci to dlaczego ty masz biegać za nimi , niech rodzice się zajmują to w końcu wesele a nie komunia.

Chodziło mi o to, że rodzice będą biegać za dziećmi, a ja się będę martwić, że źle się bawią. Trzepnięta jestem, ale już sobie wyobrażam, jak dzieciaki biegają na około sali i wrzeszczą, rodzice gonią za nimi, a parkiet pusty. :lol:

dzieci było fill ale to rodzice się nimi zajmowali a jak rodzice chcą sie wyszaleć to niech dzieciaków na weselicho nie biorą.

No właśnie jest taki plan, żeby poczekać ile osób potwierdzi przybycie z dziećmi ( bo może maluchów nie będą brali). Jak ma być piątka dzieci, to nie warto. Ale póki co naliczyłam min. 15, a to już niezły sajgon chyba. Zobaczymy, co z tego wyjdzie. Jeszcze nawet nie sprawdzałam, ile taki interes kosztuje, a to też znacząca kwestia. :-P

Pytanie co lepsze, bo u nas sypali ryżem...

Ryż we włosach to w ogóle koszmar. Albo ja mało romantyczna jestem... :-P

Ile taki barman bierze za zrobienie drinków na weselu dużo robi tych drinków

Ten, którego my chcemy robi drinki przez całą noc, nikomu nie wylicza, ile można wypić. Koszt samego barmana jest niewielki- z tego, co pamiętam, to 300 zł chciał. Większy wydatek to kupno wszystkich alkoholi, soków,parasolek i innych dodatków do tych drinków, które barman wpisze na listę. Niewykorzystane zostają u młodych, więc nic się nie zmarnuje. ;-) U mojej przyjaciółki mieszał też zupełnie bezalkoholowe kolorowe "drinki" z parasolkami dla dzieciaków i były zachwycone. :-D

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#80 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 16 kwietnia 2012 - 16:33

Aspirynkaaa nie przejmuj się tak tymi gośćmi, bo wylądujesz w wariatkowie :lol: a tak poważnie to rozumiem trochę twoje obawy, ale ja się często spotykam z taką sytuacją, że dzieciaki są na weselu tylko na początku. Wiadomo, że ciężko jest upilnować i za długo nie wytrzymają więc przeważnie ktoś je odwozi :-D

Jeszcze nawet nie sprawdzałam, ile taki interes kosztuje

może akurat nie wyjdzie drogo, ale ja bym się chyba nie skusiła ;-)

Na pewno chcemy barmana, który będzie robił kolorowe drinki. Pomysł zgapiony od przyjaciółki, u niej wyszło świetnie, więc namiary do odpowiedniego pana już mam. Nie chcę żadnych pokazów sztuki barmańskiej, tylko dobre drinki. :-)

a ten pomysł mi się podoba :mrgreen: dla osób, które nie przepadają za zwykłą wódką czy winem takie drineczki mogą być nie lada atrakcją :-D
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...