Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Akademik / zakwaterowanie podczas studiów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
24 odpowiedzi w tym temacie

#21 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 19 lipca 2014 - 10:35

myślę, że mając 500 zł na miesiąc w kieszeni na spokojnie dasz sie rade utrzymac. Bez szału i ekstrawagancji, ale da sie . 
da się, ale nie w Krk np :roll: 

U nas wynajęcie pokoju samodzielnego z mediami około 600 ziko, dzielenie pokoju z kims 400, samodzielna maleńka kawalerka na farcie - 900 ziko plus rachunki. 

Akademiki kosztowały około 350 ziko , przynajmniej te z mojej uczelni. 

Plus ceny mieszkań zawsze rosną we wrześniu jak szalone :roll: 

Ja w akademiku nie mieszkałam, za to przerobiłam 2 komunalne mieszkania [ gdzie dzieliłam z kimś pokój] i plus komuna w Spanii.

Jeśli trafia się na fajnych ludzi to jest fajnie. Zwłaszcza, jesli ci ludzie mają swoje zajęcia, i nie siedzą na okrąglo w domu i nie są upierdliwi. 

Ja mialam fart i mieszkałam z fajnymi ludźmi. Choć o wiele lepiej mi się mieszkało z samymi chłopcami niż z samymi laskami [mieszane towarzystwo  w Spanii było też fajną opcją ]. 

Jesli mogę coś dodać od siebie - fajnie jest mieszkać ze studentami którzy pracują, bo sa odpowiedzialniejsi i latwiejsi [ moim zdaniem] w utrzymaniu kontaktu/ ciszy porządku niż z tymi co im rodzice cały pieniążek pakują do kieszeni. Ale to takie moje, subiektywne ;) 

"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#22 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 19 lipca 2014 - 14:03

Tylko mi chodzilo o 500 plus mieszkanie osobno :-P . Bo ceny w sklepach sieciowych w kazdym miescie sa podobne ;-)

Wyslane z Tapatalka

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#23 bizuu4

bizuu4
  • Użytkownik
  • 216 postów

Napisano 28 lipca 2014 - 13:01

Lepiej wynajmować mieszkanie w kilka osób.

#24 czeski_krecik

czeski_krecik
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 29 października 2014 - 19:23

ja mieszkałam w akademiku 3 lata i bardzo miło to wspominam :) Jest dość tanio, nie martwisz się o rachunki a masz szansę poznać masę fajnych ludzi :) Oczywiście wszystko zależy od osób, z którymi mieszkasz, u mnie było spokojnie, warunki do nauki były ok! Co do stndardu, to bywa różnie, ale patrząc na standardy mieszkać, jakie ludzie chcą wcisnąć studentom za grubą kasę, to wybrałabym akademik ;)

#25 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 30 października 2014 - 12:46

@inqaa mam znajomych i tu i tu.

Opnie są strasznie różne, zależy na kogo trafisz i jak sama sie bedziesz zachowywać.

W akademikach wiadomo imprezy itp.. ale mój kuzyn potrafił się od tego wyłączyć
A w wynajmowanym też zależy na kogo trafisz...