Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Nie mogę schudnąć

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
108 odpowiedzi w tym temacie

#41 jaagnieszka

jaagnieszka
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 15 maja 2012 - 10:00

Nie rozumiem dlaczego "dieta" dla wielu z nas wiąże się z cierpieniem. Jest przecież wiele przepisów, które mimo że niskokaloryczne są sycące i smaczne. Polecam.

#42 Sabi

Sabi
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 26 maja 2012 - 21:55

Hej Nie mam pojęcia jak pozbyć się boczków Mam 172 wzrostu i ważę 55 kg a w pasie mam jakieś niecałe 90 cm masakra :( diety i brzuszki nie pomagają Może ktoś zna jakiś skuteczny sposób??

#43 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 27 maja 2012 - 09:42

Sabi, zajrzyj tutaj :arrow: jak-pozbyc-sie-boczkow-vt2194.htm :-)
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#44 Nastolatka96

Nastolatka96
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 10 czerwca 2012 - 09:45

Witam. Może zacznę od tego, że mam dopiero 16 lat i odkąd pamiętam mam lekką nadwagę. Mam 173 cm i ważę (aż) 86 kg. Próbowałam różnych diet, ćwiczeń i pomagały ale zazwyczaj w niewielkim stopniu i zawsze powracały zgubione kg. Wielkimi krokami zbliżają się upragnione wakacje. Jak każda dziewczyna, kobieta chciałabym wyglądać i czuć się ładnie. Dlatego też zwracam się do Was z prośbą. Macie może sprawdzone sposoby na zrzucenie zbędnych kilogramów? Czy można bez skutków ubocznych schudnąć w niedługim czasie? Bardzo proszę o pomoc i jakiekolwiek rady. Z góry serdecznie dziękuję.

#45 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 10 czerwca 2012 - 13:01

Czy można bez skutków ubocznych schudnąć w niedługim czasie? Bardzo proszę o pomoc i jakiekolwiek rady.

najwazniejsze , to ze trzeba zmienic nawyki zywieniowe na zawsze a nie na czas diety a potem wracac do obadania niezdrowym jedzeniem.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#46 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 11 czerwca 2012 - 18:21

Nastolatka96, na efekty trzeba czasu :-) najpierw trzeba zaczac wogole cos robic w dobrym kierunku ;-)
Zacznij jesc regularnie.Jedzac regularnie, nie bedziesz czula glodu i nie bedziesz podjadala. 4, 5 posilkow(ale nie jakis wielkich) :-P w zaleznosci o ktorej chodzisz spac i o ktorej wstajesz, rozloz to sobie madrze ;-) Sama wiesz najlepiej jak wyglada u Ciebie doba :-P
Odstaw nie zdrowa zywnosc, napoje gazowane, uzywki, slodycze.
Jedz duzo warzyw, nabialu, nie zapychaj sie jasnym pieczywem.
Pij duzo wody niegazowanej, zielona, czerwona herbata. Badz systematyczna. Zacznij chodzic moze na silownie (bieznia, orbitrek, tzw cwiczenia aerobowe) jesli nie wchodzi to w gre to cwicz w domu. Biegaj po dworze, dorzuc skakanke, rower.
najgorsze sa poczatki, ale efekty przyjda ;-)

Po czasie sama wskoczysz w zdrowy rytm i bedziesz widziala co dla Ciebie jest najlepsze ;-)

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#47 Paula22

Paula22
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 28 września 2012 - 21:15

Przede wszystkim ruch, to jest najważniejsze jeżeli w ogóle chcemy zacząć chudnąć, do tego tak jak już było wcześniej napisane od 4 do 5 posiłków dziennie i ograniczenie słodyczy i w ogóle słodkości. Ja żeby schudnąć przestrzegałam bardzo rygorystycznie powyższych warunków, ale nie ukrywam, że bardzo pomógł mi też taki produkt jak /nazwa usunieta/. Oprócz tego, że wspomaga odchudzanie to ma także właściwości zdrowotne:) Więcej informacji na temat tych produktów na /reklama/ (bez spacji)

#48 nejo

nejo
  • Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 29 września 2012 - 18:35

Ruch przy jakimkolwiek odchudzaniu się jest wskazany no i oczywiście dużo picia :P wody oczywiście. Na Cambridge są świetne efekty no i szybkie. Dobre rozwiązanie dla nielubiących gotować i zapracowanych :)

#49 coffee

coffee
  • Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 01 października 2012 - 07:29

Nejo - Cambridge jest dobrą dietą, ale niekoniecznie szybką - i właśnie dlatego DOBRĄ. CHudnąć sie powinno w odpowiednim tempie, niezbyt szybkim - to zapobiega efektowi jojo oraz spustoszeniom w organizmie.

#50 Sklep.Mikoma

Sklep.Mikoma
  • Użytkownik
  • 86 postów

Napisano 02 października 2012 - 12:40

Odchudzanie to nie taka prosta sprawa. Na początek warto udać się do dietetyka, który ułożył by specjalną dietę dla ciebie. Pokazał jak się odżywiać, co jeść, a czego unikać. No i trzeba ćwiczyć, bez tego ani rusz. Według mnie ćwiczenia to podstawa. Można też dodatkowo sięgnąć po jakieś suplementy wspomagające odchudzanie, np. tabletki odchudzające

#51 pueria

pueria
  • Użytkownik
  • 195 postów

Napisano 26 października 2012 - 11:12

Nejo - Cambridge jest dobrą dietą, ale niekoniecznie szybką - i właśnie dlatego DOBRĄ. CHudnąć sie powinno w odpowiednim tempie, niezbyt szybkim - to zapobiega efektowi jojo oraz spustoszeniom w organizmie.

jak czytałam historie osób będące na ten diecie to naprawdę efekty przynosi niezłe. ta dieta jest już od dawien dawna.
Dodałabym że obok długotrwałej diety warto aby pojawił się niezbędny ruch... to będzie droga do sukcesu.
Dołączona grafika

#52 nejo

nejo
  • Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 27 października 2012 - 14:07

Mnie się tam najbardziej podoba, że przydzielają konsultanta, który stoi na pieczy naszej diety :) Bo poza tym, że wiadomo, że się musi schudnąć to nierzadko ciężko jest z motywacją i wytrwaniem na diecie. No i produkty do domu dostarczy :)

#53 ManiaczkaAV

ManiaczkaAV
  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 07 listopada 2012 - 18:48

Gdzieś na FB przewinął mi się temat testów DNA.Podobno określają one genotyp danej osoby i z wynikiem idziesz do dietetyka lub trenera i według tego wyniku ustala się plan diety i ćwiczeń.Może ktoś z was słyszał lub czytał bo nie zapisałam ani nazwy ani adresu tej strony.

#54 Miye

Miye
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 11 listopada 2012 - 18:48

Natomiast ja uważam, że po prostu nie należy jeść niektórych produktów - np pszennego chleba, słodzić herbaty / kawy, pić słodzonych soczków. Najlepszy i najszybszy sposób na schudnięcie, do tego bez męczarni.

#55 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 15 listopada 2012 - 18:09

Nalezy jesc mniej , i nie jesc byle czego jak slodycze czy smazone produkty ;-) duzo niekalorycznych plynów i troche ruchu ;-)

#56 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 20 listopada 2012 - 10:49

Najlepszy i najszybszy sposób na schudnięcie, do tego bez męczarni.

Nie zawsze tak jest.Według mnie trzeba podkręcić metabolizm,więcej ruchu i oczywiście uważać na porcje posiłków.

[ Dodano: 2012-11-20, 10:50 ]

Nalezy jesc mniej , i nie jesc byle czego jak slodycze czy smazone produkty ;-) duzo niekalorycznych plynów i troche ruchu ;-)

Dokładnie tak.Słodycze i byle jakie posiłki gubią.....

#57 adonis

adonis
  • Użytkownik
  • 82 postów

Napisano 29 listopada 2012 - 14:09

Zawsze twierdziłam, że odchudzić się można tylko przez dietę i ćwiczenia. Myliłam się. zaczęłam tracić kg dopiero teraz, na tabletach. Mam za sobą głodówki i wszystkie popularne diety. Nic to nie dawało. Jak na razie straciłam 3 kg w miesiąc. Chciałabym stracić 7 kg. Jeśli mi się to uda, to będzie to już sukces, zakładając, że utrzymam taką wagę.

#58 bubba

bubba
  • Użytkownik
  • 90 postów

Napisano 29 listopada 2012 - 17:09

Nie wierzę, że można schudnąć dzięki samym tabletkom...Ruch, dieta, odpowiednie produkty zawsze przynoszą efekty. Faszerowanie się chemią tylko wyniszcza organizm. To musi być decyzja na całe życie, bo inaczej nie da się utrzymać wagi. Tak jak dziewczyny pisały - trzeba przyspieszyć przemianę materii, jeść produkty zawierające błonnik, pić dużo wody.

#59 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 09 stycznia 2013 - 18:47

Sajuri jesli lubisz chleb to wybieraj ciemny moze z jakimiś ziarnami , bo taki chleb na dłuzej daje uczucie sytosci , kalorycznosc taka sama jak biały , ale nie przelatuje przez nas tak szybko . co do drugiego dania to moze jakies surówki , jablko , kapusta kiszona i marchewka i odrobina oleju np z pestek winogron, ulatwi przyswajanie i dostarczy troche kwasów omega ;-) sa jeszcze warzywak gotowane, albo jakies owoce . musi byc róznorodnie , bo tak sie szybko zniechecisz i zaczniesz podjadać i dieta pojdzie do <dupki></span>

#60 Testowa

Testowa
  • Użytkownik
  • 62 postów

Napisano 04 lutego 2013 - 11:58

Często problemem jest to, że sięgamy po jakąś dietę, nierzadko restrykcyjną, bo ktoś znajomy na niej schudł lub przeczytaliśmy o niej w internecie. Potem się okazuje, że ta dieta kompletnie do nas nie pasuje- np. opiera się na produktach, których nie lubimy, albo takich, po których nie czujemy się dobrze, albo opisane są w niej zupełnie inne zwyczaje żywieniowe niż te, do których przywykliśmy (np. obfite śniadanie, podczas gdy ja np. najlepiej czuję się po kromeczce wazy). Bierzemy się za taką dietę, wytrzymujemy z trudem max tydzień, po czym dopada nas jojo, bo organizm odbija sobie ten czas. Częste stosowanie takich diet może tak rozregulować organizm, że w pewnym momencie nie jesteśmy w stanie poradzić sobie z jego reakcjami. I wtedy np. psuje nam się cera, mamy napady duszności lub właśnie nie potrafimy schudnąć. Jestem tego żywym przykładem. I zawsze podziwiałam tych, którzy trwając na diecie byli w stanie schudnąć, choć dziś uważam, że po prostu trafili na pasujący do nich jadłospis.