@Melodia19 gratulacje. A w nocy nie moczy łóżka?
mój też się niby odpieluchował i pieluch nie chce nosić, ale o wołaniu wcześniej też zapomina. Codziennie słyszę tylko: mama znowu! Nie muszę tłumaczyć co to oznacza...
Napisano 25 marca 2016 - 20:00
Kurde @magdaaaaa nie mam pojęcia, gdzie Ci odpisać, żeby mnie ktoś za schodzenie z tematu nie pogonił.
Tu spróbuję. ![]()
kolezanki juz jakies ciuszki dla ciebie szykuja po swoich dzieciaczkach
Właśnie dzisiaj dzwoniła mama moich bliźniaków, że ma pół strychu ciuszków i zabawek i że mam we wtorek przyjechać na ploty, to powybieramy te, które mi się podobają. ![]()
A oprócz niej to nie mam nikogo. Moje koleżanki raczej jeszcze o dzieciach nie myślą.
Może jakaś Brzydala kuzynka. No nie wiem. Się zobaczy. ![]()
tak
no musiałam...
-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?
-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! 
Napisano 25 marca 2016 - 20:04
@Aspirynkaaa czyli nie jestes jedna z ostatnicj , ktora na dzieci sie decydowala ![]()
domyslam sie
musiałam...
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 25 marca 2016 - 20:09
czyli nie jestes jedna z ostatnicj , ktora na dzieci sie decydowala
Akurat wsród moich bliższych koleżanek, to ja pierwsza wypaliłam ze ślubem, a potem z ciążą. Ale wśród tych dalszych, to czasami mi było głupio, że jestem tak daleko za nimi.
Napisano 31 marca 2016 - 19:22
@Aspirynkaaa ja wśród koleżanek to mam tak, że albo jestem daleko z przodu, albo inne mają już dzieciaki w szkole ![]()
Napisano 18 maja 2016 - 11:02
Hej Mamuśki te Obecne i Przyszłe ![]()
Co tam u Was? Jak Pociechy?
Wszystkie już bunty za Wami? ![]()
Napisano 23 maja 2016 - 18:49
Nikt tu się nie odzywa to ja się odezwę. Może rozbujamy temat. ![]()
Jutro zobaczymy dzieciora, ciekawe czy uda się zrobić ładne zdjęcie. ![]()
Póki co to kopie niemiłosiernie. Ja nie mam pojęcia, kiedy ona śpi, bo kopie rano, cały dzień, jak usypiam i jak się w nocy przebudzę to też kopie. Trochę na to marudzę, ale tak naprawdę to dopiero odkąd czuję te jej ruchy, czuję się spokojna i bezpieczna. Szybciej ciągle doszukiwałam się oznak, że coś jest nie tak, a teraz taki kopniaczek jest taką fajną wiadomością "mamo naprawdę tu jestem!". ![]()
W sobotę spędziłam cały dzień na uczelni i młoda w tym czasie dawała czadu, jak jeszcze nigdy. I tak się z mężem zastanawiamy, czy tak jej się szkoła podoba, czy raczej próbowała uciekać. ![]()
Byłam dzisiaj w takim dużym sklepie z dziecięcymi rzeczami, pojeździłam wózkami
, pooglądałam, powzdychałam, kupiłam smoczki i teraz siedzę i je oglądam. ![]()
Napisano 24 maja 2016 - 11:20
Wszystkie już bunty za Wami?
bunty nadal, ale mam wrażenie, że tylko przy mnie jest taki awanturniczy ![]()
zwłaszcza przed spaniem - wszystko jest na "nie", wrzeszczy, krzyczy, rzuca wszystkim i tak z godzinę.
wczoraj z tatą usnął w 5 minut w ciszy i spokoju ![]()
Za tydzień przechodzimy chrzest bojowy. Dziadkowie dali się przekonać i Krasnal zostaje u nich na kilka dni. Po raz pierwszy, zobaczymy jak da radę. Na razie jak mu opowiadam co go czeka, to cieszy się i nie może się już doczekać - już się nawet spakował i pyta czy już jedziemy
A ja się dziwnie czuję, bo cieszę się na te kilkudniowe rozstanie. Czuję, że potrzebny mi jest taki reset, bo zwariuję za chwilę. Odpoczniemy troszkę od siebie, zatęsknimy i może będzie lepiej od nowa
A Małemu też się przyda takie rozstanie przed przedszkolem ![]()
Byliśmy w piątek na pierwszym spotkaniu adaptacyjnym w przedszkolu. Ciekawa jestem czy taki cykl spotkań w czerwcu pomaga w adaptacji dziecka do przedszkola ? Przez wakacje nie zdąży o wszystkim zapomnieć ?
No i tak... niedawno dylematy o smoczkach, butelkach, pieluchach, a tu za chwilę przedszkole i nowe rozterki.
Napisano 24 maja 2016 - 13:03
bunty nadal, ale mam wrażenie, że tylko przy mnie jest taki awanturniczy
To nie tylko wrażenie, tak jest na pewno. Przy Tobie pozwala sobie na więcej, bo się nie boi, czuje się bezpiecznie i wie, że mama go kocha bez względu na to czy jest "grzeczny" czy nie
Wie, że akceptujesz jego emocje bez względu na to jakie w danej chwili są. Wbrew pozorom uważam, że to dobry znak.
U nas ostatnio kryzys żłobkowy. Tak jak jeździł chętnie, tak teraz wstając już rano pyta: czy jedziemy do żłobka i martwi się na zapas. Rozmawiałam z Paniami, nic się nie stało. Domyślam się, że nie podoba mu się, że Panie nie są tak wyrozumiałe jak ja i dają kary. Może też ostatnie zamieszanie trochę go poddenerwowało... Poza tym od długiego czasu już nie mamy smoczka i byłam pewna, że w żłobku też a Pani mi melduje, że do snu się dopomina!
Napisano 24 maja 2016 - 22:15
A ja się dziwnie czuję, bo cieszę się na te kilkudniowe rozstanie.
A ja myślę, że dziwne by było, gdybyś się nie cieszyła. Pewnie będziesz tęsknić, ale też potrzebujesz trochę oddechu i czasu dla siebie.
![]()
Napisano 26 maja 2016 - 07:45
Będzie kojarzył przedszkole z czymś pozytywnym jeśli mu się spodoba, więc jest szansa, że dzięki temu trochę spokojniejszy będzie we wrześniu. To już nie będzie straszne nieznane miejsceCiekawa jestem czy taki cykl spotkań w czerwcu pomaga w adaptacji dziecka do przedszkola ? Przez wakacje nie zdąży o wszystkim zapomnieć ?
Napisano 26 maja 2016 - 15:56
czasu dla siebie
z czasem dla siebie pewnie będzie krucho, bo jeśli wszystko dobrze się poukłada, to we wtorek ruszamy na ostro z remontem
z dzieckiem pod nogami nie da się nic zrobić i idzie nam jak po maśle
oddać dziecko i uciekać czym prędzej
wychowawczyni mówiła to samo - przytulas, szybki buziak i papa. Żadnego przeciągania, bo tylko pogłębia się lęk separacyjna dziecka. A często jak tylko dziecko minie próg sali, to się rozchmurza i biegnie do zabawek. No zobaczymy...
Trzeba być dobrej myśli.
Napisano 09 czerwca 2016 - 11:58
To zależy od dzieci, są takie które będą się kłócić cały czas i takie które tylko sporadycznie.
Napisano 09 czerwca 2016 - 18:53
Ale mnie młoda dzisiaj przestraszyła. Rano seria kopniaków przed 6 (to nasz standard), a potem do popołudnia nic, cisza. A prosiłam, pukałam, gadałam, najadłam się słodyczy. ![]()
I w końcu wymyśliłam, żeby jej puścić melodyjki z hipcia, które puszczamy jej prawie od początku ciąży codziennie wieczorem. Od jakiegoś czasu zaczyna mocniej kopać w trakcie słuchania. I włączyłam, trzy minutki minęły i się rozbrykała. Chyba miała dzisiaj śpiący dzień, a ja ją obudziłam.
Potem zaczęłam gotować i śpiewać i już bryka na całego. Chyba muzykalna będzie po tatusiu. ![]()
Kamień z serca. ![]()
Napisano 09 czerwca 2016 - 19:15
byle nie za wczesnie nie cwiczyła spiewu i nie sprawdzała swojej skali wrzaskiem ![]()
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 10 czerwca 2016 - 11:11
W ciąży z Krasnalem musiałabym codziennie po kilka razy jeździć do lekarza, bo on taki leniwy i nic się nie ruszał. Mocno się denerwowałam czy aby na pewno wszystko jest w porządku. Niefajnie wspominam ten okres ![]()
Byliśmy w przedszkolu
Krasnal zadowolony i pyta kiedy idziemy do przedszkola
Nie wieszał się na mnie, tylko od razu pobiegł do zabawek i bawił się przy stoliku. Nie podejmował prób zabaw z dziećmi, ale musi się przyzwyczaić do tego tłumu i zamieszania.
Martwię się tylko o nocnik, bo ciężko u nas z tym
Czwarty miesiąc treningu stuknął i naprawdę nie mam już siły i cierpliwości znowu tłumaczyć, znowu zmieniać ubrań i znowu prać
Czuję się bezradna, nie wiem co mam robić i dzisiaj się już rozpłakałam. Ratunku! ![]()
Napisano 14 czerwca 2016 - 19:27
bo on taki leniwy i nic się nie ruszał
A jak się urodził to też taki leniuszek?
Trzymam kciuki za ten nocnik, bo wierzę, że to męczące!
| Temat | Podsumowanie | Ostatni post | |
|---|---|---|---|
Pomysł na prezent dla rodziców |
|
|
|
Szukam dla siebie czegoś nowego ze sklepu |
|
|
|
Impreza integracyjna dla pracowników w firmie |
|