Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Temacik dla mam

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1227 odpowiedzi w tym temacie

#861 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 06 listopada 2014 - 16:11

im wcześniej tym lepiej bo nieświadomy,

to są już dwie szkoły :->  bo ponoć im później, tym lepiej, bo ząbki bardziej uwapnione, a dzięki temu zdrowsze :->

nocnika Wam gratuluję ;-)  oby już tak zostało.

Mój "Maluch" mierzy już 86 cm ! :shock:  

#862 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 13 listopada 2014 - 12:10

Idą ząbki :) Na 10 miesięcy pojawił się pierwszy. Dobrze go nie widać, ale czuć i jak postukam łyżeczką to słychać :)

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#863 iwonaryki

iwonaryki

Prawdziwa miłość , nie zna granic .

• Użytkownik
  • 1 560 postów
  • Lokalizacja..
  • Wzrost:170
  • Włosy:Są jakie są :-p
  • Stan:Żoneczka.
  • Partner:Mój kochany Mąż :*
  • Nastrój:Zakochana
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 13 listopada 2014 - 13:37

Mój "Maluch" mierzy już 86 cm !   

Kiedy moje Niunie tyle miały  :-) , niech rośnie wam jak na drożdżach  :mrgreen: .

Nasz synek ma już prawie metr i 40 cm wzrostu , Marysia ma już metr i 4 centymetry , a Gabrysia ją dogania ma 98  :mrgreen: .

@halynka Gratuluję ząbków  <flow1> .

Synek 13 lat , córeczka 7 lat , córeńka 6 lat .
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc
iv09vcqgirxd72tg.png
28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.

#864 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 14 listopada 2014 - 15:31

Na 10 miesięcy pojawił się pierwszy.

doczekaliście się :-)

gratuluję pierwszego ząbka :-)

#865 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 14 listopada 2014 - 15:55

Idą ząbki :-) Na 10 miesięcy pojawił się pierwszy. Dobrze go nie widać, ale czuć i jak postukam łyżeczką to słychać :-)

Ani się obejrzysz jak buzia będzie pełna ząbków ;*

Nasz synek ma już prawie metr i 40 cm wzrostu , Marysia ma już metr i 4 centymetry , a Gabrysia ją dogania ma 98 :mrgreen:

Rosną dzieciaczki,rosną :)

#866 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 14 listopada 2014 - 17:42

Moja dzis skonczyla 2,5 roczku:) leci czas...

Postepy z mowa robi, ze zdan powie 5, slowek dosc, aflabet umie - znaczy co literka alfabetu to ja kojarzy ze slowem okreslonym

Odzwyczajam ja od pieluch, narazie idzie kiepsko

Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#867 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 14 listopada 2014 - 19:36

@halynka gratuluje ząbka :-) Oby wszystkie poszły bezstresowo :*

@Sajuri powolutku Emi do wszystkiego dojdzie :)

Ja np. myślałam, że nigdy mojej nie zmuszę do rysowania, a co za tym idzie pisania- bo jak już umie składać sylaby, tak nie było mowy o pisaniu. Cyfry trochę chetniej pisała. A nagle, zaskoczyło i chętnie do tego się zabiera.

Zanim się obejrzysz wszystkiego się nauczy :*

#868 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 14 listopada 2014 - 22:07

Jak się już chwalimy to ja osobiście jestem w szoku, bo moje dziecko ma jakieś dziwne zacięcie matematyczne - umie sama liczyć do 100, z tym, że jak jest już przy 29 to trzeba jej podpowiedzieć 30 i sama jedzie dalej z tym koksem (ale nie przy każdej pełnej liczbie się zacina). Sama z siebie rozkłada różne przedmioty i liczy, że tu ma 6, obok 6 i jak razem to zliczyć to równa się 12 :shock:

Z pisaniem też sobie jakoś powoli radzimy - jak coś rysuje to ja na osobnej kartce piszę jak to się pisze - a ona sobie przepisuje to pod swoim obrazkiem. Zaczęło się od tego, że kupiłam jej zestaw lekarski i były karty pacjentów do uzupełniania a ona chciała sama wpisywać imiona maskotek, które bada :P

Ale żeby za pięknie nie było, litera "J" jest dla niej nie do przeskoczenia, no nie umie napisać i koniec :P

“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#869 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 14 listopada 2014 - 22:10

@Madź no ta J to taka nie wiadomo jaka :lol: dla mojej to I i to I :lol:

Jak się już chwalimy to ja osobiście jestem w szoku, bo moje dziecko ma jakieś dziwne zacięcie matematyczne - umie sama liczyć do 100, z tym, że jak jest już przy 29 to trzeba jej podpowiedzieć 30 i sama jedzie dalej z tym koksem (ale nie przy każdej pełnej liczbie się zacina). Sama z siebie rozkłada różne przedmioty i liczy, że tu ma 6, obok 6 i jak razem to zliczyć to równa się 12

To Ci rośnie umysł ścisły <ookk>

#870 smoczkowa

smoczkowa
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • LokalizacjaMiasto :D
  • Wzrost:156
  • Włosy:ciemne
  • Stan:wydana za mąż :)
  • Partner:M...
  • Nastrój:Neutralna
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 14 listopada 2014 - 22:44

Takim to fajnie mądre dzieciaki macie :) Mój to jest diabeł wcielony niechce rysowac malowac ani nic tylko nijago i adibu by oglądał. wszystko jest zielone dla niego a ja i tata to glupki bije nas. Natalkie jak tylko sie odwróce to kopa w tylek lub boksa sprzedaje mam go dosyć. Dziś na serio rozmyślałam o ucieczce z domu :/ nie chce miec tak okropnego dzieciaka.

Halynka gratki 1 zabka :) Moja ma juz 2 na dole a teraz gora idzie tragedia nocce zerwane.

Love Love Love

#871 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 14 listopada 2014 - 23:42

mam go dosyć. Dziś na serio rozmyślałam o ucieczce z domu :-/ nie chce miec tak okropnego dzieciaka.
To pojechałaś mamuśka :shock:

Może Tomaszek nie jest taki straszny, tylko Tobie brakuje odpoczynku i czasu na naładowanie akumulatorów ???

#872 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 15 listopada 2014 - 06:54

To jedno. Moze za duzo obowiazkow jestem zmeczona i mam serdecznie dosc. Bo wiem po sobie :P a mam jedno :P

a dwa..moze za duzo tv????

#873 smoczkowa

smoczkowa
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • LokalizacjaMiasto :D
  • Wzrost:156
  • Włosy:ciemne
  • Stan:wydana za mąż :)
  • Partner:M...
  • Nastrój:Neutralna
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 15 listopada 2014 - 10:27

Może okrutne ale prawdziwe dlaczego mam pisac achy i ochy jak On mnie wykańcza :/

Może Tomaszek nie jest taki straszny, tylko Tobie brakuje odpoczynku i czasu na naładowanie akumulatorów ???

taaaa każdy tak mówi póki go nie pozna. Ale dobrze jest jak babcie własne i ciocie i w ogóle znajomi którzy go znają to mówią "że brań Boże przed takim charakterem co ma ten dzieciak bo bym zarąbały żywcem bachora" :/ Tomek się po prostu nie da lubić :/

moze za duzo tv? ????
Żeby nie te tv to bym na kiblu posiedzieć nie mogła.

On robi wszystko na złość. śpi mała to ten usiedzieć nie może lata krzyczy aby tylko ją obudzić. Jak kazde mu coś zrobić to na złość osra się i oszczy. Wyleje mleko za łóżko jak nie chce mu się już pić. I tak moge wymienić w nieskończoność. W przedszkolu to pewnie z radość panie skaczą ze go nie ma.

Love Love Love

#874 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 15 listopada 2014 - 10:54

@smoczkowa tu możesz pisać szczerze co ci na wątrobie leży. Bo dzieci są różne i nikt mi nie wmówi, że wszystkie takie grzeczniutkie i kochane. Mam tylko szczerą nadzieję, że Tomkowi to przejdzie i da ci trochę odsapnąć. A póki co męża polecam zostawić z nim trochę sam na sam, żeby wiedział co ty masz na co dzień.

Wszystko w swoim czasie. Jak będzie gotowa pójdzie Wam na pewno łatwiej. Może na jakiś czas jej odpuścić?

@Madź zdolna bestia :) Oby tak dalej

@halynka gratuluje ząbka :-) Oby wszystkie poszły bezstresowo ;*

Halynka gratki 1 zabka :-) Moja ma juz 2 na dole a teraz gora idzie tragedia nocce zerwane.

No właśnie, u nas chyba teraz idą wszystkie na raz. Bezstresowo nie wchodzi w grę, jest masakra. ZTej nocy nie płakał a darł się tak strasznie, że nie wiedziałam co się dzieje. A przy tym nie dał się nawet przytulić, wił się i wpadł w taki szał, że nic nie pomagało. Do tego temperatura, więc chyba zęby? Najlepsze, że jak zaniosłam go do zabawek (o 4!) to przeszło i się bawił jak nigdy nic. Głowa pęka.

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#875 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 15 listopada 2014 - 11:18

@smoczkowa u mnie jest bajka wieczorem, ranoi w ciagu dnia jedna abym odsapnela na minute. Bo ja mam dziecko typu "rzepek" wszedzie za mama, wszystko tak jak mama, mam byc obok niej, bawic sie z nia ciagle itd

ale  sa osoby co dziecia pozwalaja na tv calusi dzien , co moim zdaniem poteguje nadpobudliwosc

mam wrazenie ze maly zwraca na siebie uwage jak nic 

#876 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 15 listopada 2014 - 11:35

WweronikaA, dnia 14 List 2014 - 23:42, napisał:

Może okrutne ale prawdziwe dlaczego mam pisac achy i ochy jak On mnie wykańcza :-/

Nie no błagam tylko nie idealizujmy.... Kochamy nasze Dzieci nad życie, ale NIE WIERZĘ, że każda z nas nie ma czasami ochoty uciec lub nie ma dość własnego dziecka :lol:  Tylko, nie każda ma odwagę o tym powiedzieć, bo się od razu gro Ideałów na nią rzuci :roll:

mam wrazenie ze maly zwraca na siebie uwage jak nic

Zgadzam się w 100%. Tylko, że to nie wina TV, a rodzeństwa, które się pojawiło moim zdaniem...

Twój pomaga Ci przy dzieciach, masz czas dla Tomka, czy musisz sama oboje ogarnąć, a co za tym idzie Mała na razie potrzebuje Cie wiecej, a Tomek czuję sie odrzucony?

A dwa- co z tymi jego zachowaniami robicie? Bo musicie konsekwentnie mu tłumaczyć, że to co robi jest złe i go karać, ALE jednocześnie dużo przytulajcie, zapewniajcie o miłości i naprawdę, NAPRAWDĘ poświęcaj mu max czasu jaki możesz.

#877 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 15 listopada 2014 - 12:25

@smoczkowa rozumiem cie <pocieszacz>

Oliwka byl spokój z podbieraniem kasy i znowu mi drobne zbrla z portfela, nie chowalam, bo myslałam, ze juz zrozumiała ze nie wolno tak ,  myslałam ze moge jej zaufac , ale nie.....

wczora znów zjdla moje czekoladki , pytm dlaczego , to cisza ..... ktos zapyta , a moze niewiedziałaze nie wolno , awięć wiedziala bo babci pytała i ta jej zabronila.

a ostatnio mowie jej wlacz sobie abc albo puls bo dlaczego ja , szpital , ukryta prawda to nie sa prohgramy dla dzieci ,  t juz pyszczy , ze nie bo on i tak to ogląda , zmieniam kanał , wychodze , ona zmienia i tak wkólko :roll:

wiec raczej cie nie pociesze i nie powiem, ze wyrośnie z tego, bo ma 8 i pol roku.  

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#878 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 15 listopada 2014 - 12:41

Ej no, dziecko to mały człowiek przecież, nie wszystkich dorosłych da się lubić, to dlaczego dzieci trzeba? 

Ja lubię swoje i jeszcze jedno, niektóre toleruję, a inne mam ochotę zatłuc - generalnie nie przepadam za dziećmi i nie piszę tego pierwszy raz. 

Jaśka Ty chyba na swojego chłopa liczyć nie możesz co? Z jednej strony tak jak dziewczyny pisały - może chodzić o małą. A może być też pies pogrzebany gdzie indziej - w zachowaniu Twojego męża. Jeśli zdarza mu się przy Tomku kłócić z Tobą, nie okazuje Ci szacunku, olewa to o co go prosisz - to młody może go kopiować <bezradny> Jeśli tak jest, musisz pogadać z M. i nie ma że boli. Chyba, że jemu pasuje taka kopia jego własnej osoby. Ja Ł. zastrzeliłam kiedyś jednym prostym pytaniem: "Czy Ty byś chciał dla naszej córki w przyszłości takiego faceta jakim Ty sam jesteś?" Zatkało. Przekaz dotarł. Przy dziecku szanujmy się nawzajem, a problemy rozwiązujmy na boku.

Chyba, że to też nie to <bezradny> Jaka atmosfera panuje u Was w domu to tylko Ty sama wiesz najlepiej.

“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#879 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 15 listopada 2014 - 14:31

generalnie nie przepadam za dziećmi i 
 Mama identycznie :lol: Kocham swoje i od kuzynki i tyle  :-P  Reszta jest bleeee :lol:

@smoczkowa ODPOCZYNKU ci cza! Wiem, ze pewnie latwo powiedziec, ale musisz znalezc chwile dla ciebie. A potem chwile dla ciebie i Tomka. Mysle, ze on jest zazdrosny i dlatego tak robi. 

Wiem, ze jest trudno, ale postaraj sie !

Postepy z mowa robi, ze zdan powie 5, slowek dosc, aflabet umie - znaczy co literka alfabetu to ja kojarzy ze slowem okreslonym
Zazdroszcze, bo u nas kiepsko z mowa, aczkowiek do przodu  ;-)

No moj juz bez pieluchy od 4mcy jakos i tu pyt.

Babki, jak odzwyczaic dziecko w nocy od pampersa? Jakie sposoby?

Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,

zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,

nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -

byłam gotowa za Ciebie umrzeć... 

#880 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 15 listopada 2014 - 16:39

@smoczkowa życzę abys znalazła sobie chwilkę tylko dla siebie.Tak egoistycznie.

A póki co męża polecam zostawić z nim trochę sam na sam, żeby wiedział co ty masz na co dzień.

Całkiem niezły pomysł. :-)

A jesli chodzi o malucha,to wydaje mi się ,że powinnaś być bardziej stanowcza i  nieco zaborcza

wszystko jest zielone dla niego a ja i tata to glupki bije nas. Natalkie jak tylko sie odwróce to kopa w tylek lub boksa sprzedaje mam go dosyć.

Nie pozwól na takie zachowanie,tłumacz do upadłego.

Myslę ,że jednak mały wyrośnie w przyszłości z tego,ale lepiej dmuchać na zimne.(póki mały)Nie pozwól,by wlazł Ci na głowę. ;*

Użytkownik viola edytował ten post 15 listopada 2014 - 16:41