Temacik dla mam
Napisano 10 czerwca 2013 - 13:53
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt
Napisano 10 czerwca 2013 - 15:58
Nikus wiesz ja z jednej strony mam jak TY...ciezko mi poprosic o cos takiego...co innego zakupy...gdzie nie chce malej po sklepach meczyc lekarz. A co innego wlasne przyjemnosci
Poza tym..rodzice maja swoje lata. Czasem zle sie czuja. Swoje wypracowali. Wychowali mnie .
Wiec jakby nie patrzec maja prawo zwyczajnie skupic sie na sobie.Podrozowac, miec pasje a nie bawic wnuki... I na upartego nawet wogole nie pomagac.a ja nie powinnam tego wymagac... To nie jest ich obowiazek. To ze to jest babcia i dziadek Emi i ze ja kochaja i ciagle cos jej kupuja i by ja zasciskali noi wogole wnuczusia jest najwazniejsza.
Madzik a tesciowa co ? w sensie pomocy? a tu juz wogole totalna klapa. Ani na spacer...ani do siebie na godzinke..nic. Wpadnie na chwile przyniesie nam np. pierozki
Jula gratki. Pierwszy miesiac nie jest moze latwy bo i boli po porodzie..i nowa sytuacja..
Choc przyznam ze dla mnie nie byl najgorszy...Gorszy byl pozniej jak mala nie chciala spac zbytnio..wybudzała sie o 4 itp bylam niewsypana drastycznie
No i ten czas teraz tez latwy nie jest jak mala zaczeła chodzic i demonstrowac jeszcze swoj charakterek. Ja słyszałam ze od roku to juz luz, ale gdzie tam;)
Napisano 10 czerwca 2013 - 16:21
Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,
zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -
byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
Napisano 10 czerwca 2013 - 19:57
Niech Malutka zdrowo się chowa.
Napisano 10 czerwca 2013 - 20:00
Keep calm and become a doctor
// Mission completed
Napisano 10 czerwca 2013 - 20:12
Napisano 10 czerwca 2013 - 20:40
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”
Napisano 11 czerwca 2013 - 06:21
A Ty jak się czujesz? Doszłaś już do siebie?
-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?
-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! 
Napisano 11 czerwca 2013 - 13:18
Aspirynkaaa, szczerze mówiąc ciężko zniosłam to wszystko, sam poród, a tym bardziej wszystko po porodzie bo niestety u mnie nie było tak, że jak się urodziła to zapomniałam o bólu, może jakaś dziwna jestem. Teraz prawie 2 tygodnie po, jeszcze trochę czuję to wszystko ale jest już o wiele wiele lepiej i jakoś powracam do normalnego funkcjonowania
Teraz córa na dworze urzęduje z babcią, niedługo zmiana z druga babcią a ja nadrabiam zaległości mieszkaniowe, w sprzątaniu i prasowaniu. Chwila nawet na komputer się znalazła
Napisano 11 czerwca 2013 - 13:25
Dobrze, że masz pomoc babć. Też potrzebujesz czasu dla siebie.
Ucałuj Malutką! I obyście się do końca dograły z trybem dnia.
-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?
-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! 
Napisano 11 czerwca 2013 - 13:37
Fajnie, że masz pomoc w babciach, to faktycznie trochę odpoczniesz. No i forum też Cię zrelaksuje
A odczuwanie porodu niech przejdzie jak najszybciej. I jak najszybciej wróci sprawność i siły.
Każdy z nas urodził się ateistą
Napisano 11 czerwca 2013 - 13:40
chyba rozumiem, bo ja coraz mniej boję się porodu, a coraz bardziej pobytu w szpitalu po porodzie - z jednej strony zmęczenie, ból a tu dochodzi jeszcze opieka nad Maluszkiema tym bardziej wszystko po porodzie bo niestety u mnie nie było tak, że jak się urodziła to zapomniałam o bólu
Jula szybkiego powrotu do sił
Napisano 11 czerwca 2013 - 15:02
// Mission completed
Napisano 11 czerwca 2013 - 15:24
inqaa, siłami natury
Pomoc babć nieoceniona, co racja to racja. Teraz znów jest w trasie z babcią numer dwa i teraz mogę liczyć na co najmniej dwie godziny luzu, więc nie wiem czy teraz się położyć czy co zrobić, rewelacja
Napisano 12 czerwca 2013 - 06:35
o to mi właśnie chodziłoNiby położne przyszły, ale tak naprawdę zbytnio mi nie pomogły więc musiałam sobie poradzić
szybko poszłodość szybko mi poszło bo 5 godzin
wracaj do siebie
jeszcze 4 miesiące i ja ide.....
Napisano 12 czerwca 2013 - 08:19
jeszcze 4 miesiące i ja ide.....
Trzymam kciuki
Córunia śpi, ale już powoli się kręci, zapewne coś by zjadła
Tak poza tym dziś cały dzień i cała noc bez taty, ale chyba jakoś damy radę mimo, że dziś wypada kąpiel ale jestem dobrej myśli
Mały smordas coraz bardziej aktywny więc się matka szykuję do jedzonka
Napisano 12 czerwca 2013 - 08:31
na ostatnim USG coś tam lekarz zasugerował, ale jeszcze nie na 100% tylko tak na 80A wiesz już czy chłopiec czy dziewczynka ?
jeśli potwierdzi się za tydzień to oczywiście - pochwalę się
Napisano 12 czerwca 2013 - 08:34
na ostatnim USG coś tam lekarz zasugerował,
Mi mój lekarz mi powiedział w 14 tygodniu już, nie dowierzałam ale jednak do końca okazało się prawdą więc oby i u Ciebie tak było
Napisano 12 czerwca 2013 - 08:38
oby, oby - intuicja mi podpowiadała to samo, więc zdążyłam się już mocno nastawić, że to będzie.....oby i u Ciebie tak
Napisano 12 czerwca 2013 - 14:25
ale jesteś tajemnicza, już mogłabyś zdradzićże to będzie.....
// Mission completed