Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Temacik dla mam

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1227 odpowiedzi w tym temacie

#221 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 10 czerwca 2013 - 13:53

Jula ogromne gratulacje :*
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#222 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 10 czerwca 2013 - 15:58

Madz no wlasnie..to wypominanie jest najgorsze :roll:

Nikus wiesz ja z jednej strony mam jak TY...ciezko mi poprosic o cos takiego...co innego zakupy...gdzie nie chce malej po sklepach meczyc lekarz. A co innego wlasne przyjemnosci
Poza tym..rodzice maja swoje lata. Czasem zle sie czuja. Swoje wypracowali. Wychowali mnie .
Wiec jakby nie patrzec maja prawo zwyczajnie skupic sie na sobie.Podrozowac, miec pasje a nie bawic wnuki... I na upartego nawet wogole nie pomagac.a ja nie powinnam tego wymagac... To nie jest ich obowiazek. To ze to jest babcia i dziadek Emi i ze ja kochaja i ciagle cos jej kupuja i by ja zasciskali noi wogole wnuczusia jest najwazniejsza. :lol:

Madzik a tesciowa co ? w sensie pomocy? a tu juz wogole totalna klapa. Ani na spacer...ani do siebie na godzinke..nic. Wpadnie na chwile przyniesie nam np. pierozki ;) posiedzi 15 minut i juz jej nie ma..Ale tescie wogole sie wnukami nie interesuja...mimo ze maja blisko do wszystkich. Tych od szwagra nie widzieli chyba z pol roku a to tylko 3 przystanki do nich

Jula gratki. Pierwszy miesiac nie jest moze latwy bo i boli po porodzie..i nowa sytuacja..
Choc przyznam ze dla mnie nie byl najgorszy...Gorszy byl pozniej jak mala nie chciala spac zbytnio..wybudzała sie o 4 itp bylam niewsypana drastycznie :roll:
No i ten czas teraz tez latwy nie jest jak mala zaczeła chodzic i demonstrowac jeszcze swoj charakterek. Ja słyszałam ze od roku to juz luz, ale gdzie tam;)
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#223 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 10 czerwca 2013 - 16:21

Julia gratuluje ;-) Ja tam szczegolnie trudnego okresu nie zauwazylam- wszystkie sa ciezkie i maja to cos :-P

Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,

zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,

nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -

byłam gotowa za Ciebie umrzeć... 

#224 Jogobella

Jogobella
  • Użytkownik
  • 1 174 postów

Napisano 10 czerwca 2013 - 19:57

Jula, serdecznie gratuluję. <flow1></span>
Niech Malutka zdrowo się chowa. <buzki></span>
"Wiedzieć, że się wie, co się wie i wiedzieć, że się nie wie, czego się nie wie - oto prawdziwa wiedza." Konficjusz

#225 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 10 czerwca 2013 - 20:00

Jula gratuluję córy <flow1></span>

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#226 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 10 czerwca 2013 - 20:12

Jula ogromne gratulacje :D :D :D
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#227 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 10 czerwca 2013 - 20:40

Jula, gratulacje! :* zdrówka dla malutkiej :*
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#228 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 06:21

Jula, niech zdrowo rośnie i da czasami Rodzicom trochę wytchnienia ;-)
A Ty jak się czujesz? Doszłaś już do siebie?

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#229 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 13:18

Dziękuję :) Zobaczymy jak to będzie z tym pierwszym miesiącem i z kolejnymi. Póki co przepełnia nas szczęście i czekamy na pierwsze świadome uśmiechy :)

Aspirynkaaa, szczerze mówiąc ciężko zniosłam to wszystko, sam poród, a tym bardziej wszystko po porodzie bo niestety u mnie nie było tak, że jak się urodziła to zapomniałam o bólu, może jakaś dziwna jestem. Teraz prawie 2 tygodnie po, jeszcze trochę czuję to wszystko ale jest już o wiele wiele lepiej i jakoś powracam do normalnego funkcjonowania :-) Miło, że pytasz :)

Teraz córa na dworze urzęduje z babcią, niedługo zmiana z druga babcią a ja nadrabiam zaległości mieszkaniowe, w sprzątaniu i prasowaniu. Chwila nawet na komputer się znalazła :) Za chwile wrócą, mam nadzieję że się wyrobią przed płaczem głodowym :-D

er3mjw4zst9mivdb.png

#230 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 13:25

Jula, bo ja uważam, że to wcale nie musi być takie bajkowe, jak wszędzie opisują. ;-) Wiadomo, że to cud, przeżycie, itp. Każda marzy, żeby było od razu super. Ale ból jest bólem, zmęczenie zmęczeniem i to chyba zupełnie normalne odczucia. <bezradny></span>
Dobrze, że masz pomoc babć. Też potrzebujesz czasu dla siebie. :-)
Ucałuj Malutką! I obyście się do końca dograły z trybem dnia.

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#231 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 13:37

Jula
Fajnie, że masz pomoc w babciach, to faktycznie trochę odpoczniesz. No i forum też Cię zrelaksuje :) A jak będziesz miała chwilę dla siebie to wtedy na pewno lepiej będziesz znosiła te mniej kolorowe uroki macierzyństwa.

A odczuwanie porodu niech przejdzie jak najszybciej. I jak najszybciej wróci sprawność i siły.

Każdy z nas urodził się ateistą

#232 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 13:40

a tym bardziej wszystko po porodzie bo niestety u mnie nie było tak, że jak się urodziła to zapomniałam o bólu

chyba rozumiem, bo ja coraz mniej boję się porodu, a coraz bardziej pobytu w szpitalu po porodzie - z jednej strony zmęczenie, ból a tu dochodzi jeszcze opieka nad Maluszkiem

Jula szybkiego powrotu do sił :-) Pomocy babć zazdroszczę :-) Ja mogę zapomnieć o takich rarytasach ;-)

#233 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 15:02

Julaa miałaś cesarkę czy siłami naturalnymi urodziłaś? ;-)

#234 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 15:24

Madzik :), no ja pierwszą naszą wspólną noc źle wspominam bo mała tak płakała, a ja nie za bardzo wiedziałam co mam robić, więc ryczałyśmy razem. Niby położne przyszły, ale tak naprawdę zbytnio mi nie pomogły więc musiałam sobie poradzić. Co do porodu to niby się nie bałam, ale jak już przyjechałam do szpitala to o mało co w gacie nie narobiłam, bo nigdy bym się nie spodziewała tego co mnie czeka. Chociaż przyznam, że dość szybko mi poszło bo 5 godzin i malutka była już na świecie :)

inqaa, siłami natury :)

Pomoc babć nieoceniona, co racja to racja. Teraz znów jest w trasie z babcią numer dwa i teraz mogę liczyć na co najmniej dwie godziny luzu, więc nie wiem czy teraz się położyć czy co zrobić, rewelacja :lol:

er3mjw4zst9mivdb.png

#235 Madzik :)

• Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 06:35

Niby położne przyszły, ale tak naprawdę zbytnio mi nie pomogły więc musiałam sobie poradzić

o to mi właśnie chodziło :-? i tego najbardziej się obawiam :-?

dość szybko mi poszło bo 5 godzin

szybko poszło ;-)
wracaj do siebie :-)

jeszcze 4 miesiące i ja ide..... <stres></span>
;-)

#236 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 08:19

jeszcze 4 miesiące i ja ide.....

Trzymam kciuki :D A wiesz już czy chłopiec czy dziewczynka ? :)

Córunia śpi, ale już powoli się kręci, zapewne coś by zjadła :D O 10 wybieramy się do babci, tam ją zostawiam i lecę do PZU pozałatwiać sprawy bo troszkę pieniążków się przyda na czarną godzinę :)
Tak poza tym dziś cały dzień i cała noc bez taty, ale chyba jakoś damy radę mimo, że dziś wypada kąpiel ale jestem dobrej myśli :-D

Mały smordas coraz bardziej aktywny więc się matka szykuję do jedzonka :D

er3mjw4zst9mivdb.png

#237 Madzik :)

• Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 08:31

A wiesz już czy chłopiec czy dziewczynka ?

na ostatnim USG coś tam lekarz zasugerował, ale jeszcze nie na 100% tylko tak na 80 ;-)
jeśli potwierdzi się za tydzień to oczywiście - pochwalę się :-)

#238 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 08:34

na ostatnim USG coś tam lekarz zasugerował,

Mi mój lekarz mi powiedział w 14 tygodniu już, nie dowierzałam ale jednak do końca okazało się prawdą więc oby i u Ciebie tak było :-D Chociaż pierwsze dziecko (jeżeli ktoś chce więcej) to tak naprawdę wszystko jedno jakiej płci, przynajmniej dla mnie :-D

er3mjw4zst9mivdb.png

#239 Madzik :)

• Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 08:38

oby i u Ciebie tak

oby, oby - intuicja mi podpowiadała to samo, więc zdążyłam się już mocno nastawić, że to będzie..... ;-) zobaczymy za tydzień :-D

#240 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 14:25

że to będzie..... ;-)

ale jesteś tajemnicza, już mogłabyś zdradzić :lol: :lol: :lol: