A to akurat ciekawe, nie wiedziałam nawet. Dobrze zapamiętaćherbata jest na pewno dobra w zime , aby sie ogrzac .
natomiast np wypita do posilku to tylko opoznia trawienie , bo rozrzedza soki trawienne.
kawa, herbata czy inne napoje bezalkoholowe?
Napisano 23 lipca 2011 - 03:58
Napisano 23 lipca 2011 - 21:32
tak ja wiemale to stwierdzenie nie dot. tylko herbaty
lubie sobie czasem wypic mleko , ale glownie zimne , no i kakao i inke
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 24 lipca 2011 - 08:31
Ja Cię tylko poprawiłamtak ja wiemale to stwierdzenie nie dot. tylko herbaty
![]()
jak dla mnie okropieństwoi inke
1-szy raz słyszę że k. jest słodkie ? Ja znam tylko jedo na świecie kakao -zwykłe czarne np Wedla i ono nie jest słodkiechoc rozpuszczane kakao jest za słodkie dla mnie.
Napisano 24 lipca 2011 - 10:10
bo pewnie mówisz o kakao naturalnym - ono faktycznie nie jest słodkie, bo w składzie ma tylko czyste kakao. Magdzie zapewne chodziło o takie rozpuszczalne, które przeważnie przeznaczone są dla dzieci. Wsypuje się je do gorącego bądź zimnego mleka i mamy napój gotowy do piciaJa znam tylko jedo na świecie kakao -zwykłe czarne np Wedla i ono nie jest słodkie
wstawiam przykładowe zdjęcie takiego kakao

ja niezmiennie od kilku lat - woda niegazowana ponad wszystko
kawa dłuugo gościła w moim kubku ale ostatnio jestem na odwyku
kilka razy do roku zdarzy się, że najdzie mnie ochota na zieloną herbatę - już prędzej owocowe
uwielbiaminke
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? Cause I like you!
Napisano 24 lipca 2011 - 10:19
Ale za to pysznei ono nie jest słodkie
A kakao rozpuszczalne uwielbiałam jak byłam mała, właśnie ze względu na to, że było mega słodkie, no i wystarczyło wsypać do kubka, zalać mlekiem i pomieszać.
tylko, że myśląc w ten sposób nie powinniśmy pić też ani przed ani po posiłku :mrgren: Wg mnie głupota i dziwny wymysł. Nidgy nie miałam jakiś specjalnych oporów przed piciem w czasie posiłku, a już zwłaszcza, kiedy posiłek był suchy (choć nawet zupę zdarza mi się przepijać wodąnp wypita do posilku to tylko opoznia trawienie , bo rozrzedza soki trawienne.
I jeszcze Cola
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 24 lipca 2011 - 10:26
oj tak ja teżA kakao rozpuszczalne uwielbiałam jak byłam mała, właśnie ze względu na to, że było mega słodkie, no i wystarczyło wsypać do kubka, zalać mlekiem i pomieszać.
Jak sobie przypomnę to uwielbiałam jeszcze swojego czasu pić czekoladę
W liceum był to obowiązek każdego dnia
Niestety wraz z pojawieniem się alergii zakończył się mój romans z automatem do czekolady
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Napisano 24 lipca 2011 - 10:37
tylko, że myśląc w ten sposób nie powinniśmy pić też ani przed ani po posiłku :mrgren: Wg mnie głupota i dziwny wymysł. .np wypita do posilku to tylko opoznia trawienie , bo rozrzedza soki trawienne.
Bo to prawda, widzisz zapomniałam dodać że przed i po , ale tylko ok 30 min, ja nigdy nie piję przed ani po ale nie z tego powodu jak wyżej tylko takiego, że nie mam takiej potrzeby, a o tym wyżej także przez przypadek się dowiedziałam,
i oczywiście w trakcie nie można pic, mój P. pije
(choć nawet zupę zdarza mi się przepijać wodą
).
hehehehe nieźle
Napisano 25 lipca 2011 - 21:25
no tak mi zawsze smakowało, a z mlekiem jest za slodkie. uwielbiam naturalne kakao , ale jak cenionka , nie chce mi sie robic.przyznam szczerze, że potrafiłam nawet wyjadać je na sucho z pojemniczka
ja na pol z woda.inke
uwielbiam ale taką w całości na mleku
Napisano 26 lipca 2011 - 06:48
ja do dzis tak mamprzyznam szczerze, że potrafiłam nawet wyjadać je na sucho z pojemniczka
to ja tylko z woda to piłam, nigdy na mlekuamoramor napisał/a:
inke
uwielbiam ale taką w całości na mleku
ja na pol z woda.
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."
Napisano 26 lipca 2011 - 07:34
spróbuj, spróbuj - jest o nieeebo lepszaMusze spróbowac
Pewnie jeszcze im więcej procentowe mleko tym smaczniejsza będzie
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Napisano 26 lipca 2011 - 08:27
o matko, to jak wróce do domu to bedę próbowac na pewnoPewnie jeszcze im więcej procentowe mleko tym smaczniejsza będzie Ja piłam na 2% i smakuje mi niesamowicie, nawet słodzić nie musiałam
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."
Napisano 26 lipca 2011 - 10:32
ja tez, jak juz nic nie ma w domu słodkiego, a mnie mocno krecija do dzis tak mam
ja tez, mam inke zwykła i inke 3 w 1. Tez dobra. Ja jakos srednio znosze mleko w kawie.to ja tylko z woda to piłam
A co do kakao u mnie jest prawie kazdego dnia - lubie kakao Puchatek, smaki tak jak ten Nestłik ( czy jak to tam sie zwie ) a tansze
Napisano 26 lipca 2011 - 11:52
Napisano 26 lipca 2011 - 11:54
wlasnie ja tez i krzyknelam do meza" O patrz frugo znowu jest"Dziś widziałam pierwszy raz Frugo w sklepie ,od 10 lat.Czyżby reaktywacja?
Napisano 26 lipca 2011 - 11:57
Napisano 26 lipca 2011 - 13:54
suuper, bo już go od lat nie piłampodobno frugo zostało reaktywowane
Napisano 26 lipca 2011 - 18:32
no własnie ze dwa tygodnie temu jaks klientka o to pytała. i zastanawiałam sie, czy to jest jeszcze produkowane.JulkaSz napisał/a:
podobno frugo zostało reaktywowane
suuper, bo już go od lat nie piłam
Napisano 26 lipca 2011 - 18:35
większości z nasto smak mojego dziecinstwa w sumie,
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.