Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

kawa, herbata czy inne napoje bezalkoholowe?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
568 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: jaki napój wolicie?? (169 użytkowników oddało głos)

jaki napój wolicie??

1. kawa (44 głosów [25.73%])

Procent z głosów: 25.73%

2. herbata (57 głosów [33.33%])

Procent z głosów: 33.33%

3. soki (37 głosów [21.64%])

Procent z głosów: 21.64%

4. woda niegazowana (29 głosów [16.96%])

Procent z głosów: 16.96%

5. woda gazowana (4 głosów [2.34%])

Procent z głosów: 2.34%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#381 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 14 maja 2010 - 17:01

Przypomniało mi się, że miałam tutaj napisać o moim nowym ulubionym Cappucinku :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Smak: szarlotka. Dla mnie poprostu bomba! Pyszne, słodziutkie i ten ... smak szarlotki - miodzio <zakochany></span> <mniami2></span>
Polecam spróbować, bo jak zawsze wszystkie dobre "wynalazki", szybko mijaja i potem ich nigdzie nie można dostać ;-)

<mniami2></span> <mniami2></span> <mniami2></span>

Dołączona grafika

<mniami2></span> <mniami2></span> <mniami2></span> <mniami2></span>
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#382 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 14 maja 2010 - 17:09

Smak: szarlotka. Dla mnie poprostu bomba! Pyszne, słodziutkie i ten ... smak szarlotki - miodzio <zakochany></span> <mniami2></span>

nie widziałam jeszcze takiego,chętnie się rozejrze po sklepie i zakupię na spróbowanie.

#383 czarnulkalbn

czarnulkalbn
  • Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 17 maja 2010 - 13:10

Ja to muszę powiedzieć, że jestem strasznym kawoszem :). Nie wyobrażam sobie dnia bez rannej kawy. Oczywiście rozpuszczalna. Herbaty to praktycznie wcale nie pijam. A woda mineralna gazowana co dzień jest u mnie w lodówce. Soki ...to bardziej moje dziewczynki piją :)

#384 Co_powiecie

Co_powiecie
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 28 maja 2010 - 18:51

Witajcie

Polecam wszystkim ten napój,jest pyszny i naprawdę chłodzi...
na jego zrobienie wpadłam przez przypadek z chłopakiem,a więc

do dzbanka 1-1,5 litra wkrajamy PÓŁ CYTRYNY W PLASTERKACH,PÓŁ LIMONKI,6-8 LISTKÓW ŚWIEŻEJ MIĘTY,4 STOŁOWE ŁYŻKI CUKRU, i z 3-4 łyżki granulowanej,rozpuszczanej herbaty np.smak cytryna,lub limonka z firmy :Kruger , wyciskamy i mieszamy wszystko tłuczkiem w dzbanku ,zalewamy wodą i schładzamy w lodówce!

smacznego opijania się napojem ;)) !

#385 krople deszczu

krople deszczu
  • Użytkownik
  • 122 postów

Napisano 06 czerwca 2010 - 22:16

herbata zielona,fusiasta z łyżeczką cukru, o którą cały czas walcze ;]
You float in my veins...

#386 Nita

Nita
  • Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 08 sierpnia 2010 - 13:19

Kurna ja lubie kawke z mlekiem. dwa, trzy razy dziennie. rano musowo, bo inaczej jestem nietomna. natomiast nie wiem a może nawet nie pamiętam jaki ma smak zwykła herbata. pije zieloną, czerwoną i smakowe, ale też rzadko. a najwięcej pije wody niegazowanej

[ Komentarz dodany przez: tigraa84: 2010-08-08, 14:51 ]
INTERPUNKCJA :!:
Pozdrowionka

#387 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 08 sierpnia 2010 - 22:23

Uwielbiam herbatę pod każdą postacią, lecz ważne by była ekspresowa a nie liściasta lub granulowana. Smak kawy jest boski, staram sie aż tak często jej nie pić, ale jedna dziennie to praktycznie codziennie, musi być z mleczkiem i słodka.

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#388 renia3,5

renia3,5
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 08 sierpnia 2010 - 22:39

A ja jestem kawoszem,piję ją na śniadanie,obiad i kolację, a potem idę spokojnie spać. Do tego mam jeden ulubiony rodzaj kawy. Oprócz tego woda gazowana, herbaty może nie być.

#389 Julia

Julia
  • Użytkownik
  • 77 postów

Napisano 09 sierpnia 2010 - 11:35

Jak kawa to tylko rozpuszczalna i to do połowy z mlekiem. :-D Więc nie wiem czy to można nazwać kawą, jak już to chyba mleczną kawą. ;-) Piję bardzo rzadko, praktycznie tylko wtedy, kiedy boli mnie głowa, jestem niewyspana i bez życia. Mam na uwadze, to, że kawy przebarwiają zęby i dlatego ich unikam. Czasami, ale naprawdę bardzo rzadko piję kawę mrożoną z lodami. Mmmm taką uwielbiam zwłaszcza w upalne dni. :-) Cappuccino piję tylko u mojej kuzynki, bo ona robi najlepsze z bitą śmietaną. Herbat piję dziennie sporo, ale tylko zwykłe, bo po owocowych pozostaje mi dziwny posmak w gardle i bardzo tego nie lubię. Oprócz tego piję jeszcze wodę mineralną, niegazowaną i zazwyczaj bezsmakową, chociaż czasami zdarzy mi się wypić jakąś jabłkową, albo pomarańczową. A i z herbat to jeszcze lubię nestea mocno schłodzoną. ;-) Z soków to najbardziej mi smakują z Costy brzoskwiniowe i bananowe- mogą być z innych firm.

#390 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 09 sierpnia 2010 - 12:27

Kawusia tylko rozpuszczalna z duza iloscia mleczka, ewentualnie cappucinko :-)

W herbatach bylam kiedys zakochana, moglam pic i pic <zakochany></span>
Ale mi przeszlo... <hoho2></span>
Ograniczylam sie tylko do zielonej herbaty, bardzo ja polubilam.
Na czarna nie moge patrzec :-x

Z innych napoi bezalkoholowych.

Pokochalam wode mineralna <umieraam></span> <umieraam></span>
Nie odstepuje jej na krok :mrgreen: :mrgreen:

Lubie sok pomaranczowy, ale to pijam zwykle w restauracji czy barze do obiadku ;-)

Co jakis czas mam ochote na mocno zmrozona pepsi z cytrynka <zawstydzony></span> <zawstydzony></span>

#391 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 09 sierpnia 2010 - 15:04

Jestem zwolenniczka herbaty niz kawy. Kawe pije tylko wtedy kiedy chce sobie podniesc cisnienie :-D z reguly pijam zwykla kawe z mlekiem jesli juz, czasami capuccino. Z herbat bardzo lubie owocowe. Te piramidki z liptona mi bardzo smakuja ;-) z innych napojow bezalkoholowych to soki.
Uwielbiam soki pod kazda postacia. Najbardziej podchodza mi, pomaranczowe, wieloowocowe i jablkowe

201407101662.png

#392 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 09 sierpnia 2010 - 19:07

Nie piję kawy w ogóle. Piłam ją tylko kilka razy w życiu.
Uuuuuuuwielbiam herbatę, szczególnie malinową lub z imbirem :D Mniam, mniam :P
Soki tez lubię, a wodę mineralną pije tylko w upalne dnie - koniecznie gazowaną :)

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#393 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 09 sierpnia 2010 - 22:16

Kawę piję zawsze rano, nie tyle po to, żeby się rozbudzić, ile po prostu z przyzwyczajenia. Obowiązkowo rozpuszczalna z mlekiem i łyżeczką cukru. Kiedy jestem w pracy, lubię zrobić sobie małą przerwę i wyskoczyć do baru obok na przepyszną kawkę z bitą śmietaną, którą uwielbiam.
Herbatę pijam bardzo rzadko. Jeśli już, to najczęściej zwykłą, czarną, ale koniecznie z cytryną albo sokiem malinowym.
Poza tym dużo wody. W największe upały (które niestety minęły) zdarzało mi się pić 3-5 litrów.

#394 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 10 sierpnia 2010 - 06:41

a ja słuchajcie zrobiłam ostatnio lemoniadę :mrgreen: Taką pyszna, najprawdziwszą na świecie <jezorek11></span> a jest to banalnie proste:

:arrow: 3 cytryny (cienka skórka)
:arrow: 100 g cukru
:arrow: 1,5 l wody gazowanej
:arrow: lód

Cytryny dokładnie umyć. Odciąć końcówki. Pokroić na cząstki. Wrzucić do miksera. Dodać cukier i połowę wody. Zmiksować. Odcedzić. Powstały sok zalać pozostałą wodą. Podawać z kostkami lodu.

Kto nie próbował, niech żałuje :lol:
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#395 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 10 sierpnia 2010 - 06:58

herbat raczej nie piję - jeśli już to zieloną ale też bardzo rzadko <jezorek11></span>
kawę jak kiedyś nie cierpiałam tak teraz bardzo lubię <swistak1></span> obowiązkowo z mleczkiem a jeszcze najlepiej żeby to była latte <ookk></span> (pianka to najlepszy element <trele></span>)
woda niegazowana - piję ją hektolitrami codziennie, bo uwielbiam i tak się już przyzwyczaiłam :D
soków nie piję, tzn takich kupnych <jezorek11></span> jeśli już to takie które sama sobie zrobię <mniami2></span>

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#396 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 10 sierpnia 2010 - 08:00

Kto nie próbował, niech żałuje :lol:

ja próbowałam :mrgreen: bo tez ostatnio sobie robiłam <jezorowaty></span> tyle, że ja wyciskałam sok z cytryny a nie miksowałam ją w całości, ale pewnie i Twój sposób wykorzystam w przyszłości... dla porównania ;-)
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#397 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 10 sierpnia 2010 - 08:02

tyle, że ja wyciskałam sok z cytryny a nie miksowałam ją w całości

jak miksujesz, to jest taka fajna goryczka ze skórki i tego białego w środku :mrgreen: suuuuper mniami <jezorek11></span>

#398 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 10 sierpnia 2010 - 09:59

Ja dodaję do tego jeszcze miętę. Jest wtedy mega orzeźwiające :)

#399 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 10 sierpnia 2010 - 10:02

dodaję do tego jeszcze miętę

ja nie bo mięty nie znoszę... <jezorek11></span>
nie wypije niczego, co zawiera w sobie nawet delikatny miętowy posmak <bezradny></span>

#400 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 01 października 2010 - 20:07

Coca-Cola - zapomniane fakty.

# Coca-cola została wynaleziona przez J. S. Pembertona, aptekarza z Atlanty, w 1886 roku i docelowo miała służyć jako środek medyczny.
# Był to jego drugi napój na bazie liści koki (wysoce rafinowany ekstrakt z liści koki to kokaina) i orzechów koli (pierwszy nosił nazwę Pemberton’s French Wine Coca).
# W 1886r. sprzedawano jedynie 9 butelek dziennie a 26 lat później zyski ze sprzedaży sięgneły 50 milionów dolarów. W 2004r. - 4,85 miliarda dolarów.
# 29 maja 1886r. pojawiła się pierwsza reklama Coca-Coli w gazecie “The Atlanta Journal”. Dziś około 94% całej populacji zna tą markę.
# W puszkach pojawiła się dopiero w 1955r.
# Gdyby nie barwniki - cola miałaby kolor zielony.
# Kiedy w Chinach zaczęto sprzedawać coca-colę, jej nazwę zapisano znakami, które w wymowie brzmiały jak “coca-cola”. Niestety okazało się, że ich znaczenie to “ugryź woskową ropuchę”. Sprzedaż nie szła zbyt dobrze.
# W 1985 roku firma próbowała zmienić formułę napoju. Po wielu przygotowaniach wprowadzono ją na rynek, jednak na skutek protestów przywrócono poprzednią recepturę coca-coli i sprzedawano równocześnie z nową pod nazwą „Coca-Cola Classic”.
# Tylko kilku ludzi na Świecie zna wszystkie składniki Coca-Coli. Koncentrat produkowany jest w siedzibie głównej firmy, nastomiast później rozsyłany dalej do innych oddziałów.
# Kopia oryginalnej receptury przechowywana jest w skrytce SunTrust’s Bank w Atlancie.
# W kilku stanach USA oddziały drogówki posiadają po 2 galony Coca-Coli. Po wypadkach, szybko zmywa krew z jezdni.
# Coca-cola zabija robaki.
# Służy też jako odrdzewiacz. Świetnie czyści srebro. (Ciekawe co na to Twój żołądek?)
# Polski poeta, Adam Ważyk, w socrealistycznym okresie swojej twórczości poświęcił Coca-Coli wiersz
# Dzięki połączeniu Coli, pensów, papieru, folii aluminiowej i soli można zbudować baterie

# Firma oskarżana jest o działania sprzeczne z prawami człowieka: w Kolumbii, Indiach, Turcji.

* Obecnie na całym Świecie prowadzone są kampanie przeciw praktykom firmy. Również w Polsce.

źródło: www,eioba,pl