Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Relaks w wannie, płyn do kąpieli, sól czy puder?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
75 odpowiedzi w tym temacie

#1 malgonka

malgonka
  • Użytkownik
  • 1 551 postów

Napisano 04 grudnia 2009 - 16:02

Szukałam podobnego tematu i nic nie znalazłam. Jak to jest z wami dziewczyny? Lubicie sobie poleniuchować w wannie pełnej piany? Ja osobiście często robię sobie domowe SPA czyli świece, winko, muzyczka i mnóstwo piany :mrgreen:
Co sądzicie na temat kosmetyków do kąpieli, jakieś ulubione płyny do kąpieli, jakieś ulubione zapachy?
Założyłam ten temat bo ostatnio dostałam od bratowej puder do kąpieli i powiem szczerze, że nie mam pojęcia ile tego wsypać i czy to się w ogóle sprawdza?
"Dokąd brnie ten banał, ta proza życia? Po co to, czy tym właśnie chcesz oddychać? Zwolnij i przekonaj się o co tutaj chodzi. Może właśnie coś ucieka a życie za nos Cię wodzi?"

#2 truskaweczka

truskaweczka
  • Użytkownik
  • 1 088 postów

Napisano 04 grudnia 2009 - 17:02

ja też uwielbiam kapiele pełne piany :mrgreen: <wanna></span> świeczki i muzyczka muszą być! tylko ja na to nie mam zbyt często czasu :-P uwiebiam owocowe płyny do kapieli, mam teraz malinowy z avonu jest po prostu cudowny :!: :!: :!: :!: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: pachnie przepięęęęknie i ten zapach utrzymuje mi sie przez całą kapiel :mrgreen: mam też brzoskwiniowy z avonu ale on juz nie pachnie tak pieknie ale tez jest fajny ;-) kiedyś miałam tez zapachowe kulki co sie rozpuszczały w wodzie i sól morską ale ten malinowy płyn jest najfajniejszy :mrgreen:
szczęście ma smak truskawek :D :D

#3 angela21

angela21
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 04 grudnia 2009 - 17:57

oj uwielbiam dlugie kapiele:) ale w wannie do wody dolany plyn do kapieli dlugie mycie sie i spiewanie hehe odprezajace i nabywam dobrego humorku:)

#4 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 04 grudnia 2009 - 19:48

ja kocham wannę :D po prostu nie wyobrażam sobie życia bez niej :)
potrafię siedzieć tam ponad godzinę :mrgreen:
jak jestem sama w domu to robię sobie takie domowe SPA - świeczki, muzyczka, kadzidełka, wanna pełna piany i odprężanie się przez godzinkę :D bajer po prostu :D

nie mam ulubionego płynu do kąpieli, ale nie cierpię morskich zapachów :P
a z żeli do kąpieli mam z Ziai poziomkowo-żurawinowy, który bardzo apetycznie pachnie ;)

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#5 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 04 grudnia 2009 - 20:08

Ja rowniez uwielbiam kapiele, niestety w tygodniu mam malo czasu na takie lezenie <bezradny></span> Ale jak jest weekend, to owszem, szczegolnie, jak nikogo nie ma w domu ;-) Wiem wtedy, ze nikt mnie nie wygoni i moge lezec ile chce ;-) Ogolnie to siweczek nie zapalam, nie robie sbie klimatu, tylko po prostu leze, relaksuje sie i rozmyslam. A co do zeli pod prysznic, nie mam jednego sprawdzonego. Za kazdym razem probuje innych. Teraz mam z Avonu "Mystique" oraz Palmolive Massage niebieski (ktory jest swietny! ;-) )
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#6 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 04 grudnia 2009 - 20:29

uwielbiam wanne , ostatnio pobiłam swój rekord i siedziłam w niej godzine ;-) ja uzywam plynu do kapieli , bo uwielbiam piane, miłam kiedys sol ,ale oprócz zabarwiania wody nic innego nie było , a ja kolorowej wody nie potrzebuje :P

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#7 malgonka

malgonka
  • Użytkownik
  • 1 551 postów

Napisano 04 grudnia 2009 - 22:35

No właśnie a używałyście kiedyś pudru do kąpieli?? Bo ja dostałam ten od bratowej i tam nie pisze ile tego wsypać i pojęcia bladego nie mam jak to się używa i w ogóle jak się ten puder spieni :?: :?: <bezradny></span>
Może któraś z was miała cuś takiego, wynalazek taki i mi powie ile tego sypnąć :mrgreen:
Jak nie to jutro sama sprawdze może nie zapienię całej łazienki :-D :-D :-D
"Dokąd brnie ten banał, ta proza życia? Po co to, czy tym właśnie chcesz oddychać? Zwolnij i przekonaj się o co tutaj chodzi. Może właśnie coś ucieka a życie za nos Cię wodzi?"

#8 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 05 grudnia 2009 - 11:45

Pudru nie uzywałam, soli nie lubię, dla mnie tylko i wyłącznie płyny do kąpieli ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#9 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 05 grudnia 2009 - 12:26

ja tez uwielbiam dlugie kapiele, aczkolwiek nie praktykuje tego czesto przez brak czasu

uzywam plynow do kapieli
sol tez lubie
pudry czy proszki tez szczegolnie z olejkiem bo skora jest po tym taka delikatna
i takie kule musujace :mrgreen:

oczywiscie muzyczka zawsze mi przy tym towarzyszy i glosno spiewam :mrgreen:

#10 Maud

Maud
  • Użytkownik
  • 234 postów

Napisano 05 grudnia 2009 - 19:16

Puder mleczny miałam ale słaby był. Sól lubię, tylko wiadomo one się nie pienią. Za to ładnie pachną. Najbardziej lubiłam, bo niestety już nie ma, tę limitowaną edycję afrykańskich zapachów płynów do kąpieli z apartu. Godzinka spędzona w wannie w sobotnie popołudnie - obowiązkowa.
Kobiece stroje nie były sprawą przesadnie zajmującą myśli Cutwella. Właściwie kiedy myślał o kobietach, pojawiające się w umyśle obrazy rzadko zawierały w ogóle jakieś stroje.

#11 malgonka

malgonka
  • Użytkownik
  • 1 551 postów

Napisano 05 grudnia 2009 - 23:28

Puder mleczny miałam ale słaby był

Ano właśnie wypróbowałam i faktycznie kiszka dobrze, że dostałam to w prezencie bo jakbym kupiła to bym żałowała wydanych pieniędzy

#12 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 06 grudnia 2009 - 13:23

miłam kiedys sol ,ale oprócz zabarwiania wody nic innego nie było, a ja kolorowej wody nie potrzebuje

A wiesz w ogóle po co używa się sól do kąpieli? :shock: tutaj bardziej chodzi o działanie pielęgnacyjne,relaksujące,odżywcze,a nie pianę lub inne tego typu rzeczy :roll:
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#13 malgonka

malgonka
  • Użytkownik
  • 1 551 postów

Napisano 06 grudnia 2009 - 13:41

magdaaaaa napisał/a:
miłam kiedys sol ,ale oprócz zabarwiania wody nic innego nie było, a ja kolorowej wody nie potrzebuje

A wiesz w ogóle po co używa się sól do kąpieli? :shock: tutaj bardziej chodzi o działanie pielęgnacyjne,relaksujące,odżywcze,a nie pianę lub inne tego typu rzeczy :roll:

Dokładnie, ja mam zawsze sól w łazience, choć rzadko jej używam, ale zwykle kupuję odstresowującą i dlatego tak sobie stoi na półce i tylko gdy mam ochotę zabić, to sobie funduję taką kąpiel i faktycznie działa cuda przynajmniej dla mnie, potrafi uspokoić.
Ale ogólnie rzecz biorąc nie przepadam za solą bo w soli za długi się nie poleży a ja kocham to lenistwo w wannie :mrgreen:

#14 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 06 grudnia 2009 - 15:04

A wiesz w ogóle po co używa się sól do kąpieli? tutaj bardziej chodzi o działanie pielęgnacyjne,relaksujące,odżywcze,a nie pianę lub inne tego typu rzeczy

no własnie mysłam ze zadziała jakos na skóre , ale skoro tego nie robi to wole płyn do kapieli , bo robi fajna piane i nie musze dodatkowo uzywac mydła. :-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#15 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 06 grudnia 2009 - 17:28

Uwielbiam płyny, bo robią najwięcej piany :-P dostałam kiedyś puder do kąpieli i w zasadzie nie robił nic - ani rewelacyjnie nie pachniał, ani się nie pienił, ani nie wygładzał skóry. Sole nie są złe, ale gdy byłam nastolatką, miałam zawsze po nich swędzenie okolic intymnych... dlatego używam głównie płynów, ale też raz na jakiś czas, bo mam skłonność od infekcji.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#16 meren_re

meren_re
  • Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 07 grudnia 2009 - 08:28

A ja różnie, raz wolę płyn, raz wolę sól, zależy od tego jaki mam dzień :)

#17 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 18 grudnia 2009 - 09:25

Uwielbiam dlugie kapiele w wannie pelnej piany.Czesto uzywam plynu do kapieli o zapachu sosnowym lub morskim.Pudru do kapieli nigdy nie uzywalam. ;-)

#18 monia86

monia86
  • Użytkownik
  • 228 postów

Napisano 20 grudnia 2009 - 21:57

Ja do kapieli uzywam soli gruboziarnistej,oraz czasami jak mam przesuszona skurę to wlewam do wody oliwki dla dzieci i przed wejsciem do wanny smaruje cale cialo oliwka.uwielbiam polezec w wannie i sie zrelaksowac:):)

#19 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 20 grudnia 2009 - 22:21

a ja używam ostatnio płynu do kąpieli Apart o zapachu wina i szampana :mrgreen: genialnie pachnie ;-) pierwszy raz się spotkałam z taką nutą zapachową, ale nie rozczarowałam się :D

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#20 nietopyrek

nietopyrek
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 25 stycznia 2010 - 12:21

Na mroźne, zimowe wieczory idealnie nadaje się gorąca kąpiel w płynie czekoladowym. :)