Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Relaks w wannie, płyn do kąpieli, sól czy puder?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
75 odpowiedzi w tym temacie

#41 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 14 stycznia 2011 - 14:20

Niektóre naprawdę

ja dostałam kiedys w prezencie... i nic. Czekałam aż coś zobacze lub poczuje :lol: i nic. Zero efektu.

Musująca kula do kąpieli z masłem kakaowym i mleczną czekoladą sprawi, że skóra będzie aksamitnie

brzmi kuszaco :)
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#42 JoAnkaa

JoAnkaa
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 14 stycznia 2011 - 15:13

ja stosuje tylko olejki do kampieli :) i sól lawendowa :mrgreen:

Sól lawendowa jest świetna. kiedyś nie przepadałam za solą bo w sklepach widziałam tylko zpach leśny i morski a teraz jest naprawdę masa zapachów do wyboru a lawenda to mój ulubiony. Jakiej firmy używasz? Ja mam Marize ale niestety mogę go zamawiać tylko u konsultantki więc szukam jakiegoś fajnego odpowiednika sklepowego :)

#43 zuza.one

zuza.one
  • Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 14 stycznia 2011 - 16:44

To co, teraz coraz więcej jest konsultantek Marizy. Wiem bo sama mam dwie koleżanki które sprzedają te kosmetyki. Kto wie, może niedługo drugi Avon się zrobi ;)
Dołączona grafika

#44 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 14 stycznia 2011 - 17:54

Ta seria jest super

mialam z apartu dwa razy plyn do kpieli , nie z tej serii, ale nie zawiodłam sie :)

Lubie kapac sie w pianie z babelkami

oj tak uwielbiam. :mrgreen:

Soli tez kiedyś uzywalam, ale ani pianki nie bylo ani zapachu specjalnego a jak siedzialam to te drobinki wbijaly mi sie w nogi i tyłek

wlasnie, moze i to dobrze robi skorze , ale ja tam wole duzo piany.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#45 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 15 stycznia 2011 - 08:51

Ta seria jest super

oj tak, zapachy ma zniewalające <ookk></span>
mam z niej w domu zielony - oliwka i buriti :D

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#46 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 15 stycznia 2011 - 11:01

Uwielbiam jak jest dużo pachnącej piany w wodzie.Czasami dla odmiany stosuję sól do kąpieli. ;-)

#47 misza25

misza25
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 17 stycznia 2011 - 16:37

Pudru nigdy nie próbowałam, dość mnie to zaintrygowało:) natomiast sól do kąpieli to często stosuję. Teraz na zimowa chandrę jakoś dobrze działaja na mnie słodkie i orzeźwiające zapachy i np. wspomniana Mariza ma świetny płyn do kąpieli brzoskwiniowy :)
Dołączona grafika

#48 blueberry

blueberry
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 18 stycznia 2011 - 10:06

@Sajuru: niestety własnie tylko niektórą dają fajny efekt :( Kiedyś dostałam kule w których były suszone płatki róż - całkiem romantyczny pomysł :) niestety nie pamiętam marki. Czasami testując jakąś nową kostkę, lub kulę oczekuję jeśli już nie super efektów dzięki którym moja skóra będzie cudowna to przynajmniej chciałabym żeby ładnie pachniała lub wyczekuję jakiegoś spektakularnego rozpuszczania się - liczę na to ze będzie musować, pienić się cokolwiek - a tu nic!
Np. ostatnio sprawdzałam kostki do kąpieli z Sephory, jeszcze nie odkryłam co dzięki nim moja skóra zyskała, efektów olfaktorycznych niestety również brak - chyba, że jest cos nie tak z moim węchem.

A jeszcze do co kul Stenders, to sprezentowałam swojej przyjaciółce kulę "Konfetti" i wiem, ze tez z niej była strasznie zadowolona.

Opis: Jeśli tylko na drzewach rosły by cukierki i wata cukrowa …i mogłyby być zrywane jak kwiaty na łąkach! Jeśli chcesz aby Twój sen ziścił się...wypróbuj kulę Konfetti. Kula z olejem z pestek winogron, który zmiękczy Twoja skórę, dzięki czemu stanie się bardziej elastyczna. Dodatek soli morskiej dla odprężenia skóry a kolorowe kryształki cukru aby skończyć z rutyna dnia codziennego. Kula nadaje się do pielęgnacji wszystkich typów skóry, również dla skóry dziecka.

#49 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 18 stycznia 2011 - 13:19

Joankaa ja mam z Farmony, Magic Spa :) fajna, zapach sliczny. Do tego dzis kupiłam olejek zapachowy - lawenda ;)

niestety własnie tylko niektórą dają fajny efekt

mam taki sklep kosmetyczny w ktorym zawsze dobrze radza - od lat. Wiec zapytam :)

#50 JoAnkaa

JoAnkaa
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 18 stycznia 2011 - 13:49

Dzięki :) Wypróbuję i sprawdzę z której firmy sól lepsza

#51 blueberry

blueberry
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 21 stycznia 2011 - 10:53

@ Sajuru: fajnie, czekam na nowinki :)

#52 asia249

asia249
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 21 stycznia 2011 - 15:41

Ja zdecydowanie jestem za solą, niestety nie tworzy się tak fajna piana jak przy płynach, jednak po kąpieli w soli mam zdecydowanie lepszą skórę, oczyszczoną. Preferuje jej najprostszą wersję, z jak najmniejsza ilością dodatków

#53 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 23 stycznia 2011 - 10:18

Wczoraj sobie zrobiłam kampiel w olejku lawendowym i romarynowym, do tego sól lawendowa i 2 krople olejku lawandowego zapachowego.
No cudo.

#54 Agateczkaa

Agateczkaa
  • Użytkownik
  • 89 postów

Napisano 26 stycznia 2011 - 11:46

Zawsze dodaje sól do kąpieli ;) i robię oczywiście dużo piany ;) :-D

Dołączona grafika

Po wrzuceniu do wody: działanie soli jak każdej innej lecz trzeba nadmienić że prawie nie ma w niej piasku. Troszke za duże kryształy, które dość wolno się rozpuszczają. Ale zapach.. mrrru! Bardzo ładny i nienachalny. (pod warunkiem, że nie damy jej dużo, bo pachnie na prawde mocno!). To co mnie ucieszyło, to aromat, który nie utrzymuje się po kąpieli na skórze. Ciężko znaleźć kosmetyk do kąpieli, którego zapach szybko się ulatnia, a jest to ważne jeżeli używa się perfum. Do tego wszystkiego leciutko koloruje wodę na jasny odcień.

Fajna sól i niska cena! Dla mnie jeden z ulubionych produktów do kąpieli.
Zalety: Wady:
Cena Troszkę za duże kryształki
Zapach
Działanie
Brak piasku

Cena: 6zł

[ Komentarz dodany przez: nie(d)oceniona: 2011-01-26, 16:54 ]
źródło:znam.to

#55 kattie21

kattie21
  • Użytkownik
  • 2 054 postów

Napisano 27 stycznia 2011 - 12:17

A ja polecam kosmetyki z serii krówki :P
Nie dosc ze skora delikatna to jeszcze zapach ze ho ho...
Puder do kapieli równiez bardzo fajny :)
Dodatkowo bardzo eleganckie opakowania :)

Załączone miniatury

• krowka.jpg

#56 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 27 stycznia 2011 - 20:51

ja polecam kosmetyki z serii krówki

nie widzialam takiego . ten dzbanek to z czego jest zrobiony ??? ile to kosztuje i jaka ma pojenosc :) :?:

#57 kattie21

kattie21
  • Użytkownik
  • 2 054 postów

Napisano 27 stycznia 2011 - 21:26

kattie21 napisał/a:
ja polecam kosmetyki z serii krówki
nie widzialam takiego . ten dzbanek to z czego jest zrobiony ??? ile to kosztuje i jaka ma pojenosc :) :?:

Dairy fun ;) A dzbanek super, bo porcelanowy. Oprocz tego sa inne kosmetyki, masla do ciala, sol do kapieli, balsamy, pellingi. Polecam, i na prezent tez sie sprawdzaja.
Cena przystepna, w granicach 20-25 zl za produkt ;)

#58 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 27 stycznia 2011 - 21:32

dzbanek super, bo porcelanowy.

no to fajnie, bo mozna go potem wykorzystac :)
a krowki uwielbiam , wiec pewnie by mi sie spodobało.

#59 kattie21

kattie21
  • Użytkownik
  • 2 054 postów

Napisano 27 stycznia 2011 - 21:41

W sieci sklepow Rossman sa dostepne kosmetyki z tej serii
Bardzo fajne sa po 10 zl kule musujace do kapieli. Ja sprawilam mamie jedno opakowanie (3 sztuki) i bardzo zadowolona, bo nie dosc ze odprezajace to na dodatek slicznie pachnie pozniej nie tylko w lazience :P

[ Dodano: 2011-01-27, 21:46 ]
Oprocz tego zele i sole do kapieli z ktorych korzystalam z tej serii...
Ciezko ocenic co jest lepsze, bo naprawde duzo frajdy daje uzywanie tych kosmetykow ;) I do tego te slodkie opakowania ;)

Załączone miniatury

• zel.jpg
  • zel1.jpg
  • kule.jpg
  • bath gel.jpg

#60 zuza.one

zuza.one
  • Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 31 stycznia 2011 - 12:17

no świetne są te porcelanowe dzbanuszki :) No ale 25 zł to wcale nie tak tanio. Chyba wolę zostać przy Ziaji i Marizie lub On-line na co dzień. A taka krówka to raczej zakup jednorazowy lub na prezent.
Dołączona grafika