Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Sieci komórkowe - która najlepsza..?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
224 odpowiedzi w tym temacie

#41 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 06 grudnia 2009 - 22:34

Ja mam Simplusa i nie narzekam ;-) tym bardziej, że mój mąż i duuużo moich znajomych ma telefon w Plusie, więc korzystam z różnych promocji i naprawdę nie mam na co narzekać ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#42 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 07 grudnia 2009 - 20:08

a ja mam playa na abonament (50zł) juz od prawie dwoch lat. Jestem bardzo zadowolona, Darek też ma od czerwca abonement w tej sieci i nie jest źle ale do niego nie przyszedł jeszcze ani jeden rachunek ;-) dobrze że jest wszystkona stronie internetowej bo inaczej nie mielibyśmy pojęcia kiedy i ile i gdzie płacić, próbowaliśmy rozwiązać ten problem ale na darmo. Mnie to nie przeszkadza, ale jeżeli ktoś nie ma internetu bo z niego nie korzysta to ma dalikatnie mówiąc lipę. Także niedoceniona ma rację, tilia napisała że play korzysta z nadajników plusa wiec tam gdzie jest zasięg plusa tam będzie też play. Owszem mnie tez tak mówiono, ale to guzik prawda. Na wsi u D. plus ma swietny zasięg (wiem bo sama też byłam w tej sieci). a Jesli chodzi o play to mamy zasięg na góra dwie kreski. Dziwne to dla mnie bo kiedys było ciut lepiej a teraz sie porogszyo. :-/ No i maja rzeczywiście jakieś problemy z łącznością, bo albo jak dzwonisz to jest komunikat "sieć zajęta" lub abonent o takim numerze nie istnieje" :-P Ale rachunki mam niskie a nie żałuje sobie. Ciekawe jakiego mi fona zaproponują bo pod koniec lutego kończy mi sie z nimi umowa. Co do innych sieci to orange wspominam dobrze, ale tam miałam kartę, wtedy były fajne promocje za czasów starego POPa np. 600 smsów po 6 zł i do tego można było wykupić pakiet i rozmawiać z śmieszne pieniądze z wybranym nr, ale później wszedł orange coś tam, juz samam nie pamiętam i zabrali mi wszyskie wykupione pakiety :-| powiedziali mi że mam sie odwoływać celem ich odzyskania, ale wolałąm zrezygnować. Era-złodzieje, ale może juz się zmienili bo byłam dawno w tej sieci i juz do niej nie wrócę- lata 2003-2005. Była też w pierwszym miks plusie ale w tamtych czasach było tam strasznie drogo 1,8 za minutę do innych sieci +półsekundowe naliczenie - tożto rozbój w biały dzien <bezradny></span> resumując- każda siec ma minusy, jeśli chodzi o plusy to na prawdę cenie sobie jednak palya pomimo jego omyłek. Orange też był fajny. ;-) Resztę wspominam źle. :->

#43 truskaweczka

truskaweczka
  • Użytkownik
  • 1 088 postów

Napisano 07 grudnia 2009 - 20:20

ja mam mixplusa i jestem baaardzo zadowolona :mrgreen: głownie dlatego ze rodzine i wiekszosc znajomych mam w plusie ;-)
szczęście ma smak truskawek :D :D

#44 stokrotka

stokrotka
  • Użytkownik
  • 396 postów

Napisano 11 grudnia 2009 - 21:35

A czy któras z Was ma moze telefon w PLay ?
Tak sobie porównuje oferty i w sumie wychodzi ze tam jest najtaniej.

#45 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 11 grudnia 2009 - 21:39

Moim zdaniem najlepsza siec komorkowa to orange;) malo kiedy sa tam jakies problemy, ciekawe tartyfy i promocje ;)

Bleeeeeee,jestem w orange,chetnie przeszlabym do innej sieci.Podobno wszedzie dobrze,gdzie nas nie ma,jak mowi przyslowie. ;-)

#46 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 11 grudnia 2009 - 21:41

stokrotka, ja mam telefon w Play :) i na abonament i na kartę :P
poczytaj wcześniejsze posty w tym temacie, pisałam o Play :D inne dziewczyny też ;)

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#47 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 11 grudnia 2009 - 21:45

A ja na orange nie powiem złego słowa. Nie dośc, że taryfa jaka mam mi odpowiada w pełni, o wszystkim jestem informowana na bieżąco, to jeszcze wczoraj zadzwoniła do mnie konsultantka i jako stała klientka dostałam dodatkowo 1200 minut miesięcznie do orange (bezpłatnie).
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#48 stokrotka

stokrotka
  • Użytkownik
  • 396 postów

Napisano 13 grudnia 2009 - 19:38

stokrotka, ja mam telefon w Play :) i na abonament i na kartę :P
poczytaj wcześniejsze posty w tym temacie, pisałam o Play :D inne dziewczyny też ;)

Dzieki , poczytałam i chyba przystane na play mixtura.
W sumie teraz jednak liczy sie tam gdzie jest tanio.

#49 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 13 grudnia 2009 - 21:35

A ja zaczęłam ten temat i chyba zostanę przy Orange... <bezradny></span>
Niekoniecznie z wyboru ile z musu...
Chciałam wziąć numer w Plusie, ale wyobraźcie sobie, że żeby podpisać z nimi umowę chcą ode mnie kaucję 300zł... :roll:
Dlaczego?
Bo nigdy nie brałam żadnego kredytu i nie ma mojego nazwiska w tej jakiejś tam informacji kredytowej i jestem NIEWIARYGODNA bo nie wiadomo czy będę płacić, skoro nigdy nie miałam żadnego kredytu... Masakra!!!
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#50 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 13 grudnia 2009 - 21:44

bo nie wiadomo czy będę płacić, skoro nigdy nie miałam żadnego kredytu...

a to ciekawe :roll: mój Krzysiek tez brał pierwszy raz na siebie tel iw play chcieli zaświadczenie o zatrudnieniu albo ostatni zaplacony rachunek z fakturą
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#51 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 13 grudnia 2009 - 21:49

calineczka, u mnie też, wszystko dostarczyłam, a oni sprawdzili i mówią, że wszystko ok, ale nie widnieję w BIK i muszę dać kaucję, tak zarządził komputer... <bezradny></span>

#52 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 13 grudnia 2009 - 22:30

Kahela, ja na twoim miejscu próbowałabym jeszcze w innym salonie ...

bo ciekawe w takim razie czemu ode mnie nie wołali kaucji kiedy brałam pierwszy telefon ... widać wybiórczo traktują ludzi ... tylko ciekawe czemu nikt nie pomyśli że w ten sposób tracą klientów ...

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#53 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 14 grudnia 2009 - 08:47

nie(d)oceniona, masz rację z tym wybiórczo...
Pytałam faceta w salonie i on powiedział, że nie potrafi do końca mi tego wytłumaczyć, bo sam nie wie...
Podobno na kogo padnie na tego bęc... <bezradny></span>

ja na twoim miejscu próbowałabym jeszcze w innym salonie ...

chyba już sobie daruję, chciałam zmienić ze względu na ceny telefonów, bo w Orange za taki jak chce moja córka musiałabym dopłacić ponad 250zł...
Postanowiłam, że mam to gdzieś - wcale nie będę przedłużać umowy, po prostu zrezygnuję i Karo numer będzie nie w mixie tylko na kartę, a tel dostanie w prezencie na święta i urodziny, które ma 2 dni przed wigilią...

#54 dzidziek

dzidziek
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 14 grudnia 2009 - 20:26

Nie umie wytłumaczyć... hymm to pech w każdym razie jak by ktoś nie czaił Play mixtura polega to na tym że mix spłacamy nie przez 25 miesiace po 50 zł tylko możemy całą sumę spłacić wcześniej.

#55 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 14 grudnia 2009 - 21:08

dzidziek, to ja wiem...facet nie umiał mi wytłumaczyć czemu akurat ja muszę wpłacić kaucję (dodam, że zwrotną po połowie doładowań) ;-)
A jeśli mam wpłacać kaucję, to nie widzę sensu bo za tą cene + niewielki dodatek finansowy mam telefon bez żadnej umowy... :-P

#56 dzidziek

dzidziek
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 16 grudnia 2009 - 21:38

No ok ale zobacz ile kosztuje ten LG KP 500 COOKIE :P samemu to wziąć no nie wiem chyba że masz nadmiar gotówki ? a w mixturze masz go taniej.

#57 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 17 grudnia 2009 - 13:39

dzidziek, wiem, wiem...ale kupiłam go córce na urodziny, zapłaciłam 380zł za nowy w sklepie internetowym...
Załapałam się w ostatniej chwili, bo dwa dni później podnieśli cenę na 488 :-P
Nie wiem czy takie popularne się zrobiły, czy z okazji świąt... ;-)

Co do Play'a czy Plus'a...chciałam wziąć numer, podpisać umowę, ale jak mam zapłacić 3 stówy kaucji to kicham na to (w Plusie) w Play'u nie chcę bo są drogie połączenia do tej sieci...
Zostaje więc jak jest, czyli Orange, tyle że kończy mi się umowa, nie przedłużam jej i numer córki będzie numerem na zwykłą kartę (w popie bodajże) więc doładowuję kiedy chce i nie wiąże mnie żadna umowa... :-)

#58 Carlaa_90

Carlaa_90
  • Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 17 grudnia 2009 - 16:01

Większość znajomych poleciło mi Play'a, bo dostajemy dużo darmowych smsów i minut do innych sieci. Lecz ja pozostanę przy Plusie, ponieważ większość moich znajomych go ma, a już tak jest, że do Play wszyscy mają drożej. :P wolę patrzeć na wszystkich, nie tylko na siebie. :)

#59 zogusia

zogusia
  • Użytkownik
  • 263 postów

Napisano 17 grudnia 2009 - 17:38

w tej chwili Play jest najtanszy :)
ale ja od zawze mam orange i nie bede zmieniac na inna siec :-)
Nie żyjemy dla siebie, żyjemy dla tych którzy nas kochają żeby dać im siłę choć częściej to Oni dają siłę Nam.

#60 dzidziek

dzidziek
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 22 grudnia 2009 - 13:35

Najtańszy i ma bardzo korzystną ofertę , fakt ale czasem stare przyzwyczajenia warto zmienić ;)