Sieci komórkowe - która najlepsza..?
Napisano 26 listopada 2009 - 17:57
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt
Napisano 26 listopada 2009 - 18:13
zgodze sie z tym. po co zmiany jak komuś siec odpowiada i już sie przywiązałkazdemu pasuje inna sieć i sa osoby wierne
dużo zalezy w czym mają zajomi i tym pewnie bym sie kierowała
gdybym teraz miała wybierac siec
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...
Napisano 26 listopada 2009 - 18:14
ja tezTelefon mam w Zetafonie
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 26 listopada 2009 - 19:48
A wcale,że nieCo do Play'a - nie biorę pod uwagę, właśnie ze względu na to, że z innych sieci do play są droższe minuty - pewnike konkurencja chce go wykończyć
Dlaczego rozmowy do Play są droższe?
Różnica w cenie połączenia do Play wynika z tego, że Play, jako operator działający od niedawna na rynku, ma możliwość ustalenia niesymetrycznych tzw. stawek operatorskich. Oznacza to, że każda inna sieć dzwoniąc do Play płaci Play więcej za zrealizowane połączenie, niż Play płaci tej sieci, wykonując połączenie do jej użytkownika. Pozwala to ułatwić start na rynku nowemu operatorowi, będącemu w trakcie inwestowania we własną infrastrukturę telekomunikacyjną.
A ponieważ żaden operator nie będzie do interesu Play dopłacał, wyższy koszt połączenia zrzucany jest na użytkownika: dzwonisz do Play, więc sam za to zapłać.
A co do braku zasięgu...Play korzysta z nadajników Plusa więc tam gdzie komuś nie działa Play nie powinien działaś też Plus...
Napisano 26 listopada 2009 - 19:56
dokładnie tak , u mnie w miescie plus ma słaby zasieg i play tez jest słaby. włąsnie sie zastanawiałam czy to dlatego czy korzystaja ze ich nadajników < myslałam na poczatku ze maja jakies własne> czy to zbieg okolicznosci.co do braku zasięgu...Play korzysta z nadajników Plusa więc tam gdzie komuś nie działa Play nie powinien działaś też Plus...
Napisano 26 listopada 2009 - 20:10
do do różnicy między mixami a prepaidem... te ostatnie zawsze będą miały lepsze promocje, będą ciekawsze ... a dlaczego? bo muszą jakoś utrzymać klientów ... to nie problem kupić kolejną kartę a starą wyrzucić do kosza ... co do klientów z mixem czy abonamentem już nie muszą się przejmować ... regulamin dokładnie określa co sie stanie jeżeli nie wywiążesz się z umowy. więc nie ma sie co licytować ja mam tak a ty masz tak ... zawsze też mogą się pojawić różnice wynikające z czasu zakupu oferty ... osoba która wykupiła w erze identyczny abonament jak ja rok temu, na pewno miała inne "dodatki do niego"
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 26 listopada 2009 - 20:32
Brat kupił mix plusa jakoś na początku wprowadzenia tej oferty na rynek i jakiś czas później koszty za minutę staniały,ale dla nowych klientów. Poszedł do plusa (albo dostał smsa z inf) i dowiedział się,że musi zgodzić się na umowę dłuższą o 2 karty i będzie miał te niższe stawki.
Więc tak jak Cenionka pisała
zawsze też mogą się pojawić różnice wynikające z czasu zakupu oferty
A ja mam cały czas prepaid simplusa (chyba 6 lat mam ten sam numer) i jestem zadowolona. Cała rodzinka w plusie,Miś w plusie,kumpele z którymi mam największy kontakt mają w plusie...
Zastanawiam się tylko czy nie zmienić taryfy na nową gdzie mogę ustawić rozmowy do wszystkich za 0,29 gr...moja obecna taryfa mi pasuje oprócz drogich rozmów do innych sieci...
Napisano 26 listopada 2009 - 20:46
do do różnicy między mixami a prepaidem... te ostatnie zawsze będą miały lepsze promocje, będą ciekawsze
no własnie , bo na karte na biezaco mozna zmienic sobie jak sa rózne promocje a pozostali musza w wiekszosci przypadków czekac do konca umowy.różnice wynikające z czasu zakupu oferty
pamietam jak mnóstwo osób miało sekundowe naliczanie a kolezanka miała jeszcze za cała minute placone < ktos jeszcze pamieta ze był taki rozbój w biały dzień
Napisano 26 listopada 2009 - 21:19
a 600 smsów z pakietu nie jestem wstanie czasem wypisac.
ja tez, bo w 3 po 3 sa tez smsy za grosza, wiec czasem mi zostaje sporo. Ostatnio pomylilam sie i przez przypadek dwa razy pakiet smsow wykpupilam i ostatniego dnia mialam az 1000 do wykorzystania
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt
Napisano 26 listopada 2009 - 21:23
Napisano 29 listopada 2009 - 11:49
Napisano 29 listopada 2009 - 12:17
prawdopodobnie nie masz zwidówkonta kasę mi odciągają
ostatnio mojej kumpeli z dyche odciągneło
okazało sie że ma -3 zł ale mogła pisac i dzwonic
poszła do plusa i dała jej babka jakiś numer
zadzwoniła i jej powiedzieli że to pewnie teraz jej odciągali zaległą
kase za pakiety
odciągali bo zawsze sprawdza
ktoś inny mi mówił że mu później wrócili tą kase
więc jak nadal ci będzie odciągało zaatakuj plusa
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...
Napisano 29 listopada 2009 - 15:58
Zdaje mi się, że z konta kasę mi odciągają
witaj w klubie! mi też się zdawało że mam zwidy... ale już kilka razy się zdarzyło że mi ucieka kasa z konta choć nie pisze nigdzie i nie dzwonie
najlepsze było raz że wyświelliło mi się że zostało mi na koncie 0,01 zł
jak doładowałam 10 zł to się okazało że mam 11,70
a najbardziej mnie wkurza to jak zejde poniżej złotówki i mi gada po pl i po ang że mam niski stan konta i żebym doładowała
Napisano 29 listopada 2009 - 16:32
Napisano 29 listopada 2009 - 17:31
Mówisz o mixie czy simplusie?bo w simplusie pierwsze słyszę,że tak jest...a najbardziej mnie wkurza to jak zejde poniżej złotówki i mi gada po pl i po ang że mam niski stan konta i żebym doładowała
Ale nie sprawdziłaś przed doładowaniem ile faktycznie masz na koncie więc to tylko Twoje gdybaniekiedys byłam pewna ze mam ponad 50 zł , doładowałam za 10 zł patrze a tam nadal ponad 50 zł.
Ja swego czasu też miałam wątpliwości odnośnie znikającej kasy z konta,ale potem podliczałam przez jakiś czas koszty za smsy i wszystko się zgadzało
Napisano 29 listopada 2009 - 17:52
no dokładnie , nie wiem bo jak sie nie ma mozliwosci wykonywani połaczeń to nie mozna tego sprawdzic.Ale nie sprawdziłaś przed doładowaniem ile faktycznie masz na koncie więc to tylko Twoje gdybanie
Napisano 30 listopada 2009 - 10:11
Napisano 01 grudnia 2009 - 10:02
Napisano 02 grudnia 2009 - 17:58
Napisano 06 grudnia 2009 - 19:40