Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Sieci komórkowe - która najlepsza..?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
224 odpowiedzi w tym temacie

#1 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 25 listopada 2009 - 21:07

Nie znalazłam takiego tematu...jeśli jest to proszę o przeniesienie... ;-)

Mam dylemat, od kilku lat jestem w Orange, mam tam 3 numery, teraz kończy mi się jeden, niedługo kolejny i zastanawiam się nad zmianą operatora...

Dlaczego?
Po 1 - nie mam zbyt dużo znajomych w Orange, więc ich promocyjne minuty do ich sieci niewiele mi dają.
Po 2 - przy przedłużaniu umowy telefony są masakrycznie drogie, np teraz kończy się umowa na numer mojej córy, mix25, nie chcę jej zwiększać bo następny jest 60 (to jest w planie biznesowym) uważam, że to za dużo dla 12latki, póki co starczy jej 25...
Ale nie o to chodzi - podoba jej się telefon Samsung Corby.
W Orange, przy przedłużaniu umowy, gdzie teoretycznie powinno być taniej i dodatkowo w mix-ie dla firm (też ponoć taniej) za ten telefon musiałabym zapłacić około 250zł.
Dla przykładu w Plusie, w mixie30 ten telefon jest za 1zł...

Coraz częściej myślę o zmianie, zastanawiam się tylko czy Plus, czy może Era..?

Jakie macie doświadczenia?
Chodzi głównie o mix, ale w przyszłości też i abonament, bo jeśli zmienię numer córce, to potem i mąż i ja też się przerzucimy...

Jakieś rady?
W jakiej sieci jesteście, jaką polecacie..?
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#2 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 25 listopada 2009 - 21:19

Obecnie jestem od 6 lat w orange ale tylko dlatego , że bardzo mało rozmawiam , mam abonament 25zł i to mi wystarcza
Krzysiek obecnie jest w play i w tej chwili maja dobre oferty ( w olge jakos teraz jest tak w kazdej chyba sieci , że dla nowego klienta lepsze warunki niz dla starego <co></span> ) mojej mamie wzielam na karte tez w play i jest zadowolona bo bardzo dlugo jej wystarcza ....... no i nie musze sie martwic o waznosc konta bo ma na rok
wiem tez na pewno , że jak skonczy mi sie umowa w orange to tez sie przeniose do play bo orange jest bardzo drogi zwłaszcza jesli chodzi o telefony
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#3 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 25 listopada 2009 - 21:38

oragne jest drogi, owszem, ale na playa radzę uważać. mają tanio, ale przyczepiają się do wszystkiego na czym mogą zarobić, poza tym standardem u nich jest nie przysyłanie rachunków ... i to nie jednego na jakiś czas, ale jak dostawałam 1 rachunek na pół roku to to było święto we wsi :roll: no i w razie jakichkolwiek problemów z płatnościami - są nie do przejścia ... oczywiście pomijam to że każdy z biura obsługi powie ci co innego ... wiem, bo przerabiałam... :roll: poza tym sieć słaba, często zanika, bardzo często nie dochodziły mi sms-y a i kilka razy było tak że ja wysłałam, kasę sobie naliczyli, sms nie doszedł ... tak więc playa polecam tylko ludziom o mocnych nerwach :roll:

byłam w plusie. w sumie dawno temu, ale ogólnie byłam zadowolona, ale ery nic do tej pory nie przebiło. zanim zaczną robić raban o cokolwiek - piszą sms-a, dostajesz również info listownie, dodatkowo ZAWSZE dzwonią ... co do oferty dla stałych klientów - nie jest najciekawsza, ale to jak wszędzie, natomiast zanim od nich ostatnio zwiałam dostałam masę bardzo ciekawych ofert i widzać ze ukierunkowanych pod ilość wykorzystywanych przeze mnie minut. telefony też były ciekawe i w fajnych, przystępnych cenach. poza tym rzadko mi się zdarzało że gubił się zasięg czy inne podobne historie. tak więc ja polecam erę - mam u nich drugi abonament i jestem na prawdę zadowolona. jak wykupywałam ostatni mieli 2 opcje: tani telefon z mniejszą ilością minut w abonamencie, albo większą ilość ze standardowymi cenami telefonów ... więc też mozna podpasować do siebie

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#4 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 25 listopada 2009 - 21:49

poza tym standardem u nich jest nie przysyłanie rachunków ... i to nie jednego na jakiś czas, ale jak dostawałam 1 rachunek na pół roku to to było święto we wsi

łooo a to dziwne :D bo ja mam od długiego bardzo czasu play i każdy rachunek dostałam :) i problemów nigdy nie robili z niczym :) fajne oferty mają i dobre telefony, więc ja jestem zadowolona z play :) jedyny ich mankament jest taki, o którym wspomniała nie(d)oceniona, mianowicie:

sieć słaba, często zanika

z racji, że mieszkam poza miastem a mój dom niewiedzieć czemu <bezradny></span> stoi chyba w jakimś dziwnym miejscu :mrgreen: to w niektórych pomieszczeniach czasem urywa mi połączenie albo nie słyszę co mówi rozmówca :P w mieście problemów nie ma :)
fajna oferta jest w Play Fresh (to jest na kartę) :) sms po 9 groszy do wszystkich sieci i 29 groszy za minute rozmowy :) a każde doładowanie, naawet najtańsze za 5zł, przedłuża ważność konta aż o rok :) miła oferta, którą również posiadam z racji że dużo sms pisze :)
z orange nigdy nie miałam styczności, ale dużo moich znajomych ma w tej siedzi :) i powtórzę się chyba stwierdzając, że jest dość drogo u nich :)
w erze miałam kiedyś i nawet nie jest taka zła, choć porównywalnie do innych sieci ma chyba słabsze oferty minutowe i słabsze telefony oferują :) ale za to jest u nich tanio :Di są solidni oraz jak już wspomniała nie(d)oceniona, dbają o klienta i sami do niego dzwonią :)
z Plusem też nie miałam nigdy styczności, ale wydaje się, że mają nawet wporządku oferty :)
także jak sama widzisz wybór jest trudny :P wszystko zależy na czym najbardziej Ci zależy? na 'fajnym' telefonie, na dobrych gratisach minutowych, na bonusach sms czy zależy Ci żeby płacić jak najniższe rachunki nie zważając na to, że za nimi kryje się tez mała ilość minut :)

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#5 malgonka

malgonka
  • Użytkownik
  • 1 551 postów

Napisano 25 listopada 2009 - 21:51

Ja na pewno odradzam orange raz że strasznie drogie, dwa maly wybór telefonów trzy drogie te tel, jednym słowem mówiąc zdziertusy. O play nie wiem nic, Erze jakoś nigdy nie ufałam, teraz jestem w plusie i jestem bardzo zadowolona, tanio, miło i przyjemnie. Super telefony za 1zł, masa promocji przydatnych i użytecznych.
"Dokąd brnie ten banał, ta proza życia? Po co to, czy tym właśnie chcesz oddychać? Zwolnij i przekonaj się o co tutaj chodzi. Może właśnie coś ucieka a życie za nos Cię wodzi?"

#6 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 25 listopada 2009 - 22:01

bo ja mam od długiego bardzo czasu play i każdy rachunek dostałam :) i problemów nigdy nie robili z niczym

:mrgreen: taaa... ja zmieniłam ere na playa niedługo po tym jak się pojawili na rynku ... a czym mnie skusili? a ofertą ... i na czym sie skończyło? ano na tym że niecały rok jak wziełam u nich drugi telefon oddałam im z nawiązką te tanie minuty ... :-/ co do rachunków nie tylko do mnie nie przychodziły ... mam kilkoro znajomych którzy jeszcze w playu siedzą i również psioczą na niego ... jest jeszcze jeden minus ... drogie są połączenia DO playa ... więc np. u mnie standardem było że dostawałam wiadomości o treści: zadzwoń, bo mam pilną sprawę :roll: w tym momencie jednego jestem pewna: nigdy więcej playa ... wych***li mnie równo ... amen, rozdział pt. play zamknięty ...

w niektórych pomieszczeniach czasem urywa mi połączenie albo nie słyszę co mówi rozmówca :P

to akurat u mnie było standardem, nawet na obrzeżach miasta sieć uciekała ... i na pewno nie było to zależne od telefonu, bo korzystałam w tym czasie z kilku aparatów i na każdym jednym takie same numery były...

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#7 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 25 listopada 2009 - 22:12

drogie są połączenia DO playa

a to się zgadza :) jak to mówią moje koleżanki 'chcesz stracić znajomych i nie mieć z kim rozmawiać przez telefon? przejdź do play' :mrgreen:
ja jak na razie (odpukać) jestem zadowolona z tej sieci, więc póki co nie zmieniam :D trudno, niech się na mnie wykosztują ;) hehe :P

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#8 aniulka

aniulka
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 25 listopada 2009 - 23:38

Ja taz mam play, ale raczej juz nie korzystam z tego nr :-) Czasem tylko jak przyjezdzam, to doladuje konto, ale i tak raczej wole zadz od mamci :-D bo ma plusa jak wiekszosc z mojego kregu :-D
No i niestety to prawda ze "do play drozej!"

#9 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 25 listopada 2009 - 23:59

Ja też od kilku lat jestem w Orange (około 5 <hmm></span> ) i jak na razie nie mogę narzekac, a mam tam 4 numery- 2 mixy, jeden zetafon i 1 abonament. Dzwonię naprawde dużo, a i tak ciągle nie moge wydzwonic podstawowego abonamentu, prócz którego mam co miesiąc 100 minut do wszystkich, 180 w weekendy do orange, 180 do mojego P. i tylez samo do mamy ;-) a i zapomniałabym o 400 smsach też do orange. Tyle, że mój abonament to 100zł, wcześniej miałam mix75 i wiecznie musiałam doładowywac telefon, bo ciągle mi brakowało. Telefony faktycznie nie są tanie, ale ja za mój płaciłam punktami profit, więc się nie wykosztowałam ;-) Tyle, że u mnie sporo znajomych własnie w orange. Z zasięgiem też nigdy problemów nie miałam, ani z fakturami (tyle, że u mnie wszystko załatwiane internetowo :mrgreen:
Z Plusem i Erą miałam stycznośc dośc dawno i nie mam zbyt miłych wspomnień z tego okresu. było drogo, ciężko było coś załatwic i umowy zawierały pełno haczyków :-/ I z Erą miałam mnóstwo problemów z zasiegiem jak wyjezdżałam na wieś :shock: Ale jak juz wspomniałam to było bardzo dawno temu i od tego czasu pewnie wiele się zmieniło ;-)
Ogólnie stwierdzam, że każda siec ma jakieś korzyści, bo kiedy na początku tego roku kończyła mi się umowa i szukałam odpowiedniej oferty dla siebie to porównywałam wszystkie sieci. I np. telefon jaki sobie wymarzyłam był tylko w Orange i w Play. Z czego w tym drugim o ponad 100zł drozszy. Poza tym akurat abonament w tej kwocie właśnie u pomarańczowych wypadł najkorzystniej (ilośc darmowych minut, smsów, itp. ).

Kahela najlepiej zajrzyj na stronę operatorów i porównaj jakie maja oferty ;-)
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#10 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 26 listopada 2009 - 00:06

Ja mam orange od kilku lat i jestem zadowolona. Najlepszy standardowy pop na karte. Wg mnie, choc teraz mam orange music.
Ale widze ze Ci orange niebardzo pasuje..

Nie bede sie rozpisywac bo rozne argumenty zostaly napisane, ale...
z tego co slyszalam czesto gdy nie chcesz przedluzavc umowy moga Ci zaoferowac lepsza oferte niz maja. Ale to dopiero wtedy jak mowisz ze chcesz zrezygnowac :lol:

#11 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 26 listopada 2009 - 07:51

Kahela najlepiej zajrzyj na stronę operatorów i porównaj jakie maja oferty

a co ja od kilku dni robię, Słońce - siedzę w necie, sprawdzam i mam mętlik w głowie... :-P

Co do Play'a - nie biorę pod uwagę, właśnie ze względu na to, że z innych sieci do play są droższe minuty - pewnike konkurencja chce go wykończyć ;-)

Jeśli chodzi o różnicę między Plusem a Erą (oferty ze stron)
-tańsze połączenia w mixie są w Plusie
-abonament korzystniejszy w Erze
-telefony korzystniej w Plusie
-w Plusie są moi rodzice, a w Erze przyjaciółka (jakby nie mogli w jednej, kurcze)

Wezmę chyba pod uwagę gdzie mam większość znajomych - muszę posprawdzać :-D
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#12 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 26 listopada 2009 - 08:37

pewnike konkurencja chce go wykończyć ;-)

w przyszlym roku ma to zniknąc
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#13 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 26 listopada 2009 - 09:34

Kahela
ja mam mixplusa i napewno nigdy więcej nie chce tej dziadoskiej sieci!
jak tylko wykończe doladowania przechodze do heyah albo ery..
ten cały mixplus to jeden wielki shit!
mam rozmowy do wszystkich po 78 gr!
a jakbym chciała taniej to musze wykupić pakiet który kosztuje 10 zł i mam tam 25 min czyli min i tak po 40 gr!
ostatnio chciałam sobie uruchomić ten nowy żeby mieć 29 gr do wszystkich to najpierw mi zeziarło z konta 14 zł a potem się okazało że pakiet jest aktywny w weekendy od 21 do 8 rano :evil:
kiedy zadzwonilam zapytać dlaczego mnie tak okroili babka mi powiedziała że to przez taryfe bpoja mam mix III a to trzeba miec mix IV :!:
więc jej mówie że mogli by to zaznaczać na swojej stronie skąd brałam kod!
no i jak raz zmienisz taryfe (koszt 10 zł :roll: ) to później nie mozesz juz zmienic
wogóle ten mixplus to jedno wielkie dziadostwo
generalnie plus to najdroższa sieć gdzie a wszystko płacisz więc ODRADZAM :!:

#14 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 26 listopada 2009 - 14:06

Ja mam simplusa i jestem zadowolona ;-)
nie żadne mixplus czy coś :-P
u mnie wiekszośc ma z plusa wiec luz ;-)
ostatnio wykupiłam sobie 200 minut za 10 zł i sporo mi zostało.
smsy w sieci po groszu w pakiecie za 5 zł.

no i często mnie ratuje usługa 'play for me' jak mam konto zablokowane i te smsy żeby ktoś ci oddzwonił :-P
w sumie jestem zadowolona, nie zmienię :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#15 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 26 listopada 2009 - 14:16

play for me'

chyba pay4me Majorka ?? ;-)

#16 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 26 listopada 2009 - 14:18

pay4me

no jakoś tak ;-)
szybko wbijam kod to nie widzę co tam piszą ;-) ;-)

wkurzają mnie eski z sieci z promocjami. zamiast je czytac to je kasuję :oops:
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#17 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 26 listopada 2009 - 14:22

Ja jestem od dwóch lat w erze.
Jestem bardzo zadowolona.
Są różne pakiety do ściągnięcia i zasięg mam dobry :mrgreen:
Ogólnie jestem zadowolona.
Miałam plusa nie sprawdzał się.
Miałam heyah to już w ogóle.
Miałam orange było ok ale nie miałam znajomych w orange :roll:

#18 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 26 listopada 2009 - 15:29

a ja mam mix plusa i jest to już mój trzeci mix i nie narzekam... po nowym roku konczy mi sie umowa i bede przedluzac bo podoba mi się tu.... nie wiem czemu ale u mnie rozmowy nie sa tak drogie jak u Melodii...
Ogólnie plus jest ok ;-) Miałam orange ale jednak plus to jest to :-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#19 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 26 listopada 2009 - 16:03

ja mam orange na karte i jetem zadowolona , mam go od parwie 7 lat i nie mzienie , mam troch znajomych z orange do których pisze smsmy wiec pakiet 600 sms za 6 zł jest dla mnie ok , minuty w pakiecie mam za 20 groszy do orange a do innych 29 < oprócz play oczywiscie>.
mam tez numer z plusa ale go nie uzywam bo drogo i nie mam znajomych z tej sieci.
Era jak i play ma słaby zasieg 9 z tym ze era na niektórych wisach w maistach ok). Co do play to moj jeden i drugi brat i mói tata ma . Wszytko jest fajne do czasu zepsucia telefonu. mój brat cztery razy oddawał telefon na gwarancje bo bateria nawet 2 dni nie trzymała i w koncu dali mu jakis inny telefon.
a drugi brat jak oddał tetelefon na gwarancje to trzymaja juz daw miesiace , tyle ze dali jakis zastepczy.

kazdemu pasuje inna sieć i sa osoby wierne < jak ja> jednej sieci a sa tez takie , które cigale szukaja . No i w orange jest teraz multiparterski program punktowy miedzy innymi z allegro i realem , gdzie punkty mozna na doładowania zamieniac.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#20 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 26 listopada 2009 - 17:55

A ja tak samo jak kashira mam w Mixplusie, juz drugi raz. Tylko ze teraz zrobilam glupote i wzielam telefon na 42 doladowania zeby taniej wyszlo <bing1></span> I jeszcze dwa lata musze sie meczyc ;-)

Ceny mają przystępne. Co miesiąc mam 50 smsów za darmo do wszytskich sieci. Wykupuje tez za 5 zl pakiet 500 smsów do plusa.

I jak chce jakies minuty do plusa to jest pakiet 100 minut za 5 zl. Tylko ze to w godzinach od 16.00 i w weekendy :P Mi to pasuje :D

Zadowolona jestem, ale coraz czesciej myśle nad Play :-P :-P
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”