Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Otwarcie własnego biznesu w sieci

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 basiaw

basiaw
  • Użytkownik
  • 400 postów

Napisano 08 października 2020 - 06:08

Hej. Razem z mężem chcielibyśmy założyć własny biznes, sklep internetowy z możliwością lokalnej dostawy. Znacie jakieś dobre strony do poczytania jak założyć taki biznes od a do z samemu ? Nie chcemy korzystać z gotowych rozwiązań, natomiast chcemy go stworzyć od podstaw (np. strone internetową). Chcemy także nawiązać wspólprace z dostawcami lokalnymi jak i z innych rejonów kraju. Byłabym wdzięczna za linki do takich portali

#2 odes

odes
  • Użytkownik
  • 373 postów

Napisano 08 października 2020 - 06:53

Obawiam sie, że takiej instrukcji od a do z niestety nie ma i chyba nie da się takiej stworzyć. Każdy biznes jest inny a każdy przedsiębiorca ma inne wizje i oczekiwania.
Gotową instrukcje można znaleźć co najwyżej jak założyć działalność gospodarczą -  a potem zaczyna się jazda bez trzymanki, tzn bez instrukcji. 
Myślę, że warto skorzystać z pomocy specjalistów, oni nie mają gotowej instrukcji ale pomogą znaleźć rozwiązania.

Zerknij sobie na pewno na stronę:

Opisany jest tutaj proces otwarcia sklepu internetowego oraz przewidywane koszta takiego rozwiązania. 

Romantycznie

#3 jjusti18

jjusti18
  • Użytkownik
  • 512 postów

Napisano 29 marca 2021 - 14:01

Najważniejsze jest to, aby robić w tym czym czujemy się dobrze, pewni... Dlatego warto rozważyć tutaj pod tym kątem... Ja przykładowo otwieram swój bar i już nie mogę się doczekać wielkiego otwarcia, a już niewiele  mi do tego zostało.... Jeszcze muszę takie artykuły kupić, jak  miarka barmańska itp.

#4 bizuu4

bizuu4
  • Użytkownik
  • 216 postów

Napisano 10 czerwca 2021 - 07:05

Zobacz sobie tutaj http://pracabezszefa...lep-internetowy jakie platformy są najpopularniejsze i jak założyć sklep krok po kroku. Dodatkowo znajdziesz info kto może Ci pomóc przy pracy - przyda Ci się

Użytkownik bizuu4 edytował ten post 10 czerwca 2021 - 07:06

#5 ChocoBounty

ChocoBounty
  • Użytkownik
  • 286 postów

Napisano 18 listopada 2021 - 18:43

Jeżeli chodzi o własny biznes w sieci, to warto też pamiętać o takich rzeczach jak księgowość jak np tutaj  https://wfirma.pl/ks...online-za-darmo Warto korzystać z tego typu platform, tym bardziej że ma się dostęp do wielu narzędzi. A teraz rejestrując się kodem ma się dostęp do platformy przez okres 12 miesięcy za darmo.

#6 Chiquita

Chiquita
  • Użytkownik
  • 331 postów

Napisano 07 marca 2022 - 14:22

W biznesie trzeba być oryginalnym, polecam przeczytać nieco o inspiracjach na nietypowy biznes w 2022 roku, tutaj fajny tekst na ten temat. Szczególnie intryguje pomysł znajomego do wynajęcia, chociaż mam moralne opory:)

#7 jjusti18

jjusti18
  • Użytkownik
  • 512 postów

Napisano 15 czerwca 2023 - 10:30

Dzisiaj wszystko można, ponieważ nie ma ku temu jakiś problemów, wręcz  wiele aspektów jest ułatwionych.  Poczytajcie sobie chociażby jak sprawnie działa  shopware - https://elubaczow.co...rzeba-wiedziec/ . Dlaczego warto zdecydować się na tą platformę?  Jakie daje funkcje i możliwości sklepom?

#8 Amman

Amman
  • Użytkownik
  • 163 postów

Napisano 18 kwietnia 2024 - 09:42

Moim zdaniem bardzo ważne są kwestie związane z księgowością, tak już przede mną ktoś zaznaczył. Koniecznie trzeba mieć pod kontrolą wszystkie sprawy finansowe, warto też co jakiś czas tworzyć raporty, a jeśli macie co do tego wątpliwości, to polecam artykuł https://www.financeb...ow-finansowych/. Samodzielne dbanie o takie rzeczy jest trudne, dlatego uważam, że najlepiej zlecić to firmie zewnętrznej.

#9 ChocoBounty

ChocoBounty
  • Użytkownik
  • 286 postów

Napisano 20 stycznia 2025 - 15:39

sprawy księgowe i finansowe to fundament każdej dobrze funkcjonującej firmy. Regularne raporty finansowe pozwalają na lepsze zrozumienie sytuacji finansowej i planowanie przyszłych działań. Jeśli ktoś nie ma w tym doświadczenia, outsourcing księgowości jest świetnym rozwiązaniem – oszczędza czas, zapewnia profesjonalną obsługę i minimalizuje ryzyko błędów. Dzięki zewnętrznym specjalistom można skupić się na rozwoju biznesu, mając pewność, że kwestie finansowe są w dobrych rękach. Pamiętajcie też o właściwym sprzęcie w firmie jak tutaj https://www.polpak.pl/

#10 jjusti18

jjusti18
  • Użytkownik
  • 512 postów

Napisano 23 grudnia 2025 - 17:10

Ostatnio robiłam testowe zakupy u moich największych konkurentów i muszę przyznać, że u nich wszystko śmiga jakoś tak płynniej i prościej niż w moim sklepie. Zastanawiam się, czy rzetelna analiza konkurencji wykaże mi konkretne braki w moim UX w porównaniu do standardów rynkowych. Czy Aurora Creation sprawdza w takim audycie całą ścieżkę klienta – od wejścia na stronę aż po finalizację płatności? Chciałabym dostać dokument, który powie mi: 'słuchaj, u nich klient kupuje w 3 kliknięciach, a u Ciebie w 6'. Czy takie zestawienie faktycznie pomaga podnieść konwersję na dłuższą metę?