Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Prezenty na różne okazje!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
310 odpowiedzi w tym temacie

#81 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 25 września 2010 - 14:22

nie moge odszukac tematu dotyczącego savoire vivre albo czegos podobnego to wrzucam tutaj a zielone znajda mu miejsce ;-)

Kwiaty cięte dajemy w nieparzystej liczbie, można więc obdarować także jednym ciętym kwiatem.

Jeżeli bukiet wykonany jest z kilku kwiatów, ich ilość powinna być nieparzysta. Nie jest to spowodowane jakimś przesądem, ale względami kompozycyjnymi - lepiej prezentują się trzy kwiaty niż dwa, pięć niż cztery itd. (także podczas grupowania kwiatów o podobnych cechach - korzystniej wygląda grupa trzech czy pięciu kwiatów). Natomiast przy większej ilości nie ma to znaczenia, ponieważ ilość kwiatów jest wtedy niezauważalna i nie burzy to zasad komponowania bukietu.

Parzysta liczba kwiatów ciętych zarezerwowana jest bardziej na uroczystości żałobne. Unikajmy także wręczania kwiatów, które są charakterystyczne dla pewnych okoliczności, np. nie obdarowujmy swoich znajomych chryzantemami, które kojarzą się z uroczystościami żałobnymi (chyba że są to ich ulubione kwiaty i wiemy na pewno, że nie mają w tym względzie żadnych nieprzyjemnych skojarzeń).

żrodło:internet

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#82 monika34

monika34
  • Użytkownik
  • 528 postów

Napisano 24 listopada 2010 - 20:15

dziewczyny w tym roku po raz pierwszy organizuje Wigiilę dla rodziny i chciałabym każdego obdarować jakimś skromnym małym upominkiem. Możecie mi poradzic co to może być? <bezradny></span>
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#83 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 24 listopada 2010 - 22:14

Możecie mi poradzic co to może być?

płyta z ładnymi kawałkami, film dvd, album, książka... nie wiem, co to znaczy drobne? :P

#84 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 24 listopada 2010 - 22:53

Możecie mi poradzic co to może być? <bezradny></span>

Zależy co dla kogo. nie wiem jaką rodzinę masz na myśli - męża, dzieci, dziadków, teściów?

płyta z ładnymi kawałkami, film dvd, album, książka...

...zestaw kosmetyków, dla dzieci jakieś pluszaki, alkohol dla tych, którzy lubią jakieś konkretne trunki.

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#85 berberiusz

berberiusz
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 06 grudnia 2010 - 11:06

Jeśli to ma być coś takiego samego, symbolicznego i uniwersalnego dla wszystkich to można np. jakieś fajne kubki

#86 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 06 grudnia 2010 - 11:31

No więc teraz ja pytam - kupujemy prezenty pod choinkę. Mamy już dla mamy R., siostry i wujka - zostaje tato i szwagier R. Chcemy kupić coś za małe pieniądze, ale nie coś tak bardzo symbolicznego.
Szwagier R. interesuje się książkami fantasy (ale nie wiemy co czytał, co by chciał, a co już ma <bezradny></span> ) i historią. Natomiast jego tacie, to już całkiem nie mam pojęcia co kupić - pewnie skończy się na jakimś zestawie kosmetyków z racji braku pomysłu.
Moim braciom postanowiłam zrobić paczki składające się tylko ze słodyczy, bo wiem, że z tego się bardziej będą cieszyć, niż gdybym z czymś nie trafiła.

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#87 felek88

felek88
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 09 grudnia 2010 - 13:39

Święta coraz bliżej i jak co roku zaczynam zastanawiać się nad prezentem dla mojej ukochanej, drugiej połówki. Wykonałem już wstępny „wywiad środowiskowy” i wiem, że dobrym prezentem byłaby srebrna bransoletka. Nie wiem zupełnie na co zwrócić uwagę przy wyborze. Mam już faworytkę /link nie istnieje/ jednak chciałbym poznać Waszą opinię o tej konkretnej i o tym co powinna mieć idealna bransoletka. Dodam, że budżet to 150 – 200 zł.

[ Komentarz dodany przez: Elodi: 2010-12-09, 14:02 ]
Następnym razem sprawdź, czy link faktycznie funkcjonuje

#88 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 09 grudnia 2010 - 16:26

ja dla mojego K. już wymyśliłam prezent. kupię mu portfel skórzany zestaw kosmetyków(żel, dezodorant i cos tam jeszcze) no i jakąś koszulkę :) albo co mi się tam nawinie :P
mamie chciałam jakiś fajny sweterek albo coś a nie mam pomysłu co tacie i bratu :( :(

#89 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 09 grudnia 2010 - 18:11

dla mamy - zestaw kosmetyków typu tusz, cienie , puder itp

dla taty - pewnie kawa i do tego akcent kawowy
mąż - książka
:-P
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#90 monika34

monika34
  • Użytkownik
  • 528 postów

Napisano 09 grudnia 2010 - 22:40

dziękuje za porady :-)
ja myslałam dla wszystkich o tym samym no i nie wiem czy mogą być jakieś ceramiczne aniołki ? tak symbolicznie? ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#91 ewelina344

ewelina344
  • Użytkownik
  • 694 postów

Napisano 15 grudnia 2010 - 14:35

ja dla swojego chłopaka pod choinkę kupuję:

kubek z alllegro z nadrukiem..na którym będzie jego audi
-dezodorant z adidasa i sztyft taki komplet
bluze jak będę miała wystarczająco kasy;)
Dołączona grafika
Bo ja mam to coś, co oni kochają… A one nienawidzą.. :D
Dołączona grafika

#92 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 15 grudnia 2010 - 14:40

ja swojemu kupiłam zestaw składający się z dezodorantu i płynu do kąpieli . strasznie podoba mi się ten zapach z "FA" dlatego takie kupiłam . koszulkę i portfel skórzany bo swój ma już tak okropny.. mam nadzieję że będzie zadowolony

#93 ladyA

ladyA
  • Użytkownik
  • 105 postów

Napisano 15 grudnia 2010 - 15:10

a ja mam zamiar kupić mu takie ciepłe kapcie po domu w kształcie tygrysków bo zawsze mu zimno w nogi:)

#94 Etinietiette

Etinietiette
  • Użytkownik
  • 332 postów

Napisano 15 grudnia 2010 - 15:55

Ja kompletnie nie wiem co kupić mojemu Misiakowi <bezradny></span> Myślałam nad jakimś dezodorantem i kremem do golenia <bezradny></span>

#95 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 15 grudnia 2010 - 16:00

ladyA, oo nie.... nie kupiłabym czegoś takiego facetowi... nie widziałam jeszcze żeby jakiś facet miał takie kapcie...

#96 dajmira

dajmira
  • Użytkownik
  • 621 postów

Napisano 15 grudnia 2010 - 16:13

takie kapcie kiedyś dostałam pod choinkę, fajne , milusie, szkoda mi było nosić...
Narzeczonemu kupiłam perfumę Hugo Boss szary,
Mamie golarkę elektryczną
nie mam jeszcze pomysłu co siostrze wybrać <bezradny></span> , pewnie jakieś kosmetyki...
Wszystko zamawialam przez internet, boję sie ,że nie dojdzie na czas... <co></span>
Dołączona grafika

#97 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 02 lutego 2011 - 09:22

odświeżam temat b nie mam pojęcia co kupić mojemu A na urodziny (26) <bezradny></span>
na pewno dostanie 26 kuponów totolotka ale co konkretniejszego do tego :?: pomóżcie :-|
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#98 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 02 lutego 2011 - 11:06

monik_ka, lubi ksiazki ??nie wiem ale zawsze uwazałam ze to dobry prezent dla mola ksiazkowego :)
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#99 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 02 lutego 2011 - 11:25

monik_ka, a czym on się interesuje? Jak lubi spędzać wolny czas?

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#100 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 02 lutego 2011 - 12:26

a czym on się interesuje?

Właśnie,może coś zgodne z jego zainteresowaniami.Nie wiem,jakiś album. <bezradny></span>