Hej! Święta sie powoli zbiżają a ja już zastanawiam się co kupić najbliższym pod choinkę
Macie jakieś ciekawe pomysły?? Szukam czegoś oryginalnego! Napiszcie co zamierzacie kupić
Pozdrawiam
Napisano 04 listopad 2013 - 10:55
Hej! Święta sie powoli zbiżają a ja już zastanawiam się co kupić najbliższym pod choinkę
Macie jakieś ciekawe pomysły?? Szukam czegoś oryginalnego! Napiszcie co zamierzacie kupić
Pozdrawiam
Napisano 04 listopad 2013 - 14:21
Ja zawsze kupuję prezenty pod kontem zainteresowań. Prezentów typu skarpetki czy majtki u mnie pod choinką nie znajdziesz . Dla syna kupuję grę planszową Talisman lub inną w tym klimacie
. Co do reszty prezentów muszę dopiero posłuchać, kto do czego wzdycha
Napisano 04 listopad 2013 - 20:00
@luksza ja to albo słucham, kto o czym marzy, lub kto narzeka na brak jakiejś rzeczy ( to zwykle tyczy się mamy ), albo pytam wprost. W tym roku z Połówkiem robimy tak, że powiemy, co nam się chce i po ptrostu druga osoba to zakupi, przynajmniej głowić się nie trzeba
Napisano 04 listopad 2013 - 20:03
U mnie nie ma takiego zwyczaju, że dajemy sobie prezenty pod choinkę.
Pewnie z Połówkiem kupimy sobie po jakiejś drobnostce i na tym koniec.
Napisano 04 listopad 2013 - 20:55
U mnie tez bez takich zwyczajów prezentowych na szczęście.
Pewnie właśnie tylko z Połówkiem jakiś drobiazg i tyle
I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...
Napisano 04 listopad 2013 - 21:42
ja tylko chrzesnikom , ale to pewnie jakiesciuszki
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 05 listopad 2013 - 00:00
Prezent pod choinkę daję tylko swojemu facetowi. Zawsze staram się, żeby to było coś praktycznego, a najlepiej związanego z nim i jego zainteresowaniami. Najlepiej, gdy akurat czegoś potrzebuje, już mam problem z głowy.
W tym roku jeszcze nie myślałam nad prezentem, mam jeszcze trochę czasu. Mogę napisać co już ode mnie dostał (nie tylko pod choinkę) może coś się komuś nasunie:
portfel, skrzynkę na narzędzia, perfum do samochodu, podgrzewasz do rąk (bo ciągle mu marzną), kubek ze znikającym naszym zdjęciem, szalik, koszulę, bilety do kina, bilety na gokarty. Nie pamiętam więcej.
Mój facet to łakomczuch, jemu wystarczy mnóstwo słodyczy i się cieszy.
Napisano 05 listopad 2013 - 12:01
Ja dal dzieci wiem co kupić , lecz kompletnie nie wiem co kupić mam mężowi .. perfumy z zeszłego roku ma , taki balsam do golenia też ma .. zegarków on nigdy nie nosił z ubrań to nie wiem , może skarpetki jakąś bieliznę koszul on też nie uznaje nie lubi ich nosić , może jakiś sweter coś się wykombinuje .. do Świąt masę czasu jest więc na pewno coś wymyślę
Napisano 05 listopad 2013 - 13:21
Napisano 05 listopad 2013 - 15:15
@halynka my jak robiliśmy kiedyś taką dużą Wigilię ( rodzice, ich rodzeństwo z dziećmi i dziećmi dzieci) to zorganizowaliśmy losowanie. Każdy robił jeden prezent i jeszcze umawialśmy się na jakąś kwotę, żeby nie wyszło za drogo. Było bardzo fajnie.
A jak ktoś chciał jeszcze kogoś obdarować (np. rodzice dzieci), to zrobił to szybciej u siebie w domu. Tylko u nas maluchów nie było, bo wtedy by pewnie nie przeszło.
-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?
-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę!
Napisano 06 listopad 2013 - 18:42
Prezent pod choinkę daję tylko swojemu facetowi.
Ja rodzicom, siostrze. Nie wyobrazam sobie kupic tylko facetowi, a im nie
Co to bedzie w tym roku? hmmm...jakies pomysly sie pomalu tworza w glowie, ale poczekam z tym do grudnia
Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.
Napisano 06 listopad 2013 - 19:01
Narazie pomyslu nie mam. Cos trzeba kupic, dziecku, rodzica, mezowi, dziecia szwagierki tez, bo beda chyba u nas w ktorys dzien swiat...
Napisano 06 listopad 2013 - 20:25
@Aspirynkaaa fajny pomysł z tym losowaniem w życiu bym na to nie wpadła
każdy coś dostanie, a nie 'trzeba'
każdemu kupować takie coś organizowaliśmy na wigiliach klasowych, ale w domu też można zastosować
No ja oryginalna nie będę bo pewnie jakiś ciuch dla połówka i coś dodatkowo. W zeszłym roku była skarbonka chyba
Poza tym mamie robie zawsze prezent i młodszemu bratu. Mamie może torebkę, bo chyba jej się 'kończy'
Napisano 06 listopad 2013 - 20:59
My od lat nie robimy sobie prezentówJa rodzicom, siostrze. Nie wyobrazam sobie kupic tylko facetowi, a im nie
Napisano 06 listopad 2013 - 21:19
W sumie zawsze i rodzice i siostra jakiś drobiazg ode mnie dostawali. Nie pamiętam czy w tamtym roku też, coś mi sie wydaje, że obyło się bez. Ale z kasą było krucho. Jak to będzie w tym roku, jeszcze nie wiem, bo póki co to prezenty sobie serwujemy co chwila właściwie bez większej okazji. Ktoś chodzi po sklepie, wpada w oko coś co wie, że sie temu drugiemu spodoba, to czemu nie korzystać, zwłaszcza, że to sprawie frajdę obu stronom.
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 07 listopad 2013 - 00:19
Rodzicom kupiłam po mega okazyjnej cenie zestaw profesjonalnych noży. Tata uwielbia gotować, mama jakiś czas temu wspominała, że chciałaby kupić sobie jakiś porządny komplet, na szczęście jeszcze tego nie zrobiła i mam nadzieję, że do grudnia nie zrobi
Siostra wspominała ostatnio, że przydałaby jej się jakaś ładna, mała torebka, bo zostały jej same duże torby, więc nawet, jeśli w najbliższym czasie sprawi sobie jakąś, to nie szkodzi, bo torebek nigdy dość
Problem mam z M. Myślałam o tym, żeby kupić mu jego ulubione perfumy, które ja też uwielbiam, ktore ostatnio mu się skończyły, których sam na pewno sobie nie kupi i które niestety są dosyć drogie, więc mam nadzieję, że wymyślę jednak coś innego
Planując prezenty przede wszystkim staram się słuchać obdarowywanych osób i najczęściej chociaż mniej więcej wiem, co sprawiłoby im przyjemność.
Napisano 07 listopad 2013 - 08:19
My też od kilku lat nie robimy prezentów, bo kilka osób w rodzinie nie pracuje a to jednak jest spory wydatek.
U mnie tez bez takich zwyczajów prezentowych na szczęście.
Jedynie męża siostrzenicy chcemy kupić książeczkę, żółwia (projektor i lampkę) i może coś do ubrania.
Napisano 07 listopad 2013 - 18:58
Napisano 08 listopad 2013 - 12:30
U mnie w rodzinie każdy dostaje prezent. Taką "tradycję" mam również w gronie bliskich koleżanek, więc trochę tego będzie. A pomysłów brak niestety.
Temat | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|
nietypowe prezenty |
|
![]() |
|
Jaka forma opodatkowania |
|
![]()
|
|
Podróżowanie autostopem |