Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

rowerek czy bieżnia?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
47 odpowiedzi w tym temacie

#41 karola_karola

karola_karola
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 29 kwietnia 2015 - 13:02

Dla spalania kalorii - zdecydowanie bieżnia, ale osobiście wolę rower zwykły. Polecam też bieganie na dworze, nie jest tak monotonne jak na bieżni, a do tego można się dotlenić.

#42 ancuś

ancuś
  • Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 30 kwietnia 2015 - 10:29

ja zdecydowanie wolę rowerek;)

#43 EpicMimi

EpicMimi
  • Użytkownik
  • 42 postów

Napisano 01 lutego 2016 - 18:06

Zdecydowanie rowerek ! :))

#44 GrusiaPatusia

GrusiaPatusia
  • Użytkownik
  • 6 postów
  • LokalizacjaMalbork
  • Wzrost:178cm
  • Włosy:Rude
  • Stan:Mężatka
  • Partner:Bartek
  • Nastrój:Zadowolona
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 29 lutego 2016 - 16:26

Ogólnie rzecz biorąc o wiele lepsza bieżnia-na pewno daje lepsze efekty.Jeśli zależy Ci na naprawdę dobrze dobranym treningu to tylko na podstawie badania genetic lab taki będziesz miała ułożony.Trzeba pamiętać,ze niestety nie każdemu bieżnia jest pisana a warto znać swój organizm oraz jego podatność na ćwiczenia.

Użytkownik GrusiaPatusia edytował ten post 29 lutego 2016 - 16:26

#45 ewinka

ewinka
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 07 grudnia 2016 - 09:31

Zdecydowanie bieżnia Do wysiłku zmuszasz wszystkie partie ciała Ponadto regulujesz sobie tempo i wysiłek jest  zdecydowanie większy Potrzebna będzie jeszcze tylko motywacja bo u mnie z tym nie najlepiej.

#46 koniesz

koniesz
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 07 grudnia 2016 - 10:17

Bieżnia daje lepsze efekty, nie dość, że szybko można schudnąć, to jeszcze niesamowicie szybko poprawia kondycję i wytrzymałość.

Początkowo nie mogłam nawet przebiec 5 minut na bieżni, byłam strasznie zmęczona, sapałam jak baba, a po 2 tygodniach (może i krócej?) biegałam 10 minut bez żadnej przerwy i już teraz bez większego wysiłku, a co najlepsze nigdy nie lubiłam biegania, a teraz jak biegam 10 minut to szybko mi ten czas leci :mrgreen:

Tylko trzeba pamiętać, że biegacze muszą mieć specjalną dietę, żeby jechać na tłuszczu a nie na mięśniach

Ogólnie rzecz biorąc o wiele lepsza bieżnia-na pewno daje lepsze efekty.Jeśli zależy Ci na naprawdę dobrze dobranym treningu to tylko na podstawie badania genetic lab taki będziesz miała ułożony.Trzeba pamiętać,ze niestety nie każdemu bieżnia jest pisana a warto znać swój organizm oraz jego podatność na ćwiczenia.

Ja też uważałam, że bieznia nie jest dla mnie, bo na początku biegania - najpierw biegałam na zewnątrz - myślałam, że tam zaraz zejdę i już nie wstanę... :-/

Co się okazało że jak sie przerzuciłam na bieżnię to owszem początki były trudne ale bardzo szybko się przyzwyczaiłam i teraz stwierdzam, że jak na początku zawsze mówiłam, że bieznia nie jest dla mnie, to teraz bardzo przyjemnie mi się biega. :mrgreen:

#47 migueal

migueal
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 25 stycznia 2017 - 14:42

Nie oszukujmy się, ale na bieżni spali się więcej kalorii w krótkim czasie, gdyż bieżnia angażuje więcej mięśni do wysiłku :)

Pozdrawiam, Anna

http://oxy-odchudzanie.pl

#48 jjusti18

jjusti18
  • Użytkownik
  • 527 postów

Napisano 01 marca 2025 - 03:33

Ja  postawiłabym  na rower, bo  to  dobre  połączenie pożyteczne  z  przyjemnym. Jak nie macie  takie  odpowiedniego spzrzętu , to  spokojnie  tutaj  https://sklepzrowera...locki-hamulcowe     może znajdziecie coś dla siebie, bo mają wybór. I w razie czego mają dostęp  do części czy innych rzeczy.