Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Kiedy czas na dziecko?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
569 odpowiedzi w tym temacie

#281 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 25 maja 2009 - 17:05

zawsze zostanie cos, co bedzie powstrzymywalo przed ta decyzja a pieniedzy nigdy nie bedzie za wiele

dokladnie,takie odkladanie moze trwac w nieskonczonosc.
Oczywiscie kazdy chce w jakis sposob zaplanowac swoja przyszlosc,a tym samym przyszlosc dziecka,ale zycie pisze rozne scenariusze i nie zawsze wszystko idzie zgodnie z planem i wowczas znow mowimy "jeszcze nie teraz,musimy troche odlozyc" i to moze sie tak przeciagac i przeciagac...dlatego tez moim zdaniem lepiej nie odkladac "tej decyzji" na zbyt dlugo ;-)
sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#282 saja

saja
  • Użytkownik
  • 4 645 postów

Napisano 25 maja 2009 - 17:08

angik1683, zgadzam sie z toba :)

moim zdaniem lepiej nie odkladac "tej decyzji" na zbyt dlugo ;-)

moim rowniez... wiec zbyt dlugo nie bedziemy odkladac :P :)
Dołączona grafika
„Pragniemy żyć razem i razem się cieszyć
Razem dzielić niebo i razem w nim grzeszyć…”

#283 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 25 maja 2009 - 21:04

no wiec dzis rozmawialam z T. o moich myslach i odczuciach dotyczacych dzidzi ;-)
i :shock: powiedzial ze wczoraj o tym myslal jak by sie troche ustatkowac i co z dziecmi

powiedzialam ze nie chce byc stara matka i mysle ze za pozno tez nie jest dobrze
ale ze wolalabym zeby najpierw byl slub
w sumie tego troche balam sie powiedziec a on stwierdzil ze zajmie sie tym i ze nie mam sie przejmowac no i juz zaczal lapac mnie za brzuch i pytac czy tu bedzie dzidzia mieszkala :P
no i pozniej mi sie pytal czy bedzie mogl mowic do mnie mamuska itp
ale mysle ze tak za rok dopiero jezeli w ogole teraz pewnie jeszcze nie ma szans :roll:

#284 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 26 maja 2009 - 08:06

powiedzial ze wczoraj o tym myslal jak by sie troche ustatkowac i co z dziecmi

oj jak juz tak mówi to znaczy , że w najblizszym czasie możesz się spodziewac jakis deklaracji od niego ( nie mówię , że dzis czy jutro ale będzie na pewno )
My juz ustalilismy , że jeżeli nic nie stanie na przeszkodzie to dla nas przyjdzie czas na dziecko w przyszłym roku ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#285 saja

saja
  • Użytkownik
  • 4 645 postów

Napisano 26 maja 2009 - 08:09

Olciiia, no widzisz bedzie dobrze... cos czuje ze zostaniesz mama szybciej niz ja :P

dla nas przyjdzie czas na dziecko w przyszłym roku ;-)

no i gratuluje :)
Dołączona grafika

#286 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 26 maja 2009 - 13:43

dla nas przyjdzie czas na dziecko w przyszłym roku ;-)

no i bardzo fajnie :)

a ja, może pomyślicie, że wariatka, myślę o drugim :) to znaczy nie jeszcze teraz, na pewno nie w tym roku, ale tak sobie myślę, że może w przyszłym roku zaczniemy staranka <hmm></span> zależy to troszkę od sytuacji z pracą M. ale taki ogólny plan jest.

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#287 saja

saja
  • Użytkownik
  • 4 645 postów

Napisano 26 maja 2009 - 13:58

a ja, może pomyślicie, że wariatka, myślę o drugim :)

wcale tak nie mysle :)
co wiecej.. wcale ci sie nie dziwie :)
moja szwagierka tez juz mysli o drugim... mowi nawet ze najchetniej juz by zaczela starania... ale musza to odlozyc..
Dołączona grafika

#288 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 26 maja 2009 - 15:18

oj jak juz tak mówi to znaczy , że w najblizszym czasie możesz się spodziewac jakis deklaracji od niego ;-)

fajnie by bylo ale na razie bede dalej taka cierpliwa jak do tej pory i na pewno nie bede napierac ;-)

My juz ustalilismy , że jeżeli nic nie stanie na przeszkodzie to dla nas przyjdzie czas na dziecko w przyszłym roku ;-)

milo popatrzec jak wam sie uklada i jak sobie po malutku wszystko planujecie i spelniacie te plany :D oby tak dalej ;D :*

Olciiia, cos czuje ze zostaniesz mama szybciej niz ja :P :)

bez przesady jeszcze nawet zareczyn nie bylo a co dopiero dziecko :P
zobaczymy jak sie ulozy

#289 lily

lily
  • Użytkownik
  • 690 postów

Napisano 26 maja 2009 - 23:12

ja chyba w przyszłym roku na jesień chcialabym się zacząć starać o drugiego smyka :mrgreen:
lilian

#290 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 27 maja 2009 - 09:31

a ja, może pomyślicie, że wariatka, myślę o drugim

jakos mnie to nie dziwi ;-) i fajnie bo im mniejsza róznica wieku między rodzeństwem tym lepiej ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#291 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 27 maja 2009 - 09:49

Madzia81 fajnie ze myslicie o drugim , że nie podchodzisz do tegoz e tyle z tym pracy i te inne bla bla bla :-)
mój brat jak brał slub to powiedził ze o dziecko zaczną sie strac jak sie urzadzą , i tak trwalo to trzy lata i wkoncu stwierdzili ze nie a czasu na czekanie i sie postarali

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#292 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 27 maja 2009 - 10:00

Madzia81, e tam od razu wariatka - szczesliwa i spelniajaca sie w macierzynstwie kobietka i tyle :-D

Moj Lukasz tez juz sie wypytuje kiedy bedziemy sie starac o drugie dziecko i ile dzieci bedzemy mieli,ale wszyscy mu mowia,ze jak juz sie maluszek urodzi to mu ta ochota na kolejne szybko przejdzie ;-)
sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#293 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 27 maja 2009 - 11:35

ak juz sie maluszek urodzi to mu ta ochota na kolejne szybko przejdzie ;-)

eee. nie przechodzi ;-) na samym początku jest b. trudno, to fakt. ale jak maluszek zaczyna się uśmiechać, gaworzyć, a potem chichrać z byle czego na głos, to zapomina się o wszystkich nieprzespanych nocach, popołudniach z kolkami itd. i ochota na drugiego maluszka robi się jeszcze większa :) no, przynajmniej u nas tak jest :)

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#294 annka

annka
  • Użytkownik
  • 82 postów

Napisano 21 lipca 2009 - 08:00

Ja z mężem planujemy dzidziusia!!! <smoczas></span> Tzn narazie musimy poczekać z 2-3 miechy, żeby zakończyć wszystkie procedury wizowo-pomałżeńskie, ale jak by dzidzia pojawiła wcześniej to nie ma problemów :) Mam tylko nadzieję, że uda mi się szybko i bezproblemowo zajść w ciążę i urodzić zdrowego dzidziusia. ehh marzenie.... <serduszka></span>
Dołączona grafika

#295 Myszka222

Myszka222
  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 15 września 2009 - 14:31

Mam 17 lat Z chłopakiem jestem 3 lata Bardzo chcielibyśmy mieć teraz dziecko Mamy plany na przyszłosć Mamy zamiar być zawsze razem Co o tym myślec Tylko prosze nie krytykować i nie obrażać Poprostu marzymy o dziecku

#296 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 15 września 2009 - 14:40

Myszka222, a ile lat ma Twoj chlopak? Macie zabezpieczenie finansowe? Któres z Was pracuje? Skonczyłaś szkołe? Masz mature, nie wybierasz sie na studia?

Bez krytykowania i obrazy, ale ja sobie tego nie wyobrazam. Dziecko to OGROMNA odpowiedzialność, a mi wydaje się ze jestes jeszcze za młoda na dziecko. :roll:
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#297 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 15 września 2009 - 15:04

Myszka222, ja na Twoim miejscu jeszcze bym zaczekała z maleństwem. Skończ najpierw szkołę, ustabilizujcie się finansowo i może wtedy zacznijcie myślec o dziecku. Bo zajśc w w ciążę to nie sztuka, sztuką jest to dziecko wychowac na wartościowego człowieka i zapewnic mu wszystko, co najlepsze. Bo przecież tego właśnie chce każdy rodzic dla swojego malucha. Masz 17 lat, więc wykorzystaj ten czas na zabawę, a na dziecko jeszcze przyjdzie pora ;-)
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#298 Myszka222

Myszka222
  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 15 września 2009 - 16:29

Chłopak jest starszy-pracuje. Ja jestem jeszcze w trakcie nauki (technikum potem matura) ale na studia się nie wybieram. Wiem że dziecko to ogromna odpowiedzialność ale uważam że jestem na to gotowa.

#299 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 15 września 2009 - 16:41

ale uważam że jestem na to gotowa.

Wg mnie tylko Ci się tak wydaje. Uwierz mi, że wychowanie dziecka to nie jest bajka. Też od dłuższego czasu marzyłam, aby zostac mamą i byłam przeszczęsliwa kiedy Wika pojawiła sie na świecie. Ale prócz tych cudownych chwil, które towarzyszą dorastaniu małego człowieka, było tez mnóstwo ciężkich, kiedy byłam tak zmęczona, że chciało mi sie wyc i myslałam, że sobie nie poradzę. Nie chciałabym wrzucac Cię do jednego worka z resztą dziewczyn w Twoim wieku, jednak wydaje mi się, że sama jeszcze nie do końca wiesz czego chciałabyś tak naprawdę od życia i własnie to życiowe doświadczenie powinnaś zdobyc nim zaczniesz myslec o macierzyństwie. Bo to Ci nie ucieknie, a lata beztroski owszem. I może przyjśc moment, że bardzo pozałujesz podjęcia takiej decyzji, a pretensje skupisz na swoim dziecku. Tylko proszę nie pisz, że wszystko przemyslałaś i jestes pewna, że coś takiego nie nastapi, bo za parę lat będziesz miała całkiem inne myslenie niż w chwili obecnej ( i nie chodzi mi tutaj tylko o tą jedną sprawę). Wszystko będziesz postrzegac inaczej, bo taka jest kolej rzeczy i na tym polega dojrzewanie.
Tak czy inaczej mam nadzieję, że nigdy nie będziesz żałowac podjętej decyzji, jaka by ona nie była ;*
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#300 Myszka222

Myszka222
  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 15 września 2009 - 17:00

Pewnie kiedyś bede zupełnie inaczej myślała patrzyła na wszystko inaczej ale na chwile obecną jednego jestem pewna jak niczego w życiu - że nigdy nie żałowała bym tego że zdecydowałam sie na dziecko. Ono bardzo wiele dla mnie znaczy , wiem że dziecko to nie zabawka. Chce je kochać , dać mu szczęście, chce dla niego jak najlepiej.