Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Kiedy czas na dziecko?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
569 odpowiedzi w tym temacie

#321 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 16 września 2009 - 19:42

Bardzo Wam dziękuje Chyba macie racje że powinniśmy poczekać Chociaż nie zdecydowałam jeszcze jak będzie

Daj nam znać jak podejmiesz decyzję- tak czy inaczej zawsze chętnie wesprzemy i poradzimy :*

#322 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 16 września 2009 - 20:11

Myszka222 po prostu na spokojnie przemyśl wszystko jeszcze raz. I daj znac co postanowiłas :-)
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#323 Myszka222

Myszka222
  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 17 września 2009 - 16:25

Przemyśleliśmy wszystko rozmawialiśmy i postanowiliśmy dzisiaj że chodź bardzo o tym marzymy to poczekamy jeszcze.

#324 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 17 września 2009 - 19:11

Myszka222, uważam, że tą decyzją pokazaliście, swoją odpowiedzialność i dorosłe podejście. Będziecie kiedyś mieć dziecko, a może i kilka, macie jeszcze czas. Życzę wam dużo szczęścia i wytrwałości na wspólnej drodze :* Odzywaj się czasem :-)

#325 Myszka222

Myszka222
  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 18 września 2009 - 12:39

Dziękuje :-)
Pewnie że kiedyś tak ale teraz naprawde się wstrzymamy
Odezwe się (kiedyś napewno)

#326 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 18 września 2009 - 18:25

Zgadzam się z Marzycielką :-) Wykazaliście się odpowiedzialnością i dojrzałością podejmując taką decyzję. Nie wątpię, że kiedy przyjdzie już czas na dziecko to będziecie naprawdę dobrymi rodzicami ;*
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#327 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 19 września 2009 - 07:49

Póki co to nie odczuwam potrzeby mieć dziecka... zero instynktu macierzyńskiego-niewiem skąd takie coś u mnie :roll:
Dziecko- no ok tak może koło 30stki....

#328 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 22 września 2009 - 09:55

Myszka222, ja też mażę sobie po cichu żeby mieć dziecko już niedługo
teraz zaczynam mieszkać z moim facetem ale wiem że muszę tą decyzję odłożyć jeszcze, skończyć studia, znaleźć pracę bo chce żeby maleństwu niczego nie zabrakło :)

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#329 Myszka222

Myszka222
  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 22 września 2009 - 16:07

No tak tak , My też chcemy żeby naszemu małemu skarbowi niczego nie brakowało.

#330 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 22 września 2009 - 17:33

ja myśle że jak bede miała 23-24 lata :mrgreen:
ale jak bedzie zobaczymy <bezradny></span>

napewno nie chciałabym miec teraz, wim że nie poradziłbym sobie nagle z taką odpowiedzialną sprawą jak wychowanie dziecka ;-)
przyjdzie na to czas :->
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#331 stokrotka

stokrotka
  • Użytkownik
  • 396 postów

Napisano 23 września 2009 - 15:11

U mnie to czas sam podpowiedział kiedy byl ten odpowiedni czas na dzidziusia. Nie wiem czy w innych okolicznosciach byłabym teraz mamą.Pewnie bym to odkładała.

#332 gwiazdeczka1888

gwiazdeczka1888
  • Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 26 września 2009 - 15:50

Ja mam już jedno dziecko i bardzo chciałabym mieć kolejne jak najszybciej, żeby nie było jakiejś ogromnej różnicy wieku, ale jak wiadomo jest wiele innych rzeczy które odsuwają powtórne macierzyństwo na drugi plan. Studia, chęć znalezienia jakiejś pracy, własne mieszkanie itp. itd. I jak teraz patrzę z perspektywy czasu, gdyby nie to że los spłatał mi figielka i miałam pierwsze dziecko w wieku 19 lat to do teraz pewnie nie zdobyłabym się na dziecko :) a po 30 uważałabym, że to już za późno :)

#333 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 06 lutego 2010 - 18:17

Kashira zapytam tutaj aby nie robic OT piszesz ze twój męczyzna nie chce byc wiekowym tatusiem to znaczy ze bedziecie sie starac po slubie, skoro go przyspieszacie i przerwe w nauce zrobisz czy jednk po studiach ???

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#334 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 06 lutego 2010 - 19:20

magdaaaaa, bedziemy starali sie juz kolo miesiaca przed slubem, nie chcemy z tym zwlekac ;-) W pracy pojde na l4 a ze szkola mysle ze nie bedzie problemu, studiuje zaocznie, jedynie po urodzeniu dzidzi mogę narobic braków ale mysle ze damy radę :-) Pragnienie dziecka jest chyba silniejsze od moich ambicji, nie wyobrazam sobie z tym czekac jeszcze 4 lata... :-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#335 emilkakocham

emilkakocham
  • Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 07 lutego 2010 - 18:06

ja kurcze zaliczyłam wpadke w wieku 16 lat :shock: i nie żałuje :-P obecnie jestem w czwartym miesiącu ciąży z bliźniakami :-x
Nie obiecuję ci wiele... Bo tyle co prawie nic... Najwyżej wiosenną zieleń... I pogodne dni... Najwyżej uśmiech na twarzy... I dłoń w potrzebie... Nie obiecuję ci wiele... Bo tylko po prostu siebie...

#336 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 07 lutego 2010 - 19:21

emilkakocham, napisałaś ten post i z niego wynika,że te bliźniaki są Twoją wpadką. Dobrze,że wcześniej czytałam inny wątek i wiem,że bliźniaki masz już kilka lat później ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#337 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 07 lutego 2010 - 23:35

emilkakocham, ja skapowalam o co chodzi :P

nie wiem dlaczego taka minka po tych blizniakach
to jest moje marzenie

może jestem dziwna, ale chciałabym miec dwójke dzieci za jednym zamachem :mrgreen: :-P

GRATULUJE

#338 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 08 lutego 2010 - 09:13

Ja czuję, że już czas. Bardzo bym chciała mieć dziecko, ale staram się być rozsądna i wiem, że najpierw powinnam znaleźć pracę, a mój mąż zmienić swoją. Widzimy się tylko w weekendy, a ja nie chcę, zeby moje dziecko miało weekendowego tatusia, chcę, żebyśmy byli ze sobą na co dzień jak prawdziwa rodzina. Ale dopóki ja nie znajdę pracy, mój mężczyzna nie będzie mógł zmienić swojej, bo dość dobrze tam zarabia, a w naszym mieście o pracę cholernie trudno. No i czekam aż sytuacja się poprawi i będziemy mogli sobie na maluszka pozwolić. Aczkolwiek, gdyby nam się przytrafiła wpadka, oboje uznaliśmy, że będziemy się tylko cieszyć i jakoś sobie damy rade, no ale jednak wolałabym żebyśmy dobrze sobie poradzili, a nie jakoś :-P
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#339 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 08 lutego 2010 - 18:21

emilkakocham, ja skapowalam o co chodzi

ja tez :-) od razu skumałam ze teraz druga ciaza.

może jestem dziwna, ale chciałabym miec dwójke dzieci za jednym zamachem

nie jestes dziwna , ja tez tak chce :mrgreen: i najbardziej zeby były dziewczynki , przyjełabym kazdy pakiet dzieci , niezaleznie od ilosci , to moze tyle ile mój organizm byłby w stanie zniesc ;-)

Ja czuję, że już czas.

no tak jestes po slubie , masz odpowiedni wiek , no ale ta cholerna praca , a bez niej nawet macierzynskiego bus nie miała, zycze aby parac był i fasolka sie pojawiła ;-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#340 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 08 lutego 2010 - 19:14

ja póki co nie czuje powołania macierzyńskiego, może za kilka dobrych lat...