Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Michael Jackson [*] już tylko wspomnienie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
108 odpowiedzi w tym temacie

#1 skinnybitch

skinnybitch
  • Użytkownik
  • 1 630 postów

Napisano 26 czerwca 2009 - 00:02

Michal Jackson nie żyje, zmarł w śpiączce

Różne źródła, niezależnie od siebie, informują że król muzyki pop Michael Jackson zmarł dziś w szpitalu w Los Angeles.

Pierwszy tę informację podał plotkarski portal TMZ.com o godzinie 23.46 naszego czasu. 15 minut po północy podał tę informację portal gazety "Los Angeles Times", a 29 minut po północny - niezależnie od pozostałych dwóch mediów - informację tę podała agencja Associated Press.

CNN i inne media podają powyższe informacje, jednak ich nie potwierdzają - według informacji telewizji CNN Jackson znajduje się w śpiączce.

Wiadomo było wcześniej, że Jackson z wstrzymaniem akcji serca i niewyczuwalnym pulsem trafił do szpitala. Według TMZ.com piosenkarz nie żył już w momencie przybycia do jego domu sanitariuszy.

Chwilę wcześniej informowano o wstrzymaniu akcji serca

Według wcześniejszych informacji piosenkarz nie oddychał w momencie przybycia do jego domu sanitariuszy. "LA Times" i telewizja KTLA informują, że sanitariusze na miejscu wykonali reanimację i karetką zabrali go do szpitala.

TMZ.com informuje, że telefon alarmowy odebrano o 21.21 naszego czasu.

Członek rodziny, cytowany przez ten brukowy portal, mówi że Jackson znajduje się "w poważnie złym stanie" i jego rodzina już jedzie do szpitala. Ojciec Jacksona, Joe, w rozmowie z portalem powiedział że jego syn "nie ma się dobrze". Szpital nie udziela żadnych informacji na temat stanu zdrowia piosenkarza.

Za 2 tygodnie miał wrócić na scenę

50-letni Jackson miał 13 lipca rozpocząć swój wielki powrót na scenę poprzez koncerty w Londynie, które miały trwać aż do marca 2010 roku. Piosenkarz od dwóch miesięcy ćwiczył w Los Angeles.

Bilety na 50 londyńskich koncertów zostały wyprzedane w kilka godzin po tym, jak trafiły do sprzedaży w marcu.

Jackson, który jako dziecko występował w zespole "The Jackson-5" ponad 40 lat temu, żył życiem pustelnika od 2005 roku, gdy badano oskarżenia o pedofilie.

Od dłuższego czasu pojawiały się plotki dotyczące złego stanu zdrowia Jacksona, jednak jego menedżerowie i firma promująca koncerty w Londynie, AEG Live, informowały że w marcu pozytywnie przeszedł egzamin wytrzymałości fizycznej.

Zrodlo: www.wiadomosci.gazeta.pl

Nie wiem na ile to doniesienie jest prawdziwe ale wklejam to co udalo mi sie znalezc :-(
Dołączona grafika

#2 Jacqueline

Jacqueline
  • Użytkownik
  • 1 963 postów

Napisano 26 czerwca 2009 - 00:24

Jeśli to prawda to wielka szkoda, Michael Jackson jest(mam taką nadzieję) fantastyczny.

#3 kjujiczek

kjujiczek
  • Użytkownik
  • 1 845 postów

Napisano 26 czerwca 2009 - 05:50

Niestety prawda, trąbią o tym wszystkie media. Szkoda mi go jak każdego człowieka, który mógłby sobie pożyć jeszcze wiele lat. Ale pozostaje nam jego fantastyczna muzyka.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#4 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 26 czerwca 2009 - 06:16

[*] [*] [*] :(
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#5 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 26 czerwca 2009 - 07:39

no własnie przeczytałam , nie byłam jego fanką, ale królem był [*]

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#6 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 26 czerwca 2009 - 07:50

wszystkie media o tym trąbią... ja za nim rowniez specjalnie nie przepadalam, ale szacunek się mu należy [*]
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#7 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 26 czerwca 2009 - 07:53

drugi taki sie nie zdarzy , inne "gwiazdeczki" zabłysna i znikaja a on jest wieczny

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#8 zaneta1

zaneta1
  • Użytkownik
  • 600 postów

Napisano 26 czerwca 2009 - 08:13

Wielka strata :-( :-(

#9 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 26 czerwca 2009 - 08:40

Powiem tak: nigdy nie lubilam jego muzyki, za nim tez jakos nie przepadalam... ale dziwnie sie zrobilo, jak sie dowiedzialam...

[*]
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#10 Sunniva

Sunniva
  • Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 26 czerwca 2009 - 08:52

Jak usłyszłam o tym, to było mi trudno uwiezyc... Nie byłam fanką też, ale jednak to jest strata... szkoda.
On umarł raczej młody (no cusz... 50 lat to nie jest stary), i chyba nigdy nie był naprawde szcęszliwy. :-/

#11 z1utka

z1utka
  • Użytkownik
  • 306 postów

Napisano 26 czerwca 2009 - 09:05

" W czwartek, 25 czerwca, w Los Angeles zmarł Michael Jackson. Kilka minut po godzinie 12 czasu lokalnego, na telefon alarmowy 911 zadzwonił ktoś z rezydencji Jacksona, prosząc o pomoc i natychmiastowy przyjazd karetki. Próbę reanimacji niereagującego na bodźce artysty podjęto już w domu, a zespół medyków kontynuował reanimację przez ponad godzinę już po przewiezieniu gwiazdy do szpitala UCLA Medical Center. Niestety, ich wysiłki okazały się bezskuteczne. Jermaine Jackson, brat artysty na terenie szpitala wydał krótkie oświadczenie. Poinformował, że Michael najprawdopodobniej zmarł w wyniku "zatrzymania akcji serca" o godzinie 14.26 czasu lokalnego, 23.26 polskiego. Przyczynę śmierci artysty wyjaśni jednak dopiero autopsja. Wokalista miał 50 lat. Nazywany był "królem muzyki pop". I takim też go zapamiętamy. "

Co o tym myślicie. Może gdyby nie te operacje potrzymał by troche dłużej?

Dołączona grafika

#12 666ilonka777

666ilonka777
  • Użytkownik
  • 4 470 postów

Napisano 26 czerwca 2009 - 09:09

moim zdaniem cos musialo byc nie tak, mial dopiero 50lat, a przeszedl tyle operacji, ze na pewno mialo to duzy wplyw
Dołączona grafika

"Dziecko nie odchodzi, zmienia tylko datę swojego przyjścia na świat..." :cry:

#13 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 26 czerwca 2009 - 09:13

Mysle ze kazda operacja oslabia czlowieka, organizm. On przezyl ich duzo i to z wlasnej glupoty nie byl przeciez operowany bo byl chory <bezradny></span>
Dbal o zdrowie w dziwny spodob. Np sypial w "trumnie" tlenowej ale widocznie nie przynioslo to az takich efektow bo zmarl bardzo mlodo.
No i pewnie zycie wiodl takie jak wiekszosc gwiad showbiznesu. alkohol uzywki itd <bezradny></span>
Nie znam go nie sluchalam nigdy jego muzyki

#14 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 26 czerwca 2009 - 09:20

A taki ładny był z niego murzynek
Dołączona grafika

On miał problem natury psychicznej, przez ojca tyrana... zresztą nie tylko on z calej rodzinki ucierpiał na opercjach, chociaż on najbardziej.

:shock:
to tak jakby nie znać Elvisa i Marylin Monroe :P Wstydzior :P
Ja lubiłam bardzo jego muzykę i jego taniec. I jego teledyski świetne i dopracowane w każdym calu ;)
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#15 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 26 czerwca 2009 - 09:23

malenka, elvisa i marylin monroe tez nie znam ;-)
ogladalam kiedys jakis program w kotrym chcieli dojsc jak zginela. dosyc ciekawy. Ale szczerze nie inetersuja mnie oni.
Jezeli lubilabym muzyke jacksona to pewnie by mnie i jego zycie interesowalo a tak to nie.
Dla mnie to nie jest wstyd. :roll:

#16 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 26 czerwca 2009 - 09:33

Ja może też nie słuchałam go z takim wielkim zamilowaniem. Ale rodzice mnie zarazili kilkoma piosenkami w dzieciństwie. I tak zostalo mi do dziś...

[*] :(
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#17 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 26 czerwca 2009 - 09:37

Bardzo lubiłam niektore jego piosenki...
trudno w to uwiezyc [*]

#18 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 26 czerwca 2009 - 09:38

wielka szkoda [*]

#19 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 26 czerwca 2009 - 10:28

Dla mnie to nie jest wstyd.

z tym wstydem to ja żartowałam akurat, ale dla mnie to dziwne ponieważ to sa ikony które tworzyły naszą obecną popkulturę i w jakiś sposób wpisały się w historię sztuki, muzyki... nie potępiam nic z tych rzeczy, po prostu mnie to dziwi i tyle :P
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#20 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 26 czerwca 2009 - 10:47

malenka, ale ja znam go tzn wiem ze spiewal byl dobry w tym co robil wiem jakie wiodl zycie tzn o tych operacjach itd ale nie sluchalam go i nie znam jego muzyki o to mi chodzi. nie znalam go tak jak znam np inne zespoly ktorych slucham