Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

aborcja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
608 odpowiedzi w tym temacie

#161 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 22 września 2008 - 19:02

Ja dopuszczam taka aborcje jak polskie prawo czyli z powodów zdrowotnych alboz gwałtu bo to nie wynika z naszej winy.
Jezeli ktoś sie decyduje na seks to powinien liczyć sie z konsekwencjami , dlatego uważam że do seksu powinno sie dorosnąć.
W dzisiejszych czasach jest antykoncepcja ogólnie dostępna więc powinno sie z niej korzystać. ;-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#162 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 21 października 2008 - 14:54

W dzisiejszej Rzeczpospolitej przeczytałam informacje,która zamroziła mi krew w żyłach.

Projekt nowej ustawy przewiduje,że dziewczynki nie będą musiały prosić rodziców o zgodę na przerwanie ciąży. Nawet jeśli ma TYLKO 12 lat :roll: najpierw w szpitalu dostanie tabletkę poronną,a drugą do domu. Po 24 h połknie ją bez potrzeby mówienia o tym rodzicom.

Obecnie zgodę na aborcję musi wydać dwóch lekarzy.Nowa ustawa przewiduje tylko 1.A w szpitalu mogłyby zajmować się aborcją pielęgniarki.

Jestem w szoku. Przecież po takiej ustawie młodzi ludzie dojdą do wniosku,że po co się zabezpieczać jak są łatwiejsze i mniej problemowe sposoby.
Ale ja nie pojmuje-jak 12 latka może uprawiać seks :-/
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#163 Madalena

Madalena
  • Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 21 października 2008 - 15:08

Aborcja? Nie, nie i jeszcze raz nie.
Każdy zasługuje na szanse by żyć i nikt nie ma prawa mu jej odbierać.
Tylko Bóg. Jeśli w ogole istnieje, skoro takie przykre sprawy mają miejsce.

Nawet jeśli to dziecko i tak umrze z powodu choroby tylko będzie się kilka miesięcy/lat męczyło???
Ja przede wszystkim jestem za antykoncepcją, ale w szczególnych okolicznościach za aborcją typu j.w. zagrożenie dla matki lub dziecka, gwałt itp.

#164 Jacqueline

Jacqueline
  • Użytkownik
  • 1 963 postów

Napisano 22 października 2008 - 00:37

Ale ja nie pojmuje-jak 12 latka może uprawiać seks :-/

Ja też nie, przecież to dziecko, a niektórym ciąża nawet nie grozi z oczywistych przyczyn.

#165 asiolcza

asiolcza
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 25 października 2008 - 19:24

Zacznę od tego, że jak nie myślałam o swoim dziecku, to byłam za "kontrolowaną" aborcją.
Ale jak z partnerem chcieliśmy dzidziołka,to całkowicie zmieniłam zdanie. Nigdy nie zgodziłabym się na aborcję. Dziecko to dziecko, i nie ważne czy ma 2 czy 22 tyg. Czasem wydaję mi się, że im więcej mamy antykoncepcji, tym więcej jest aborcji. Czasem niektórzy pisza,że kobiety nie mają na tabletki itp. Ale skoro nie mają na tabletki, to skąd mają na aborcję? Jakoś znajdują :-/ Z tego co wynika, to sex nie jest dla wszystkich. Jak ktoś nie umie jeżdzić na rowerze, to na nim nie jezdzi, albo się uczy jak jeżdzić :-?

#166 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 25 października 2008 - 21:36

Wkurzają mnie te feministki wszytskie w okularach z mega grubymi oprawkami, które tak zaciekle bronią prawa do aborcji zgodnie z hasłem "mój brzuch moja sprawa". Egoistyczne, niedojrzałe myślenie. Z kobiet robi się idiotki, które same nie wiedzą czego chcą. Bo niby chcą seksu ale bez konsekwencji. Nie cierpię takich bab :-/
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#167 Iloock

Iloock
  • Użytkownik
  • 61 postów

Napisano 02 listopada 2008 - 02:58

wiecie co.... zgadzam się z wami-macie racje że aborcja nie jest zadnym środkiem antykoncepcyjnym..ale zadam jedno pytanie.
:arrow: cxy jesteście przeciw aborcja czy przeciw zalegalizowaniu jej :?:
co z tego że jej zabronia, że stworzone beda jakies ograniczenia prawne!!
kobieta jak chce usunąć ciąże to zrobi to-ale przecież decyzja o zabójstwie nie jest podejmowana od tak!

[ Dodano: 2008-11-02, 03:06 ]
nie może liczyć później na zadne sparcie... psycholog i terapeta jak i rodzina potrzebni sa jej po jak i przed(planowanym ) zabiegiem-czemu skazywać od razu taka kobiete, wytykac ją...
mam wiele znajomych które były po aborcjii, niektóre rozumiem z innymi straciłam kontakt-bo próbowałam im to wybić...

#168 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 02 listopada 2008 - 12:29

:arrow: cxy jesteście przeciw aborcja czy przeciw zalegalizowaniu jej :?:

aborcja jest 'dostępna' w trzech wypadkach i ja za tylko tymi przypadkami jestem

Za ogólną legalizacją nigdy w życiu nie będę, dopiero by się gówniary puszczały i jak coś na skrobankę
Morale opada
nie ma mnie tu i nie będzie.

#169 Iloock

Iloock
  • Użytkownik
  • 61 postów

Napisano 02 listopada 2008 - 12:43

heh... tak... czyli to co napisałam powyżej to w żaden sposób do Ciebie nie przemawia tak..... szkoda bo na prawde warto czasem spojrzeć z tej drugiej strony...
a uważanie że wprowadzając mniejsze ograniczenia spowoduje wieksza "fala" usunięć jest...Mmmm...troche a nawet BARDZO przesadzone

#170 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 02 listopada 2008 - 12:47

że stworzone beda jakies ograniczenia prawne!!

stworzone zostały już bardzo dawno

poza tym nie rozumiem o co ci w ogóle chodzi
pytasz to odpowiadam jaki jest mój stosunek do niej

w tych trzech skrajnych sytuacjach jestem w stanie "wybaczyć" aborcję, choś OGÓLNIE jestem jej baardzo przeciwna
ale jak nie poprzeć kobiety , która została powiedzmy brutalnie zgwałcona i nie czuje się na siłach by urodzić to dziecko?
Ja z jednej strony ją rozumiem, z drugiej może i by jej sie udało je wychować, ale kto wie
Ma w tym wypadku wybór, i decyzja należy do niej

a jak ktoraś chce to i tak usunie, choćby miała dostać łopatą w brzuch . ..
nie ma mnie tu i nie będzie.

#171 Iloock

Iloock
  • Użytkownik
  • 61 postów

Napisano 02 listopada 2008 - 12:56

wiem że są ale tylko w tych trzech wypadkach... i od paru lat nic się nie zmieniło...
a to pewnie dlatego że ponad90% ludzi w Polsce to katolicy...

a jak ktoraś chce to i tak usunie, choćby miała dostać łopatą w brzuch . ..

ejć..to troche nie smacznie zabrzmiało

#172 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 02 listopada 2008 - 12:58

nie wiem czy czytał ktoś z was ksiazke " milczenie owieczek " czy jakos tak Kazimiery Szczuki. jest to ksiązka własnie o aborcji. Momentami brutalna np w opisach jak kobiety przerywały ciąże za pomoca wieszaka.Ale zarazem pokazujaca, że kobiety w chwili kiedy dowiaduja sie o ciąży sa same i nie wiedza co zrobić. Mysle ze wiel kobiet , które poddają sie aborcji , gdyby w odpowiednim momencie dostały wsparcie to podjeły by inną decyzje.

#173 Iloock

Iloock
  • Użytkownik
  • 61 postów

Napisano 02 listopada 2008 - 13:07

" milczenie owieczek " czy jakos tak Kazimiery Szczuki.

ujc, chyba czas na małą lekture...
no i o to chodzi... kobieta jest sama, nikt jej nie wspiera,wstydzi sie samej siebie...
to nie jest decyzja która przychodzi łatwo-a wspierając ją możen wpłynąć jakos na nią.... odwieźć ją od tego...

#174 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 02 listopada 2008 - 14:02

wspierając ją możen wpłynąć jakos na nią.... odwieźć ją od tego...

i to po to ma być zalegalizowana aborcja, sory ale ja tu związku nie widze.
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#175 Zielonooka

Zielonooka
  • Użytkownik
  • 3 356 postów

Napisano 02 listopada 2008 - 16:07

tuptunio, ja tez nie widze zwiazku, co zas do stanowiska to w pelni popieram to co pisze cerrata, tez jestem w stanie uznac aborcje w 3 prawnych przypadkach, choc jestem przeciwniczka aborcji.
Najważniejsze spotkania odbywają się w duszy, na długo przed tym, nim spotkają się ciała...

#176 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 02 listopada 2008 - 16:55

Uważam, że przede wszystkim jeśli weszła by w Polsce ustawa o zalegalizowaniu aborcji to:

dopiero by się gówniary puszczały i jak coś na skrobankę

USA jest tutaj podstawowym przykłądem, kkiedy w latach 50 zalegalizowano aborcję (nie wiem w ilu stanach) z roku na rok wzrastała kilkunastokrotnie ich liczba, a przecież nie o to chodziło jak ją legalizowano. Jednak to spowodowało, że wiele młodych kobiet aborcję zaczęło traktować jak normalny środek antykoncepcyjny. Kiedyś też byłąm za aborcją, ale raz jeszcze w liceum na katechezie puszczono nam film o aborcji, i tam między innymi dowiedziałąm się o tych ststystykach w Stanach (nie wiem jak jest z tym teraz w USA) i w ogóle przeraził mnie ten film!! To najszczersza prawda, gówniary zaczęły się puszczać bez opamiętania, bez zabezpieczenia....Oczywiście w tych trzech przypadach kobieta powinna miec wybór, natomiast wiem że czasem jest ciężko....że kobieta jest sama, ale teraz sa takie czasy że można zostawić to dziecko, od razu oddać do adopcji i ono w takiej sytuacji będzie miało jeszcze duże szanse na znalaezienie kochającej rodziny...
Tabletki kosztują średno 25 zł. To nie jest duży wydatek na miesiąc, prezerwatywy też drogie nia są...Za swoje błędy trzeba płącić, idziesz do łózka i robisz to bez zabezpieczenia?- a więc weź odpowiedzialnośc na swoje barki!

<ookk>

#177 Iloock

Iloock
  • Użytkownik
  • 61 postów

Napisano 02 listopada 2008 - 17:07

czemu to porównanie Polski z USA??
według mnie właśnie to nie ma najmniejszego związku.
mmm...mojego zdania nic już nie zmieni-wiem jestem w mniejszości..
może najpierw zacznijmy od pożądnego wychowania seksualnego w szkołach bo w polsce nadal to jest temat tabu...

z roku na rok wzrastała kilkunastokrotnie ich liczba, a przecież nie o to chodziło jak ją legalizowano. Jednak to spowodowało, że wiele młodych kobiet aborcję zaczęło traktować jak normalny środek antykoncepcyjny.

a czemu tak nagły wzrost-bo zaczęto odnotowywac zabiegi, wcześniej było ich tak mało bo nie było szans na prowadzenie takich statystyk,działało tzw."podziemie".

#178 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 02 listopada 2008 - 17:24

czemu to porównanie Polski z USA??.

Bo nie odlądałąm filmu o Chinach, tylko dlatego.
Napisałąm tylko o faktach. Ty jesteś za i absolutnie Cie nie potępiam. Więc nie reaguj aż tak agresywnie.

<ookk>

#179 Iloock

Iloock
  • Użytkownik
  • 61 postów

Napisano 02 listopada 2008 - 17:26

kurcze, ja nie reaguje agresywnie!! mam taki sposób pisania :lol:

#180 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 02 listopada 2008 - 19:58

najbardzij mnie śmieszy to że ktos mówi , że nie ma na zabezpieczenie ale na zabieg to sie kasa znajdzie.

najpierw zacznijmy od pożądnego wychowania seksualnego w szkołach bo w polsce nadal to jest temat tabu...

absolutnie sie z toba zgadzam.
ja kiedys ogladałam film o aborcji i okazało sie , że w Rosji co trzecia ciążą jest przerywana :-x :cry: